Tavsiyeler

Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Kadınlar, değer verdikleri erkeklere kırgın olduğunda, oldukça hassas olabilirler. Eğer bir tartışma yaşandıysa ve istenmeyen sözler söylendiyse bu durumun telafi edilmesini beklerler. Duygusal olarak ilgi görmek ve anlaşılmak isterler. Kırgın olmalarına rağmen, o kişiyle konuşmak ve kırgınlığını uzun uzun anlatmak onları mutlu edebilir. Bu durum, tamamen kırgın oldukları kişi tarafından ilgi ve değer görmek istemelerinden kaynaklanır. Küçücük bir iltifatın, kırgınlığa iyi geldiğini, affetmeye hazır olan kadından başka kim bilebilir? Bu yazımızda kadınlar kırgın olduklarında ne hisseder? bu konuda bilgi vermeye çalışacağız.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hissederler?

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

  • Bir kadın; eğer, hayatındaki kişiye olan ümitlerini tüketmemiş, beklentilerini azaltmamış ise, o kişiyi affetmeye her zaman hazırdır. Samimi bir şekilde dilenen özrün yanında, kendini affettirmek, gönlünü almak için çaba harcayan erkeğin olmasını arzu ederler.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

  • Eğer değer veriyorsa, karşı tarafı anlamaya, hak vermeye eğilimlidir ancak öncelikle değerli olduğunu hissetmek isteyecektir. Değerli olduğunu hissederse, ilişkisi için çabalamaktan vazgeçmez.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

  • Kırgın iken susmayı tercih etmesi, ikna edilmek istemediği anlamına gelmez. Yalnızca gururu konuşmasına engel olabilir ve karşı tarafın, kırgınlığını anlamasını, ona göre bir şeyler yapmasını istiyordur.

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

  • Eğer her şeye rağmen, bütün söylediklerine, verdiği bütün savaşlara rağmen değişen hiçbir şey yok ise, kırgınlığı daha fazla artabilir ve ümitleri tükenebilir. Ümitleri de tükendiğinde, karşı taraf ne yaparsa yapsın umursamayacak ve her şeyi tek başına atlatmaya çalışarak yoluna devam edecektir.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

  • Kadınlar kırıldığında, ister istemez sevilip sevilmediğini sorgulama eğilimine düşebilirler. Bu durumda sevildiklerinden emin olsalar da, o an ki duygudurumları farklı hissetmelerine neden olabilir. Erkeğin, kırgınlığı için çaba harcamasını beklerken, ek olarak da sevgisini dile getirmesini isteyecektir. Bu istek onlarda istemsizce gelişen bir ihtiyaç olabilir.
  • Olası bir tartışmada, haksızlık edildiğini düşünüyor ise, kendini ifade etmek için çabalayacak ve erkeğin bunu anlamasını sağlayacaktır. Kırgınlığı, gururunu tetikleyebilir ve hislerini korumak adına, karşı atak yapmayı düşünebilir.
  • Eğer beklediği ilgi ve alakayı göremiyor ise, kırgınlığının boyutları artabilir ve ilişkiye olan inançlarını kaybedebilirler. Özellikle erkeklerin en hassas noktaları bile kaçırdıklarını düşünüyor ve fark etmelerini bekliyorlar ise, hiçbir çaba görmeyişleri onları hayal kırıklığına uğratacaktır.
  • Yaşananlar kaldıramayacakları kadar ağır ise, radikal kararlar almayı düşünebilirler. İlişkilerini sorgulamaya başladıkları bir an gelirse, geri dönüşü olmayan durumlar yaşanma ihtimali artabilir.
  • Kadınlar doğaları gereği daha duygusal ve aynı zamanda affedici bir yapıdadırlar. Bu onların, daha fazla şans vermelerini sağlayabilir. Kalplerindeki kırgınlığın telafi edilmesi karşılığında, affedici olmayı seçeceklerdir.
  • Kırgın ve üzgün olduklarında, neden bu duruma geldiklerini ve neyin buna sebep olduğunu uzun uzun düşünme eğilimine girerler. Bu onları işin içinden çıkılmaz bir hale sürüklese de bunu yapmaktan vazgeçemeyebilirler.
  • Kırgın olduklarında, çevrelerine karşı odaklanmakta güçlük çekebilirler. İstemeseler bile sürekli sevdikleri kişiyi ve ilişkilerini düşünerek kendilerini karamsar bir ruh haline sokabilirler. Değerli olduklarını hissetmek, en çok bu zamanlarda ihtiyaç duydukları şeydir. Hayatlarındaki erkeğin bunu bilmesi gerekir.
  • Yorucu ve yıpratıcı bir ilişkide, alttan alan taraf hep kadınlar ise, bir süre sonra bu durum tam tersine dönebilir. Kırgınlık ve hissettikleri kızgınlık; kadınların, ilişkilerinde daha önce hiç göstermedikleri yönlerini ortaya çıkarabilir.

Kadınlar hassas doğaları gereği, sevgiyi de kırgınlığı da doruğunda yaşayabilir. Erkeklerin bu konuda anlayış göstermesi ve dikkat etmesi önemlidir. Kadınlar kırgın olduklarında ne hisseder? Kadınlar kırıldığında neden bu kadar hassaslaşıyor sizce? Çok değer verdikleri için mi, yoksa hiç değer görmediklerini düşündükleri için mi? Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanından bizlere gönderebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu