Tavsiyeler

Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Bazı ilişkilerde; ileriye gidememek, belirsizlik, net olamamak gibi durumlar yaşanabilir. Belli belirsiz sinyaller, bir öyle bir böyle hareketler, karşıdakinden tam olarak emin olamama, umut verilmesi ancak daha sonra, sanki hiç umut verilmemiş gibi davranılması gibi olaylar karşısında ne yapacağını bilemeyen taraf, "arkadaş kalalım" cümlesini duyduğu zaman afallayabilir. Peki, sevgili olmayalım ama arkadaş kalalım ne demektir? Bunu yapabilmek mümkün müdür? Özellikle duygusal hisleri kuvvetli olan tarafın, bu seçeneği kabul etmesi doğru mudur?

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım

Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Nedir?

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

Kaybetme korkusu ile belki de bu durumu değerlendirebilirler fakat yine de önemli olanın, kendi benliğiniz olduğunu unutmamak gerekir. Arkadaş kalalım cümlesi birçok sebeple kurulmuş olabilir; doğru zaman değildir, ilişkiye hazır değillerdir ya da bir taraf hoşlansa bile ilişkiyi ciddiyete taşımak istemiyordur. Kulağa uygulanması pek de mümkün görünmeyen bu davranış, aslında ne anlama gelir?

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

  • Sizin ilgi ve alakanız karşı tarafa iyi gelir, motive eder ve günü pozitif geçirmesini sağlar. Bunu daima yapmanızı ama asla beklentiye girmemenizi ister. Biraz bencilce bir hareket olduğunu kabul etmek gerekir. Bu noktada, sizin düşüncelerinizin de önemli olduğunu unutmamalısınız.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

  • Ona gösterdiğiniz ilgi ve alakaya bayılır ama ilişki ona göre değildir. Ciddi adım atmak, ilişkiyi bir adım ileriye taşımak, beraberinde birtakım sorumlulukları da getirebilir. Kişi, bu sorumlulukların altında kalmak istemez ve ilişkiyi havada bırakır.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

  • Ne zaman isterse sizi gelip bıraktığı yerde bulmak ister fakat ondan geleceğe dair sözler istemenizi istemez. İstediği anda size ulaşmak, sizinle vakit geçirmek, sizinle konuşmak isteyebilir fakat söz konusu sizin istekleriniz ve ihtiyaçlarınız olduğunda müsait olmasını beklersiniz.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

  • Sana değer veriyorum ama hayatımda başka planlarım var diyerek sizi bekletir. İlişkiye başlamama sebebi olarak, kendi hayatındaki planlarını öne sürebilir. Zamansız bir ertelemeyle sizi kendisine bağlı tutmaya çalışır ve bu süreçte, ne yaşadığınızı asla tam olarak kestiremeyebilirsiniz.
  • Benden bir evlilik bekleme, ama hep hayatımda ol, başka kimseyle birlikte olma gibi bir düşünceyle sizi oyalar. Çoğu zaman ondan emin olamasanız da, bazen, öyle bir gelir ki sizi çok mutlu eder. Bir başkası ile olmanızı istemez, erkek ya da kadın arkadaşınızmış gibi davranır. Fakat ona ciddi bir soru sorduğunuzda ise asla net bir cevap alamazsınız.
  • Kıskanç davranır ancak sorumluluk almaz. Bir ilişki yaşamadığınızı belirtse de, kıskanç davranarak sizi manipüle edebilirler. Kendi içinizde, bir ilişkimiz yok ama beni kıskanıyor, bana değer veriyor diyerek bu bağı sürdürmeye devam edebilirsiniz. O kişinin sizden istediği de zaten budur.
  • Geleceğe dair somut adımlar atmaktan kaçınır. Arkadaşlarınızla tanışmak istemez, sizin yaşamınıza dahil olmaktan kaçınır ve yalnızca kendisi istediği zaman vakit geçirmekten hoşlanır. Bu kişiler sohbet esnasında bile söylediklerine dikkat ederler ve sizi yanıltmamak için uğraş verirler.
  • Arkadaş kalalım ama sen yine de benim flört ettiğim, bana iyi gelen insan olmaya devam et diyerek, kendi bencilliğini ortaya koyarlar. Burada sizin kendi değerinizin farkında olmanız önemlidir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin bu kişi, geri dönüp geldiğinde sizi orada görmeye devam ederse, size asla bir ilişki vermeyeceğini belirtmek isteriz. Her zaman iyi geleceğinizi bildiği için sizden vazgeçmek istemez ancak bunun için de güçlü adımlar atmazlar.
  • Eğer sizi bir takıntı haline getirmiş ise, sizi hayatında tutmak için "arkadaş kalalım" cümlesini çok rahatça kurabilirler. Sizi ve ilginizi kaybetmek istemedikleri için kolaylıkla kılıf uydurabilirler. Sizin duygularınızı yöneterek, üzgünüz ki bunu ustalıkla kullanabilirler.
  • Gerçekçi olmak gerekir ise, bu kişinin size "arkadaş kalalım" cümlesini kurmasının en temel sebebi, size, sizin o kişiye verdiğiniz değerin aynısını vermediği için olabilir. Bu durumda, en mantıklı davranışı sergilemek doğru olabilir diye uyaralım.

Eğer dürüst bir şekilde bir ilişki yaşanamayacağı belirtiliyor ise, elbette arkadaş kalmak mümkündür ama bizce herkesin kendi yoluna gitmesi daha uygundur. Eğer bir taraf hala seviyor ise, arkadaş kalabilmenin üzücü sonuçlarıyla karşılaşmak zorunda kalabilir. İlişki yaşamayalım ama arkadaşlığını da kaybetmek istemiyorum diyen taraf için, konuşmak daha kolay olabilir. Sevgili olmayalım ama arkadaş kalalım ne anlama gelir hakkında düşüncelerimizi sizlerle paylaştık. Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sevdiğiniz kişiyle, ilişkiniz olmadan arkadaş kalabilir misiniz?

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu