Tavsiyeler

Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Aşkı incitmemek, kayırmak gerekir. Bunu birlikte yaşayabileceğiniz insanı bulduğunuzda işlerin harika gitmesini beklersiniz. Eğer iki insan birbirine gerçekten âşık ise, yaşadıkları her sorunun üstesinden kolaylıkla gelebilecektir. Gerçek aşkı bulduğunuzu düşündüğünüz anda, mutluluğun nihayet kapınızı çaldığını hissedersiniz. Ancak, bazen yaşanan ilişkilerin, başladıkları hızla bittiklerini görebiliyoruz. Modern zamanın akımlarına kapılarak kurulan ilişkilerin temelleri sağlam atılmazsa, gerçek olmayan bir ilişkinin varlığından bahsedebiliriz. Eğer siz de, ilişkinizde mutsuz ve kendinizi değersiz hissediyor iseniz, üzülerek sahte bir aşkın üyeleri olabileceğinizi söylemek isteriz. Peki, sahte aşk nedir? sahte aşk nasıl anlaşılır? Gelin sahte aşkın gizli işaretlerinden bahsedelim biraz.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Sahte Aşk Nedir? Sahte Aşk Nasıl Anlaşılır?

Sahte Aşk Nedir? Sahte Aşk Nasıl Anlaşılır?

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

  • Sahte aşklarda, kişilerin samimi yaklaşımları, tatlı temasları baş başa iken değil de, insanların içinde, yalnızca 'mutluyuz, biz harika bir çiftiz' görüntüsünü tamamlamak için kullanmaları, o kişilerin hissettiklerinin gerçek aşk olmayabileceğini gösterir. Yalnızca sosyal medyada, 24 saatlik hikâye durumunda paylaşılan mutlu çift pozları için bu kişi, âşıkmış gibi davranabilir.
AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)
  • Bu kişi, yalnızca canı istediğinde sizinle görüşmek isteyebilir, sizin müsait olup olmadığınızı sorgulamaz ve aslında çok da umursamaz. İstediği an müsait olmanız onun için önemli olan tek şeydir. Sahte bir aşkın içine sürüklendiğinizi başka nasıl anlarsınız?
AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?
  • Yaşadığınız herhangi bir sorunda çözüm bulmak ve sonrasında ise aynı hatayı tekrarlamamak için bir adımda bulunmaz. Sorunu konuşmaktan kaçınır ve sizin incinip incinmediğinizi önemsemez. Beklentilerinizin önemsiz olduğunu size çok net hissettirir. Yalnızca vakit geçirmek için, ‘ilişki, sevgililik v.b’ durumlar oluşturulmuş hissi verir.
AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?
  • Sizi olduğunuz gibi kabul etmeye çalışmaz, değiştirmek ve kendi isteklerine uydurmak için elinden geleni yapar. İlk anda güzel sözlerle kalbinizi kazanmaya çalışan bu kişi, bunu kısa sürede başarırsa, kendi istekleri doğrultusunda ilişkide otoriter olmayı amaçlar. Siz tamamen bu kişinin yönlendirmelerine uyar iseniz, yaşadığınız aşk gerçek değil, sahtedir diyebiliriz.
AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?
  • Daha önceki ilişkilerinden sizin rahatsız olup olmayacağınızı umursamadan bahseder ve sizi onlarla kıyaslar. Bu durum gerçekten de üzücü olabilir. Masum duygular hissediyor olsanız bile, bu kişi bunu umursamayabilir ve sizden, ‘iyi bir sevgili’ olmanızı bekler. Beklentilerini karşılamadığınızda ise, sizi daha önceki ilişkileriyle kıyaslayarak, kendince yola getirmeye çalışır.
AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?
  • Gelecekten bahsederken sizi planlarının içerisinde tutmaz. Ona sorular sorduğunuz zaman belirsiz cevaplar verir. Planlarının içinde daima kendinize yer arar ancak bulamazsınız. İşte o an, gerçek bir aşkın içinde değil de, gelip geçici bir ilişkinin içinde olduğunuzu fark etmeniz gerekir.
AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular
  • Kendi istekleri olduğu zaman sizinle sohbet eder, size ilgi gösterir fakat aksi takdirde soğuk ve ulaşılmaz davranabilir. Genellikle bir istekleri olduğu zaman, size iyi davrandıklarını fark edebilirsiniz. Asla geçilmemesi gereken sınırları vardır.
AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?
  • Bazen de, sizi çok seviyormuş gibi davranabilir. Samimi olup olmadığını, hal ve hareketlerinden anlamanız gerekir. Ve içinizde bir yer, bu davranışın samimi olmadığını hisseder.
AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?
  • Bu kişinin ilişkiniz için çok fazla çaba harcamadığını fark edersiniz. Fedakârlıklarda bulunmaz ya da ne olacağını pek umursamaz. Ayrılmak için tehdit ettiğinizde, muhtemelen üzülen taraf siz olursunuz.
AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?
  • Söz konusu kendi arkadaşları olduğunda, sizi bu kişilerle tanıştırmaktan kaçınabilir. Hayatının hiçbir alanında iz bırakmanızı istemez çünkü canı sıkıldığında ilişkiyi bitirebilir, böylelikle o izleri hayatından silmek için uğraşmamış olur.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Sahte aşkın belirtilerinden bahsediyor isek eğer, bütün bunlar sayılabilir. Değersiz bir ilişkiyi yürütmek mantıklı olmayabilir. Kendi değerinizi bilmeniz ve size gerçekten kıymet veren insanı hayatınızda tutmanızı tavsiye ederiz. Günü geçirmek, ortamlarda yalnız kalmamak için kurulan ilişkinin yıpratıcı olabileceğini söylemek gerekir. Bu yazımızda sahte aşk nedir? nasıl anlaşılır? bundan bahsettik. Size, kendinizi sahte bir ilişkideymiş gibi hissettiren bir kişi ile hayatınıza devam etmek yerine, gerçekten değer veren bir kişiyle devam etmeyi düşünebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu