Tavsiyeler

Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri

Bilinen en sadık hayvan olan köpekler, hemen hemen herkesin sevdiği bir canlı. Akıllı oluşları, kıvraklıkları ve sahibine koşulsuz bir sevgiyle bağlı olan bu canlılar, onlara bakan ve onları besleyen insanlar için de muhteşem bir yol arkadaşı. Hâl böyle iken filmlerde onları izlemeyi ayrı bir keyif olarak görüyoruz. İnsanlarla kurdukları özel bağları, içlerinden gelen sonsuz bir sevgiyle bulunduğu ortamı güzelleştiren bu canlıları, filmlerde görmekten de oldukça mutluyuz. Bu yazımızda tam da bu sebeple; sizlere geçmişte birçok insanın kalbine dokunmuş, hayatına yol vermiş, yalnızlığını paylaşıp, türlü maceraları sahipleriyle atlatmış bazı köpeklerin, sinemaya aktarılan hayatlarını paylaşmak istedik. Gerçek yaşamdan uyarlanan köpek filmleri içerisinden 5 köpek filmini merak ediyorsanız, buyurun hemen bakalım…

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Bu köpekler tarihte kendilerine öyle bir yer edinmişler ki, bugün birçok ülkenin sinema perdelerinde kendine yer edinmiş, evlerimize konuk olmuşlar. Zaman zaman duygulanmadan edemeyeceğiniz bu filmleri izledikten sonra, neden benim köpeğim yok ki diye düşünebilirsiniz, bizden söylemesi. Eğer gerçekten bakabileceğinize inanıyor iseniz, hayvan barınaklarından bu sadık, harika canlıları sahiplenebilir ve hayatlarını güzelleştirebilirsiniz.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

En İyi Köpek Filmleri - Hachi: A Dog’s Tale

Bu film Japonya'da yaşamış ve sahibine çok bağlı olan Hachi ismindeki bir köpeğin anısına yapılmış. Hatta köpeğin Japonya'da bir heykeli bile bulunuyor.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Film bir üniversite profesörünün tren istasyonunda bulduğu bir Japon cinsi yavru köpeğini evine götürmesi ve ona sevgiyle bakmasını konu ediniyor. Sahibine çok bağlı olan bu köpeğin hikâyesini izlerken duygulanmadan edemeyeceksiniz. Aklımıza geldikçe hala hüzünleniriz.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Hachi: A Dog’s Tale Fragman

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

En İyi Köpek Filmleri - Togo

1925 senesinde Alaska'da geçen bu gerçek hikâyeye tanık olmak mutluluk verici. Sert kış iklimlerinde kızak köpekçiliği yapan Seppela adındaki adamın; akıllı, zeki, sadık ve koşulsuz sevgiyle ona bağlı olan köpeği Togo'nun hikâyesini anlatıyor, bu film.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Bu nasıl bir heyecan, bu nasıl bir kıpırtı ve bu nasıl bir zekâ diyebilirsiniz. Muhteşem bir film olduğunu kesinlikle belirtmek isteriz. Gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz. Yaşamış bir efsane Togo.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Togo Fragman

En İyi Köpek Filmleri - My Dog Skip

Will Morris'in kitabından uyarlanan, gerçek yaşanmış bir hikâyeyi anlatan bu film, Will Morris'in doğum gününde aldığı bir terrier cinsi köpekle edindiği dostluğu, birlikte yaşadıkları maceraları ekrana taşıyor.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Tam da böyle bir dosta ihtiyacınız var desek, yanılmış olmayız. İzlerken farklı duygular hissedeceğinizi garanti edebiliriz. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

My Dog Skip Fragman

En İyi Köpek Filmleri - My Dog Tulip

J.R. Ackerley adında bir adamın, bir alman köpeğini kurtarmasını anlatan, gerçek bir olaya dayanan bu film animasyon türüyle izleyicilerle buluşmuş. Kalbinizdeki merhameti derinden etkileyecek. Zira biz hala etkisinden çıkabilmiş değiliz. İzlemenizi tavsiye ediyoruz.

My Dog Tulip Fragman

En İyi Köpek Filmleri - Eight Below

Başrolünde 2013 yılında kaybettiğimiz Paul Walker'ın bulunduğu Eight Below, hikâyesi yine gerçekliğe dayanan başarılı filmlerden. Antartika'da araştırma ekibinde çalışan Jerry ve ekibindeki kişilerin, köpekleri için verdikleri mücadele anlatılıyor. Kalbimizde yoğun duyguların oluşmasına neden olan bir film. Mutlaka izlemelisiniz.

Eight Below Fragman

Söyler misiniz, onları izlemek keyif verici değil mi? Bir insana olan bağlılıkları, kalbinizi yumuşatmıyor mu? Bu olağanüstü canlıların kalplerindeki sevgi, tıpkı kendileri gibi inanılmaz. Bağ kurmaya olan ihtiyaçları, ne olursa olsun bağ kurdukları insandan ayrılamıyor oluşları bizi her zaman çok etkiliyor. Yazarınızın da geçmişte bazı köpek dostları olmuştu ve her birini sevgiyle hatırlıyor. Onlarla kurduğumuz iletişim, ilişki, insan üzerinde olumlu anlamda derin izler bırakıyor. Saydığımız bu filmleri izlerken, siz de bu durumu fark edeceksiniz eminiz. Gerçek yaşamdan uyarlanan köpek filmleri içerisinden 5 köpek filmini sizlerle paylaştık. Keyifli seyirler diliyoruz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu