Tavsiyeler

Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

Anksiyeteyle Başa Çıkmak

Birçok insanın anksiyete bozukluğu şikâyeti olabilir. Kaygı veya endişe olarak da bilinen anksiyete, kimi insan için geçici, kimi insan için ise kronik bir rahatsızlık olabiliyor. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen anksiyete bozukluğu, birtakım pratik önerilerin göz önünde bulundurulması ile de tedavi edilebilir. Bu içeriğimizde, anksiyeteyle nasıl başa çıkılır sorusunu yanıtlamaya çalışacağız.

AYRICA: Anksiyete Nedir? Nasıl Anlaşılır? Anksiyeteli Birine Nasıl Davranmalı?

Anksiyeteyle başa çıkmak için öncelikle, bu durumu kabul etmeli ve bu durumun farkındalığına sahip olmalısınız. Aslında her şey, kabul etmek ile başlıyor. Anksiyeteye sahip olmanız, sizin güçsüz bir insan olduğunuzu asla göstermez. Dolayısı ile öncelikle, böyle bir durum yaşadığınızı kabul etmeniz, tedaviniz için faydalı olacaktır.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? Faydalı Öneriler

Anksiyete ile Nasıl Başa Çıkılır?

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

1. Mutlu anınızı anımsayın: Kaygı ve endişe ile içinizin dolduğunu hissettiğiniz zaman, hemen bulunduğunuz yerde gözlerinizi kapatıp, mutlu olduğunuz bir anı hayâl edin. Hiçbir sorunun, sonsuza kadar devam etmeyeceği gerçeğini kendinize hatırlatın ve geçmişte mutlu olmanızı, gülümsemenizi sağlayan anları tekrar anımsamaya özen gösterin.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

2. Uyku düzeni belirleyin: Bakıldığında birçok insanın uyku düzeni sağlıklı değildir. Ancak hem fiziksel hem de ruhsal olarak sağlığı, uyku kadar etkileyen belki de hiçbir parametre yoktur. Bu yüzden, kendinize fayda sağlayacak şekilde, iyileşmenize yardımcı olacak bir biçimde uyku düzeni belirlemeye çalışmalısınız.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

3. Düzenli kitap okuyun: Anksiyete üzerine kaleme alınmış olan birçok faydalı kitap mevcut. Bu kitaplar size, anksiyeteyle başa çıkma konusunda yardımcı olabilecektir. Ayrıca, dilediğiniz zaman elbette roman da okuyabilirsiniz. Ancak ilgili rahatsızlığınız hakkında kitaplar da okumanız, endişe ve kaygılarınızdan kurtulmanız konusunda size yardımcı olabilecektir.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır?

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

4. Derin nefes alın: Nefes almak, aslında oldukça mucizevi bir aksiyondur. Kendinizi endişeli ve kaygı içerisinde hissettiğiniz zaman, kısa süreli bir an için bile olsa durup, derin derin nefes alın. Aldığınız nefesi hissedin ve kaslarınızın gevşemesine yardımcı olun.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

5. Ailenizle vakit geçirin: İnsan tek kaldığında, olası endişeler, kaygılar daha çok aklını meşgul edebilir. Bu yüzden, zihninizin daha güzel anlar ile meşgul olabilmesi için, aileniz ile daha sık vakit geçirmeye ve onlarla eğlenceli, verimli anlara sahip olmaya çalışın. Bilhassa çocuklarınız da var ise, onlarla daha çok vakit geçirerek, endişelerinizden arınmanız konusunda kendinize yardımcı olun.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Sonuç olarak bu içeriğimizde sizlerle, anskiyeteyle nasıl başa çıkılır sorusuna yönelik beş madde ile yanıt bulmaya çalıştık. Anksiyete sahibi olmanız, dünyanın sonu değildir. Bu yüzden, öncelikle bu durumu kabul edin ve yukarıdaki adımları da göz önünde bulundurmaya özen gösterin. İlaç yardımı almak istiyor iseniz, bu duruma uzman bir psikiyatri doktorunun karar vermesine izin verin.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu