Tavsiyeler

Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler

Sanatta, bilimde, teknolojide ve daha birçok alanda inanılmaz başarılara imza atmış olan o dâhi kişiliklerin hikâyelerini hep merak ederiz, öyle değil mi? Bugün adını duymuş olduğumuz bu büyük isimler, elbette ki hayatlarında birtakım zorluklar yaşadılar. Bu noktalara kolay gelmediler. Verdikleri mücadeleler, yaşadıkları sorunlar onları hayallerini gerçekleştirmekten asla alıkoymadı. Sırf keskin zekâları ile bile, hayatımızda, akıllarımızda yer edinmeyi başardılar. Her biri; büyük bedeller karşılığında büyük başarılar edinmiş, başarılarını gıpta ile izlediğimiz kişiler olsa da, yine de kendilerine ait bir yaşamları var. Bir hikâyeleri, bir varoluş mücadeleleri var. İşte bu yüzden onları daha iyi, daha yakından tanımak adına, sinema perdelerine aktarılan hayatlarını izlemeye kim hayır diyebilir? Bu yazımızda sizler için, dahilerin hayatını anlatan filmler hakkında 5 film tavsiyesinden bahsediyor olacağız. Sinema perdelerini kasıp kavuran o filmlere yakından bakalım.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler

Dahilerin Hayatını Anlatan Film Tavsiyesi

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında (At Eternity's Gate)

Ünlü ressam Vincent Van Gogh'un hayatının anlatıldığı filmde, ressamı William Dafoe canlandırıyor. Van Gogh'un hayatının bilinmeyen noktalarının aktarıldığı bu filmi, ressamı daha yakından tanımak adına, izlemeniz gerektiğini düşünüyoruz.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Van Gogh: Sonsuzluğun Kapısında Fragman

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Her Şeyin Teorisi (The Theory of Everything)

Film ünlü İngiliz fizikçisi Stephen Hawking'in hayatını konu alır. Cambridge Üniversitesi'nin deha öğrencisi olan Hawking, günün birinde yirmi altı yıl evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. 21 yaşına geldiğinde ise ALS hastalığı teşhisi konulur ve Hawking ile Jane bu rağmen kararlılıkla ilişkilerine devam eder.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Ancak zaman ilerledikçe hastalık ilerler ve ilişkileri zorlanmaya başlar. Filmde, Stephen Hawking'i, Eddie Redmayne canlandırmaktadır.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Her Şeyin Teorisi Fragman

Steve Jobs

Teknoloji devi Apple şirketinin kurucusu olan Steve Jobs'un hayatına yakından bir bakış atan film, ünlü dehanın hırslı ve motivasyon dolu halini, kızı Lisa ile olan ilişkisini anlatıyor.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Apple şirketi kurucusunun hayatını merak ediyor iseniz, izlemenizi tavsiye ederiz. Walter Isaacson'un kitabından uyarlanan filmde, Steve Jobs'u, Michael Fassbender canlandırıyor.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Steve Jobs Fragman

Yapay Oyun (The Imitation Game, Enigma)

Filmde ünlü matematikçi, bilgisayar bilimcisi ve kriptolog olan, Alan Mathison Turing'in, II. Dünya Savaşı sırasında, Nazilerin kullandığı Enigma kodunu çözmeye çalışması anlatılır.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Matematik grubunun içinde, en zekisi, en akıllısı ancak en anlaşılmaz kişisi olan Alan Turing, ülkesinin geleceği için Enigma kodunu çözmesi gerekir. Ünlü matematikçi Alan Turing, bilgisayar biliminin kurucusu sayılır. Filmde Alan Turing'i, Benedict Cumberbatch canlandırıyor.

Yapay Oyun Fragman

Göklerin Hâkimi (The Aviator)

Filmde, ünlü iş adamı, havalı, film yapımcısı ve oldukça varlıklı olan Howard Robard Hughes Jr.'in hayatı anlatılır. Howard, sinema alanında, havacılık alanında kendine gıpta ile bakılacak başarılara imza atarak adını duyurmuştur.

Kendi üzerinde yarattığı bu baskı, başkaları tarafından imrenilerek bakılsa da, aslında biraz da zorlayıcıdır. Filmde, Howard Hughes'i, Leonardo DiCaprio canlandırıyor.

Göklerin Hâkimi Fragman

Bu yazımızda dahilerin hayatını anlatan filmler konusunu işledik. İçlerinden hangilerini izlediniz? Yorum alanından bizlere düşüncelerinizi iletebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu