Tavsiyeler

Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri

İzlemekten asla sıkılmayacağınız kaç tane film serisi var desek, bize hangi filmleri söylersiniz? Bu yazımızda sizlerle, zamanın asla eskitemediği, şarap gibi yıllandıkça daha da keyif veren bazı film serilerini paylaşıyor olacağız. Can sıkıntısından duramadığınız bir akşam, arkadaşlarınızla oturup ne izlesek diye düşündüğünüz anda veya sevgilinizle keyifli vakitler geçirirken, size eşlik edecek bir film arayışı içindeyseniz, hepsi birbirinden kaliteli ve kaç kere izlenmiş olursa olsun, her izlenişte aynı keyfi veren 20 tane mutlaka izlenmesi gereken film serileri sizlerle. Söylememize gerek yok, ama patlamış mısırınızı hazırlayın deriz!

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri

Mutlaka İzlemeniz Gereken Film Serileri

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Harry Potter

J.K Rowling'in çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan Harry Potter serisinde, Harry Potter adındaki bir çocuğun, zamanın en kötü büyücüsüyle henüz bebekken karşılaşması ve bu karşılaşmasından sağ kurtulmasıyla ünlü oluşu anlatılır.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Harry, Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okuluna davet edilir. Hem sihrin dünyasını, hem dostluğu ve mücadeleyi ilk elden öğrenir. Küçükken sağ kurtulduğu karanlık büyücü ise onun peşindedir.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Harry Potter Serisi Sıralaması

  1. Harry Potter ve Felsefe Taşı
  2. Harry Potter ve Sırlar Odası
  3. Harry Potter ve Azkaban Tuzağı
  4. Harry Potter ve Ateş Kadehi
  5. Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
  6. Harry Potter ve Melez Prens
  7. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1
  8. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Yüzüklerin Efendisi

J. R. R. Tolkien'in kitabından sinema dünyasına aktarılan Yüzüklerin Efendisi serisi, Karanlıkların Efendisi'ne ait olan, amansız bir güçle dövülmüş yüzüğün yolculuğunu anlatıyor.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Karanlıkların Efendisi'ni yok eden Isildur adındaki kral, yüzüğü yok etmek yerine kendisine alıyor ve yüzüğün gücüyle kendinden geçiyor. Orkların saldırısına uğrayarak hayatını kaybediyor ve yüzük ortadan kayboluyor. Gollum adındaki birisi bulana kadar da bir daha ortaya çıkmıyor.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Bu üç film ise, hobbit Frodo Baggins'in yüzüğü yok etmek için gönüllü olarak verdiği tehlike dolu yolculuğu anlatıyor. Mutlaka izlemeniz gereken bir seri.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Yüzüklerin Efendisi Serisi Sıralaması

  1. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
  2. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
  3. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Hobbit

J. R. R. Tolkien'in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncesinde olanları anlatıyor. Tarih olarak, Yüzüklerin Efendisi'nden çok daha sonra çekilmiş olsa da, hikâyesi daha önceki bir zamanda geçiyor.

Yüzüklerin Efendisi'nde tanıdığımız, Bilbo Baggins, The Shire ormanında huzurlu bir şekilde yaşarken, bir gün büyücü Gandalf ortaya çıkar ve Bilbo kendisini daha önce hiç tanıklık etmediği amansız bir mücadele içinde bulur. Bu macera, ileride Frodo Baggins'e anlatıp, emanet edeceği yüzüğü taşıdığı maceradır.

Hobbit Serisi Sıralaması

  1. Hobbit: Beklenmedik Yolculuk
  2. Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları
  3. Hobbit: Beş Ordunun Savaşı

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Yaratık (Alien)

Alien serisi, bilinen tüm yaratık filmlerinin başlangıcı olarak kabul edilir ve oldukça da başarılı bir seridir. Kurtarma gemisi olan Nostromo'nun uzaydaki yolculuğu sırasında bir çağrı alması ve ekip olarak çağrı alınan bölgeye gidilmesi ile hikâye başlar. Ancak, burada daha önce hiç görmedikleri bir tür ile karşılaşırlar.

Bu tür çoğalmak için insan bedenini kullanıyordur ve ekiptekilerin hayatlarını korumaktan başka yapacakları bir şey yoktur. Ancak mürettebattan yalnızca bir kişi (Ellen Ripley) kurtulur ve serinin diğer filmlerinde de bu kişi, yine bu yaratıklarla karşılaşmak zorunda kalacaktır.

Alien Serisi Sıralaması

  1. Prometheus (2012)
  2. Alien: Covenant (2017)
  3. Alien (1979)
  4. Aliens (1986)
  5. Alien 3 ( 1992)
  6. Alien: Resurrection (1997)

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Transformers

Film, Cyberton isimli bir gezegende başlayan savaşın, dünyaya kadar uzanışını konu alıyor. Genç bir lise öğrencisi olan Sam, bir gün bir araba alır ve arabası yürüyen bir robota dönüşür. Bu durumdan korkan Sam, durumu polise bildirir ancak işlerin hiç de sandığı gibi olmadığını anlar.

İyi robotların karşısında, kötü robotlar da vardır ve dünyada çok önemli bir şeyi aramaya gelmişlerdir. Sam hayatını tamamen değiştiren bu olaylar karşısında amansız bir mücadele verecektir.

Transformers serisi, Decepticonların ve Autobotların dünyasını anlatan bir bilimkurgu filmidir.

Transformers Serisi Sıralaması

  1. Transformers
  2. Transformers 2: Yenilenlerin İntikamı
  3. Transformers 3: Ay'ın Karanlık Yüzü
  4. Transformers 4: Kayıp Çağ
  5. Transformers 5: Son Şövalye
  6. Bumblebee

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Demir Adam (Iron Man)

Marvel serisinin ilk basamağı olan Iron Man, Stan Lee'nin çizgi romanından sinemaya uyarlandı. Serinin ilk filminde, ünlü bir silah şirketinin sahibi olan Tony Stark kaçırılır ve ondan özel bir silah yapılması istenir.

Ancak Tony bu süreci kendisini koruyacak, ateşleme yapabilecek kurşun geçirmeyen bir zırh yaparak değerlendirir ve kendini oradan kurtarır. Zorunlulukla yaptığı bu mucit ona bir fikir verir ve zırhını daha da geliştirir. Bu onu karşı konulamaz bir Iron Man (Demir Adam) haline getirir.

Iron Man Serisi Sıralaması

  1. Iron Man
  2. Iron Man 2
  3. Iron Man 3

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Bitirim İkili (Rush Hour)

Hong Kong polis departmanın başarılı elemanlarından biri olan Dedektif Lee (Jackie Chan), son görevde edindiği başarı sebebiyle ünlü bir kahraman ilan edilmiştir. Bu başarısından sonra, Amerika'ya gönderilir ve Çin Konsolosu'nun kaçırılan kızını bulma görevini alır.

Ancak bu süreçte ona gözcülük yapması için dedektif James Carter (Chris Tucker) görevlendirilir. İkili bu beraberlikten hoşlanmasa da birlikte yol almak zorundadır. Bu ikili olayları çözmek için çabalarken aynı zamanda da eğlenceli bir seyir zevki yaşatır.

Bitirim İkili Serisi Sıralaması

  1. Bitirim İkili 1
  2. Bitirim İkili 2
  3. Bitirim İkili 3

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Bad Boys (Çılgın İkili)

Will Smith, Martin Lawrence'ın birlikte harika bir iş çıkardığı bu seri kesinlikle izlenmeye değer. Canınız sıkıldığında bu serideki bir filmi açın ve izleyin. Mike ve Marcus isimli iki narkotik dedektifinin yaşadığı maceralar anlatılır.

Marcus evli ve ailesine bağlı bir adamdır, Mike ise onun tam tersi, çapkın bir polistir. Ailesinden kalan mirasla birlikte zengin hayatı yaşarken aynı zamanda çok sevdiği için polis olarak görev yapmaya devam eder. Bu ikili suç çetelerine haddini bildirirken gülmeden edemeyeceksiniz.

Bad Boys Serisi Sıralaması

  1. Bad Boys 1
  2. Bad Boys 2
  3. Bad Boys 3

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Terminatör

Uzak bir gelecekte her şeye hâkim olan makineler, daha fazla güç için geçmişi değiştirmek isterler. Böylelikle geçmişe gidecek ve insanların direnişinde büyük rol oynayan Sarah Connor'u öldürmesi için katil bir robotu görevlendirirler. Sarah Connor ölürse, ileride doğacak ve direnişe büyük önderlik edecek olan oğlu John Connor'un doğması engellenmiş olacaktır.

Ancak makinelerin hesap etmediği bir durum vardır. Terminatör isimli makine Sarah'ı öldürmek için gelirken, başka birisi de onu korumak için gelecekten gelecektir. Serinin diğer filmlerinde de yine makinelerle verilen savaşlar anlatılır.

Terminatör Serisi Sıralaması

  1. Terminatör 1
  2. Terminatör 2: Mahşer Günü
  3. Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi
  4. Terminatör 4: Kurtuluş
  5. Terminatör 5: Genisys
  6. Terminatör 6: Kara Kader

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Jurassic Park

Serinin ilk filminde, sivrisinek fosilleri üzerinde yıllarca çalışan bilim adamlarının nihayetinde dinozorları klonlaması ve günümüzden milyarlarca yıl önce yaşamış olan bu canlıların yeniden aramızda yaşamaya başlaması anlatılır.

Bu dinozorlar oldukça saldırgandır ve Jurassic Park adlı özel bir tesiste tutulurlar. İnsanların güvenli olduğu söylenen bu tesiste dolaşması ve birbirini izleyen hatalar sonucunda kaçınılmaz olan gerçekleşir ve dinozorlar serbest kalır.

Jurassic Park Serisi Sıralaması

  1. Jurassic Park
  2. Jurassic Park: Kayıp Dünya
  3. Jurassic Park 3
  4. Jurassic World
  5. Jurassic World: Yıkılmış Krallık

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Baba (The Godfather)

Mario Puzo‘nun 1969’da yayımlanan “Baba” isimli romanından sinema dünyasına aktarılan bu üçleme, inanılmaz bir başarıyla herkesin gönlünde taht kurdu. İki dev isim olan Marlon Brando ve Al Pacino'nun başrollerini paylaştığı bu film, II. Dünya Savaşı'nın bittiği yıl olan 1945'te başlar ve 10 yıllık bir dönemi kapsar.

Corleone ailesi, Don Vito Corleone'nin başında olduğu, suça dayalı bir örgüt kurmuş olan İtalyan asıllı meşhur bir ailedir. Aile, New York'taki diğer dört aileyle birlikte New York'un yeraltı işlerini yönetmektedir. Ancak Corleone ailesini diğerlerinden ayıran özelliği, Don Corleone'nin cebinde bozuk para gibi taşıdığı politikacılar ve yargıçlardır. Politikacılar ve yargıçlarla olan bu yakın ilişkileri diğer ailelerin açamadığı kapıları açabilmesini sağlamaktadır.

Mutlaka izlemeniz gereken bir seri!

Baba (The Godfather) Serisi Sıralaması

  1. Baba 1
  2. Baba 2
  3. Baba 3

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Alacakaranlık (Twilight)

Bir dönemin oldukça konuşulan vampir film serisi olan Alacakaranlık, birçok vampir temalı yapımın öncüsü haline gelmiştir. Film, aynı adı taşıyan seri kitaptan sinema perdesine aktarılır ve oldukça başarılı bir sükse yapar.

Bella Swan 17 yaşında henüz liseye gitmekte olan bir kızdır, bir gün annesi ve babası evliliklerini bitirme kararı alırlar ve boşanırlar. Daha sonra annesi Renée başka birisiyle evlenir ve Bella babası Charlie'nin yanına, Washington'da küçük ve bol yağmurlu bir kasaba olan Forks'a taşınır. Burada tanışacağı garip bir ailenin üyesi olan Edward Cullen'a aşık olur. Çok geçmeden onun vampir olduğunu fark edecek ve imkânsız bir aşkla birlikte, onunla gelen hayata teslim olmak için elinden geleni yapacaktır.

Alacakaranlık (Twilight) Serisi Sıralaması

  1. Alacakaranlık
  2. Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay
  3. Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma
  4. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1
  5. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Jaws - Denizin Dişleri

Serinin ilk filminde, bir ada kasabasında şeriflik yapan Brody'nin, kasabaya dadanan büyük beyaz köpek balığıyla verdiği mücadele anlatılıyor. "Jaws", 2001 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından, "kültürel, tarihi ve estetik açıdan dikkate değer" bulunarak ABD Ulusal Film Arşivi'nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. Serinin diğer filmlerinde yine Brody ailesinin, büyük beyaz köpekbalığı ile verdiği mücadele anlatılır.

Jaws Serisi Sıralaması

  1. Jaws 1
  2. Jaws 2
  3. Jaws 3
  4. Jaws 4 - İntikam

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Hayvan Dedektifi (Ace Ventura)

Ace Ventura kaybolan hayvanları bulma konusunda uzmanlaşmış bir isimdir. Komik ve kendine özgü bir tarza sahip olan bu adama bir gün, Miami Dolphins futbol takımının maskotu olan balina Snowflake'in kaçırıldığı haberi gelir ve onu bulması için Ace'ten yardım istenir.

Ace bu görevi kabul eder fakat kaybolan sadece takımın maskotu balina değildir, oyunculardan birkaç tanesine de ulaşılamamaktadır. Ace bu gizemli kayıpları çözerken onu keyifle izleyeceğinize eminiz. Jim Carrey harika bir komedi oyuncusu, bunu belirtmek gerek.

Hayvan Dedektifi Serisi Sıralaması

  1. Hayvan Dedektifi 1
  2. Hayvan Dedektifi 2
  3. Hayvan Dedektifi 3

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Karayip Korsanları

Johnny Depp'in muazzam bir şekilde oluşturduğu karakter olan korsan Jack Sparrow'un türlü maceralarının anlatıldığı bu seri kesinlikle izlenmeye değer.

Lanetler, korsanlar, kehanetlerin konu edindiği Karayip Korsanları, Jack Sparrow'un büyülü dünyasına sizi çekmesi için yeter de artar diye düşünüyoruz. Onu bu kadar efsane yapan da Johnny Depp desek yanılmış olmayız.

Karayip Korsanları Serisi Sıralaması

  1. Siyah İnci'nin Laneti
  2. Ölü Adamın Sandığı
  3. Dünya'nın Sonu
  4. Gizemli Denizlerde
  5. Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Buz Devri (Ice Age)

Serinin ilk filminde buz çağının başlaması ile sıcak yerlere göç eden hayvanların anlatıldığı Buz Devri, yayınlandığı ilk günden itibaren çok ilgi gördü ve devam filmi olarak 4 yapıma daha imza atıldı.

Güneye göç etmek istemeyen Mamut Manfred ve tembel Sid, bir insan bebeği bulurlar ve onu ailesine kavuşturmak için birlikte hareket ederler. Çok geçmeden kaplanların dikkatini çekerler. Sürdürdükleri bu zorlu yolculuk, akıllarına bile gelmeyen dostluklara yol açacaktır.

Buz Devri Serisi Sıralaması

  1. Buz Devri
  2. Buz Devri : Erime Başlıyor
  3. Buz Devri: Dinozorların Şafağı
  4. Buz Devri: Kıtalar Ayrılıyor
  5. Buz Devri: Büyük Çarpışma

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible)

Tom Cruise'ın harikalar yarattığı seri, aksiyon severlerin aksiyona doyacağı, zekice oluşturulmuş senaryosu ile keyfin doruklarına varacağı bir seri.

CIA benzeri bir gizli servisin ekip lideri Ethan Hunt (Tom Cruise), Prag’da gerçekleştirilmesi planlanan operasyonda işler ters gitmeye başladığında ve ekip arkadaşlarının tek tek öldürüldüğünü gördüğünde bir köstebeğin varlığından şüphelenir. Dahası Ethan suçlanmaktadır ve suçundan aklanmak ve aralarındaki köstebeği bulmak için kaçar.

Serinin diğer filmlerinde türlü senaryolarda Ethan Hunt yine gizli servise çalışarak, olayları açıklığa kavuşturacaktır. Keyifle izleyeceğiniz bir aksiyon serisi olduğunu söylemeden edemeyiz.

Görevimiz Tehlike Serisi Sıralaması

  1. Görevimiz Tehlike 1
  2. Görevimiz Tehlike 2
  3. Görevimiz Tehlike 3
  4. Görevimiz Tehlike 4 - Hayalet Protokol
  5. Görevimiz Tehlike 5
  6. Görevimiz Tehlike 6 - Yansımalar

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Matrix

Kırmızı hap mı yoksa mavi hap mı?

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simülasyondan ibaret olduğunu öğrenir ve kendini bu durumdan kurtarmak için Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır.

Gerçek dünyanın kurtarıcısı olarak, seçilmiş kişi olduğu söylenen Neo, bu uğurda önce kendini ve amacını tanıyacak daha sonra ise değiştirebildiklerinin gücünü keşfedecektir. Mükemmel bir seri!

Matrix Serisi Sıralaması

  1. Matrix
  2. Matrix Reloaded
  3. Matrix Revolutions
  4. Matrix Resurrections

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Mavi Korku (Deep Blue See)

Köpek balıklarının üzerinde gerçekleştirilen deneyleri konu alan serinin ilk filminde, Medikal biyolog Susan McAlester, Alzheimer hastalığına çare bulabilmek için, bir bilim adamının finanse ettiği; toplumdan uzakta, denizde kurulmuş bir tesiste, bir grup ekiple birlikte çalışmaktadır.

Köpek balıklarının beyinlerini büyütüp, daha fazla protein üretmelerini sağlarlar, böylelikle insan beyniyle savaşan enzimleri yok edebileceklerine inanırlar, ancak bu hiç beklenmedik bir duruma yol açar: köpek balıklarının zekâları gelişir ve hapis olmaktan kurtulurlar. Öğrenen ve gelişen köpek balıkları, eskisinden daha acımasız bir şekilde tesisi batırır.

Mavi Korku Serisi Sıralaması

  1. Mavi Korku 1
  2. Mavi Korku 2
  3. Mavi Korku 3

İzlenmesi Gereken Film Serileri: Hannibal

Thomas Harris'in kitabından uyarlanan Hannibal serisi, tüyler ürperten bir gerilim ve cinayet filmi. Vahşeti kelimenin tam anlamıyla yaşayan Hannibal Lecter, küçükken savaş yüzünden anne ve babasını kaybeder. Geriye küçük kız kardeşi ve kendisi kalır ancak bir süre sonra keşfedilirler.

Bir grup yağmacı, Ruslardan saklanmak için Hannibal ve kız kardeşinin bulunduğu eve girerler. Bir süre sonra açlık onları rahatsız edecektir ve Hannibal'ın kız kardeşi de hastalanmıştır. Hannibal kız kardeşini öldürerek yiyen bu yağmacıları hiç unutmaz ve aradan geçen yıllar içinde okuyarak doktor olur. Fakat kız kardeşinin çığlıkları onu rahatsız eder ve genç adam intikam almak için bir plan yaparak o yağmacıların peşine düşer.

Yakaladığı her bir avı vahşice öldürür ve öldürmenin zevkiyle kendinden geçer. Kız kardeşinin intikamı alınır fakat Hannibal artık eski Hannibal olmayacaktır. Öldürdüğü insanların etini yiyerek nam salacak olan Hannibal, düşmanlarının korkulu rüyası haline gelir.

Hannibal Serisi Sıralaması

  1. Hannibal Doğuyor
  2. Kızıl Ejder
  3. Kuzuların Sessizliği
  4. Hannibal

Bu yazımızda sizlerle izlemekten asla bıkmayacağımız mutlaka izlenmesi gereken film serileri içerisinden 20 film serisi tavsiyesini paylaştık. Listemizdeki seri filmlerden hangilerini izlediniz? Listemize eklemek istediğiniz filmler var ise, önerilerinizi yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu