Tavsiyeler

Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

İnternet dünyasında hemen hemen her gün neredeyse ilişkilerle ilgili olumsuz haberler okuyoruz. Birine ilgi göstermek, birine değer verip, onu sevmek oldukça güç olabiliyor çünkü bütün bunlardan önce güven duymanız gereken bir insanla tanışmanız gerekiyor. Haberlerin olumsuzluğu, doğru insan dediğimiz kişinin aslında ne olduğunu bilmediğimiz bir dönemde, yine de aşkı, aşkın getirdiği mutluluğu ve beraberinde evlilik olgusunu da ister istemez arzuluyoruz. Fakat bir ilişkiye adım atmadan önce kendimize sormamız gereken birçok soru var. Bu yazımızda, doğru bir ilişkiye hazır mısınız? diye sormak istiyoruz. İlişkiye hazır mısın testi ile kendinize sormanız gereken bazı sorulardan bahsedeceğiz.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? İlişkiye Hazır mısın Testi

Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? İlişkiye Hazır mısın Testi

AYRICA: Manipülatif, Sorunlu, Sinir Bozucu, Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

İnsan sosyal bir canlı ve doğal olarak da ilgi görmek ve ilgi göstermek istiyor. Ancak gelip geçici ilişkilerin değil de, gerçek, ömür boyu sürecek bir ilişkinin içine girmek isteyen insanlar için bu süreç biraz zor işliyor.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Doğru bir ilişki için insanlar internette ilişkiye hazır mıyım testi gibi araştırmalar yapabiliyor. Bu tarz bir hazırlık için gereken sorulara göz atalım.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

  • Biz, nasıl bir kişiyle, nasıl bir ilişki istiyoruz?
  • Kafamızdaki 'doğru kişi' profili, gerçekten de doğru kişi mi? Hayatımız boyunca beklediğimize değecek mi?
AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?
  • Eğer detaycı ve biraz da mükemmelliyetçi bir insan iseniz, mantığınıza aykırı durumlarla baş edebilecek misiniz? Çünkü genelde detaycı ve mükemmelliyetçi insanlar, kuralların bozulmasını, değişimi, kısacası onu zor durumda bırakan her türlü durumu hayatlarında istemezler.
AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?
  • Kafanızdaki 'doğru kişi' için acaba siz de 'doğru kişi' misiniz? Bunu hiç düşündünüz mü?
  • Önemli bir nokta olan karşılıklı anlayışı, gerektiği kadar gösteriyor muyuz?
AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?
  • Sevmeyi, sevmenin hakkını verebilmeyi, biliyor muyuz?
  • İlgi gördüğümüz kadar, ilgi gösteriyor muyuz? Çünkü bazı insanlar yalnızca ilgi görmek için bir ilişkiyi yürütürler ve karşıdaki kişi bir süre sonra ilgi görmediği için ilişkiyi bitirmek istediğinde de, şaşırır ve bocalarlar.
AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?
  • Paylaşımcı mıyız? Partnerimizle en ufak bir durumu bile paylaşıyor muyuz? Çünkü bu öylesine bir sohbet bile olsa, karşıdaki kişiyi önemsediğimizi, ona değer verdiğimizi gösterir. Tabi ki kendinize ait özel durumlarınız olabilir, ama hiç paylaşımcı olmamak, sağlıksız bir ilişkinin en büyük göstergelerinden biridir.
AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?
  • Bir ilişkiye başlamadan önce bütün mantığımızla bu ilişkinin sürdürülebilirliğinden emin olabiliyor muyuz? Bu gibi durumlar ileride yaşanacak birçok sorunun önüne geçebilir, ayrıca eğer iki yanlış insan iseniz bir ilişkiye hiç başlamadan kendi yollarınıza gidebilirsiniz. Böylelikle üzülmemeyi de garanti etmiş olursunuz.
AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?
  • Bir ciddi ilişkinin varacağı nihai nokta evlilik olabilir, öncelikle buna hazır mıyız?
  • Bir ilişkinin getirebileceği her türlü sorunla baş edebilecek, buna vakit ayırabilecek, en önemlisi bu sorunları çözüme kavuşturabilecek sabıra sahip miyiz?
AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?
  • Ve saygıya, sevgiye, bir insanı insan yapan her türlü olguya, sahip olduğumuzu düşünüyor muyuz? Bir ilişkinin en derininde bu gibi özellikler yatar ve sonrasında sadakat ile güven duygusu çıkagelir. Kendimize karşı ne kadar anlayışlı isek, partnerimize karşı da o kadar anlayışlı olmalıyız.
AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi
  • Eğer ciddi bir ilişkiye başlamayı düşünüyorsak ve uzun bir süredir de yalnızca hayatımızda biz varsak, bencil olmayı bir kenara bırakıp iki kişi olabilmenin yollarını bulmalıyız. İki kişinin arasında bencillik varsa, o ilişkinin uzun süreli olamayacağı kuşkusuzdur. Ne diyorsunuz? Yapabilir misiniz?
  • Doğru kişi olarak nitelediğimiz ve gelip geçici ilişkilerin yerine, ‘onu’ beklediğimiz bu hayatta, eğer o kişi gelirse buna hazırlıklı mıyız? Çünkü bazen o kadar uzun beklersiniz ki, gelip gelmediğini, ya da geldiğinde neler olacağını anlamayabilirsiniz. Beklediğiniz doğru kişi, siz artık beklemekten yorulduğunuzda gelebilir.
  • Birçok madde sayılabilir ancak bir önemli nokta daha vardır ki, o da insanın en önce kendisine duyduğu saygıdır. Kendimize yeteri kadar saygı gösteriyor muyuz? Eğer göstermiyorsanız bir ilişkide her türlü mutsuzluğu yalnızca tek başına yüklenebileceğinizi unutmayın. Eğer kendinize saygı gösteriyorsanız, herkes size saygı gösterir. Doğal olarak da partneriniz olmaya aday olan kimse de size saygı duyamadan edemeyecektir.

Hayatımız boyunca sevmenin, sevilmenin nasıl bir duygu olduğunu sorgularız. Bu duyguyu hiç yaşamayan insanlar için bu durum daha mühimdir fakat güven dediğimiz kıstas herkese karşı duyulamayacağı için de, çoğu zaman bu duyguyu tatmaktan mahrum kalırlar. Belki de yalnızca birazcık ipleri gevşetmemiz, hayatı akışına bırakmamız, geleceğin getireceği olasılıklara karşı ılımlı olmamız gerekir. Yukarıdaki bütün maddelerin olumlu bir cevabı var ise belki de her şey kendiliğinden gelişecektir.

Ancak kendini doğrudan bırakamayan insanlar için bunu yapmak yine de güçtür. Özellikle mantıklı insanlar tarafından, bu durum tamamen akıl dışı olarak bile nitelendirilebilir. Fakat sosyal olmaya meyilli oluşumuz, etrafımızdaki ilişkiler ve ilişki sorunsallarının yaygın oluşu bizi hissetmekten, aşırı düşünmekten alıkoyamıyor.

Bir parçamız hala sevilmeye ve sevmeye ihtiyaç duyuyor. Doğru bir ilişkiye başlamadan önce kendimizi hazırlamamız ve bunun bir yanılgı olabileceğini de en baştan kabullenmemiz gerekiyor. İyi bir ilişkiye yelken açarsanız ve hayatınız boyunca beklediğinize değecek bir insanı bulmuşsanız yanılgı sizi yanıltmış demektir zaten.


Bu yazımızda doğru bir ilişkiye hazır mısın? Kendinize sormanız gereken sorular neler? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Umarız faydalı ve aydınlatıcı bir yazı olmuştur. İlişkiye hazır mısın testi konusunda farklı düşünceleriniz var ise, yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Sevgiyle kalın!

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu