Tavsiyeler

Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar

Kadınların dünyasında, erkekler inanılmaz gizemli varlıklar olarak görülebilir. Düşüncelerini, ne yapmak istediklerini, neyi önemli gördüklerini bilmek isteriz. Bu merakımız hiç bitmeyecek gibidir; çünkü erkekler anlaşılmaz gibi görünse de, duygularını kolay kontrol edebildikleri için ister istemez kadınlarda merak duygusunu tetikleyebiliyorlar. Bir kadın olarak, erkekleri anlamaya çalışmak yorucu gibi gelse de, aslında keyif verici bile olabilir. Burada erkekleri yorumlamak; onların dikkat çekici özelliklerini görebilmekten geçer diyebiliriz. Sizce erkekleri çekici kılan özellikler nelerdir? Muzip bir bakış, tatlı bir gülüş, ince bir davranış, çekici özelliklerden bahsetmek için yeterli midir?

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Sanıldığı gibi, yalnızca etkileyici bir gülümseme, erkeği çekici gösterse de, bu özellik daha fazlası için yeterli olmayabilir. Bu yüzden, genel olarak bir erkeği çekici yapan detaylar hakkında bahsetmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir erkeği çekici yapan, karşı konulmaz hale getiren o detaylar nedir sizce? Gelin, bir erkekte olduğu zaman harikalar yaratabilecek o özelliklere şöyle bir yakından bakalım, ne dersiniz?

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Erkekleri Çekici Kılan Özellikler Nelerdir?

Bir Erkeği Çekici Yapan Unsurlar

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

1) Anlayışlı Olması

Anlayışlı bir erkeğin, kulağa ne kadar hoş geldiğini göz ardı edemeyiz, zira erkekler anlayışlı olurlarsa, kadınların duygusal çıkışlarını daha net anlayabilirler. Onlarla konuşmak daha kolay olur.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Kendinizi ifade ederken, yanlış düşüncelere kapılmazsınız. Yorucu enerjilere kolayca kapılmaz ve ‘acaba hakkımda ne düşünür?’ gibi soruların cevapları yüzünden endişe etmezsiniz. Bu da erkeği çekici yapan harika bir detay olsa gerek!

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

2) Kibar Olması

Kaba saba erkeklerin, hiç de hoş bir görünüm sergilediğini söyleyemeyiz. Diyaloglarında küfürlü konuşan, sesini yükseltince istediğinin olacağını zanneden, iletişim kurmanın yalnızca alaycı halini benimseyen bu tip erkeklerin, çekici geldiğini kim söyleyebilir?

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Oysa kibar, centilmen, saygılı ve nazik bir yapıya sahip erkeğin, her kadının ilgisini çekeceğinden eminiz! Yalnızca kadınların değil, bulundukları ortamda da herkesin dikkatini çekeceğini düşünüyoruz.

3) Kültürlü ve Zeki Olması

Her zaman bilginin gücüne inanan, her konuda yorum yapabilen bir erkek, inanılmaz bir çekiciliğe sahip olabilir! Bilginin varlığını kabullenen ve asla elindekiyle yetinmeyen erkekler, aynı zamanda ileri görüşlü ve saygılı birer kişidir.

Bu kişilerle herhangi bir sorununuzu kolaylıkla konuşabilirsiniz. Fikirlerini güven verici bulmamanız neredeyse imkânsızdır. Her konuda her şeyi bilmeyebilir, bilmek zorunda da değildir, ama kolaylıkla yorum yapabildiğini görürsünüz ki yaptıkları yorumlar da değerlidir. Ne kadar da çekici ama! Heyhat!

4) Düşünceli Olması

Anlayışlı olduğu kadar, ince düşünen, detaylara önem vererek, sebep sonuç bağlantısını iyi kurabilen erkeklerin çekici olmadığını kim söyleyebilir? En basitinden karnınız ağrıdığında size bir bardak sıcak bitki çayı yapan bir erkeği kim reddedebilir? Yapmayın! Düşünceli bir erkek, çekicilikten de öte bir özelliğe sahip!

Düşünceli olması, ilk maddede söylediğimiz gibi anlayışlı olmasından gelir. Mutsuz olduğunuz zaman, sizin mutlu olmanız için çabalayan kişidir. Büyükleri rahat etsin diye evde sessiz konuşan, örnek veriyoruz ebeveynleri hasta ise, ilaç takibini çok iyi yapan, annesi yoruluyor diye sofrayı masadan kaldıran kişidir. Birçok örnek verilebilir. Biz erkeklerde bu özelliğin olmazsa olmaz kategorisinde zirveyi zorlayacağını düşünüyoruz.

5) Şefkatli Olması

Hem düşünceli, hem anlayışlı bir erkeğin, bir de şefkatli olduğunu düşünsenize! Kollarının arasına sığınarak şefkat aradığınızda, size istediğinizden fazlasını veren bir erkek! Bizce mükemmel.

Bu kişinin yaralarınıza, sorunlarınıza bir ilaç gibi iyi geldiğini bilirsiniz. Derdinizi kolaylıkla anlatırsınız ve ürettikleri çözümler size kendinizi iyi hissettirir. Başkalarına, hatta kendinize bile anlatamadığınız gerçekleri, bu erkeklere anlatabilirsiniz. Sizi gerçekten samimiyetle dinleyecektir. Çekiciden de çekici, kabul edelim!

6) Sevdiğini ve Değer Verdiğini Göstermesi

Sevgisini içinde yaşayanlardan değil de, daima hissettiren bir erkeği kim reddedebilir? Kalbinden coşup gelen kelimeleri kendine saklamak yerine, sizinle paylaşan erkek çekici değil de nedir? Elbette ki, topluluk içinde size aşırı ilgi göstermeyebilir ama baş başa olduğunuzda, bütünüyle sevgisini gösteren erkekler kulağa çok iyi gelmiyor mu?

Bir kadın olarak, erkeğin duygularını anlamaya çalışırken yorulabilirsiniz. Olabilir, bazı erkekler duygularını belli etmezler. Ancak sevdiklerini ya da hislerinin olduğunu dile getirirler. Ama yapmayın şimdi! Sürekli olmasa da, değer verdiğini gösteren bir erkek, daha tercih edilesi değil midir? Hiç beklemediğiniz anda ettiği güzel bir iltifat, belki size bir ömür yetecektir. Yine de o kadar uzun susmasınlar tabii.

7) Sadakatli Olması

Sadakat söz konusu olduğunda, erkeklere güvenin olmadığı söylenir. Erkekler de neticede bir insandır. Her insanın da aynı olmadığını göz önünde bulundurmak gerekir. Bazı erkekler sevdikleri kişilere ömür boyu sadık kalabilir.

Hayatlarındaki kadından başka hiçbir kadını görmeyen, başka hiçbir kadına ilgi duymayan erkeklerin sayısı oldukça fazla! Hele ki böyle birisine denk geldi iseniz, tadından yenmez diyebiliriz! Sevdiğine sadık, sadakat duygusu yüksek olan bir erkek, size çekici gelmiyor mu? Bizce harika bir özellik! Bayılırız!

8) Dürüst Olması

Size olduğu haliyle davranan ve asla kişiler için değişmeyen, yalnızca sevdikleri için tolerans gösteren bir erkeğin, çok çekici olduğunu dile getirmek gerek. Kendinden ödün vermeden, sevdiği için toleranslı davranan bir erkeğe sahipseniz bırakmayın deriz hanımlar!

Bu kişilerin daima doğruyu söylediğini bilirsiniz. Böyle bir erkekle beraber iseniz, içinizde hiç şüphe olmaz. Kolay kolay kuşkulara kapılmazsınız. Hatta o kadar ki, eğer siz kendiniz küçük de olsa yalanlar söylüyor iseniz, bu kişilerin karşısında mahcup bile olabilirsiniz. Dürüst erkeklerin verdikleri sözleri de tuttukları görülür ki, bu da eh, muhteşem ötesidir diyelim.

9) Keskin Zekâsının Olması

Zekâ, benim için olmazsa olmaz diyebilirsiniz ki biz diyoruz. Bir erkeğin akıllı olması önem arz ediyor. Özellikle o aklıyla yapabildikleri, yapabilecekleri ve düşünce yapısı, insana çekiciden de öte geliyor. Tutkuları harmanlıyor adeta! Bir sorununuz var ise, keskin, parlak zekâsıyla kolaylıkla çözebiliyorlar. Elbette ki bu özelliğin olması şart değil, ama önemli diyebiliriz.

10) Anlamlı Konuşması

Karşınızda konuşurken dalıp gittiğiniz, 'Ne güzel konuşuyor!' diye düşündüğünüz bir erkek, nasıl da çekici değil mi? Üstelik anlamlı bir sohbetle herkesi kendisine çekiyorsa ve siz onunla saatlerce konuşmak istiyorsanız, geçmiş olsun, çoktan o çekime kapılmışsınız! Bu kişiler konuşurken kendinizden geçmemeniz imkânsız. Tatlı tatlı sallanıyormuşsunuz gibi de hissedebilirsiniz. Aman diyelim! Tehlikeli etkiler bunlar.

11) Güven Vermesi

Hanımlar için olmazsa olmaz dediğimiz unsurlardan birisi de güven! Geleceğe dair, ilişkinin sürdürülebilirliğine dair, aşka, sadakate, paylaşılan bağa dair, erkeklerden güven istiyoruz. Bir erkek size güven veriyor ise, ben bununla dünyaları kucaklarım diyebiliyor iseniz ne mutlu size! Her konuda sonsuz bir güven veren erkekler, geleceğe dair de yanlış beklentilerinizin oluşmasını engeller. Harika değil mi?

12) Yapıcı Olması

Küçük büyük her türlü sorunla karşılaşıldığında üstesinden kolaylıkla gelebilen bir erkek, sanırım her kadının hayal ettiği bir erkek olabilir. Yapıcı davranışı, mantıklı akıl yürütme özelliği sayesinde, içinde bulunduğu her türlü zor durumdan kolaylıkla sıyrılabilen bu erkekler, çekiciliği de bir tık öteye taşıyor bizce!

Ani durumlarda ne yapacağını bilen, soğukkanlılığı ile hareket edip pratik çözümler üretebilen, olumsuz sonuçları dahi bilgi ve becerisi ile değerlendirebilen bir erkek…


Bu yazımızda sizlere, bir erkeği çekici kılan özellikler nelerdir? Bu konudan bahsetmek istedik. Genel olarak baktığımızda bu maddeleri kolaylıkla sayabiliriz. Tabii ki, saygılı, merhametli, uzlaşmacı, ileri görüşlü, her türlü ortamda öne çıkmayı başarabilen, herkesle iyi anlaşabilen gibi daha birçok detaydan da bahsedebiliriz. Böyle bir erkeği buldu iseniz, kaçırmayın deriz! Peki, sizce, bir erkeği çekici yapan şeyler nedir? Yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz. Hadi bakalım!

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu