Tavsiyeler

İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

İnsanlardan Bir Şey Beklememek

İnsanız, haliyle beklentiler içinde olabiliyoruz. Bu istemsizce gelişen bir durum olsa da, yine de kontrol edilemez değil. İnsanların istediğimiz gibi davranmasını, olayların istediğimiz gibi sonuçlanmasını, beklediğimiz her şeyin, dilediğimiz gibi gerçekleşmesini istiyoruz. Hayata ve insanlara karşı beklentilerimiz hiç bitmiyor. Ve bu beklentiler gerçekleşmediğinde de, hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Hayal kırıklığı yaşamamak adına ne yapmalıyız? Beklentilerimizi gözden geçirmeli ve nerede yanlış yaptığımızı keşfetmeliyiz. Böylelikle insanlardan bir şey beklememek konusunda birçok durumun olduğunu fark edebiliriz. Peki, onlar nelerdir? Gelin birlikte bakalım...

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

İnsanlardan Bir Şey Beklememek Nasıl Yapılır?

Beklentiye Girmemek

AYRICA: Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Sohbet esnasında, insanların söylemediklerinizi duymasını beklemeyin

  • Bu, birçoğumuzun yaptığı bir davranış olabilir. Özellikle bir tartışma anında, söylemek istediklerimizi susarak anlatmayı, karşıdaki kişinin ise söylemediklerimizi anlamasını bekleriz. Bu doğru bir davranış değildir. Öncelikle, karşınızdaki kişi sizi çok farklı bir şeklide de anlayabilir. İstediğiniz gibi anlaşılmak istiyor iseniz, açıkça ifade etmek önemlidir. İnsanların aklınızdan geçenleri okumasını, tahmin etmesini beklemeyin, siz ifade edin.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Değişmeyen, değişemeyen bir insandan farklı davranışlar beklemeyin

  • Hayatımızda mutlaka bu tip insanlar vardır. Değişmesini umduğunuz, her defasında farklı davranışlar görmeyi temenni ettiğiniz ancak sonunda yine hayal kırıklığına uğradığınız bu insandan belki de çok fazla şey bekliyorsunuz. O kişinin kim olduğunu, nasıl bir karaktere sahip olduğunu keşfettikten sonra, radikal bir değişimle davranışlarını kontrol etmesini beklemeyin. Bir insan kolay kolay değişmez. Beklentilerinizi sıfıra indirgeyin.

AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

İnsanların sizin gibi düşünmesini, mantıkla hareket etmesini beklemeyin

  • Her insan farklı bir karaktere, farklı bir hayat tarzına, farklı bir bakış açısına sahiptir. Hâl böyle iken, herkesin sizin gibi düşünmesi ve hareket etmesi mümkün olmayabilir. Sizin bir olayda gördüğünüz mantıklı çıkarımı, bir başkası göremeyebilir. Bu durumda, insanlardan sizin gibi hareket etmelerini beklemeyin. Herkesin görüşüne ve kararına saygı duymayı öğrenin.

AYRICA: Sosyal Medyanın Ruh Sağlığına Etkileri Nelerdir?

Sevdiğiniz kişinin sizi, sizin gibi sevmesini beklemeyin

  • Eğer birisini seviyor iseniz, kendi sevginizden eminsinizdir. Hissettiğiniz sevginin de verdiği kuvvetle, birçok şeyi yapmak istersiniz. Tatlı bir söz, ince düşünülmüş bir hediye, anlam dolu bir anlayış, görme, hissetme, duyma ihtiyacı gibi, sizi harekete geçiren bir yoğunluk hissedersiniz. Siz içinizde bu denli büyük bir sevgi ile yaşar iken, karşı tarafın da aynı şekilde davranmasını bekleyebilirsiniz. Ancak bu biraz yorucu bir beklenti olabilir. Öncelikle herkesin sevgisini gösterme tarzı farklı olabilir ve sevgisini ifade edemeyen bir kişi, sizi sevmiyor anlamına gelmez. O yüzden, siz kendi sevginize sahip çıkmalı ve partnerinizden de aynı ilgiyi beklemeyi bırakmalısınız. Sevildiğinizi ve değerli olduğunuzu biliyor iseniz, bu kâfi olmalı.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Tekrar eden durumlardan, farklı sonuçların çıkmasını beklemeyin

  • Bazı durumlarda gururunuz ve inadınız, sizi denenmişi denemek konusunda zorluyor olabilir. Fakat ne kadar dener iseniz deneyin, istediğiniz sonucu vermeyen bu durumlardan beklentinizi çekmeniz gerekir. Tekrarlanan davranışlar, yeni bir sonuç doğurmaz. Bu aynı özür dileyen ancak aynı hatayı defalarca kez yapan insanlara benzer. O kişi sizden özür diler, affedersiniz, değişeceğini düşünürsünüz fakat o kişi aynı hatayı bir kez daha yapar.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

Her zaman en kötüsünü beklemeyin

  • Olasılıklar hayatımızın her yerinde mevcut. Sınırlı seçeneklerde dahi, birçok olasılığın mevcut olduğunu görebiliriz. Söz konusu insanlar olduğunda da bu durum böyledir. Her zaman en kötüsünü beklemek, sizi yorar. İşlerin tam olarak yolunda gidebilmesi kesin değil, bir olasılıktır. Bu olasılığın farkında olmak ve hazırlı olmak sizi karamsar olmaktan alıkoyar.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

Karşılıksız olarak iyiliklerde bulunun ve kimseden iyilik beklemeyin

  • İyilik, olumlu hissetmek ve yardımcı olabilmek için yapılan bir durumdur. İnsanların, 'iyiliğinizi' hak etmediğini düşünmek, iyiliğinize karşılık vermesini beklemek doğru bir davranış olmayabilir. Karşılıksız yapılan iyilikler, insanları motivasyon açısından, olumlu olarak etkileyen bir durumdur.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

Çaba göstermeden sonuç almayı beklemeyin

  • Eğer çaba göstermeden, çalışmadan bir şeylerin olmasını bekliyorsanız, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bir başarıda tam olarak söz sahibi olmak istiyor iseniz, o başarıyı hak etmek için çok çaba harcamalısınız. Eğer çaba göstermeden bir başarı elde etmişseniz, o başarının tam olarak size ait olduğunu söyleyebilir misiniz? İnsanlardan, sizin için bir şeyler yapmasını, başarılı olmanız için çabalamasını beklemeyin. Zirve, kıskanılan bir yerdir.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Söz konusu beklentiler olduğunda, listeyi daha da uzatabiliriz. Hayattan beklentiler içinde olmayı bir türlü bırakamıyor gibiyiz. Güzel sonuçlar alabilmek için, emek vermek önemli. Çaba gösterir isek, belki beklentilerimizde haklı olabiliriz. Ancak, söz konusu insanlar olduğunda, yine de temkinli davranmak önemlidir diyebiliriz. Bu yazımızda sizlere, insanlardan bir şey beklememek, konusunda bırakmanız gereken 8 durumu anlatmaya çalıştık. Peki siz neler eklemek istersiniz?

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu