Tavsiyeler

Kurt Üzümü (Goji Berry) Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

Kurt Üzümü Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

Çin'e özgü bir meyve ve besin açısından zengin bir kaynak olan Goji Berry (Kurt Üzümü), genellikle birçok salata ve yulaf ezmesinde tercih edilmektedir. Ölçülü tüketilmede birçok faydası bulunan meyvenin aşırı alımında ise bazı ilaçlarla etkileşime girebilmesi ya da bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilmesi gibi bazı zararları görülebilir. Bu yazımızda da kurt üzümü (goji berry) yan etkileri hakkında bilgi veriyor olacağız.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

İçindekiler

  1. Kurt Üzümü (Goji Berry) Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?
  2. Günde Kaç Tane Goji Berry (Kurt Üzümü) Yenmelidir?

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Kurt Üzümü (Goji Berry) Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

Kurt Üzümü Zararları Nelerdir?

1. İlaçlar ile Etkileşimlere Neden Olabilir

Kanamayı artıran bir bitkisel içecek olan Goji berry, kalp ve damar sisteminde pıhtılaşmaya karşı kullanılan varfarin de dahil olmak üzere bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Yapılan bir çalışmada varfarin tedavisi sırasında goji berry suyu içen bir hastada morarma, makattan ve burundan kanama semptomları yaşanmıştır. Meyve suyunu içmeyi bıraktığında ise semptomlar düzelmiştir.

AYRICA: Karabuğdayın Sağlığa Faydaları ve Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

2. Kan Şekerinde Fazla Düşüklüğe Neden Olabilir

Diyabet yönetiminde olası tedavi seçenekleri arasında tanımlanan Goji berry, halihazırda diyabet ilacı kullanılıyorsa, kan şekeri seviyesinin çok fazla düşmesine neden olabilir.

Meyvelerin hipoglisemiye (kan şekeri seviyesinin düşük olması) neden olabileceğini belirten bir araştırma olmasa da dikkatli davranmak gerekmektedir. Şeker hastalığı tedavisi sırasında goji berry tüketmeden önce doktora danışılmalıdır.

3. Alerjiye Sebep Olabilir

Goji berry içerisinde bulunan lipid transfer proteinleri, vücudun aşırı duyarlı hale geldiği bir durum olan anafilaksiye sebep olabilir.

Anafilaksi belirtileri arasında kurdeşen, hava yolu tıkanıklığı, gastrointestinal sorunlar ve şok bulunur. Gıda alerjisi olan kişiler, goji berry tüketmemelidir.

Goji Berry Yan Etkileri Nelerdir?

4. Hipotansiyona (Düşük Tansiyon) Neden Olabilir

Kan basıncını düşürme etkisine sahip olan kurt üzümü (goji berry), yüksek tansiyon tedavisi için ilaç kullananlarda sorunlara neden olabilir.

Kan basıncını düşüren ilaçların etkisini artırabileceğinden, ilaçlarla birlikte kullanıldığında kan basıncı seviyelerinin tehlikeli derecede düşük seviyelere düşmesine neden olabilir.

Hipertansiyon tedavisi görüyorsanız, goji berry tüketmeden önce lütfen doktorunuza danışınız.

5. İshale Neden Olabilir

Bir vakada, goji berry (goji berry çayı) tüketen bir kişide kansız ishal ve karın ağrısı görüldüğü belirtilmiştir. Bu zararların bir başka olası nedeni de kontaminasyon olabilir.

Bu nedenle, sindirim sorunlarınız varsa, goji berry tüketmeden önce lütfen doktorunuza danışın.

6. Düşük Yapmanın Sebebi Olabilir

Menstrüasyon ve kürtajı indüklemek için kullanılabilen betain, meyve içerisinde bulunur. Hamile veya emziren kadınlar ya da östrojene duyarlı hastalıkları olan kişiler tarafından kullanılmamalıdır.

Günde Kaç Tane Goji Berry (Kurt Üzümü) Yenmelidir?

Goji Berry Zararları Nelerdir?

İçerisindeki 3 gram zeaksantin ile göz sağlığına faydalı olduğu düşünülen Goji Berry, günde 15 gram tüketilebilir. Ancak meyvelerin günlük güvenli limiti henüz bilinmemektedir.


Goji Berry (Kurt Üzümü) yan etkileri (zararları) hakkında bilgi vermeye çalıştık. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, meyveleri diyetinize dahil etmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Hamile veya emzikli kadınlar bu meyveden uzak durmalıdır. Bu konuda başka bildikleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu