Tavsiyeler

Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

Şeker Tüketimini Azaltmak

Genel olarak bakıldığında, işlenmiş şekerin birçok gıda içerisinde yer aldığı dile getirilebilir. Yiyecek ve içeceklere tat vermek için kullanılsa da, tüketildikçe daha çok tüketme isteğini tetiklediği de bir gerçek. İnsanlar şeker tüketimini artırmaya devam ettikçe, maalesef ki kalp üzerinde ve ayrıca diyabet gibi konularda sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Şeker tüketimini azaltmak için ise sizlerle beş adet pratik tavsiye, öneri paylaşmak istiyoruz. Dilerseniz hemen önerilere göz atalım.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Şeker Tüketimini Azaltmanın Yolları Nelerdir?

Şeker Tüketimini Azaltmanın Yolları

AYRICA: Kurt Üzümü (Goji Berry) Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

1) İnsanlar kan şekeri düştüğü zamanlarda, direkt şeker tüketiminde bulunurlar. En azından çoğu insan, bu şekilde davranma eğilimine sahiptir. Ancak kan şekerini dengelemek için, protein de tüketilebilir. Yani beyaz et, kırmızı et, yumurta ve süt ürünleri, bu yönde size faydalı olacaktır. Bu şekilde ise protein tüketimi, şekere odaklanmanızın da önüne geçecektir.

2) Vücutta bulunan yapay şekeri, vücuttan atmanın en iyi yolu bol bol su içmektir. Çünkü bol bol su içmek, vücuttaki tuzu ve şekeri temizleyerek, yapay şekerden de uzak durmanızı sağlayabilecek bir aktivitedir.

3) Atıştırmalıklar özellikle tatlı olanlar, şeker içerenler sizi kendisine çekebilir. Ancak bu alışkanlıklar, şekere olan bağımlılığı da artırabilecektir. Bu yüzden, atıştırmalık olarak işlenmiş şekerli gıdalar yerine portakal, fındık, fıstık veya lifli gıdalar tüketmeyi düşünebilirsiniz. Ek olarak şeker ihtiyacınızı kuru üzüm, elma gibi gıdalar ile de gidermeyi düşünebilirsiniz.

Şeker Tüketimini Azaltmak için Yapılması Gerekenler

4) Birçok kişinin mutfağında şekerli gıdalara yer vardır. Bu durum, şekerli gıdalardan kendinizi uzak tutmanızı engelleyecektir. Bu yüzden ise, mutfağınızda işlenmiş şekerli gıdalara yer vermemeniz, onlara ulaşmanızı da zorlaştıracağı için, şeker bağımlılığı konusunda yine size faydalı olacaktır.

5) Serotonin hormonu, mutluluk hormonu olarak da bilinir. Bol şekerli gıdalar, bu hormonu tetikleyerek, insanların daha mutlu hissetmesini sağlayabilmektedir. Ancak örneğin, yeni hobiler edinmek, spor yapmak ve yeni uğraşlar ile vakit geçirmek de sizi mutlu kılabileceği için, bu gibi aktiviteler şekerden de bir o kadar uzak durmanızı beraberinde getirecektir.


Evet, bu içeriğimizde sizlerle şekerden uzak durmak için şeker tüketimini azaltma yönünde birçok faydalı öneri paylaştığımıza inanıyoruz. Peki siz, şeker tüketimini azaltmak için neler yapıyorsunuz? Bu yöndeki öneri ve görüşlerinizi, aşağıdaki yorum alanı ile bizlerle, ziyaretçilerimiz ile paylaşmayı düşünmelisiniz. Yorumlarınızı, değerli fikir ve önerilerinizi bekliyor olacağız.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu