Tavsiyeler

En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri

Anime film önerileri deyince aklımıza ilk gelen isim Hayao Miyazaki diyebiliriz. Onun yarattığı dünyalarda kaybolmamak mümkün değil. Uçsuz bucaksız diyarlara, gökyüzünün ötesine, sıcacık hikâyelere konuk olmak ister misiniz? Görsel efektleri, karakter çizimleri, en ince ayrıntısına kadar detaylandırılmış hikâyeleriyle, izlediğiniz zaman kendinizden geçeceğiniz bu anime filmlerden 12 tanesini sizler için bir araya getirdik. Eğer daha önce hiç anime filmi izlememişseniz, bu yazımız tam size göre! En sevilen Hayao Miyazaki filmleri ve konularını merak ediyor iseniz, buyurun başlayalım.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Hayao Miyazaki Anime Film Önerileri

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Ruhların Kaçışı (Spirited Away) 2001

Hayao Miyazaki'nin başarılı başyapıtlarından birisi sayılan Ruhların Kaçışı, yeni bir yere taşınan ve bundan hoşlanmayan Chihiro'nun başına gelenleri anlatır. Film arabayla kasabaya doğru yolculuk yapan ailenin yolda gizemli bir tünel görmesi ve arabadan inip bu tüneli incelemeleriyle başlar.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Chihiro, tüneli ailesiyle birlikte geçerek kendisini bambaşka bir dünyada bulur. Sessiz, terkedilmiş oldukça renkli bir kasaba keşfederler ama aslında hiçbir şey göründüğü kadar güzel değildir. Karşılaştıkları bu fantastik dünya yalnızca bir illüzyondur ve çok geçmeden Chihiro anne ve babasının, gördüğü yemekleri yedikten sonra birer hayvana dönüştüğünü görür. Onları kurtarmak için elinden geleni yapar ancak bu hiç de kolay olmaz. Bu fantastik ürkütücü dünyanın bir parçası olmak zorundadır ve geçmesi gereken büyük bir sınav vardır.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Ruhların Kaçışı Fragman

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Yüreğinin Sesi (Whisper of the Heart) 1995

14 yaşındaki Shizuku Tsukishima, kitap okumayı çok seven bir genç kızdır. Ortaokul kütüphanesinden aldığı her kitabın kapağında, sürekli hep aynı isimle karşılaşır: Seiji Amasawa.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Shizuku okuduğu her kitabı daha önce okumuş olan bu kişiyi çok merak eder ve araştırmaya başlar. Bu araştırmaya, trende karşılaştığı şişman bir kedi de dâhil olur. Kedinin trende tek başına ne yaptığını merak eden Shizuku, bir insan gibi duraktan inerek yola koyulan kedinin peşine düşer ve inanılmaz güzel yerler keşfeder. Bu keşiflerin içinde bir antikacı dükkân da vardır. Ve çok merak ettiği Seiji Amasawa ile yolları bu dükkânda kesişir. Seiji dükkân sahibinin torunudur ve bir keman virtüözü olmayı istemektedir. Zaman geçtikçe aralarında samimi bir yakınlık gelişir, gün gelir Seiji geleceği için şehirden ayrılmak zorunda kalır ve Shizuku bu duruma çok üzülür.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Ancak Seiji geri döndüğünde aralarındaki yakınlık, büyük bir aşka doğru evrilir.

Yüreğinin Sesi Fragman

Rüzgâr Yükseliyor (The Wind Rises) 2013

Hayao Miyazaki'nin başarılı filmlerinden bir tanesi olan, Rüzgâr Yükseliyor, küçüklüğünden beri gökyüzünün büyüsüne kapılmış ve orada olmayı hayal etmiş olan Jiro Horikoshi'nin hayatını anlatıyor.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Jiro, kendisine idol olarak gördüğü uçak tasarımcısı Caproni'yi rüyasında görür ve ona miyop olduğu için uçakları uçuramayacağını söyler. Caproni için ise, asıl mesele uçağı uçurmak değil, tasarlamaktır. Böylece Jiro, uçak tasarlamaya karar verir ve bunun üzerine eğitim alır. Bir gün trende yolculuk yaparken, başındaki şapka uçar ve ondan biraz uzakta olan güzel bir kız o şapkayı yakalayarak ona verir.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Jiro hayatının aşkıyla karşılaştığından habersizdir. Aradan yıllar geçer ve Jiro yürüyüş yaparken havada uçan bir şemsiye yakalar. Şemsiyeyi sahibine götürdüğünde ise onun trende karşılaştığı kız olduğunu görür. Bu ilginç tesadüf aralarında büyük bir aşkın başlamasına sebep olur.

Birbirlerini çok seven bu iki gencin hikâyesini izlerken duygulanmadan edemeyeceksiniz. Jiro'nun hem kariyeri hem de aşkı için verdiği savaş, insanı derinden etkiliyor.

Rüzgâr Yükseliyor Fragman

Yürüyen Şato (Howl's Moving Castle) 2004

Hayao Miyazaki'nin muhteşem anime filmlerinden birisi de Yürüyen Şato. Büyüleyici manzarası, büyüleyici hikâyesiyle, izlerken sizi keyiflendirecek bir film olduğu üzerine bahse girebiliriz.

Üvey ailesinden kendisine kalan şapka dükkânında çalışan genç Sophie, birbirinden güzel şapkalar tasarlamaktadır. Kendi halinde sıradan birisi olarak yaşayan bu genç kız, bir gün gezmeye çıkar ve kalabalık şehrin büyüleyici manzarasının içinde, adından bahsedilen ama daha önce hiç görmediği yakışıklı büyücü Howl ile karşılaşır. Bu karşılaşma onun aklını başından alır. Ancak bu onun için hiç de iyi olmayacaktır çünkü Howl'a kafayı takmış olan kötü bir cadı, Sophie'nin dükkânına gelir ve ona çözülmesi çok zor olan bir büyü yaparak Sophie'yi yaşlandırır. Artık 90 yaşında olan ve tanınmaz bir hale gelen Sophie, büyünün bozulması için Howl'ı bulmaya karar verir.

Howl ise yürüyen bir şatoda yaşamaktadır ve bulunması oldukça zordur. En son dağlarda görülen bu şato, Sophie'yi dağlara yönlendirir. Artık yaşlanmış olan Sophie, ona eşlik eden yürüyen bir korkulukla şatoyu aramaya başlar.

Çok geçmeden şatoyu bulur ve büyünün bozulması için şatoya yerleşir. Büyüyü gerçek aşkın bozacak olması, güzel değil de nedir? Howl ve Sophie'nin hikâyesine bayılacaksınız!

Yürüyen Şato Fragman

Küçük Cadı Kiki (Kiki's Delivery Service) 1989

On üç yaşındaki küçük bir cadı olan Kiki, geleneklerine göre, tam anlamıyla bir cadı olabilmek için ailesinden ayrılmak ve başka bir şehirde bir sene boyunca tek başına yaşamak zorundadır. Bu yolculuk onu çok heyecanlandırır ve annesinin hediye ettiği süpürgeyle birlikte, yanına sevimli kedisi Jiji'yi de alarak yola çıkar.

Kendisine sahile kıyısı olan, cadısı olmayan bir şehir bulur ve burada yaşamaya karar verir. Şehrin kalabalık gürültüsü, sesleri onu afallatır ve aynı zamanda da büyüler. Ancak çok geçmeden, şehirde yaşamanın zorluklarıyla karşılaşmaya başlar. Kendine uygun bir iş ararken, pastane sahibi bir kadının kurye aradığını görür ve kurye olarak çalışmaya gönüllü olur. Hem kalacak bir yer hem de çalışabileceği bir iş bulan Kiki, bu yeni hayata uyum sağlarken, ilk günden beri karşısına çıkan genç bir çocuğa da âşık olur. Yine izlemesi keyifli bir hikâyeye tanıklık edeceksiniz, bizden söylemesi.

Küçük Cadı Kiki Fragman

Küçük Deniz Kızı (Ponyo) 2008

İzlerken, yine manzaranın etkisine kolayca kapılıp gideceğiniz, Hayao Miyazaki tarafından hazırlanmış bir film olan, Küçük Deniz Kızı Ponyo, küçük bir deniz kızının hikâyesini anlatıyor.

Ponyo, denizin altında yaşayan ve insan olmanın hayalini kuran bir deniz kızıdır. Bu konuda da oldukça kararlıdır ve suyun yüzeyine çıkarak Sosuke adlı, beş yaşındaki bir çocukla tanışır. Sosuke, ona Ponyo adını verir.

Ponyo, onun yanında mutlu mesut yaşamaya başlar ancak, Sosuke'nin onu gerçekten sevmesi, ona değer vermesiyle gerçek bir insan olabileceğinin de farkındadır. Denizden ayrılması, ekolojik dengeyi bozar ve deniz köpürür. Eğer Sosuke, Ponyo'yu gerçekten severse, deniz sakinleşecek ve Ponyo'nun babası, kızının yolundan çekilecektir.

Küçük Deniz Kızı Fragman

Komşum Totoro (My Neighbor Totoro) 1988

Hayao Miyazaki'nin kült filmleri arasına giren, Komşum Totoro, çok hasta olan annelerinin kaldığı hastaneye yakın olmak için, yakınlardaki bir eve taşınan bir baba ve iki küçük kızın hikâyesini konu ediniyor.

Bu iki küçük kız yeni evlerinin ve çevresinin güzelliği ile büyüleniyor. Keşfedecek birçok şey var ve en önemlisi de annesinin kaldığı hastaneye yakın olması, kızların keyfini yerine getiriyor. Çok geçmeden evlerinin karşısındaki ormanda, büyüleyici şeylerin olduğunu keşfediyorlar. Bu büyülü ormanda acaba neler oluyor?

Hayao Miyazaki, yine büyülü bir dünya yaratmayı başarıyor. Manzaralar ve karakterler öyle güzel ki, etkilenmeden edemiyorsunuz. Komşum Totoro'yu keyifle izleyebilir, çocuklarınıza da izletebilirsiniz.

Komşum Totoro Fragman

Sihirli Kedi (The Cat Returns) 2002

Özellikle kedi severlerin mutlulukla izleyeceği harika bir anime film olan, Sihirli Kedi, 17 yaşındaki genç bir kızın, az kalsın aracın altında ezilecek olan erkek bir kediyi kurtarması ile başlıyor.

Haru, kediyi kurtarıyor ve kedinin ona teşekkür ettiğini görünce ise şaşkınlıktan neredeyse küçük dilini yutuyor. Kediler konuşmaz öyle değil mi? Ancak Haru, yaşadıklarına inanamasa da, kedinin gerçekten de konuştuğunu kabulleniyor.

Haru bu olayı unutup hayatına devam ediyor ancak ertesi gece, birden büyük bir kedi kalabalığı kapısının önünde beliriveriyor. Genç kız hem korku, hem merakla bu topluluğu izlerken, kedilerin kralı, Haru'ya, oğlu prens Lune'un hayatını kurtardığı için teşekkür ediyor ve ondan oğluyla evlenip, prenses olmasını istiyor.

Haru bütün bunlara karşı ne diyeceğini şaşırıyor ve kediler geldikleri gibi tekrar gittiklerinde, bir rüya gördüğünü düşünerek uykuya dalıyor.

Ancak bir rüya görmediğini ise anlaması çok uzun sürmüyor. Bu eğlenceli, keyifli animeyi izlerken kesinlikle vaktinizin boşa gittiğini düşünmeyeceksiniz.

Sihirli Kedi Fragman

Tepedeki Ev (From Up On Poppy Hill) 2011

Beş kişilik ailenin en büyüğü olan Umi, Kore savaşından sonra babasının izini kaybeder ve her gün dönmesi ümidiyle, denize bakan malikânesinin bahçesine bayrak flamaları asar. Her gün o denizden geçerek o flamaları gören birisi vardır.

Umi, aynı zamanda okulda eskiden kalma büyük bir malikâneyi yıkmaya karar veren okula karşı, orayı ayakta tutmak için çalışan öğrencilerin birliğine katılır. Bütün öğrenciler bir araya gelerek, eğitim müdürünü, bu çok katlı binayı temizleyerek, yıkılmazsa çok kullanışlı bir mekân olacağına ikna etmek için dinlenmeden çalışırlar.

Bu sırada Umi, birisine âşık olur ve ikili birlikte vakit geçirdikçe birbirlerinden etkilenir ancak geçmişin de onları birbirine bağladıklarını öğrendiklerinde önlerine bir engel çıkar. Bu engeli nasıl aşacaklar?

Öğrenci birliğinin, dostluğun, aşkın, ümidin ve tabii ki eşsiz bir hikâyenin sıcaklığına tanık olacaksınız. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Tepedeki Ev Fragman

Prenses Mononoke (Princess Mononoke) 1997

Hayao Miyazaki'nin animelerini izlerken, doğanın bir şekilde üstünlüğünü koruduğunu, insanın doğaya verdiği zararın yine insana döndüğünü görüyorsunuz. Bu bildiğimiz bir durum elbette. Prenses Mononoke de, tam olarak bunu anlatıyor.

Ashitaka, huzurlu bir yaşamının ortasında iken, ormandan gelen kötülüğü fark eder. Orman Tanrısı, kendisine yapılan bütün kötülüğün bedelini ödetmek için, önüne çıkan her şeyi yakıp yıkmakta, bu uğurda ise hiç taviz vermemektedir. Küçük bir kızın hayatını kurtarmak için verdiği mücadele karşısında, Ashitaka, Orman Tanrısı tarafından lanetlenen zehirli bir domuz tarafından yaralanır. Aslında bu domuz bir iblistir.

Kanına karışan bu zehir onu gün be gün ölüme sürüklemektedir. Ashitaka'nın, bu lanetten kurtulabilmesinin tek yolu, uzaklara, çok uzaklara gitmektir. Ormanın Ruhu'na ulaşmak ve bütün bu yıkımı durdurmak için ondan yardım istemesi gerektiğini ise çok sonra öğrenecektir. Orman Tanrı'sının yaptıkları yüzünden iyice zayıflayan bu ruhu ararken yaşadığı şeyler, arayışın da ötesindedir. Tehlikenin gittikçe büyüdüğü bu durumda, Ashitaka korkularıyla yüzleşip, elinden geleni yapmalıdır.

Keyifle izleyeceğiniz bir Hayao Miyazaki eseri daha...

Prenses Mononoke Fragman

Gökteki Kale (Laputa: Castle in the Sky) 1986

Hayao Miyazaki'nin, yazdığı ve yönettiği, izlerken çizgilere ve görsellere hayran kalacağınız Gökteki Kale, gökyüzünde süzülen ancak varlığı bir efsane olarak nitelendirilen bir adayı konu alır. Sheeta isimli genç bir kız, gökteki adanın yaşayan son varisidir ve boynunda, adanın yerini gösteren özel güçlere sahip bir tılsım taşır. Ancak o tılsımı ele geçirmeye çalışan kişiler, Sheeta'yı kaçmak zorunda bırakır. Uçakta esir tutulmuş bir haldeyken, korsanların saldırısını fırsat bilerek kendisini uçaktan aşağıya atar ve tılsım onu koruyarak güvenli bir şekilde yeryüzüne indirir.

Sheeta'yı, aynı yaşlarda, maden ocağında çalışan Pazu bulur. Pazu onu evine götürür ve Sheeta kendisine geldiğinde, birlikte tılsımı almak için peşlerine düşen kişilerden kaçmaya başlarlar.

Bu kaçış onları, gökteki adaya yani Laputa'ya götürür. Macera dolu, izlemesi keyifli bir anime filmi daha!

Gökteki Kale Fragman

Kırmızı Kanatlar (Porco Rosso) 1992

Yönetmenliğini ve senaristliğini Hayao Miyazaki'nin yaptığı Kırmızı Kanatlar, anime severlerin keyifle izleyeceği bir yapım diyebiliriz.

İtalyan hava birliklerinin ordusunda görev alan Porco Rosso, bir hava çatışmasında bilinmeyen bir nedenle domuza dönüşür. Bu yeni görünüşünden dolayı orduya dönemeyen Porco, havada kendine yeni bir iş bulur. Hava korsanlarını avlayarak hayatına devam eder, üstelik bu yeni işinden de oldukça memnundur. Fakat Amerikan bir hava korsanı olan Curtis adındaki kişi, ona sataşarak uçağını düşürünce işler değişir. Bir yandan da hayatını tehdit eden eski bir arkadaşının varlığı onu sıkıştırmaktadır. Porco, eğer orduya geri dönmezse öldürülecektir.

Kırmızı Kanatlar Fragman

Bu yazımızda, Hayao Miyazaki filmleri içerisinden en sevilen 12 filmini sizler için hazırladık. Birbirinden güzel bu anime film önerileri içeriklerini listelerken düşünmeden edemedik. Acaba hangilerini beğenerek izleyeceksiniz? Biz hepsini severek izledik ve kesinlikle sizin de beğeneceğinize inanıyoruz. Yorum alanından bizlere ulaşın, merakla bekliyor olacağız. Keyifli seyirler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu