Tavsiyeler

Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Göz Sağlığını Korumak

Gözlerimiz, dünyayı anlamlandırma yolunda bizlere en çok yardımcı olan organlarımızdan. Ancak günlük hayattaki bazı faktörler, göz sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden, göz sağlığını korumak için sizlerle tam beş adet faydalı, pratik öneri paylaşmak istiyoruz. Göz sağlığını koruma yolunda bu maddelere dikkat etmeniz, uzun vadede spesifik göz sağlığı sorunlarının önüne geçecektir.

AYRICA: Glokom (Göz Tansiyonu) Nedir? Nasıl Oluşur? Nasıl Tedavi Edilir?

Göz Sağlığını Korumak için Yapılması Gerekenler

Göz Sağlığını Korumanın Yolları

AYRICA: Göz Arpacığı Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

1) Günümüzde birçok insan işlerini bilgisayarı ile hallediyor desek yanlış olmaz. Bu yüzden sürekli bilgisayara bakıyorsanız, bu kullanım alışkanlığınızı düzene koymanızda fayda var. Çünkü çok saatler boyunca bilgisayara bakmak; gözlerde kızarıklık, kaşınma ve batma hissi yaratabilir.

AYRICA: AFT Nedir? Neden Oluşur? Nasıl Geçer?

Ayrıca yoğun bilgisayar kullanımlarının göz kırpma refleksini de azalttığı çeşitli araştırmalar ile ortaya konmuştur. Bilgisayarı kesin kullanmanız gerekiyor ise de, zaman zaman gözlerinizi dinlendirmenizde fayda bulunuyor.

2) Sigara kullanımı, sarı nokta hastalığına neden olabileceği gibi, damar sertliği de yaptığı için, gözlerdeki damalarda tıkanıklığa da yol açabilir. Göz sağlığınızı önemsiyor iseniz, bir an önce sigara gibi sağlıksız bir ürünü kullanmaktan vazgeçmeniz gerekiyor.

3) Göz sağlığı için, çok önemli besinler bulunmaktadır. Örneğin havuç, mango, portakal suyu ve balık gibi yiyecekler göz sağlığı için önem arz etmektedir. Ek olarak, haddinden fazla kilo da, göz sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir.

Günlük rutininiz içerisine lahana, ıspanak, kavun gibi besinleri de eklemeyi düşünebilirsiniz. En azından bu gibi faydalı besinleri düzenli tüketmeniz, göz sağlığınız için sizlere fayda sağlayacaktır.

Göz Sağlığı için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

4) Gözlerde zaman zaman batma, kızarıklık, aşırı çapaklanma ve kaşınma gibi durumlar yaşanabilir. Bu durumlar ise bazen daha büyük hastalıkların habercisi olabilir. Bu tip rahatsızlıkları düzenli yaşıyor iseniz, kesinlikle uzman bir göz doktoruna muayene olmaya özen göstermelisiniz. Çünkü örneğin sürekli yaşanan bir batma hissi, farklı bir göz sorununa yol açabilmektedir.

5) Kimi insanlar numaralı gözlüklerin sürekli kullanılması neticesinde, gözlerde daha fazla bozulmalar olabileceğini düşünür. Ancak yaş ilerledikçe, numaralı gözlüğünü kullanmayan kişilerdeki göz bozuklukları daha da artacaktır. Bu yüzden de numaralı gözlüğünüz var ise, düzenli olarak takmanızda fayda var.


Bu içeriğimizde siz değerli ziyaretçilerimiz ile, gözleri korumanın yolları üzerine birtakım bilgiler paylaşmaya çalıştık. Peki sizin, göz sağlığını korumak için bildiğiniz veya yaptığınız farklı bir öneriniz var mı? Eğer var ise, hemen aşağıdaki yorum formu ile paylaşmayı düşünebilirsiniz. Sağlıkla kalın, hoşça kalın.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu