Tavsiyeler

Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Bilim Kurgu Filmleri Tavsiyesi

Bilirsiniz, zaman zaman film izleme krizlerine girebiliyoruz. Bilim kurgu filmleri hemen hemen herkesin severek izlediği bir alan. Açıkçası özel efektlerle hazırlanmış bu yapımları, biz de izlemekten büyük bir keyif alıyoruz. Canınız sıkıldığında, motivasyonunuz düştüğünde ya da çoğu zaman yapacak bir aktivite bulamadığınızda sığındığınız tek şey filmler ise, bu yazımızda sizlere mutlaka izlemeniz gereken, bir bilim kurgu filmleri tavsiyesi vermek istiyoruz.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri

Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri

Birbirinden ilginç konulara sahip, izlerken kesinlikle sıkılmayacağınız 30 adet bilim kurgu filmini sizler için bir araya getirdik. Farklı türdeki bilim kurgu filmlerini izlemekten hoşlananlar için, yazımızda; fantastik, komedi, dram, gerilim türündeki bilim kurgu filmlerine yer verdik.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Listemize sondan geriye doğru sayarak başlayacağız. 1 numaradaki seçtiğimiz film, bizim en çok sevdiğimiz film olacak. Umarım listemizden keyif alırsınız ve acaba ne izlesem? diye kendinize sorduğunuz sorunun cevaplarını bu listemizde bulabilirsiniz. Hazırsanız hemen başlayalım…

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

İşte mutlaka izlemeniz gereken 30 film listesi! Listemizin 30. sırasında yer alan, Chronickle (Doğaüstü) filmiyle başlıyoruz.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

30) Doğaüstü (Chronicle)

Doğaüstü (Chronicle) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerini, Michael B. Jordan, Dane DeHaan, Alex Russell’in paylaştığı Doğaüstü filminde, liseli üç yakın arkadaşın, merakları sayesinde yer altı tünelinde keşfettikleri şeyle, doğaüstü güçlere sahip olmaları anlatılır.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Ellerinden kamera düşmeyen bu üç genç, aynı gün içinde düşünce güçleriyle canlı - cansız her şeyi hareket ettirebiliyorlar ve yaşadıkları her şeyi kayıt altına alıyorlar. Başta bir eğlence olarak gördükleri bu durum, zamanla tehlikeli bir hale geliyor.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

29) Derin Sular (Underwater) 2020

Derin Sular (Underwater) - Bilim Kurgu Filmi

Başrolünde, Alacakaranlık serisi ile ünlenen başarılı oyuncu Kristen Stewart’ın olduğu Underwater, bir grup denizaltı ekibinin, suyun altındaki laboratuvarlarında araştırma yaparken, deniz tabanında gerçekleşen depremle, verdikleri hayatta kalma mücadelesi anlatılır.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Ancak onları tehdit eden şey yalnızca deprem değildir. Yaşam için verdikleri mücadelede, deniz altında yaşayan farklı, tehlikeli türler de yaşamlarını tehdit etmektedir. Fantastik - bilim kurgu türünde izleyebileceğiniz Derin Sular, gerilim yüklü bir çalışma olmuş diyebiliriz.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

28) Matrix Serisi

Matrix Serisi - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving’in olduğu Matrix, bilim kurgu film denildiğinde akla ilk gelen kült filmlerden birisi. Eğer izlemediyseniz bile mutlaka filmin ismini duymuşsunuzdur diye tahmin ediyoruz.

AYRICA: İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

Matrix, bir yazılım şirketinde çalışan, geceleri ise Matrix’i aramakla vaktini geçiren Thomas Anderson’un hayatını anlatmaktadır. Neo kullanıcı adıyla internette Matrix’i arayan Thomas, bir gece bilgisayar ekranında beliren bir davet alır. Daveti yapan kişiyle buluştuğunda, çok aradığı Matrix’in kendisini bulduğunu anlar. Matrix’e girer ve yaşadığı dünyanın beyninde gerçekleşen bir simülasyon olduğunu öğrenir.

AYRICA: Hichki (Hıçkırık) - Tavsiye Film, Mücadele Öyküsü

Asıl gerçek dünya Matrix’tir ve seçilmiş kişi olarak ona verilen yükümlülüğü yerine getirmek için mücadele eder. Sanal dünya ile gerçeklik arasındaki ince çizginin anlatıldığı, anlam dolu bir bilim kurgu filmi olan Matrix serisi, 4 filmden oluşmaktadır.

AYRICA: In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

27) Maymunlar Cehennemi Başlangıç (Rise of the Planet of the Apes)

Maymunlar Cehennemi Başlangıç (Rise of the Planet of the Apes) - Bilim Kurgu Filmi

Başrolünde Brian Cox ve James Franco’nun bulunduğu, Maymunlar Cehennemi serisi, gerçekten ustalıkla işlenmiş bir konuya sahip.

AYRICA: Ego (2013) Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Filmde, genetik bilim mühendislerinin, maymunların beyinlerinin geliştirilmesi için yaptıkları deneyler sonucunda işlerin iyice karışması anlatılır. Will Rodman (James Franco), Alzheimer hastalığının gerilemesini sağlayacak bir deney üzerinde çalışmaktadır.

AYRICA: Tavsiye Film: Cennetin Rengi (The Color of Paradise)

Çalıştığı şirkette yapılan maymun deneylerinde, anne bir maymunun doğurduğu görür ve kimseye göstermeden bebek maymunu alarak evine götürür. Ceasar ismini verdiği bu maymunun büyüdükçe tıpkı bir insan gibi gelişme gösterdiğini fark eder. Ceasar’ı fark eden yalnızca Will değildir.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Bu zeki ve tıpkı bir insan gibi hareket eden maymunun ise çok başka planları vardır. Mutlaka izlemeniz gereken harika bir üçleme!

26) Prestij

Prestij - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde Hugh Jackman, Christian Bale ve Scarlett Johansson’un bulunduğu Prestij filmi de, izlenmesi gereken bilim kurgu filmlerinden. Sihirbazlığa ne kadar ilgi duyuyorsunuz?

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Film, iki sihirbazın girdiği rekabeti anlatmaktadır. Robert Angier, eşi Julia McCullough ve Alfred Borden üç yakın arkadaştır ve aynı zamanda birer sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri sırasında Juila ölünce, kocası Robert, Alfred’i bu durumdan sorumlu tutar ve iki yakın arkadaş birer düşman haline gelirler. Zaman geçtikçe ikisi de usta bir sihirbaz olur ve artık dost olmayan bu iki isim birbirini alt etmeye çalışan iki rakip haline gelirler.

Alfred’in yaptığı bir sihirbazlık hilesi, Robert’in takıntısı haline gelir ve bu sırrı çözmek için kolları sıvar. Trajik olaylar birbiri ardına yaşanırken, izlerken asla sıkılmayacağınız harika bir film!

25) Ayın Gölgesinde (In the Shadow of the Moon)

Ayın Gölgesinde (In the Shadow of the Moon) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Boyd Holbrook, Michael C. Hall ve Cleopatra Coleman’ın bulunduğu Ayın Gölgesinde, bir polis memurunun, her dokuz yılda bir ortaya çıkan seri katilin peşine düşüşü anlatılmaktadır.

9 yılda bir ortaya çıkan ve bilimsel açıklamaların ötesinde cinayetler işleyen bu seri katil kimdir? Polis memuru Thomas Lockhart, bu seri katili bulmayı takıntı haline getirir. Bu uğurda kariyerini, ailesini hatta sağlığını bile kaybetme noktasına gelir. İzlemeniz gereken bir bilim kurgu filmi.

24) Ben Anneyim (I Am Mother)

Ben Anneyim (I Am Mother) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Hilary Swank, Clara Rugaard-Larsen ve Rose Byrne’nin yer aldığı filmde, bir robot tarafından büyütülen genç bir kızın hayatı anlatılmaktadır.

İnsan neslinin artık soyu tükenmiştir. Yeniden insan neslinin hakim olabilmesi isin özel bir robot üretilir. ‘Anne’ adı verilen bu robot, küçük bir kız çocuğunu büyütmek için görevlendirilir.

Zamanla birbirine alışan bu ikilinin arasına, yaralı bir kişinin katılmasıyla işler değişir. Dış dünyayı sorgulamaya başlayan genç kızı engellemek için Anne, her şeyi göze alır.

23) Görünmez Adam (The Invisible Man)

Görünmez Adam (The Invisible Man) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Elisabeth Moss ve Oliver Jackson-Cohen’in bulunduğu Görünmez Adam filminde, Cecilia Kass’ın, varlıklı ve zeki bir bilim adamı olan Adrian Griffin ile sürdürdüğü ilişkisinde yaşadığı fiziksel ve psikolojik şiddet anlatılıyor.

Aşırı kontrolcü ve baskıcı olan erkek arkadaşına daha fazla dayanamayan Cecilia bir gece yarısı, birlikte yaşadıkları evden kaçmanın bir yolunu bulur ve saklanır. Ancak çok geçmeden sevgilisi Adrian’ın intihar ettiğini ve öldüğünü öğrenir. Üstelik Adrian bütün mal varlığını Cecilia’ya bırakmıştır.

Bütün bunlara inanamayan Cecilia, Adrian’ın ölümünün bir aldatmaca olduğunu düşünür. Yaşadığı korkunç olaylar, biri tarafından gözetleniyormuş gibi bir his ve sevdiği insanların hayatlarının tehlikeye girişi, genç kadının bütün korkularını gün yüzüne çıkarır. Adrian gerçekten de ölmüş müdür? Ürpertici bir gerilim - bilim kurgu filmi!

22) Tenet

Tenet - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Robert Pattinson, John David Washington ve Elizabeth Debicki’nin bulunduğu Tenet, bir Christopher Nolan filmi ve kesinlikle izlenmeye değer.

Zaman kavramına yeni bir bakış açısı getiren bu filmde, dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için, zamanın ötesinde bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan Kahraman’ın hikâyesi anlatılıyor.

Üçüncü dünya savaşından daha büyük bir tehlike yaratacak olan bu kaos nasıl durdurulacak? Christopher Nolan’ın hem yazdığı hem de yönettiği bu bilim kurgu - aksiyon filmini mutlaka izlemelisiniz.

21) Sonsuz (Infinite)

Sonsuz (Infinite) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson’ın olduğu Sonsuz filmi de kaçırmamanız gereken bir film kesinlikle.

Evan Michaels (Mark Wahlberg) gerçekçi rüyalar gören ve bu durumdan şikâyetçi olan bir adamdır. Şizofren olduğunu düşünen Evan, bir gün Cognomina isimli gizli bir örgütü keşfeder. Bu örgüt, yıllar boyunca reenkarne olarak dünyaya farklı görünüşlerle gelen erkek ve kadınlardan oluşmaktadır.

Evan Michaels bir süre sonra, gördüğü rüyaların ondan önce dünyaya gelen kişilere, ancak aslında kendisine ait olduğunu anlar. Büyük bir tehlikenin tek çözümünün kendisinde ve hafızasının derinlerinde saklı olduğunu öğrendiğinde, hayatı da tehlikeye girecektir.

20) Yukarı Bakma (Don’t Look Up)

Yukarı Bakma (Don’t Look Up) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep’in olduğu bilim kurgu - komedi filminde, dev bir göktaşının dünyaya çarpacağını ve dünyayı yok edeceğini söyleyen ancak kimse tarafından umursanmayan iki kişinin hikâyesini anlatılmaktadır.

Dünya tehlike altındadır ve büyük bir kuyruklu yıldız dünyaya hızla yaklaşmaktadır. Astronomi yüksek lisans öğrencisi olan Kate Dibiasky bu durumu fark eder ve Dr. Randall Mindy ile insanları uyarmak için medya turuna çıkar.

19) Sessiz Bir Yer (A Quiet Place)

Sessiz Bir Yer (A Quiet Place) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Emily Blunt ve John Krasinski’nin bulunduğu filmde, iki çocuğa sahip bir çiftin, kırsal bir yaşamda, izole bir bölgede yaşadıkları anlatılmaktadır.

Bulundukları bölgede en ufak bir sese duyarlı, avını çıkardığı sesle bulan gizemli yaratıklar vardır ve aile yaşamlarını sessiz bir şekilde sürdürmek zorundadır.

İşaret diliyle konuşan ve hiçbir şekilde ses çıkarmamaya çalışan aile, çocukların oyun oynarken yanlışlıkla devirdikleri lambayla dışarıdaki gizemli yaratıkların dikkatlerini üzerlerine çeker ve yaşam kalım mücadelesi başlamış olur.

18) Yok Oluş (Annihilation)

Yok Oluş (Annihilation) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh ve Gina Rodriguez’in olduğu filmde, hükümet, açıklanamayan faaliyetlerin döndüğü, mutasyona uğramış bitki ve hayvanların bulunduğu, The Shimmer “X” isimli bölgeye girişi yasaklamıştır.

Keşif gezisine giden gruplar ya intihar ederek, ya ateş edilerek ölmüştür. Geri dönebilen son keşif grubu ise gittikleri gibi değildir. Eşinden haber alamayan biyolog (Natalie Portman), bir gün eşinin geri döndüğünü ve artık eskisi gibi olmadığını fark eder.

Ona ne olduğunu anlamak için, The Shimmer’e gitmeyi kafasına koyar. Bir antropolog, bir araştırmacı ile birlikte yasaklı bölgeye gitmek için harekete geçerler.

17) Hayat (Life)

Hayat (Life) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds ve Rebecca Ferguson’un bulunduğu filmde, uluslararası bir keşif grubunun, uzay istasyonunda çığır açacak bir keşif bulmasını anlatır.

Mars’ta bir yaşam olduğuna dair kuvvetli bir ipucu bulan ekip, karşılaştıkları bu şeyin hiç tahmin etmedikleri kadar zeki olduğunu anlar. Bir süre sonra hayatta kalma mücadelesi vermeye başlayan ekip, acaba kurtulabilecek midir? Bilim kurgu severlerin izlemesi gereken bir film.

16) Bay Hiçkimse (Mr. Nobody)

Bay Hiçkimse (Mr. Nobody) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger’ın bulunduğu filmde, 2092 yılında, dünyada tek kalmış, 117 yaşındaki son ölümlü Nemo’nun hikâyesi anlatılmaktadır.

Ölüm döşeğindeki Nemo, genç bir çocukken, bir peronda durduğunu hatırlar. Anne ve babasının boşanmasından sonra, tren istasyonundayken hatırladığı bu anıda, vereceği kararların hayatını nasıl etkileyeceğini anlatan film, dram - bilim kurgu severlerin beğeneceği bir film kesinlikle.

Nemo, annesini mi yoksa babasını mı tercih edecek? Vereceği farklı kararların neticesinde yaşayacağı birçok şey, farklı metaforlarla ve bakış açılarıyla izleyiciye anlam dolu bir keyif yaşatıyor.

15) Gerçek Kahraman (Free Guy)

Gerçek Kahraman (Free Guy) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Ryan Reynolds, Jodie Comer ve Lil Rel Howery’in bulunduğu aşk - bilim kurgu temalı filmde, Free City adlı bir açık dünya oyunundaki, gerçek bir kahraman olan Guy’un (Ryan Reynolds) yaşadıkları anlatılmaktadır.

Kendisini sıradan, banka memuru olmaktan memnun bir şekilde yaşadığını zanneden Guy, bir gün hayallerinin aşkıyla karşılaşır ve aslında gerçek bir insan olmadığını, açık dünya oyununda bir arka plan karakteri olduğunu anlar.

Onu kodlayan kişi ise bir yazılımcıdır ve ‘oyuncular tarafından oynanmayan’ karakterken, oyun içerisinde alışılmışın dışında bir yapay zekâ ile kendi hayatını değiştirmeye çalışan Guy, bütün oyun kurucuların ve oyun kullanıcılarının dikkatini çeker. Mutlaka izlemeniz gereken keyifli bir film.

14) Siyah Giyen Adamlar (Men in Black)

Siyah Giyen Adamlar (Men in Black) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Will Smith, Tommy Lee Jones ve Linda Fiorentino’nun olduğu, komedi - bilim kurgu filminde, hükümetin halktan gizlediği ve dünya dışı varlıkların kontrolünü sağlayan bir büroya, Ajan J olarak katılan James Edward’ın (Will Smith) başına gelenler anlatılmaktadır.

James Edward, alışılagelmiş bir hızın dışında koşan bir suçluyu (aslında biçim değiştirmiş bir uzaylıyı) yayan bir şekilde kovaladığı için, Ajan K’nın dikkatini çeker ve büroya görüşmeye çağırılır. Hükümetin çok önemli bir birimine katılım sağlayacakları için heyecanlı olan birkaç kişiyle birlikte sayılı testlerden geçer ve Ajan K’nın ortağı olmaya hak kazanır.

Dünya dışından olan varlıklarla ilgilenirken, yakın zamanda baş gösteren büyük bir sorunu çözmek zorunda kalırlar. Hem komik, hem ilginç bir bilim kurgu filmi, kesinlikle izlemelisiniz.

13) Oblivion

Oblivion - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Tom Cruise, Olga Kurylenko ve Morgan Freeman’ın olduğu bilim kurgu filminde, Oblivion adlı birim, bir zamanlar “dünya” olarak adlandırılan yere, Jack (Tom Cruise) adında deneyimli bir askeri keşif için göndermesi ve sonrasında yaşanılanlar anlatılmaktadır.

Dünya’da koşulların daha önce nasıl olduğunu araştırmakla ve varsa yaşayan birilerini kurtarmakla görevli olan Jack, hala uzaylı istilası altındaki yerde, ilginç olaylarla karşılaşacaktır.

Örneğin keşif için gönderilen tek Jack kendisi değildir. Kendisinden birden fazla olduğunu fark eder ve neyin içinde olduğunu anlamaya çalışır. Başarılı bir bilim kurgu filmi.

12) Dünya’nın Durduğu Gün (The Day the Earth Stood Still)

Dünya’nın Durduğu Gün (The Day the Earth Stood Still) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Keanu Reeves, Jennifer Connelly ve Kathy Bates’in olduğu bilim kurgu filminde, Dr. Helen Benson’la (Jennifer Connelly), dünyayı büyük bir krizin beklediğini uyarmak için şehrin ortasına UFO’yla gelen uzaylı Klaatu'nun (Keanu Reeves) yaşadıkları anlatılmaktadır.

Klaatu ve onun robotu Gort, dünyanın kurtarılacağına dair umutludur ancak yaşanan gelişmeler sonucunda işler iyice karışır. Bu bilim kurgu filmi, 1951 yılında aynı isimle çekilen filmin aynısına sadık kalınarak yeniden çekilmiştir.

11) Başlangıç (Inception)

Başlangıç (Inception) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard ve Elliot Page’in olduğu filmi, sanırız ki en çok beğenilen bilim kurgu filmlerinden.

Inception’da, Leonardo DiCaprio, Dom Cobb isimli bir hırsızı canlandırmaktadır. Dom Cobb, insan zihninin tamamen savunmasız olduğu rüya görme anında, kişinin bilinçaltının en derinlerindeki gizli sırları öğrenerek onlardan çalabilmektedir.

Dom ve ekibi, casusluğa yeni bir atılım getirirler. İnsanların rüya görürken zihinlerinde yarattıkları karmaşaya dalabilen ve sakladıkları her şeyi öğrenebilen bu ekip, bu sefer yepyeni bir yöntem denemek için kolları sıvar. Bu yeni görevle, bir fikri çalmayı değil, bir fikri bilinçaltına yerleştirmeleri gerekmektedir.

Eşsiz bir senaryo ve işleyişe sahip bu bilim kurgu filmini eğer hala izlemediyseniz, mutlaka izleyin.

10) Zihin Gezgini (Reminiscence)

Zihin Gezgini (Reminiscence) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Hugh Jackman, Rebecca Ferguson ve Thandiwe Newton’un bulunduğu Zihin Gezgini filminde, özel bir zihin dedektifi olan Nick Bannister’ın başından geçenler anlatılmaktadır.

Müşterilerinin hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkarılmasını sağlayan bu bilim insanı, bir gün kaybettiği bir anahtarı bulmak istediğini söyleyen bir kadınla tanışır. Bu kadınla vakit geçirdikçe ona âşık olur. Anahtarı bulmak onun için daha önemli bir hale gelir ancak sevdiği kadının geçmişinin içerisine girdiğinde tehlikeli durumlarla karşılaşacağından ise habersizdir.

9) İkizler Projesi (Gemini Man)

İkizler Projesi (Gemini Man) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Will Smith, Mary Elizabeth Winstead ve Clive Owen’ın bulunduğu filmde, Henry (Will Smith), işinde uzman olan bir kiralık katildir ve artık bu işleri bırakıp sakin bir hayat yaşamayı istemektedir. Ancak işler hiç de planladığı gibi gitmez.

Kiralık katil Henry’nin peşine, onu öldürmek isteyen biri düşmüştür üstelik bu kişi, Henry’den 25 yıl önce alınan genlerle klonlanmış ve her hareketini önceden tahmin edebilen birisidir. Henry’nin kendisinin birebir kopyası olan bu adamdan kurtulması gerekmektedir, ama nasıl?

8) Yarının Savaşı (The Tomorrow War)

Yarının Savaşı (The Tomorrow War) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Chris Pratt, Yvonne Strahovski ve J.K. Simmons’ın olduğu filmde, her şey normal bir seyirde ilerlerken, birden çok önemli bir futbol müsabakasında sahanın ortasına inen, 2051 yılından gelen zaman yolcularının getirdiği haberle her şey tepetaklak olur.

Bu zaman yolcuları gelecekte büyük bir savaşın yaşandığını, uzaylıların dünyayı işgal ettiğini söylemektedir. 30 yıl sonra böyle bir savaşın yaşanmaması için tek çözüm, asker ve sivillerin geleceğe gidip uzaylılarla savaşmasıdır.

Dan Forester (Chris Pratt), göreve çağırılınca, canından çok sevdiği kızı ve karısı için mecburen gitmek zorunda kalır. İzlemeniz gereken bir bilim kurgu filmi.

7) Yarının Sınırında (Edge Of Tomorrow)

Yarının Sınırında (Edge Of Tomorrow) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Tom Cruise, Emily Blunt ve Bill Paxton’ın olduğu filmde, yakın gelecekte bir uzaylı birliğin dünyayı ele geçirişi anlatılmaktadır.

Mimics adlı uzaylı birliği, bütün büyük şehirleri yok etmektedir ve durdurulması güçtür. Dünyadaki bütün askeri birlikler güçlerini birleştirmek ve bu düşmana karşı savaşmak zorundadır.

Bill Cage (Tom Cruise) ise hiçbir savaşa katılmamış tecrübesiz bir askerdir. Zorla savaş bölgesine gönderilir ve sahaya indiği anda çok geçmeden ölür. Ancak Bill Cage öldüğü anda, askeri birliğe geldiği güne geri dönmüş bir halde uyanır, tekrar savaşa girer ve tekrar ölür.

Sahadayken uzaylı bir yaratığın zamanı sıfırdan başlatabilme özelliği, yaratığın ölmesi ve kanının Bill’in üzerine sıçraması ile Bill Cage’e geçmiştir. Bu döngü, Bill Cage’in uzaylılarla nasıl savaşacağını öğrenene kadar devam eder.

6) Replikalar (Replicas)

Replikalar (Replicas) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Keanu Reeves, Alice Eve ve Thomas Middleditch’in bulunduğu filmde, başarılı nörobilimci William Foster’ın (Keanu Reeves) ailesini trafik kazasında kaybetmesiyle yaşadığı trajedi anlatılır.

İnsan zihnini bilgisayara aktarabilmeye henüz yaklaşmış olan William, ailesini kaybetmesiyle hepten yıkılır ve onları tekrar diriltmek için üzerinde çalıştığı projeyi devreye sokar.

Ailesini klonlayacak ve böylelikle onları kaybetmemiş olacaktır. Ancak eşi ve 3 çocuğundan yalnızca üçünü hayata döndürebileceğini anlayan William yıkılır. Acı da olsa bir karar vermek zorundadır. Keanu Reeves’in oyunculukta devleştiği filmlerden bir tanesi daha.

5) Ex-Machina

Ex-Machina - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander ve Oscar Isaac’in bulunduğu Ex Machina, 24 yaşındaki önemli bir teknoloji şirketinde yazılımcı olarak çalışan Caleb’in hikâyesi anlatılmaktadır.

Şirkette düzenlenen bir yarışmada, Caleb, şirketin CEO’su Nathan Bateman’ın dağ evinde 1 haftalık konaklama ödülü kazanır. Başına geleceklerden habersiz bir şekilde eve giden Caleb, Ava adındaki bir robotla karşılaşır.

Deneye tabii tutulan Caleb’in başına gelenlerin aktarıldığı, psikoloji - bilim kurgu filmini mutlaka izlemelisiniz.

4) Yerçekimi (Gravity)

Yerçekimi (Gravity) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris’in bulunduğu filmde, Dr. Ryan Stone isimli zeki tıp mühendisinin, emekliliğinden önce ilk kez uzay keşfine çıkmaya karar vermesi ve sonrasında yaşanılanlar anlatılır.

Deneyimli astronot Matt Kowalsky'le çıktıkları bu keşif yolculuğunda, her şey yolunda giderken, mekiklerine çarpan bir cisimle her şey birden bire altüst olur. İki bilim insanı uzayın boşluğunda yapayalnız kalırlar. Üstelik sınırlı seviyedeki oksijenleri de tükenmek üzeredir.

3) Marslı (The Martian)

Marslı (The Martian) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Matt Damon, Jessica Chastain ve Kristen Wiig’in bulunduğu bilim kurgu filminde, Mark Watney’in (Matt Damon), Mars’a astronotların gönderildiği bir görevde öldü sanılarak gezegende terk edilmesi anlatılır.

Mark Watney, elindeki sınırlı imkânlarla ve pratikliğiyle Mars’ta hayatta kalmaya çalışır. Bir yandan da yaşadığını iletmenin bir yolunu bulmak için arayış içerisindedir.

2) Yıldızlararası (Insterstellar)

Yıldızlararası (Insterstellar) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Matthew McConaughey, Anne Hathaway ve Michael Caine’in bulunduğu ve oldukça sevilen bilim kurgu filminde, eski bir NASA pilotu olan Joseph Cooper, ailesiyle birlikte çiftçilik yapmaktadır.

Tarım ürünlerinin yok olmasına neden olan toz bulutları yüzünden yiyecek kıtlığı kapıdadır. Cooper’ın kızı Murphy ise oldukça zeki bir kızdır ve odasında bir hayaletle olduğunu, onunla mors alfabesi üzerinden iletişime geçtiğini söylemektedir. Ancak ailesi tarafından dikkate alınmaz.

Cooper, çok geçmeden Murphy’nin odasında, toz bulutlarının arasında yazılı bir koordinat keşfeder. Koordinat onu, hayatında uzun yıllar boyunca evinden ve çocuklarından uzakta olacağı bir göreve götürecektir. Dünya’da artık yaşamın zor olduğu ortadadır ve bu nedenle Cooper, yaşanılabilir daha iyi yerler bulmak ve çocuklarının geleceğini kurtarmak için astronot ekibiyle birlikte bir uzay görevine çıkar.

Ancak arada zaman farkının olduğu bu görevden döndüğünde, kızının kendisinden büyük olduğunu görecektir. İzlenmesi gereken müthiş bir film. Christopher Nolan, gözyaşlarınızı tutamayacağınız harika bir başyapıt sunuyor bizlere.

1) Adam Projesi (The Adam Project)

Adam Projesi (The Adam Project) - Bilim Kurgu Filmi

Başrollerinde, Ryan Reynolds, Mark Ruffalo ve Jennifer Garner’ın bulunduğu film, listemizin 1 numarasında yer alıyor! Eğer filmi izlediyseniz, 1 numarada bu film mi var gerçekten? diyebilirsiniz çünkü The Adam Project, bilim kurgu filmi olsa da, dram konulu hikayesiyle bizi etkilemeyi başardı.

Konusundan kısaca bahsetmek gerekir ise, The Adam Project, Adam’ın (Ryan Reynolds) dünyayı kurtarmak için zamanda geriye yolculuk yapması ve kendi çocukluk haliyle karşılaşmasını anlatır. Hem yetişkin, hem de çocuk Adam, birlikte ölmüş babalarının yaşadığı döneme giderler ve babalarına dünyanın tehlikede olduğunu, icat ettiği zaman makinesinin yok edilmesi gerektiğini söylerler.

Açıkçası bu filmin bilim kurgu tarafından çok, hikâyesi bizi etkiledi diyebiliriz. 30 yaşındaki Adam’ın, öldüğü için, yıllardır babasına duyduğu hayal kırıklığını, öfkesinin arkasına saklaması ve henüz 12 yaşındaki Adam’ın ise babasını yeni kaybetmiş, acılar içindeki hali izleyiciye çok iyi aktarılmış.

İkisinin birlikte, babasının hala yaşadığı bir döneme gitmeleri ve babalarını ziyaret ettikleri sahne gerçekten de çok etkileyiciydi. Bir babanın, oğlunun hem 30 yaşındaki halini, hem de 12 yaşındaki halini aynı anda karşısında görmesi, epey farklı bir duygu olsa gerek.

30 yaşındaki Adam’ın, babasıyla ilgili kırgınlıklarını ona anlatması ve onunla vedalaşması çok güzel işlenmişti. Aynı şekilde 12 yaşındaki Adam da babasını henüz yeni kaybettiğinden dolayı ve annesiyle zorlu bir dönemden geçerken yaşadığı bunalımların üstesinden gelebilmek için babasıyla son bir kez vedalaştı.

Bazı filmler, türü ne olursa olsun, hikâyesiyle insanı cezbediyor. Aile bağları çok kuvvetli. The Project Adam’ın bizce verdiği mesaj da bu. Bilim kurgu yönünden çok, baba ve oğulun hikâyesi ön plana çıkmış ve onlara ait, üçünün birlikte olduğu her sahne, bizi çok duygulandırdı desek yalan olmaz. Yani bilim kurgu seviyorsanız, bu filme dair beklentilerinizi çok yüksek tutmayın deriz, ancak yine de bir şans vermenizi çok isteriz.


Son olarak, film izlemenin insana her zaman keyif verdiği konusunda hemfikir olduğumuza inanıyoruz. Bu yazımızda bu düşünceden yola çıkarak, bilim kurgu severlerin mutlaka izlemesi gerektiğini düşündüğümüz, 30 filmden oluşan bilim kurgu filmleri tavsiyesi hazırladık. Keyifli seyirler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu