Tavsiyeler

Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Özgüveni Geliştirmek

Özgüven kaybı, her yaşta ayrı sorunlarla karşı karşıya gelmenize neden olabilecek bir durumdur. Özgüven geliştikten sonra da daha öncesinde bazı durumlarda yaşanan stresin de azalacağını hissedersiniz. Bugünden başlayarak özgüveni geliştirmek için yapabileceğiniz üç şeyi birlikte inceleyelim. Umarız ki bu yönde, yani özgüven ile ilgili olarak sorun yaşayanlar için faydalı bir içerik olacaktır.

AYRICA: Özgüvene Zarar Veren Davranışlar Nelerdir? (6 Adet)

Özgüveni Artırmak için Öneriler

Özgüveni Artırmak için Öneriler

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

1. Konfor Alanınızın Dışına Küçük Adımlar Atın

Konfor alanınızın dışına çıkmakla ilgili önemli bir şey, çoğu durumda her şeyi aynı anda yapmak zorunda olmamanızdır. Büyük bir sıçrama yapmanıza gerek yok. Bunun yerine, istediğiniz şeye doğru küçük adımlarla ve yavaşça nasıl hareket edebileceğinizi düşünün.

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Yeni biriyle konuşmak, tenis oynamayı denemek veya her zamankinden daha farklı bir şey denemek istiyorsanız kendinize şunu söyleyin: "Sadece bugün için [denemek istediğiniz bir şey ekleyin] deneyeceğim!"

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Sadece bugün yapmalısın. Yarın isterseniz bu yeni yolda devam edebilirsiniz ya da bir daha yapmazsınız.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

Bunu yaptığınız devasa bir şey haline getirmeyip, bunun yerine atabileceğiniz ve istediğiniz kadar yavaş yapabileceğiniz küçük bir adım haline getirerek, ilk başta en önemli olanı yapmak çok daha kolay hale gelir.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Ardından, isterseniz daha büyük adımlar atabilir ve işleri hızlandırabilirsiniz. Başarılar ve başarısızlıklar yoluyla öğreneceksiniz. İşler her zaman istediğiniz gibi gitmezse ölmeyeceğinizi anlayacaksınız.

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Bu tarz yenilikler için konfor alanınızdan çıktıkça bazı şeyleri bırakıp başka şeyler yapmaya devam edeceksiniz ve özgüven kasınızı adım adım geliştireceksiniz.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

2. Stresi ve İç Baskıyı Azaltmak için Yeni Alışkanlıklar Kazanın

Stresin ve iç baskının artmasına izin verirseniz, zayıflarsınız, daha sık aşırı tepki verirsiniz ve olumsuz bakış açıları kafanızda daha sık ortaya çıkar. Böylece kendinize olan güveniniz ve yapmak istediğiniz şeyi yapma yeteneğiniz azalır.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Günlük ve haftalık olarak bu iç baskıyı, stresi ve gerilimi serbest bırakabilecek birkaç akıllı alışkanlık ekleyerek, fiziksel ve zihinsel enerjiyi ve içsel gücü yüksek tutmak bir kez daha kolaylaşır.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

  • Sadece nefes al. Stresli olduğunuzda, bir problemin içinde kaybolduğunuzda ya da zihninizde geçmiş ya da gelecekte kaybolduğunuzda, iki dakika nefes alın ve nefesinize odaklanın. Bu, vücudunuzu sakinleştirecek ve zihninizi tekrar şimdiki ana getirecektir.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Gününüz ve haftanız için net sınırlar belirleyin. Özellikle evden çalışıyorsanız, çalışma ve mola saatlerinizi net bir şekilde belirleyin. Hafta sonu ne yapacağınızı belirledikten sonra işinizi engelleyecek durumlara karşı hayır demeye özen gösterin.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

  • Kendini dinle. Daha sinirli olduğunuzda, bitkin, yorgun hissetmeye başlarsınız ve yaratıcılığınız düşer. Akşam için bir kitapla yatakta kalın ya da doğada sessiz bir yürüyüşe çıkın. Sizi rahatlattığını ve şarj ettiğini bildiğiniz bir şey yapın.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

3. Yapmadan Önce Zihninizde Görün

Bir toplantı, bir randevu, sıradan bir iş günü ya da bir sunum yapmak gibi bir şey yapmadan önce, bunu zihnimizde görmemiz oldukça doğaldır.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Bununla birlikte, bu yaklaşan durumda işlerin nasıl ters gidebileceğini rutin olarak hayal etmek ve zihninizde görmek yaygındır. Bu da, kendinize olan güveninizi hemen emebilir.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

İşte bunun yerine yapabileceğiniz iki şey:

  • Olumlu görselleştirmeyi kullanın. Olumsuz düşünmek yerine gözlerinizi kapatıp işlerin ne kadar iyi gideceğini zihninizde görmeye çalışın. Sunum veya toplantı sırasında işler nasıl harika ve planladığınız gibi gidiyor, tüm bunlar sırasında ne kadar özgüvenli ve heveslisiniz, ardından toplantının nasıl bittiğini ve istediğiniz şekilde yapıldığını zihninizde görmeye çalışın.
  • Önemli olmayan görselleştirmeyi kullanın. Bu, yaklaşan durumun nasıl ters gidebilecek çok büyük bir şey olmayacağını görmektir. Bu durumun günlük ve normal bir şeymiş gibi olduğunu zihninizde canlandırın. Bu, kulağa ilk görselleştirme kadar ilham verici gelmeyebilir, ancak çoğu zaman daha faydalı olabilir, çünkü işlerin nasıl gideceğine dair aşırı olumlu bir imaja inanmaktan daha kolaydır.

Özgüveni artırmak için öneriler konusunda 3 uygulamayı gördük. Özgüven, zor gelen durumların üzerine gittikçe gelişen bir olgudur. Ayrıca belli bir konuda uzmanlık düzeyinde kendinizi geliştirmek de beraberinde özgüven getirir. Özgüven geliştirmek için sizin tavsiyeleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu