Tavsiyeler

Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

Ruh Halini İyileştirme

Bazen güne iyi başlamanın genellikle (başka olumsuz durumlar olmadıysa) iyi bir gün geçirmeye yol açtığı bilinmektedir. Sosyal, enerjik veya üretken bir başlangıç, gününüzün geri kalanını etkiler. Ancak bazı günlerde bazı nedenlerden dolayı iyi bir başlangıç yapamayabilirsiniz. Öğle yemeğinden sonra da kendinizi yorgun, bitkin veya duruma göre biraz hüzünlü hissedebilirsiniz. Böyle durumlarda ne yapmalı? Günü kayıp mı geçireceğiz ya da ruh halimizi iyileştirmek için bir şeyler mi yapacağız? Ruh halini iyileştirme ile üzerinizdeki olumsuz havayı uzaklaştırmak ve yeni bir başlangıç yapmak için neler yapılır birlikte inceleyelim.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Şu Anda Ruh Halinizi İyileştirmenin 3 Basit Yolu

Ruh Halini İyileştirme Yolları

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

1. Sahip Olduklarınıza Şükredin

Gününüz kötü gidiyorsa biraz duraksamalı ve 2 dakika sessizce durup şükretme iyileştirmesi yapmalısınız. Hayatınızda nelere şükredebilirsiniz, bunları düşünmek için vakit ayırın. Düşündüğünüz zaman normalde aklınızda olmayan birçok şey bulabilirsiniz.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

En başta gelenler sağlık, barınma ve aç kalmama olabilir. Bunları düşünürken zihin daha çok açılır ve evin sıcak oluşu, bardağınızdaki suyun temizliği ya da dışarıda yağmur yağıyorken camdan izleyebilmek gibi birçok etmen bulunabilir.

AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör

Tüm bu şeylere yavaş yavaş şükretmek için zaman ayırmak, ruh halini daha mutlu, daha sıcak ve daha açık bir hale getiriyor.

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

2. Nasıl Hissetmek İstiyorsanız Öyle Davranın

Ruh Halini İyileştirmek

Daha olumlu ya da coşkulu olmak istiyorsanız, olumlu ya da coşkulu bir insan gibi davranmalısınız. Öyle hissetmiyor olabilirsiniz ama yine de elinizden geldiğince yapabilirseniz etkisini göreceksiniz.

Örneğin, elinizin gitmediği bir işi heyecan verici ve eğlenceli bir şey olarak düşünün. Bazı e-postaları yanıtlayın veya birisiyle olumlu ve coşkulu bir şekilde konuşun.

3. Bir Dakika Düşünün ve Birine Gerçek Bir İltifat Edin

Ruh Halini İyileştirme Adımları Nelerdir?

Sadece kendinizin değil karşı tarafında ruh halini iyileştirebilecek bir eylemdir, iltifat ya da takdir etmek.

Günün bir noktasında sizinle aynı odada bulunan, hayatınızdaki biri hakkında gerçekten takdir ettiğiniz bir şey bulmaya 1 dakika ayırın ve aklınızdakini ona söyleyin. Mutlu olacaktır ve karşı tarafın mutluluğu, gülümsemesi sizin de iyi hissetmenizi sağlayacaktır.


Ruh halini iyileştirme konusunda bu basit adımları uygulayarak gün içindeki psikolojinizi daha iyi yapabilmeniz mümkün. Sizin farklı tavsiyeleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu