Tavsiyeler

Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Aamir Khan Film Önerileri

Aamir Khan'ı bilmeyen var mıdır gerçekten? Tek bir filmini dahi izlememiş iseniz, aslında izleyebileceğiniz birçok muhteşem filmi kaçırmışsınız demek isterim. Hem yönetmen, hem yapımcı, hem de senarist olan Hint oyuncu Aamir Khan, bugün akıllarımızdan silinmeyen birçok başarılı filme imza atmış durumda. Filmlerini izledikten sonra, sarsılmamanız mümkün değil sanırım. İşte bu yüzden biz de, ilham kaynağı veren, inancımızı kaybettiğimiz anda umudumuzu alevlendiren, insanın içini sıcacık duygularla çevreleyen birbirinden güzel Aamir Khan’ın 5 filmini sizlerle paylaşmak istedik. Verdiğimiz Aamir Khan film önerileri içinden birini bile izledi iseniz, ne mutlu size!

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Aamir Khan Film Önerileri

En İyi Aamir Khan Filmleri

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Her Çocuk Özeldir (Taare Zameen Par)

Aamir Khan'ın başrolünde bir öğretmen olarak karşımıza çıktığı Taare Zameen Par, izlerken belki de gözyaşlarınızı tutamayacağınız, küçük bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. 8 yaşındaki Ishaan, kimse tarafından anlaşılmayan, derslerinde başarısız, ama kendi dünyasında ise oldukça neşeli, hayal gücü geniş bir çocuktur.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Öğretmenleri, onun okuldaki tutumundan dolayı, Ishaan'ın ailesini görüşmeye çağırır. Ishaan artık tahammül edilemez bir çocuk olmuştur ancak kendini ifade edememektedir. Bu süreçte ailesi onu, disiplin etmek için yatılı bir okula gönderir. Ishaan burada da aynı tutumlarına devam etmektedir.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Bir gün okula, yeni bir resim öğretmeni gelir. Ram Shankar (Aamir Khan) isimli bu öğretmen, Ishaan'ın disleksi olduğunu keşfeder ve onu adeta hayata döndürmek için uğraşır. Ishaan için adeta bir umut haline gelen bu öğretmen, onun hayatını değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda o hayata bir anlam katacaktır. Bu film, anlamlar bütünü değil de nedir?

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Her Çocuk Özeldir (Taare Zameen Par) Fragman

3 Aptal (3 Idiots)

Yine Aamir Khan'ın başrolünde olduğu 3 Aptal'da; Rancho Chhanched, Farhan Qureshi ve Raju Rastogi'nin arkadaşlığı ve hayat mücadelesi ele alınmaktadır. Zaman zaman kahkahalarla güleceğiniz, zaman zaman ise gözyaşlarınızı tutamayacağınız bu filmi izlemeden geçmeyin!

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Önemli bir mühendislik okulunda okuyan bu üç arkadaşın içinde, derslerinde en başarılı olan kişi Rancho'dur. Rancho bir gün okula gelir ve Farhan ile Raju'nun en yakın arkadaşı olur. Birlikte takılmaya başlayan bu üçlü, birlikte birçok şey atlatırlar.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Film, hayatta ne olmak istediğinizle ilgili umudunuzu alevlendiren bir mesajı izleyicilere aktarıyor. Mutlu olacağınız bir hayatı seçmeniz sizin tercihiniz diyor ve bitiriyor. Ayrıca gerçek dostlukların da var olabileceğini göstererek içimizi ısıtıyor.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

3 Aptal (3 Idiots) Fragman

Dangal

Biyografik bir film olan Dangal'da, Aamir Khan yine başrolde. Dangal, Hintli Mahavir Singh Phogat'ın hikâyesini anlatıyor. Mahavir bir güreş hayranıdır. İki kızı, Babita Kumari ve Geeta Phogat'ı küçüklüğünden beri bir güreşçi olmaları için yetiştirir.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Hindistan'ın dünyasında kadın güreşçi görülmemiştir ve Mahavir, baskıcı tutumu ve eleştirileri umursamadan iki kızını da mükemmel bir güreşçi haline getirir. Geeta, 2010 Commonwealth Oyunları'nda birinci olarak altın madalyayı, kız kardeşi Babita da üçüncü olarak gümüş madalyayı alır.

Bu üstün başarı, Mahavir ve kızlarının yaşadıkları bütün zorluğa karşı aldıkları en güzel hediyedir. Asla umudunuzu kaybetmemeniz gerektiğini ve ne olursa olsun mücadele etmenin önemini anlatan bu filmi de mutlaka izlemelisiniz.

Dangal Fragman

Secret Süperstar

İnsu şarkı söylemeyi seven, şarkıcı olmayı hayal eden bir genç kızdır ancak babası çok katı bir adamdır. Babası tarafından sevildiği pek söylenemez çünkü toplum ahlakına göre erkek çocuk daha çok sevilir, kız çocuk ilgisiz bir şekilde geride bırakılır.

Babası iş nedeniyle sık sık seyahate çıktığı için evde olmadığı zamanlarda annesi ile birlikte mutlu mesut yaşarlar. Bir gün annesi İnsu'ya bir bilgisayar alır ve İnsu kimliğini saklayarak şarkılar söyler, kendini videoya alır ve YouTube'da yayınlar. Çok geçmeden kim bu yüzü kapalı gizemli kız adıyla ünlü olur ve haberlerde, bütün magazin eklerinde onun ismi geçer. Yayınladığı bütün videolar tıklanma rekorları kırar. İnsu bundan çok hoşlansa da babasından korkuyordur ve adım atmaya, kendini göstermeye çekinir.

Aamir Khan bir şarkıcı olarak onunla iletişime geçmek ister. Aynı zamanda şarkı söyleme yetenekleri olan, genç kızları yetiştiren ve onları ünlü yapan bir program jürisidir. İnsu tereddüt etse de erkek arkadaşının teşvikiyle onunla buluşur ve sesiyle adamı büyüler. Bütün bu zaman boyunca aile içinde yaşadığı sorunların da etkisiyle annesini ve kardeşini alarak yepyeni bir hayata başlarlar. Harika bir mücadele öyküsü daha!

Secret Süperstar Fragman

P. K.

Aamir Khan, bu filmde, bildiğimiz rollerin dışında bir rolle karşımızı çıkıyor. P.K, Dünya'dan olmayan bir adamın inancı aramasını konu ediniyor. P.K, uzaydan gelen ve dünyada, tekrar uzaya gitmesini sağlayan kolyesini kaybetmiş birisidir. Kolyeyi ondan çalan adamı bulamaz ve her yerde kolyesini aramaya başlar.

Çok geçmeden, 'Tanrı sana yardımcı olur' cümlesini duyar ve Tanrıyı bulmaya çalışır. Tanrı nerededir? Ancak zaman geçtikçe insanların yarattığı birçok tanrı ile karşılaşır. Bu süreçte ona yardımcı olan gazeteci kıza da içten içe ilgi duymaktadır. Kolyesini bulmasında ona yardımcı olan bu kızla beraber, insanların inandığı tanrıyla, gerçek Tanrı'nın çok başka olduğunu ortaya çıkarırlar.

İnanca olan umudunuzu kaybetmemeniz gerektiğini anlatan bu filmde, yine inanca karşı oluşturduğumuz kendi tabularımızı da yıkmamızı öğütlüyor adeta. Yaratıcı ile yaratılanın arasında hiçbir engelin olmadığı mesajını içeren bu filmi de mutlaka izlemeniz gerektiğini düşünüyorum.

P. K. Fragman

Bollywood filmleri denilince akla ilk Aamir Khan’ın gelmesinin sebebi olarak, birbirinden anlamlı hikâyelere sahip olan bu filmleri gösterebiliriz. Bu yazımızda sizler için, Aamir Khan film önerileri içerisinden en iyi 5 filmini paylaşmak istedik. Bir tanesini bile izlemediyseniz, mutlaka izleyin deriz. Vaktinizi harcadığınıza değecektir. Düşüncelerinizi paylaşmak ister iseniz, yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu