Tavsiyeler

Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Köpek Balığı Temalı Filmler

Köpek balığı temalı filmler sizce nasıl? En az bir tanesini izlemeyen yoktur sanırız? Üstelik güzel efektlerle, gerilim dolu sahneleriyle, dramatik kayıplarla oluşturulmuş yüksek bütçeli bu filmleri izlerken kendinizden geçiyorsunuz. Kimi zaman katil, kimi zaman denek rolünde gördüğümüz bu canlılar, ekosistemimizin vazgeçilmez bir parçası. Filmlerde anlatılanın aksine, agresif değil oldukça sakinler ve gerekmedikçe insan etiyle beslenmezler. Ancak yine de filmlerini izlemeden edemiyoruz. Senaryolar aynı olsa bile, bizi bu filmleri izlemeye iten bir şeyler var! Cazibelerine kapılmadan edemiyoruz! İşte bu yüzden sizin için izlemesi keyifli olacağına inandığımız köpek balığı temalı film tavsiyesi listesi hazırladık.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Aksiyona, gerilime ve meydan okumalara doyamıyoruz! Köpek balığı filmlerinin anası olan Jaws tabiki listemizin ilk sırasında yer alıyor. Bu listeyi izlemeye başlarken temkinli olmakta fayda var, bizden söylemesi! Gerilim müthiş...

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Köpek Balığı Temalı Filmler

Köpek Balığı Temalı Film Önerileri

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

1) JAWS - Denizin Dişleri

ABD yapımı gerilim filmi olan Jaws, bir kitaptan uyarlama. Bir ada kasabasında şeriflik yapan Brody'nin, kasabaya dadanan büyük beyaz köpek balığıyla verdiği mücadele anlatılıyor. "Jaws", o kadar beğenildi ki, 2001 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından, "kültürel, tarihi ve estetik açıdan dikkate değer" bulunarak ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verildi.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

JAWS - Denizin Dişleri Fragman

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

2) JAWS 2

Şerif Brody, büyük beyaz köpek balığı ile verdiği mücadelenin üzerinden 4 sene geçmesine rağmen hala yaşadıklarını unutamamıştır. Adada sakin bir hava hakimdir ancak yeniden kayıplar verilmeye başladığında, Brody yeni bir köpek balığı tehdidinin varlığından şüphelenir. Kasabanın belediye başkanına durumu açıklamaya çalışır ancak kimse onun varsayımlarını ciddiye almaz. Bir kez daha şerif, köpek balığıyla karşı karşıya gelmek zorunda kalacaktır.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

JAWS 2 Fragman

3) JAWS 3

Bir grup biyolog, yaptıkları araştırma esnasında yavru bir köpek balığı bulurlar. Deniz canlılarını sergiledikleri havuzda, ziyaretçilerin ilgisine sunmak için onu alırlar ancak köpek balığı yavrusu kısa zaman içinde ölür. Neden olduğu anlaşılamayan bu durum, çok daha kötü sorunların başlangıcı olacaktır.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

JAWS 3 Fragman

4) JAWS 4: İntikam

Eski şerifin eşi Brody, telsizden acil bir yardım çağrısı alır. Neler olduğunu anlamak için olay yerine gittiğinde, büyük beyaz bir köpek balığının saldırısına uğrar ve küçük oğlunu kaybeder. Diğer oğlunu da kaybetmeye hiç niyeti yoktur ancak büyük oğlu denize dalmaya devam eder. Gözünü intikam hırsı bürümüş köpek balığı ile karşılaşmaları kaçınılmazdır.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

JAWS 4: İntikam Fragman

5) Mavi Korku

Medikal biyolog Susan McAlester, Alzheimer hastalığına çare bulabilmek için, bir bilim adamının finanse ettiği, toplumdan uzakta, denizde kurulmuş bir tesiste, bir grup ekiple birlikte çalışmaktadır. Köpek balıklarının beyinlerini büyütüp, daha fazla protein üretmelerini sağlarlar, böylelikle insan beyniyle savaşan enzimleri yok edebileceklerine inanırlar, ancak bu hiç beklenmedik bir duruma yol açar, köpek balıklarının zekâları gelişir ve hapis olmaktan kurtulurlar. Öğrenen ve gelişen köpek balıkları, eskisinden daha acımasız bir şekilde tesisi batırır.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Mavi Korku Fragman

6) Mavi Korku 2

Carl Durant ismindeki zengin milyarder, köpek balıklarının zekâlarının geliştirilmesi için çalışmalar yürütür ve bir grup bilim adamını tesisine davet eder. Deniz üzerinde kurulan bu tesiste, birçok denek köpek balığı vardır. Bella ismindeki zeki bir anne köpek balığının hamile olduğunu keşfederler ve işler iyice sarpa sarar. Zekâsı geliştirilmiş bu anne balık yavruladığında, ölüm kaçınılmaz bir hale gelir. Zekâları geliştirilen bu köpek balıkları, tesisten kaçmak için grup halinde hareket ederler ve ilk hedefleri onlar üzerinde türlü çalışmalar yapan tesis çalışanları olur.

Mavi Korku 2 Fragman

7) Mavi Korku 3

Zamanında 800 kişinin yaşadığı bir deniz üstü kasabasında, geriye yalnızca iki kişi kalmıştır. Emma ve araştırma ekibi günden güne batmakta olan bu yapay kasabada, köpek balıklarını ve denizaltı canlılarını araştırmak, gözlemlemek gibi çalışmalar yürütürler. Ancak bir gün büyük bir gemi çıkagelir ve Emma, gemiden inen eski sevgilisini görünce şaşırır. Gemi, anne köpek balığı Bella'nın cesedini bulmuştur ve kaçmayı başaran üç yavrusunu aramaktadır. Emma, onlara güvenip güvenmeme arasında kalırken, kasabadaki sakin yaşamlarının artık sona erdiğinin farkında değildir.

Mavi Korku 3 Fragman

8) Meg - Derinlerdeki Dehşet

Jonas Taylor, (Jason Statham), yıllar önce büyük bir köpek balığı saldırısına uğramış ve bu uğurda birkaç arkadaşını kurtaramamıştır. Karşılaştığı büyük canavardan bahsedince kimse ona inanmaz ve deli damgası yer. Ancak yıllar sonra bir arkadaşı kapısını çalıp, kurtarması gereken bir grup olduğunu söylediğinde dayanamaz ve tekrar göreve gelir. Derinlerde mahsur kalan ekibi kurtarmak için okyanusa daldığında yeniden o canavarla karşılaşır. Neslinin tükendiği sanılan bu canavar, 27 metre uzunluğundaki Megaladon köpek balığıdır. Okyanus tabanında saklanan bu canavar, tesisin dalış yaparken açtığı koridoru kullanarak, okyanus tabanından yüzeye çıkacak ve asıl kargaşa işte o zaman başlayacaktır.

Meg - Derinlerdeki Dehşet Fragman

9) Karanlık Sular

Gossip Girl ile tanıdığımız Blake Lively'nin başrolünde olduğu bu filmde, Nancy, tek başına sörf yapmak için denize açılır ancak bir süre sonra büyük bir köpek balığının varlığını fark eder. Hayatta kalma savaşı verirken bu uğurda ona yaralı bir martı arkadaşlık eder.

Karanlık Sular Fragman

10) Denizde Dehşet

Kız kardeşler Kate ve Lisa, eğlence dolu bir tatil yapmak için Meksika'ya giderler. Deniz, kum, sıcak ve eğlenceli akşamlar tam da istedikleri gibi bir tatil geçirmeleri için mükemmeldir. Macerasever olan Kate, kız kardeşi Lisa'ya demir bir kafes içinde denize inmeyi teklif eder. Köpek balıkları ile dolu olan bu sular, Lisa'yı ürkütür ancak kabul eder. Denizin içine girdikleri anda korku başlar çünkü kafesin etrafı köpek balıkları ile sarılmıştır. Bir an sonra koruyucu kafesin tekne ile olan bağlantısı kopar ve kafes denizin derinliklerine doğru inmeye başlar. Çok geçmeden köpek balıklarının saldırı hedefleri olurlar.

Denizde Dehşet Fragman

11) Denizde Dehşet 2

Birlikte tatil yapma planı kuran 4 genç kadın, harabe olmuş bir sualtı şehrine dalış yapma kararı verir. Tatillerinin heyecanlı ve eğlenceli geçeceklerine emindirler ancak çok geçmeden tehlikeli köpek balıklarının yaşam alanlarına girdiklerini fark ederler. Hayatta kalmak için verdikleri mücadele, köpek balıklarını yıldırmayacaktır.

12) Denizde Dehşet 3

Meksika sahilleri korkunç bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Su üstüne çıkan dehşet 24 milyon yıl önceden kalma, 20 tonluk bir ölüm makinesi olan Megalodon’dur. Bu dev et yiyici, büyük beyaz köpek balıklarının atasıdır ve yoluna çıkan her şeyi yok etmektedir. Giderek artan saldırıları araştıran Nick, geçmişten gelen bu canavarı durdurmak için mücadeleye başlar.

13) Yem

Avusturalya yapımı olan Yem'de, büyük bir tsunami gerçekleşir ve şehir sular altında kalır. Bir grup insan alışveriş merkezinde mahsur kalmıştır ve tsunami ile birlikte gelen tehlikeli köpek balıklarıyla, hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bilinen bütün köpek balığı filmlerinin aksine bu film denizde değil, karada gerçekleşen bir olayı anlatır.

Yem Fragman

14) Katil Köpek Balığı

Bir grup fakülte arkadaşı hafta sonu tatilini geçirmek üzere Louisiana'daki göl evine gelir. Ancak tatilleri köpek balığı saldırıları sonucu cehenneme döner. Bir süre sonra, bu acımasız yaratıkların, köyün birkaç yerlisine ait, açgözlü ve acımasız bir plana eşlik ettiğini öğrenirler.

Katil Köpek Balığı Fragman

15) Açık Deniz

Susan ve Daniel tatil için tropik bir adaya gitmeye karar verirler. Adaya vardıklarında ilk işleri bir tüplü dalış gezisine katılarak, su altının güzelliklerini keşfetmek olur. Gezide önceleri her şey yolundayken, tur yetkililerinin yaptığı bir hata sonucu ikili denizin ortasında unutulurlar. Yüzeye çıktıklarında okyanusun ortasında yapayalnız kaldıklarını fark eden çift büyük bir panik yaşamaya başlar. Bu andan itibaren bir taraftan açlık ve susuzlukla mücadele ederken, diğer yandan köpek balıkları ve zehirli denizanaları başta olmak üzere çeşitli tehlikelere göğüs germek zorunda kalacaklardır.

Açık Deniz Fragman

16) Açık Deniz 2

Bir grup eski arkadaş, hafta sonunu bir arada geçirmek için lüks bir yatta bir araya gelirler. Hep birlikte yüzmek için okyanusa atlarlar ancak tekrar okyanustan çıkabilmek için tekneye bağlı olan merdiveni koymayı unutmuşlardır. Tekneye tırmanmak imkânsızdır. Üstelik şiddetli bir fırtına yaklaşmak üzeredir. Rüzgâr onları kıyıdan uzaklaştırırken, fırtınadan daha tehlikeli olan köpek balıkları ile karşı karşıya getirir. Hayatta kalma mücadelesi tam da burada başlar.

Açık Deniz 2 Fragman

17) Açık Deniz 3 - Kafes Dalışı

3 arkadaş, ekstrem bir reality show programına katılabilmek için bir video çekmeye karar verirler. Bu video eğer beğenilirse karşılığında 100.000 dolar kazanacaklardır. İlginç bir fikir olarak, koruyucu bir kafes eşliğinde köpek balıklarının bulunduğu denize dalış yapmak konusunda karar kılarlar ve denize açılırlar. Ancak köpek balıklarının, onların planına uymak gibi bir niyetleri yoktur.

Açık Deniz 3 - Kafes Dalışı Fragman

18) Venedik'te Dehşet

Venedik’te, yasak dalış bölgesinde haritalar yardımıyla batık gemi arayan profesör ve 2 arkadaşı köpek balığı saldırısına uğrar. Polis kayıtlarına, bilinmeyen bir teknenin pervanesine çarpmanın etkisiyle öldükleri sonucu geçer. Profesörün oğlu bunun bir köpek balığı saldırısı sonucu olduğunu söyler.

Venedik'te Dehşet Fragman

19) Megalodon Rising

Bir Rus donanması, kimliği belirlenemeyen bir denizaltını araştırmak için göreve çıkar ancak karşılaştıkları bir denizaltı değil, dev bir megalodon köpek balığıdır. Kaçacak hiçbir yerleri olmayan bu ekip, bu devasa yaratıkla mücadele etmek zorundadır.

Megalodon Rising Fragman

20) Köpek Balığı Gezegeni

Buzulların erimesiyle birlikte köpek balıkları gezegene egemen olmaya başlar. Yakın gelecekte buzullar erimeye ve yeryüzü topraklarının yüzde 98'ini kaplamaya başlar. Köpek balıkları gelişir ve gezegene egemen olurlar. Mutasyona uğramış bir alfa köpek balığı tarafından yönetilen büyük bir okul ise faaliyet geçer.

Köpek Balığı Gezegeni Fragman

Bu yazımızda, köpek balığı temalı filmler arayanlar için 20 film tavsiyesinde bulunduk. İzledik, beğendik ve kesinlikle sizin de izlemenizi tavsiye ediyoruz. Patlamış mısırınızı unutmayın. Keyifli seyirler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu