Tavsiyeler

Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Neden Kilo Veremiyorum?

Birçok kadın aslında birçok insan, neden kilo veremiyorum minvalinde aramalar yapıyor. Peki gerçekten de, kilo vermek bu kadar zor mu? Günümüzde maalesef ki fast food yeme alışkanlığı aldı başını gidiyor... Fakat kilo verememenin tek sebebi elbette yiyecekler olmasa gerek. Bu içeriğimizde ise sizlerle birlikte, neden kilo veremiyorum sorusuna yanıtlar bulmaya çalışacağız.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran Durumlar

Kilo Verememenin Sebepleri

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

  • Atıştırmalık Tüketmeyi Bırakın: Diyet yapıyor olsanız da, "mutfaktaki küçük atıştırmalıklardan da bir şey olmaz," demeyin. Çünkü bu atıştırmalıklar, zamanla daha da kilolu olmanızı sağlayabilecek bir güce sahip olabilirler.

AYRICA: Kabızlığa Ne İyi Gelir? Kabızlık Sorunu için 6 Önemli Tavsiye

  • Düzensiz Uykuya Son Verin: İnsanların birçoğu yemek yemediği zaman direkt kilo vereceğini sanır. Ancak bu konu ile ilgili birçok parametre var. Örneğin, düzensiz uykuların vücudun ödem tutmasını beraberinde getirebilme gibi bir potansiyeli var. Bu durum da ister istemez istenmeyen kilolardan kurtulmanızı zorlaştıracaktır. Bu yüzden, düzenli uykuya önem vermenizde fayda vardır.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

  • Porsiyonlara Dikkat Edin: Eğer ki kilo bazında zararsız olduğunu düşündüğünüz bir yiyeceği çok yerseniz, bu durum kilonuzu azaltma konusunda size pek de yardımcı olmayacaktır. Bu yüzden, çok sağlıklı olan bir gıdayı tüketir iken bile, porsiyon ayarını doğru yapmak gerekmektedir.

AYRICA: Göz Sağlığını Korumak için 5 Faydalı Tavsiye

Kilo Verememenin Nedenleri

AYRICA: Soğuk Havanın Vücuda Etkileri Nelerdir?

  • Düzenli Su Tüketin: Mucizevi bir yakıt olan su, hızlı bir metabolizmayı beraberinde getirir. Ayrıca tokluk hissi de sağlayarak, daha fazla gıda tüketmemenizi de sağlayabilecektir. Elbette bunları bilmek, sınırsız şekilde su tüketmeyi beraberinde getirmemeli. Düzenli aralıklar ile, yeterli seviyede su içmeniz daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

AYRICA: Adet Ağrısı Nasıl Geçer? Adet Ağrısına Ne İyi Gelir? Ne Yapılmalı?

  • Pes Etmeyi Aklınızdan Çıkarın: "Neden kilo veremiyorum?" diyenlerin birçoğu motivasyonunu da bu konuda sağlayamıyor olsa gerek. Dolayısı ile sevdiğiniz kıyafetleri giymek sizin için çok önemli ise, yediklerinize dikkat etmeniz de bir o kadar elzem durumdadır. Bu yüzden, bu konuda yani kilo vermek ile ilgili motive edici videolar da izlemeniz yarar sağlayacaktır.

Bu içeriğimizde sizler ile, neden kilo veremiyorum sorusuna yanıt bulmaya çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Peki, sizin kilo verememe sebebiniz nedir? Bu konuda ne gibi aksiyonlar alıyorsunuz? Bu yöndeki görüşlerinizi ve önerilerinizi, aşağıdaki yorum bölümü ile tüm ziyaretçilerimizle paylaşmayı düşünebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu