Tavsiyeler

Hamilelikte Stresle Baş Etmenin Yolları Nelerdir? (5 Nokta)

Hamilelikte Stresle Başa Çıkmak

Hamilelik, bu dünyada yaşanabilecek belki de en mucizevi durum. Ancak birçok kadın, bu dönemde maalesef ki stres ve anksiyete yüzünden olası bir depresyonun içerisine girebilir. Bunun sebeplerinden bazıları ise; "bebeğime iyi bir anne olabilecek miyim," veya "acaba doğumum sorun olmadan geçecek mi," gibi düşünceler şeklinde sıralanabilir. Hamilelikte stresle başa çıkmanın yolları ise birçok hamile kadın tarafından araştırılmaktadır. Bilgi.net ekibi olarak biz de bu yönde önemli gördüğümüz beş adet öneriyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Hamilelikte Stresle Başa Çıkmanın Yolları Nelerdir?

Hamilelikte Stresle Baş Etmenin Yolları

AYRICA: Bebeklerde Odaklanma Sorunu (Dikkat Eksikliği) Neden Olur?

1) Bol bol su tüketin: Hayatın çok faydalı bir gerçeği ve armağanı olan su, hamilelik döneminde özellikle oldukça önemlidir. Ek olarak düzenli su içmek, hem anne hem de bebek için oldukça yararlıdır.

AYRICA: Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

2) Spor yapmaya çalışın: Hamilelik döneminde çok fazla hormon salgılandığı için, bu gibi durumlar annenin ruh hâlini olumsuz yönde de etkileyebilmektedir. Bu yüzden, düzenli ve kararlı bir şekilde spor yaparak, depresyon riskini de azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

AYRICA: Hamilelikte Egzersiz (Spor) Yapmanın Faydaları - Nasıl Yapılır? Ne Zaman Başlanmalı?

3) Bakımınızı ihmâl etmeyin: Hamilelik döneminde, normal yaşantınızda dikkat ettiğiniz gibi kişisel bakımınızı aksatmayın. Kendinizi motive ve güzel hissetmeniz, en büyük hakkınızdır. Bu yüzden, bakımınıza vaktiniz dahilinde dikkat etmeye özen göstererek, kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.

AYRICA: Hamilelikte Bel ve Sırt Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

4) Bir hobi edinin: Hamilelik döneminde elbette, hareket kabiliyetinde kısıtlanma görülebilir. Ancak bu durum her hobi, alışkanlık için de geçerli değildir. Bu yüzden, depresyon ve kaygı bozukluğu gibi durumlar yaşamamak adına, kendinize güzel ve sevdiğiniz bir konu ile ilgili olarak hobi edinebilirsiniz.

AYRICA: Hamilelikte Seyahat Edilir mi? Ne Zaman Seyahat Edilir? Hamilelikte Uçak Seyahati

5) Sağlıklı beslenmeyi unutmayın: Gerektiği kadar vitamin alabilmek, besin değeri yüksek olan yiyecekler tüketmek, elbette depresyon gibi durumların oluşmasının da önüne geçebilecektir. Hamilelik döneminde de bilhassa yediğiniz yemeklere, hem çocuğunuz için, hem de kendiniz için dikkat etmelisiniz.

AYRICA: Hamilelikte Baş Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer? Ağrı Kesici Kullanılır mı?

Sonuç olarak bu içeriğimizde sizlerle, hamilelikte stresle başa çıkmanın yolları üzerine beş madde paylaşmış olduk. Peki, hemen sormamıza izin verin. Sizin hamilelikte stresle başa çıkmak için yaptığınız başka bir öneriniz var mı? Eğer var ise, bu düşünce ve görüşlerinizi, aşağıdaki yorum bölümü ile paylaşmayı düşünebilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz. Sağlıklı günler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu