Tavsiyeler

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

En İyi Bruce Lee Filmleri

Şüphesiz ki, Bruce Lee'nin ciddiyeti, Jackie Chan'in sempatik mizacı, Jet Li'nin sakinliği, bize uzak doğu sporlarını sevdiriyor ve ilgi duymamızı sağlıyor. Bu yüzden de onları izlemekten bir türlü vazgeçemiyoruz. İşte, usta bir dövüş ismi olan Lee'nin filmlerini izlemeyi seviyorsanız, keyifle izleyeceğinize inandığımız en iyi Bruce Lee filmleri sizlerle...

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Çin kökenli, ABD'de 27 Kasım 1940'ta doğan, 20 Temmuz 1973'te ise hayata gözlerini yumarak aramızdan ayrılan, tam adıyla Bruce Jun-Fan Lee, Jeet Kune Do savunma sanatı ustası ve aynı zamanda da, bizim uzak doğu sporlarına hayranlık duymamızı sağlayan çok önemli bir isim. Kendine has stili, ciddiyeti, karakteri ve duruşu ile gönüllerde taht kurmuş olan Lee, bugün hala keyifle izlediğimiz, izlerken asla sıkılmadığımız, birbirinden harika filmlere imza attı. {alertInfo}

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

En İyi Bruce Lee Filmleri

İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Ejder Kalesi (Enter the Dragon)

Bruce Lee'nin en iyi filmi sayılan Ejder Kalesi'nde, Lee, Han isimli bir kişinin, bir adada düzenlediği dövüş turnuvasına katılır. Han'ın gizli işler çevirdiğinden şüphelenildiği için Lee bu turnuvaya gizli bir ajan olarak katılmıştır ve aynı zamanda kız kardeşinin intikamını da almak istiyordur.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Zaman geçtikçe ve turnuva ilerledikçe, Han'ın uyuşturucu kaçakçılığını ve beyaz kadın ticareti yaptığını anlarlar. Turnuvalar ise yalnızca bir karavandır. Üstelik Han, dövüşçülerinin kendisine katılmasını, aksi takdirde ölmesini istiyordur.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Ejder Kalesi Fragman

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Ejderin Dönüşü (The Way of the Dragon)

Bruce Lee'nin rejisörlüğünü yaptığı tek film olan Ejderin Dönüşü'nde, Roma'da lüks bir restoran işleten arkadaşını, mafyaya haraç vermekten kurtarmak isteyen Hong Konglu gencin, İtalya'ya gelip, mafyaya savaş açması anlatılır.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Ejderin Dönüşü Fragman

Ölüm Oyunu (Game of Death)

Bruce Lee'nin, Ejder Kalesi'nden sonra en önemli yapıtı olarak kayda geçen bu film, senaryosu, kastı, her şeyiyle Bruce Lee'nin yarattığı bir dünyayı anlatıyordu ancak, Bruce Lee beyin travması geçirip hayatını kaybedince, filmin ne yazık ki devamı dublörle tamamlandı. Bruce Lee'nin yokluğunun fark edildiği film, yine de onun için izlenmeye değer çünkü Bruce, bu filmin büyük ses getireceğini umuyordu.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Konusunda ise, eski bir dövüş şampiyonu olan Hai-Tien (Bruce Lee), çok değerli bir hazineyi çalması için mafya tarafından yüklü bir miktarda para teklifi alır ancak bunu reddeder. Mafya onu yola getirmek için kız kardeşini kaçırarak ona karşılık verir.

Ölüm Oyunu Fragman

Büyük Patron (The Big Boss)

Cheng (Bruce Lee), kuzenleriyle birlikte bir buz fabrikasında çalışmaya başlar. Eskiden dövüşen Cheng, annesi üzerine bir daha dövüşmeyeceğine yemin etmiştir ancak kuzenlerinin, fabrikanın patronuyla görüştükten sonra ortadan kaybolmaları üzerine, neler olduğunu anlamak için bu işi çözmeye karar verir ve yeminini bozar. Kuzenlerinin intikamını almak zorundadır.

Büyük Patron Fragman

Marlowe Dedektifi (Marlowe)

Bruce Lee'yi Amerika'yla tanıştıran bu filmde, Los Angeles Özel Dedektifi olan Philip Marlowe, Orfamay Quest isimli müşterisinin kız kardeşini aramaktadır. Marlowe olayın izini sürdükçe, çok daha farklı şeylerle karşılaşır ve bunun basit bir kayıp olmadığını anlar.

Dedektifin olayı araştırmasını engellemek ve onun gözünü korkutmak için, bir gangster tarafından tutulan karate ustası Winslow Wong (Bruce Lee), dedektifin olayın boyutu karşısında ne yapacağını düşündürten önemli bir engeldir.

Marlowe Dedektifi Fragman

Öfkenin Yumruğu (Fist of Fury)

Chen Zhen (Bruce Lee), çok değer verdiği öğretmeninin öldürülmesi üzerine intikam almak için rakip dövüş kulübünün üyelerinin peşinden gider. İntikam yolunda yaşadığı her zorluk onun için asla caydırıcı olmaz. Bruce Lee'nin, Jackie Chan'e dublörlük teklif ettiği ve Jackie Chan'in de bunu başarıyla yaptığı bilinir. Jackie Chan, bu usta dövüşçüyle karşı karşıya durmanın bile çok onur verici olduğunu söylemiştir.

Öfkenin Yumruğu Fragman

Ben Bruce Lee (I Am Bruce Lee)

Ben Bruce Lee, Pete McCormack tarafından yönetilen 2012 tarihli bir belgesel. Film, dul eşi Linda Emery ve kızı Shannon Lee ile röportajlar yaparak, Bruce Lee'nin hayatına perde tutuyor.

Ben Bruce Lee Fragman

Uzak doğu sporları denilince akla gelen ilk isim olarak Bruce Lee’yi söyleyebiliriz. Onu izlemek adeta bir keyif. Bu yazımızda da sizler için en iyi Bruce Lee filmleri içerisine girebilecek tavsiyeleri listeledik. Düşüncelerinizi yorum alanından bizlere iletebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu