Tavsiyeler

Dünyanın En Pahalı Arabası Nedir? Ne Kadar? Kaç TL?

Dünyanın En Pahalı Arabası Ne Kadar?

Otomobillere karşı hiç ilginiz olmayabilir, ancak şu soru muhtemelen bir noktada aklınızdan geçmiştir: Dünyanın en pahalı arabası nedir? Kendiniz için bir araba satın almayı araştırırken ya da YouTube'da gezerken, acaba dünyanın en pahalı arabası kaç para? gibi bir soruyu merak etmiş olabilirsiniz. 28 milyon doların üzerinde olan Rolls-Royce Boat Tail ya da 1.479 beygir gücüne sahip 18.7 milyon dolar değerindeki Bugatti La Voiture Noire değil.

AYRICA: Koşmanın Fiziksel ve Zihinsel Faydaları Nelerdir?

Dünyanın En Pahalı Arabası Ne Kadar? Kaç TL?

Dünyanın En Pahalı Arabası Nedir?

Dünyanın en pahalı arabası 2022 senesinde 2021'de de liderliğini koruyan ve 2023'te de değişmeyecek gibi duran 1963 Ferrari 250 GTO'dur. 70 milyon dolar değerindedir. TL olarak ise şu anki dolar kuru ile (1$ =14,69 TL) 1.028.314.000 Türk Lirası değerindedir.

AYRICA: Filler Neden Zıplayamaz?

1963 Ferrari 250 GTO, 1964'te Tour de France Automobile ve Le Mans yarışlarında galip gelmiştir. Ayrıca bu arabalardan sadece 36 adet üretilmiştir.

AYRICA: Derin Uykunun Önemi ve Sağlığa Faydaları

Saatte 174 mil (280 km/s) azami hız ve 6.1 saniyede 0-60 mil (0-100 km/s) hızlanmaya sahip olan otomobil, 60'larda, dünyanın en hızlısıydı ve şimdi, on yıllar sonra, tüm zamanların en pahalı arabası olmaya devam ediyor.

AYRICA: Neden Kilo Veremiyorum? Kilo Vermeyi Zorlaştıran 5 Sebep

Dünyanın en pahalı arabası kimde? diye bir soru soracak olursanız da, şu anki sahipleri arasında Amerikalı moda tasarımcısı Ralph Lauren, Pink Floyd davulcusu Nick Mason ve Microsoft'un eski Başkanı ve COO'su Jon A. Shirley yer alıyor.

AYRICA: Şeker Tüketimini Azaltmak için Neler Yapılmalı? (5 Yol)

Mal varlığınız bu arabaları almaya yetseydi, dünyanın en pahalı arabası için bu parayı vermeyi düşünür müydünüz? Ya da sizin hayallerinizdeki araba nedir? Yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu