Tavsiyeler

Bugün Duyman Gereken 10 Şey

Bugün Duyman Gereken 10 Şey - Motivasyon

Bilirsiniz, zaman zaman kendimizi olayların akışına, yaşam telaşına öyle çok kaptırırız ki, farkında olmadan, hayatımızı tepetaklak eden detayları kaçırırız. Öyle anlarda, kimse size kalkıp doğru yolu göstermez, kimse iyi olup olmadığınızı umursamaz ya da nasıl olmanız gerektiğiyle ilgilenmez. Bir şeyleri hep kendi başınıza halletmek zorunda kalırsınız çünkü aslında, kendinizden başka kimseye tam olarak güvenemezsiniz. Bu sebeple, bugün duymanız gereken 10 şeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

AYRICA: Diğer İnsanlardan Daha Zeki Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Hepimizin hayatında zorlayıcı dönemler olabiliyor. Neyi, nasıl yapmamız gerektiğine karar verirken, bazen istemeden de olsa üzücü sonuçların ortaya çıkmasına neden olabiliyoruz. Bazen en doğru kararı vermekte zorlanabiliyor, önümüzdeki fırsatları görmekte körlük yaşayabiliyoruz. En doğru kararı, siz nasıl veriyorsunuz? Hayat, çok karmaşık bir denklem problemi gibi göründüğünde, ne yapıyorsunuz?

AYRICA: İnsana Aşırı Keyif Veren Şeyler Nelerdir?

Gündelik yaşamın telaşına kapılmış bir şekilde, haftaları, ayları, yılları geçirirken ne sıklıkla durup, ne yaptığınızı, nereye gittiğinizi ya da nelerle uğraştığınızı düşündünüz? Bu farkındalık anını ne sıklıkla yaşadınız? Bazen bu gibi soruları, zaman zaman kendimize sormamız gerektiğine inanıyorum.

AYRICA: Sohbet Ederken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar - Konuşulmaması Gereken Konular

Plansızca yaşamak, aslında, düşünmeden yaşamak kısa vadede mutluluğu getiriyor olsa da, bir gün her şeyin değişebileceği gerçeği, arka planda tehdit edici varlığı ile durmaya devam ediyor.

AYRICA: Olumsuzluğa Dikkat Çeken Trajikomik Murphy Kanunu Örnekleri

Bugün insanlardan iyilik beklemek, mantıklı görülmüyor. Sanırım çıkarlar daha çok ağır basıyor. Birisine koşulsuz güvenmeyi istiyoruz, bunu fütursuzca arzuluyoruz fakat karşımızdaki kişilerin birer insan olduklarını unutuyoruz.

AYRICA: Güçlü İnsanların Özellikleri Nelerdir? Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır?

Örneğin tutulmayan sözler bizi yoruyor, samimiyetin olmadığı yerde kendimizi ortamdan soyutlamak istiyoruz. Bugün, kendimizi anlatma, anlatabilme ihtiyacı o kadar fazla ki, bunu yapamadığımız zamanda da üzülüyoruz. Hayat çok karmaşık gelebiliyor ya da artık yorulduğumuzu hissedebiliyoruz. Hayatın, kapkara bulutlardan ibaret olduğunu düşünüyoruz çoğu zaman, mutluluk biz onu kovaladıkça bizden kaçıyormuş gibi bize depar atıyor zannediyoruz.

AYRICA: İnsanın Sahip Olması Gereken Küçük ama Anlamlı Şeyler

Bazen öylesine haklı, bazen ise öylesine yanılgı içerisine düşüyoruz ki, bir noktada nasıl toparlayacağımızı öğrenmemiz gerekiyor. Güçsüz olmak bir lüks değil, yaşam oturup da bizim toparlanmamızı beklemiyor. Zamanı istediğimiz gibi durduramıyoruz.

AYRICA: Doğru Karar Nasıl Verilir? Doğru Kararı Vermenin 13 Önemli Kuralı

Ya siz biraz bekleyin, ben kendime gelince devam ederiz.” diyemiyoruz birçok şeye. Tabii, çizgi filmlerde, hızla akan arka plan dekoru gibi, hayatı deli gibi kovalamamız da gerekmiyor. Aslında bütün bu yorgunlukları, durup da dinlenmediğimiz için yaşıyoruz. Yukarıda da söylediğim gibi, kendimize nereye, nasıl ve neden gidiyorsun? diye sormadığımız için yaşıyoruz. Her durakta yeniden motivasyon tazelemek varken, var olan motivasyonla tam hız gitmek için uğraşıyoruz. Bu, tıpkı hiç benzin almadan, var olan benzinle, maksimum hızla yol alan bir araba örneğine benziyor. Bir noktadan sonra kaza yapma olasılığınız çok yüksek.

AYRICA: Ne Kadar Kırılsanız ve Öfkelenseniz de Yapmamanız Gereken 5 Şey

Bir noktadan sonra, geri dönüşü olmayan hasarlar alma ihtimaliniz çok yüksek. Kimse, size vazgeçin ya da kimse, size her şeyi bırakın, pes edin demiyor, bunu söyleyenleri dinlemeyin elbette ancak, dinlenmeyi de ihmal etmeyin. Bugün çok fazla çaba harcayıp, yarın güzel günler göreceğine inanan birçok insan, yarını garantileyenin ne olduğunu bilmez, belki de düşünmek istemez, azimle devam eder.

AYRICA: Kurtulmanız Gereken 11 Alışkanlık - Bırakılması Gereken Alışkanlıklar

Bu azimli mücadelenin devam edebilmesi, anlamlı olabilmesi, kişiyi de mutlu edebilmesi için, dinlenin, dinlenirken daha çok öğrenin ve öğrenirken de, mücadelenizde yeni rotalar belirleyin. Bu benim kendime de öğütlediğim bir sözdür ve elimden geldiğince de, hayatım boyunca bunu yerine getirmeye çalıştım. Küçük, huzurlu anılar yaratmanın insana nasıl iyi geldiğini bilemezsiniz ya da çok sevdiğiniz birisiyle uzun uzun sohbet etmenin nasıl huzur verdiğini…

AYRICA: Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

Bugün duymanız gereken 10 şey de, tamamen insan ilişkileri ve kendimizle olan iletişimimizle alakalı aslında. Bu kadar uzun konuştuğum için bağışlayın ancak farkındalık odaklı bir şeyleri kaleme almayı seviyorum. Bu kadar konuşmadan sonra, hayatınızın nasıl olduğu, nasıl ilerlediği, nasıl evrildiği fark etmeksizin, bugün duymanız gereken 10 şeyi sizler için hemen aşağıya bırakıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.

AYRICA: Bunları Yaptığınız için Asla Özür Dilemeyin!

Bugün Duyman Gereken 10 Şey

Duyman Gereken 10 Şey - Kişisel Gelişim

En İyi İntikam Mutlu ve Başarmış Bir Şekilde Yaşamaktır

Akraba dahil hayatınız boyunca türlü insanlar tarafından kıskanıldığınız mutlaka olmuştur. Özellikle sevdiğiniz şeyleri yaptığınızda, ulaşılmaz olmayı tercih ettiğinizde bu kıskançlığın dozu daha da artabilir. Peki, ne yapmak gerekir? Onlarla aynı dilden mi konuşmalıyız? Bildiğimiz halde, bilmiyormuş gibi mi davranmalıyız?

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Bir nokta fark ettim ki, biz görmezden gelmeye çalıştıkça, kendi içimizde yığınla birikiyor bazı şeyler. Tozları halının altına süpürmek gibi… İçinizdeki güdüler acımasızca karşılık vermek ister ancak bu da sizin karakterinize yakışmaz ve bu onları önemsemek anlamına gelir.

AYRICA: Üzgünken Ne Yapılmalı? Üzgün Olduğunuzda Bunları Okuyun!

İşte bu yüzden, kendi yönteminizle karşılık vermeniz gerekir: Mutlu ve başarmış bir şekilde yaşayarak! Ne ile uğraşıyor olursanız olun, başararak ve bundan da büyük bir mutluluk duyarak yaşamanız, kıskançlığın çıtasını Everest’e kadar çıkarsa da, aynı oranda, vermiş olduğunuz karşılık yerini bulacaktır. İşte sırf bu sebeple, yüzünüzde bilmiş bir gülümseme ile kendi hayatınızın patronu siz olabilirsiniz. Müthiş bir keyif.

AYRICA: Overthinking (Çok Fazla Düşünme) Nedir? Nasıl Kontrol Altına Alınır?

İnsanlara Kalmaları için Yalvarma

Hayatınızda hepinizin vazgeçmekten, kaybetmekten korktuğu özel insanlar olmuş olabilir. Dost, arkadaş, sevgili vb. fark etmeden, hayatınızda kalmak için çabalamayan kişilere yalvarmayın. İnsanlara kalmak için olmayan sebepleri yaratmaktan vazgeçin.

AYRICA: Nasıl Olgun Olunur? Olgunlaşma Belirtileri Nelerdir? Olgunlaştığını Nasıl Anlarsın?

Bir düşünün… Kalması için yalvardığınız insan, sizin için bu kadar değerliyken gitmekte ısrar ediyorsa, kalmasının ne anlamı var? Yaşanmışlıklar, yıllar vb. hiç önemi yok, çünkü onlar bunu umursamıyorlar. Hayatınızda az ama öz insanlar olsun. Birisini sevdiğiniz zaman, sevildiğinizden de emin olun.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Eğer karşılıksız bir aşk duyuyor iseniz de, bunu içinizde tutmayı tercih edin, diğer türlü karşılıksız olmazdı zaten diye düşünüyorum.

Huzurunu Bozan İnsanlardan Uzak Durmayı Öğren

Yaşamımızın çoğunda, bizi huzursuz eden insanların varlığı yüzünden tam olarak mutlu hissedemeyebiliriz. Çok iyi giden bir gün veya çok iyi giden bir iş, yapılan tatsız bir yorumla bir anda tam tersi bir hal alabiliyor. Buna izin vermemek elbette sizin elinizde.

AYRICA: Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

Hayatınızda sizi huzursuz eden, sizi yoran, sizi anlamayan ya da anlamak istemeyen insanlarla aranıza mesafe koymayı öğrenin. Bunu öğrenmek zorundasınız aksi takdirde, aldığınız her yolun kenarında onlara rastlayacak ve siz emin adımlarla koşarken, size çelme takmadıklarından emin olmak için sürekli onları gözlemek zorunda kalacaksınız.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

Buna gerek var mı? Yaşam bize aitken, neden onu hiçbir önemi ve gereği olmayan insanlarla paylaşalım?

Kim Olduğunu Sen Belirle, Başkaları Değil

Doğduğumuz andan itibaren, bütün o büyüme, gelişme evrelerinde başta aile olmak üzere, çevrenin yoğun baskısını üzerimizde hissederiz. Herkes bize nasıl olmamız gerektiğini öğütler ancak kimse bunu nasıl yapacağınızı anlatmaz. Gördükleriniz, yaşadıklarınız, aldığınız öğütler, duyduklarınız en çok da hissettikleriniz doğrultusunda yaşamaya başlarsınız.

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Kendi fikirleriniz gelişirken, kim olduğunuz yavaş yavaş şekillenirken, başkalarının ne söylediğini umursamayın. İçine doğduğunuz hayat size ait, başkalarına değil. Kim olduğunuz, kim olmayı tercih ettiğiniz bir başka kişiyi ilgilendirmez. Başkalarının değer yargılarına, kişilik prensiplerine göre yaşamak yerine, kendi değer yargılarınızı ve prensiplerinizi oluşturun. Özel ve sade olun.

AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

Kendini Sev, Yapamıyorsan Dene

Hayattaki birçok kişisel problemlerimizin nedenlerinin temelinde, insanın kendisini sevmemesi yatıyor aslında. Bu nedenle başkalarının hayatları her zaman, kendi hayatlarından önemli görülüyor. Diğer insanlara olan ihtiyacın fazla olması da bu nedenden kaynaklanıyor. İnsan kendisinden kaçıyor galiba. Kendinizi sevmeyi öğrenmelisiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, işe araştırma yapmakla başlayın.

AYRICA: Güçlendirici ve Motive Edici Özlü Sözler (85 Adet)

Mutluluğun kaynağı, bence insanın kendi içerisindedir. İçerideki sorunları halletmeden, kendinizle barışmadan, hayatta mutlu olmak için istediğiniz şeyleri yapın, sonuç vermeyecektir. Önce kendinizi sevmeniz, olduğu gibi kabullenmeniz ve ona en değerli varlığınız olarak bakmanız gerekiyor çünkü böyledir.

AYRICA: 10 Adımda Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

Kendiniz, hayattaki en değerli varlığınızdır. Yaşamı sizin yerinize kimse sürdüremez, bunu siz yapmalısınız. Hayatınız boyunca aynada size bakan kişi kendiniz olacak, o yüzden ona çok ama çok iyi davranın.

AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

Sana İyi Gelmeyen Şeyleri Zorlamayı Bırak

Bazı tutkularımızdan vazgeçmek zordur ama bizim için zararlıdır da. Size iyi gelmeyen şey her ne ise; insan, iş, yaşam tarzı vb. zorlamadan bırakmak gerekiyor. Israrla sürdürmeye devam ettiğimiz her şeyin, bir noktadan sonra bize zarar verdiğini fark ediyoruz.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

O halde, neden bunu hala sürdürmeye çalışalım ki? Bazen vazgeçmek zordur ama bu zor adımı atabildikten sonra her şey yavaş yavaş yoluna girmeye başladığında da, daha pozitif olmanız mümkün.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Mevlana’nın Şu Sözüne Kulak Ver!

İnsanın ağzından çıkan her sözün, kendi kaderine bir müdahale olduğu söylenir. Bu konuda birçok söz duymuş olabilirsiniz ancak benim en favori sözüm Mevlana’ya ait olan şu sözdür: “Dünyada olabilecek her bir olay için misal âleminde sayısız ihtimal uyur. Siz ağzınızdan çıkardığınız sözlerle o ihtimalleri uyandırırsınız. Güzel kelimeler söyleyin ki, güzel ihtimaller uyansın. İnsanın kaderine müdahalesi buradadır.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Güzel düşünün, güzel konuşun, güzel ihtimalleri uyandırın. Geleceğinizle veya şu ana ait durumunuzla ilgili karamsar olmayın, hayatınıza güzellikleri çağırın. Hadi ama, bunu yapabilirsiniz.

AYRICA: Özgüvene Zarar Veren Davranışlar Nelerdir? (6 Adet)

Kimseye Sahip veya Ait Olma

Günümüzde sahiplik ve aitlik kavramları çirkin karşılıklar bulmaya başladı. Her insan kendisinin sahibidir, bir başka canlının değil. İlişkilerinizde bile, “ben sana aitim, sen bana aitsin” gibi cümleler kurmaktan çekinin çünkü kimse kimseye ait değildir.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Bir ilişki yürütüyor olsanız bile, herkesin kendi iradesi ve düşünceleri var, bunun bilincinde olmanız gerekiyor. Ait olma kavramı sadakat duygusunun yerine geçemez, o yüzden eğer özellikle sevdiğiniz kişiden bu cümleyi duymak için diretiyor iseniz, vazgeçmenizi öneririm.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Olduğunuz kişi olarak ve birbirinizden tamamen farklı olsanız da, iki kişinin bir araya geldiğinde yarattığı ahengi “sahiplik” ya da “aitlik” kavramlarıyla gölgelemeyin. İnanın, böylesi daha anlamlı.

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Asla İyi Bir İnsan Olmaktan Pişman Olma

Kötü insan olmak kolaydır, önemli olan iyi olabilmektir.” sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Bu gerçekten de doğru. İyi insan olabilmek, özellikle iyi niyetiniz sürekli suistimal edilirken zor olabilir ancak bu sizi olumsuz olarak etkilemesin.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

İyilik, çıkarlara ve insanların davranışlarına göre şekil almaması gereken bir olgudur bana göre ve tam da bu sebeple, gösterdiğiniz fedakârlık, yaptığınız iyilik karşısında yaşadığınız hayal kırıklıkları, sizi pişman etmesin. Bunu kendiniz için yapın, bir başkası için değil ve en önemlisi de kendi ruhunuz için yapın.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Bütün kötülüğe karşı, kıskanç, olumsuz davranışlara karşı iyi bir insan olmaktan asla vazgeçmeyin çünkü, sizin iyiliğiniz, onları nasıl öfkelendiriyor bilemezsiniz. Ancak iyi olmak aptal olacağınız anlamına gelmez, unutmayın.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Ara Ver ve Ruhunu Besle

Yazımın en başında da bahsettiğim gibi, ara vermek, dinlenmek ve bu süreçte kendini yeniden keşfetmek o kadar önemli ki, bize sağlayacağı faydaların çoğu zaman farkında olmayabiliyoruz. Yarın hemen çok yakınımızda olsa da, aslında bir dakika sonrasının garantisi yok, bunu biliyoruz.

AYRICA: Durmayı ve Ara Vermeyi Gerektiren İşaretler

Bu yüzden bazen ara vermek ve dinlenmek gerekiyor. Dinlenirken ruhunuzu beslemeyi de ihmal etmeyin. Sevdiğiniz aktiviteleri yapın mesela. Açın keyifli bir film izleyin. Örneğin şu sıralar ben bilim kurgu filmleri izleyerek dinlenmeyi tercih ediyorum, size de tavsiye ederim.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol

Hayat öyle garip ve olasılıklarla dolu ki, bir noktada ona yetişmeye çalışırken, varlığımız ve yaptıklarımızla, “ben buradayım” diyebilmek güzel bir duygu. Bu nedenle bugün duyman gereken 10 şey başlığı altında, önemli gördüğüm noktalarla ilgili bir yazı hazırlamak istedim. Duygularınız, insanlarla olan ilişkileriniz, prensipleriniz ve hayatınızın nasıl olması gerektiği ile ilgili her şey, bazen tam bir muamma olsa da, bu karışıklığı, pozitif adımlarla ve düşüncelerle çözmeniz dileğiyle…

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu