Tavsiyeler

Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Hayatı Değiştirmek

"Her şeyi, doğru olduğundan emin olana kadar beklerseniz, muhtemelen hiçbir şey yapamazsınız." demiş, Win Borden. Belki de hayatı değiştirmek için yapabileceğiniz en önemli şey, basitçe bir şeyler yapmaktır. Harekete geçmek ve yol boyunca öğrenmek. İşte hayatınızı kökten değiştirmek, iyileştirmek için benimsemenizin çok yararlı olacağı 5 öneri.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı?

Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı?

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

1. Sabah Yapılan İlk İş Önemli

Güne nasıl başladığınız, o günün nasıl geçeceğine yönelik önemli bir etkiye sahiptir. Hayatınızda daha iyi bir tutarlılık ve gelişmenin anahtarının günün erken saatlerinde yaptığınız şey olduğu düşünülmektedir. Güne iyi başlamanın iki yolu şunlardır:

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

  • Gününüzde ilk önce en zor/en önemli/en rahatsız edici şeyi yapın. Güne bunu yaparak başlarsanız, rahatlamış hissedeceksiniz. Günün geri kalanı - ve yapılacaklar listeniz - çok daha hafif ve daha kolay geçecektir. Bu tek hareketin ne kadar fark yarattığı şaşırtıcıdır.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

  • Küçük başlayın. En büyük görevinize veya en zor eyleminize başlamak size çok fazla gelebilir ve erteleme sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bunun yerine, çok zor görünmeyen bir şeyle başlayın. Örneğin; masanızı temizlemek de harekete geçmek ve küçük bir iş bitirmek için idealdir. Sonrasında da, şimdi daha çok "harekete geçme" modunda olacağınızdan bir sonraki şeye başlamak çok zor görünmeyecektir.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

2. Bir Kez Daha Yapın

Çok erken pes etmeyin. Bir şeyi yeterince kez yaptığınız ve asla işe yaramayacağı hissine kapılmak çok kolaydır. Toplum, televizyon ve reklamlar bize her türlü sorunumuza neredeyse anında bir çözüm olduğunu söylüyor. Bir ay içinde kolayca 10 kilo verebilirsiniz ya da çok az iş ve yatırımla şu kadar kazanabilirsiniz gibi.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Başarının çabuk geleceğini düşünmek mantıksız olmasa da, yapmak istediğiniz şeyi gerçekten yapan insanlarla konuşun ve onlar hakkında okuyun.

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Çoğu zaman, birden fazla kez yapmanız gerekebilir. Ancak, bunu sadece bir kez daha yapmanın, bunun işe yaramayacağını hissetmeye başlamış olsanız bile, fazladan bir süre yapmanın birçok durumda istediğiniz sonuçları getirebileceğini unutmayın. Bazen pes etmek istediğinizde başarının o kadar da uzakta olmadığını kendinize hatırlatıp, heyecanla biraz daha devam edin.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

3. Olağandışı Şeyi Yapın

Günlük yaşamınızda bir seçimle karşı karşıya kaldığınızda, bir dakika geri çekilin ve düşünün. O zaman sizin için alışılmadık olan seçeneği seçin.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Bu tarz durumlarda sık sık geri adım atıyorsanız, sadece bu seferlik yapmayın. İnsanlarla sık sık tartışıyorsanız, o zaman sadece bu seferlik yapmayın ve bunun yerine bırakın ya da diğer kişiye nezaketle davranın. Genelde yaptığınızın tersini yapın ve ne olduğunu görün (elbette sağduyuyu kullanarak). Yeni ve kendinizden beklemeyeceğiniz bir şey yapın.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

Bu, yeni deneyimler edinmenin ve genellikle yaptığınız gibi devam etseydiniz öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğrenmenin eğlenceli bir yoludur.

AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Aynı eski rutine takılıp kalmak, hayatınızı emebilir. Küçük ve büyük durumlarda olağandışı bir şey yapmak, yeniden canlı hissetmenin harika bir yoludur.

AYRICA: Anksiyeteyle Nasıl Başa Çıkılır? (5 Pratik Adım)

4. Daha Az Yapın

Bir noktada, muhtemelen kendinize karşı dürüst olmanız ve istediğiniz her şeyi gününüze veya haftanıza sığdıramayacağınızı anlamanız gerekecek. Önemsiz olan ve kendinize bir şey katmayan, boş zaman geçirici unsurları azaltmanız önemlidir.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

TV'de veya sosyal medyada çok vakit geçiriliyorsa, geçirilen bu zamanı azaltmak, yeni deneyimler için vakit yaratacaktır.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

5. Elinizden Gelenin En İyisini Yapın

Neden elinden gelenin en iyisini yapmalısın? İşte birkaç neden:

  • Daha iyi sonuçlar alırsınız. Çoğu zaman hemen olmaz, ancak tüm harika çalışmalarınız bir araya geldikçe yeni ve heyecan verici sonuçlar görmeye başlarsınız.
  • Benlik saygınızı yükseltirsiniz. Doğru olduğunu düşündüğünüz şeyi yaptığınızda – elinizden gelenin en iyisini yapmak gibi – o zaman benlik saygınız yükselir. Bu yüzden işlerinizi harika bir şekilde yapın ve kendinizi harika hissedin.

Hayatı değiştirmek için ne yapmalı? konusunda sizler için 5 öneride bulunduk. Bu konuda farklı düşünceleriniz varsa, lütfen bizlerle paylaşın.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu