Tavsiyeler

Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Doğru İlişki Nasıl Olur?

İnsanın sevme ve sevilme dürtüsü çok güçlüdür. Tek başına bütün bir hayatı sırtlayabileceğine olan inancı tam olsa da yine de yanında ona eşlik eden birisi olsun isteyebilir. Fakat doğru insan, doğru ilişki dediğimiz kuramların varlığı bizi etkilemiyor değil. Her karakter kendine özgü bir 'doğru kişi' istiyor ve aslında ömrü boyunca da bu kişiye denk gelmeyi bekliyor. Hayatınıza birisi girdiği anda, ilişkinizin seyri nasıl ilerliyor? İşte bu 'doğru ilişki!' diyebiliyor musunuz mesela? Sizin için doğru ilişki nasıl olur? Bu yazımızda doğru ilişki nasıl olmalı? Doğru bir ilişki nasıl anlaşılır? Sorularının cevaplarını vermeye çalışacağız.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Genel olarak doğru bir ilişkinin sırları neler? Gelin birkaç örnek üzerinde tartışalım...

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Eğer İzin Veriyor İseniz

Siz zaten başlı başına gizemli bir insansınız ve bunu öyle herkese de göstermeye niyetiniz yok. Fakat bir gün, birisi hayatınıza girmiş ve siz ne olduğunu anlamadan da, hayatınızın en önemli noktalarında var olmuş ve sizi sizden iyi tanır hale gelmişse, buna en başta siz izin verdiniz.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

İzin verebilecek kadar güven duyduysanız, demek ki bu doğru bir ilişki olarak sayılabilir.

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Onda Kendinizi Görüyor İseniz

Hayatta insan biraz da kendi yansımasını arıyor olabilir. Kendisi gibi birisini mesela...

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

İşte bu yüzden karşınızdaki insanda kendinizi görmeye başladığınız anda, sizin için bu doğru bir ilişki olabilir çünkü aynı dili konuşan insanlar yorulmazlar. Aynı düşünce yapısı, aynı değerler, aynı bakış açısı, ortak bir paydada buluşmayı kolaylaştırır. Anlayışlı bir ilişki için, ortak bir değer yaratmak önemli.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Hiç Olmadığınız Kadar Anlaşıldığınızı Düşünüyor İseniz

Her ne yaşamış olursanız olun sizi anlayabiliyorsa, sizi eleştirmeden dinleyip, fikirlerinize ya da düşüncelerinize saygı duyuyorsa bu da doğru bir ilişki için önemli olabilen bir özelliktir.

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

Anlayış beklediğiniz durumlarda çok daha fazlası ile karşılaşıyor iseniz ve ne olursa olsun, o kişiyi her zaman yanınızda buluyor iseniz, doğru bir ilişkiye sahip olma ihtimaliniz çok yüksek.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bu İlişkide Mantık Var Diyebiliyor İseniz

Doğru ilişkideki belki de en önemli kurallardan birisi, o kişinin gerçekten de size uyup uymadığının önemli olmasıdır. Ayrı dünyaların insanları değilseniz, kültürünüz, gelenekleriniz ya da yaşam tarzınız farklı değilse, muhteşem bir ilişki yürütebilmeniz mümkün.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Gerçekçi olmakta fayda var; bütün uyumsuzluklar uyumu doğurmaz. Bütün uyumsuzluklar ileride mutlaka patlak verir ve ilişkinizi tehdit eder hale gelir. Ayrıca eğer sevdiğiniz kişi sizin karakterinize uymuyorsa ama ona çok âşıksanız bu ilişkiyi yürütmenizin de pek sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz.

AYRICA: Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Aşkta mantık yoktur diye bir şey yok, tam aksine eğer mantıklı bir şekilde hareket ederseniz, en âşık, en güzel çift siz olabilirsiniz.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Olgunluğun Önemini Biliyor İseniz

Eğer sevdiğiniz insan sizden daha olgun ve de, bu konuda size yardım ediyor ise, bu kesinlikle doğru kişi, doğru ilişki olabilir. Bazen yetişemediğiniz birçok şeyin etkisi altında kalarak, üzülebilir, yorulabilir ve de ne yapacağınızı kestiremeyebilirsiniz.

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

Fakat olgun bir kişi olarak yanınızda her zaman size destek olabilecek birisinin olması, bu durumda harika bir duygudur diyebiliriz.

Birlikte Mükemmele Yakın Olabiliyor İseniz

Birlikte her şeyi konuşabiliyor, tartışsanız bile orta yolu bulabiliyor olmanız harika bir detay. Doğru bir ilişkinin anahtarlarından birisi de budur.

Birlikteyken zamanın nasıl geçtiğini bilemezsiniz ve aranızda konuşamadığınız hiçbir durum yoktur. Kusursuz bir uyumu yakaladığınızı düşünüyor iseniz, doğru bir ilişki budur diyebiliriz.

Kendinizden Bile Çok Güveniyor İseniz

Hayatınızdaki kişiyi tanımaya başladıkça, onun sizde oluşturduğu güven duygusu çok önemlidir. Kendi içinizde ne olursa olsun, o kişinin yanınızda olabileceği duygusunun artığını görürsünüz. Doğru bir ilişki için ise bu, çok önemli bir durumdur.

Gözünüz kapalıyken bile kendinizi kolaylıkla bırakabileceğiniz, düşmeyeceğinizden emin olursunuz. Bu duyguyu yakalamak her zaman kolay olmaz. Kıymetini bilmek gerekir.

Gelecek Zamanların İçinde Birlikteliği Görebiliyor İseniz

Onunla bir geleceği hayal edebiliyorsanız, on yıl ya da yirmi yıl sonrasını bile zihninizde canlandırabiliyorsanız, doğru bir ilişkiye adım atmış olabileceğinizi söyleyebiliriz.

Size verilmiş tek bir sebep bile, uzun yılları kolaylıkla hayal edebilmenizi sağlayabilir. Yolları birlikte yürüyebileceğiniz bu insan, sizi her zaman varlığıyla motive eder.

Uyumu Yakalayabiliyor İseniz

Farklı yanlarınız olsa bile, buna saygı duymanız elzemdir. Farklılıklara rağmen uyumu yakalayabiliyorsanız, sizden daha mutlu bir çift olamaz. Birbirinizin farklı yönlerini tamamlıyor olmak, buna ilgi duymak, bunu sevmek aranızda kusursuz bir uyumu yakalamanıza olanak sağlar.

Anlayış Görüyor ve Gösteriyor İseniz

Birbirinize anlayış gösterebiliyor iseniz, tahammül noktalarınız aşırı zorlanmıyor ise, bu ilişki için umut hiç bitmeyecektir diyebiliriz.

Her zaman, her koşulda destekleyici ve anlayışlı bir tutum içinde, birbirinizi kucaklıyor iseniz, doğru bir ilişkiye sahip olduğunuzu söyleyebiliriz.

Kendiniz Olabiliyor İseniz

Onunlayken farklı biri gibi davranmıyorsanız, aklınızdakileri kolayca paylaşabiliyor, ne düşündüğünüzü çekinmeden dile getirebiliyorsanız, doğru kişiyi bulmuşsunuz demektir. Sizi olduğunuz gibi kabul eden bir insanı, siz de olduğu gibi kabul etmeli ve ilişkinize değer vermelisiniz.


Doğru bir ilişki nasıl olmalı, nasıl anlaşılır gibi sorulara kısaca cevap vermeye çalıştık. Elbette ki doğrular herkes için değişken olabilir. Sizin için doğru bir ilişki nasıl olmalı ve siz doğru bir ilişkide olup olmadığınızı nasıl anlardınız? Bu konuda düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister iseniz, yorum alanından bize yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu