Tavsiyeler

Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Bazen, çevrenizdeki birçok insanın içinde, mantığını ve aklını kullanarak hareket eden insanların varlığı, size çok azmış gibi gelebilir. Ne kadar rahat olduklarını, düşüncesiz oluşlarını ya da kibar olmayışlarını anlamaya çalışırken yok yere canınızı sıkabilirsiniz. Farklı olsa dahi, uyması gereken toplumsal ahlak kurallarına uymayan insanları gördüğünüzde, anlamsızca uyarmak, sarsmak, hatta belki de hesap sormak isteyebilirsiniz ama buna gerek yok. Herkes sizin gibi değil! Manipülatif, sorunlu, sinir bozucu, zor, aptal insanlarla nasıl baş edilir? Öncelikle, kendinizi geri çekmeniz, rahatlamanız ve her şeyi oluruna bırakmanız gerekiyor.

Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz?

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Bakış Açınızı, Beklentilerinizi, Sizi Siz Yapan Şeyleri Kendinize Saklayın

  • Herhangi bir duruma tepki veriş şeklimiz, tamamen, kendi mantık kuramlarımızın çıkarımından doğuyor. Bu yüzden, insanların davranışları bize doğru gelmediğinde, hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Hal böyle iken de, olaylar karşısında yüksek beklentilere girmemek etkili bir çözüm olabilir.
AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)
  • İnsanların; yüksek oranda kültürlü, saygılı, zeki ve anlayışlı olmasını, öyle olması gerektiğini düşünerek hareket etmezseniz, sonuçlar daha az üzücü olabilir.
AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım
  • Her insanın anlam kapasitesi farklı olabilir, bu yüzden onlardan kapasiteleri dışında farklı davranışlarda bulunmasını beklemek, sonuçsuz bir hareket olarak değerlendirilebilir.
AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey
  • Kendi değerlerinizi, birikimlerinizi, karakterinizi ve önemli gördüğünüz hususları, bir başkasının aynı şekilde görmeyebileceğini kabullenmek ve bu davranış doğrultusunda, beklentileri aza indirgemek gerekiyor. Böyle yapıldığı zaman, sinir bozucu insanlarla baş etmek daha mümkün gibi görünüyor.

AYRICA: Anksiyete Nedir? Nasıl Anlaşılır? Anksiyeteli Birine Nasıl Davranmalı?

Yaşamların Farklı Olduğunu Unutmayın

  • İnsanlar, ne yaşamış olursa olsun, tek tip bir tepki vermeyi öğrenmeli gibi bir düşünceniz var ise, bu pek de doğru bir yaklaşım sayılmayabilir. Farklı hayat şartları ve durumlar insanın kişiliğinin şekillenmesinde etkin rol oynamaktadır. Bu yüzden de, insanların tahammül sınırları farklılık gösterebilir.
AYRICA: Depresyondan Kurtulmak için Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
  • Yaşamların, kimi insanlar için gerçekten de zorlayıcı olabileceğini tahmin edersiniz.
  • Herkesin farklı karaktere sahip olduğu düşüncesini kolaylıkla benimserseniz, insanların davranışları, daha az hayal kırıklığı yaratabilir.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

İnsanları Bilgilerine ya da Yeteneklerine Göre Yargılamayın

  • Her insan, her konuda bilgili olamayabilir ve de her konuda belirgin bir yetenek sergileyemeyebilir. Sizin, her konuda bilgili olamayacağınız gibi, diğer insanlara da aynı anlayışı göstermeniz önemlidir. Her şey, beklentiyi aza indirgemekten geçiyor.
AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey
  • Dikkat çekici nokta; insanın bilmemesi değil, bilmediği halde biliyormuş gibi davranmasıdır ki, bu konuda da yorum yapmaktan kaçınmak en iyisi.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

Tartışma Yaratacak Konularla İlgili Diyaloğa Girmeyin

  • Her insanın farklı karakteri olduğu için, farklı bakış açıları da olabilir. Tuttukları takımdan, destekledikleri siyasi partiye kadar farklılık gösteren; din, dil, ırk gibi önemli konularda düşüncelerinizi paylaşmaktan kaçının.
AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?
  • Yaş, kilo, maaş ya da dedikodu gibi unsurların da gereksiz muhabbetlerden olduğunu unutmayın. İşe yarayacak bir bilgi varsa; paylaşılmalı, yoksa; kaliteli bir muhabbet ortamı oluşturulmalı diye düşünüyoruz.

AYRICA: Tembel Olmaktan Nasıl Kurtulurum? (10 Basit Alışkanlık)

Duyguları Kontrol Altına Almayı Öğrenin

  • Eğer aptal bir insan ile konuştuğunuzu düşünüyor, sohbetin kalitesiz olduğunun farkına varıyor iseniz, o anda duygularınızı kontrol altına almanız önemli. Karşıdaki kişiye sabırlı davranmanız ve anlattıklarına karşı anti tez oluşturmamanız, olası bir tartışmayı da önleyebilir.
AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)
  • 'Gerçeği' anlatsanız bile anlaşılmayacağını düşünüyor iseniz, anlatmamayı tercih ederek, olası bir tartışmadan da kaçınabilirsiniz.
AYRICA: İşyerinde Mutlu Olmak için Bilmeniz Gereken 5 Faktör
  • Eğer ateşli bir savunma ile size fikrini ispatlamaya çalışıyor ise bunu sakinlikle kabul etmeniz ve daha sonra da konuyu ustalıkla kapatmanız, işinize yarayacak önemli bir tavsiye olur diyebiliriz. Kendi ‘doğrusunu’, ısrarla savunan kişi, beklediği ilgiyi göremediğinde, bir süre sonra konuyu kendisi kapatmak isteyecektir. Sabırlı davranmak önemlidir diye, uyaralım.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

O Kişileri Görmezden Gelin

  • Bazen, arkadaş gruplarının içinde, ortamdan tiksinmenize neden olabilecek kişiler olabilir. Ya da, akrabalarınızın içinde, mecburen yüzüne baktığınız kişiler de olabilir. Bu kişilerle muhatap olmamanın, varlıklarının verdiği rahatsızlığı yok saymanın en etkili yöntemi onları görmezden gelmek, söylediklerini kulak arkası etmek yararlı olabilir.
AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?
  • Tabii ki, bir insan siz onu görmezden geliyorsunuz diye ortadan kaybolmaz. Saygılı bir şekilde iletişimi en aza indirgemek, her daim mesafenizi korumak ve ulaşılamayan olmayı gerçekleştirmek sizin elinizde.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol

Söylenenleri Üzerinize Alınmayın

  • Çevrede ya da ortamda, gereksiz sohbetlerle vaktini geçiren birçok kişi olabilir. Eğer kendinizden eminseniz, sizi hedefe alan söylemleri üzerinize alınmayın ve gerekirse bunu çok net bir şekilde belli edin. Bir süre sonra, sözlerin sahibi olan kişinin geri çekildiğini göreceksiniz.
AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım
  • Size karşı söylenmiş olan cümlelerin bir anlamı, bir önemi olmamakla birlikte, insanların bu konuda yorum yapabilecek kadar bile size yakın olmasına izin vermeyin.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

Eleştirel İfadelerden Kaçının

  • Bazı insanlar davranışlarının farkında olmayabilir ya da söylediklerinin anlamını, karşıdaki insanda nasıl bir etki oluşturacağını kestiremeyebilir. Bu durumda eleştirel olmak yerine ılımlı olmaya, anlayış göstermeye çalışmalı ve gerekirse kibarca durumu ifade etmelisiniz.

AYRICA: Güçlendirici ve Motive Edici Özlü Sözler (85 Adet)

Manipülatif, sorunlu, sinir bozucu, zor, aptal insanlarla nasıl baş edilir? Sorusunu sorduğumuz zaman, bütün olayın özünde saygılı, sabırlı ve anlayışlı olmanın önemli olduğunu fark ediyoruz. İnsanların, farklı hayat ve karaktere sahip olduklarını, bundan dolayı da kendi kişisel yargılarımızla onları yargılamamamız gerektiğini benimsiyor, buna dair beklentilerimizi aza indirger isek, olası hayal kırıklıklarını da daha az yaşamayı garantilemiş oluyoruz. Sizin düşünceleriniz neler, merak ediyoruz. Lütfen paylaşın...

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu