Tavsiyeler

Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Etkili Yöntemler!

Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim?

Kış aylarına girildiğinde, su tüketiminin azaldığı görülür. Susama ihtiyacı hissetmeyen birçok insan, su içmeyi unuttuğunu, hatırlamadığını, günlük telaşın içinde su içmeye bile vakit bulamadığını söyler. Yaz aylarında günlük su içme miktarının dışına bile çıkarken, kış aylarında ise bu miktarın yarısına bile gelinmediğini görürüz. Oysaki bu durum hiç de iyi değildir. Sağlıklı bir insanın günde, 6 ile 8 bardak arasında bir su tüketmesi önerilir. Bu da günlük, 2,5 ile 3 litre arasında bir miktar demektir. Su içmeyi nasıl alışkanlık haline getirebilirim? diyenlerdenseniz, bu yazımız tam size göre.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Eğer su tüketimini ihmal ederseniz, susuz kalan vücut size bazı tepkiler verecektir. Baş ağrısı, ağız kuruluğu, ağız kokusu, kabızlık, halsizlik, baş dönmesi, bulantı, mide ağrısı, iştahsızlık, uykusuzluk gibi fiziksel boyuttaki rahatsızlıkların yanında, suyun vücuttaki mineralleri, vitaminleri taşıyan, hücrelerin canlı kalmasını sağlayan etkisini de aza indirgemiş olacaksınız. Yaz günleri yaklaşırken, bol bol su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

Su eksikliğinin verdiği rahatsızlıkları yaşamamak için, eğer düzenli olarak su tüketim takibi yapamıyor iseniz, su içmeyi kolaylaştıran düzenlemeler yapmanız gerekiyor. Yaz sıcaklarında bile su içmeyi unutuyor iseniz, sizin için su içmeyi kolaylaştıracak yöntemlerden bahsediyor olacağız. Beğeneceğinizi ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Gelin o yöntemler nelermiş, birlikte bakalım.

AYRICA: Çinko Eksikliği Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim? Unutmamak için Yöntemler

Su İçmeyi Nasıl Alışkanlık Haline Getirebilirim?

1) "Su İç" Yazılı Bir Nota Günaydın Deyin!

Eğer su içmeyi unutuyor iseniz, ya da su içmeye vakit bulamıyor iseniz, size su içmeyi hatırlatacak bir program yapın. Örneğin sabah uyandığınızda baktığınız ilk yere bir not kâğıdı asın ve üzerine büyük harflerle, "SU İÇ" yazın.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

Yüzünüzü yıkamadan direkt mutfağa yönelin ve oturur pozisyonda dilerseniz bir, dilerseniz iki bardak su için. Kış aylarında suyun ılık olmasına dikkat edin, yaz aylarında ise hafif soğuk olmasını sağlayarak suyun lezzetini artırabilirsiniz.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

2) Buzdolabının üzerine "Hey Buradayım", "Su İç", "Sağlıklı Kal" Notu Yapıştırın

Gün içinde su içmeyi unutuyor iseniz, buzdolabının üzerine büyük harflerle, "GÜNDE 6 BARDAK SU İÇ" yazılı bir not kâğıdı yapıştırın ve mutfağa her girdiğinizde o notu göreceğinizden emin olun. Bardak sayısını dilediğiniz gibi ayarlayın ancak çok fazla ölçüyü de kaçırmayın.

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

3) Su İçmeyi Hatırlatmalarını İsteyin

Evinizdeki kişilerden size, su içmeyi hatırlatmasını rica edin. Bazen su içmeyi hatırlamak için kendinizi zorlasanız bile yapamayabilirsiniz.

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

Evdeki herhangi biri size su içmenizi hatırlatabilir. Bu yöntem oldukça etkilidir. Eğer siz unutkanlık yaşıyor iseniz, bir başkasının hatırlatması size yardımcı olabilir.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

4) Hep Yanınızda Taşıyın

Eğer işe, okula ya da herhangi bir yere gidiyorsanız, yanınızda su taşıyın. Dışarıdayken, suya sürekli para vermek istemiyor iseniz, alacağınız su şişesinin litresini artırın. Ya da yanınızda bir termos taşıyın.

Kışın ılık, yaz günü ise suyun soğuk kalmasını sağlayan termos, bütçenize de katkı sağlar. Ya ben nasıl taşırım yanımda diye itiraz kabul etmiyoruz. Sağlığınız için en doğrusu bu olabilir!

Su İçme Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

5) Su Çok Sadeyse, Tatlandırın

Eğer suyu sade olarak içmekten hoşlanmıyor iseniz, suyun içine nane, limon ekleyerek suyu tatlandırabilirsiniz.

Elma, kabuk tarçın, nane, limon hepsini altı - yedi dakika kaynatarak düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Tansiyon, kalp hastalarının ve hamile olan kadınların dikkatli olması tavsiye edilir. {alertWarning}

6) Terleyin! Bakın O Zaman Nasıl Su İçiyorsunuz...

Kış günü özellikle su tüketilmemesinin nedeni, vücudun suya ihtiyaç duymadığını düşünmeniz, susama ihtiyacı hissetmemenizden kaynaklanır.

Bu yüzden spor yaparak terleyebilir, vücudunuzu yorarak suya olan ihtiyacınızı artırabilirsiniz. Yaz günlerinde zaten oturduğunuz yerde terlediğinizi göreceksiniz, su içmeyin de görelim sizi!

7) Bitki Çaylarını Mutlaka Değerlendirin

Özellikle kış aylarında, nezle, grip, soğuk algınlığı gibi salgınlardan koruma yöntemi olarak da tüketilen bitki çayları, aslında tatlandırılmış birer sudur.

Bu yüzden normal olarak su tüketemiyor iseniz, bitki çayları içerek su ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yaz günlerinde ise, bitki çaylarının rahatlatıcı etkisinden faydalanmayı da ihmal etmeyin.

8) Su İçmeyi Eğlenceli Hale Getirin

Her şeye anlam yüklemek bizim elimizde! Suyun da, vücudun benzini olduğunu düşünerek, öyle algılayarak, öyle hayal ederek kendinizi motive edin ve benzin deposunu hep dolu tutun.

Kendinize şirin, tatlı bardaklar ya da şişeler satın alın. Hatta lıkır lıkır su içmeyi sevmiyor iseniz, şirin bir pipet alarak suyunuzu höpürdeterek içmeyi deneyin! Su içmeyi bir oyun haline getirin! Hadi ama! Yapabilirsiniz...

Su İçmeyi Unutmamak için Yöntemler

9) Alarm Kurun, ama Alarmı "Of Ya!" Diyerek Kapatmayın!

Eğer su içmeyi ciddi ciddi unutuyor iseniz, üşeniyor ya da vakit bulamıyor iseniz, telefonunuza günün belirle saatlerinde 6 tane alarm kurun. Her alarm çaldığında kalkın ve bir bardak su için.

Alarmdan hoşlanmıyorsanız, işletim sistemlerinizin uygulama servislerinde, size, "Su içmeyi hatırlatacak" uygulamalardan birini indirin ve telefonunuzu, tabletinizi ya da bilgisayarınızı neşelendirin.


Su içmeyi nasıl alışkanlık haline getirebilirim? diyenler için yaz günlerine yaklaşırken, su içmenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için size bu yazımızı hazırladık. Susuzluğun birçok sağlık sorununa yol açtığını bilmeniz önemlidir. Su içmeyi anlamlı hale getirmek, su içmeyi unutuyorum dememek için eğlenceli hatırlatma yöntemleri geliştirebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu