Tavsiyeler

Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Her Şeyi Kişisel Algılamak

Her şeyi kişiselleştirmek, benlik saygınızı aşağı çekebilecek veya öfke oluşturabilecek çok yaygın bir sorundur. Mahatma Gandi'nin "Benim iznim olmadan kimse bana zarar veremez." sözü de bu durum için söylenmiştir. Aşağıdaki 5 alışkanlığı yazmak ya da söylemek, tabii ki, uygulamaktan daha kolaydır. Yine de her şeyi kişisel algılamak ile birlikte gelen stresi, öfkeyi ve incinmeyi azaltmak için denenmelidir.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır?

Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır?

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

1. Nefes Alın

Sadece bir veya iki dakika nefesinize odaklanın. Bu basit egzersiz, zihninizi ve bedeninizi biraz sakinleştirmenize yardımcı olur. Ayrıca az önce olanlarla aranızda biraz boşluk yaratmanıza yardımcı olur ve böyle yaparak aniden tepki verme ve örneğin diğer kişiye sözlü olarak saldırma olasılığınız azalır.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Olayları bu şekilde ele almak, duruma derinlemesine istediğiniz şekilde yanıt vermenizi kolaylaştırır.

2. Açıklama Alın

Yanlış anlamış olabileceğiniz şeylere dayanarak sonuçlara atlamayın ve bunun sizi öfkeye ya da kendinize acımaya sürüklemesine izin vermeyin. Bunun yerine, mümkünse diğer kişinin ne demek istediğini biraz açıklığa kavuşturmak için sorular sorun.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

3. Her Şeyin Sizinle İlgili Olmadığını Anlayın

Aldığınız eleştiri veya sözlü saldırıların sizinle veya yaptığınız bir şeyle ilgili olduğunu düşünme tuzağına düşmek çok kolaydır. Ancak bunu hemen kişisel algılamak yerine başka nedenlerle olabileceğinin farkında olun.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

Diğer kişinin kötü bir gün, hafta veya yıl geçirmesiyle ya da şu anda işlerinde veya evliliklerinde mutsuz oldukları bir anda sizinle iletişim kurmuş olabilirler. Bu nedenle yanlış zamanda yanlış yerde olan size karşı da bazı bastırılmış duygu ve gerilimleri yansıtabilirler.

Olayları kişisel olarak algılamanızın muhtemel olduğu bir duruma düştüğünüzde kendinize bunu hatırlatın.

4. Konuşun

Bir şeyleri kişisel olarak almaya başladığınızda, gittikçe güçlenen olumsuz bir benlik saygısı sarmalına saplanıp kalabilirsiniz. Bundan kurtulun ya da olanları gün ışığına çıkararak ilerleyin. Bunu size yakın biriyle konuşun ve arkadaşınızın olanlarla ilgili bakış açısını paylaşmasına izin verin.

Belki size sözlü olarak saldıran kişinin zor bir dönemden geçtiği hakkında bir şeyler biliyordur. Ya da sadece dinleyebilir ve bu sayede olayları kendi başınıza çözmenize yardımcı olabilir ve ne olduğuna dair daha sağduyulu bir bakış açısına sahip olmanızı sağlayabilir.

5. Benlik Saygınızı Geliştirin

Benlik saygısı geliştiğinde dış etkenlerden gelen pek çok şeyin aklınıza girip, olumsuz duygular oluşturmasına izin vermezsiniz. Sağlıklı bir bakış açısıyla düşünüp, kişisel almamayı öğrenirsiniz.

Bugün benlik saygınızı geliştirmeye başlamanın basit bir yolu, kendi hayatınızdaki insanlara karşı daha nazik olmaktır.

Örneğin;

  • Pratik olarak bir şekilde onlara yardım edin.
  • Daha iyi bir bakış açısı bulmak için bir arkadaşınız ihtiyaç duyduğunda iyi bir dinleyici olun.
  • Gerçek bir iltifat edin.
  • Çevrenizdekileri cesaretlendirin.

Unutmayın, diğer insanlara nasıl davranırsanız, uzun vadede onlar da size öyle davranır.

Daha da önemlisi, benlik saygınız için, başkalarına karşı daha nazik olduğunuzda, kendinize de daha nazik davranma ve düşünme eğiliminde olursunuz.


Her şeyi kişisel algılamak nasıl bırakılır? konusunda bunlar dile getirilebilir. Her şeyi kişiselleştirmek hakkında sizin söylemek istedikleriniz varsa, bize aşağıdaki yorum alanından yazmayı unutmayın.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu