Tavsiyeler

Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı?

Evlilik hazırlığı şüphesiz ki oldukça sancılı bir dönem. Heyecan verici, biraz gerici, biraz da telaşlı bir şekilde bu dönemi atlatmaya çalışan birçok çift var. Alınacak eşyalar, sıfırdan oluşturulacak yeni bir yaşam ortamı, özenle, titizlikle organize edilmeli ki, daha sonrasında sorunlar çıkmasın. Bu yazımızda, evlilik hazırlığı nasıl yapılır, evlilik hazırlıkları için yapılması gerekenler gibi soruların yanıtlarını arayacağız. Faydalı olmasını umuyoruz.

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

İçindekiler

  1. Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı?
  2. Evlilik Hazırlıkları için Yapılması Gerekenler

AYRICA: Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı?

Evlilik Hazırlıkları için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Evlenmeye karar vermek, hayatınızın aşkınızı bulduktan sonra verebileceğiniz en doğru karar diyebiliriz. Tatlı heyecanlar, kurulan güzel hayaller derken, kendinizi evlilik hazırlığının içinde bulmanız çok doğal. Ancak bu süreçte, birçok sıkıntı yaşanabiliyor. Çeyiz hazırlamak, nerede, nasıl yaşayacağız, neler almalıyız gibi soruların cevapları, çiftler arasında gerilime neden olabiliyor.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Özellikle bütçe sıkıntısı yaşanıyor ise, bu sorunlar bir tık daha fazla yaşanıyor diyebiliriz. Her ne kadar evi dekore ederken her şeyi aldığınızı, her şeyin tamam olduğunu düşünseniz de, bütçe sıkıntısı ile eksik durumlar yaşanabiliyor ve çiftler evlendikten sonra bile, eksik kalan eşyaların tartışmasını yapabiliyorlar.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Bornoz takımından, çatal bıçak setine kadar, beyaz eşyadan, boy aynasına kadar satın alınan birçok şey, haliyle bütçeyi de zorlayabiliyor. Çok fazla şey almanıza rağmen yine de eksiklerinizin olması çok normal.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Ancak hiçbir eksiklik yaşamadan evlenmek istiyor iseniz, dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yüzden evlilik hazırlığını iyi yapmanız, düzenli, programlı bir şekilde hareket etmenizde fayda var. İstatistiksel olarak; evlilik hazırlığındaki gerilim yüzünden yollarını ayıran çiftlerin oranları çarpıcı derecede yüksek.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Peki, ne yapmalı, nasıl yapmalı ve ne şekilde yapmalı? Gelin biraz konuşalım...

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Evlilik Hazırlıkları için Yapılması Gerekenler

  • Öncelikle bütçenizi aşırı zorlamayan, üstesinden kolaylıkla gelebileceğiniz bir hazırlık planı yapmalısınız. Bütçenizi, birikimlerinizi, o an ki gelir ve giderlerinizi iyi düşünerek hareket etmelisiniz. Sizi aşırı zorlayan tercihleri değerlendirirken iyi düşünmelisiniz.
  • Bir evde olmazsa olmaz denilebilecek ana eşyaların listesini ayrı, küçük ayrıntılara gireceğiniz diğer ihtiyaçlarınızın listesini ayrı tutmalısınız. Evinizi oluştururken, temel ana ihtiyaçları belirlemeniz ve ona göre hareket etmeniz önemlidir.
  • Listedeki sıralamayı hangisini önce almayı düşünüyorsanız ona göre ayarlamalı ve sıralamaya uyarak alışveriş yapmalısınız. Bu sayede atladığınız bir maddenin olmamasını sağlamış olursunuz. Bütçenize ve zamana göre hareket edecekseniz, listenizi de bu duruma göre ayarlamanızı tavsiye ederiz. Böylelikle zaman ilerledikçe, bütçenize göre kolay alım yapabilirsiniz.
  • En iyisi, en kalitelisi elbette ki sizin olsun ancak, alacağınız her şeyi iyi bir araştırma süzgecinden geçirerek, fiyat ve kalite karşılaştırması yaparak almanızda fayda var. Araştırmalarınızı iyi yapmalısınız. Para tuzaklarına, evlenmek isteyen çiftler için ekstra fiyat artışı yapan satış yerlerine dikkat etmelisiniz.
  • İhtiyaçlarınızı sakin kafayla düşünmeli ve partnerinizle birlikte belirlemelisiniz. Çevrenizden elbette ki öneriler alabilirsiniz, ancak sizden ve nişanlınızdan başka kimsenin bu plana dâhil olmasına izin vermemelisiniz. Birlikte yaşayacağınız kişi eşiniz, doğal olarak da listeyi beraber hazırlamalı ve mantıklı tercihlere saygı göstermelisiniz.
  • Ailenizin ya da, eşiniz olacak insanın ailesinin isteklerine uygun olarak değil, kendi isteklerinize ve bütçenize göre seçimler yapmalısınız. Eğer tavrınızı koymazsanız, kendi isteğinizle almayacağınız eşyaları daha sonra değiştirmek isteyecek ve ekstra masrafa neden olacaksınız. Unutmayın, ev size ait olacak ve konuda, söz sahibi yalnızca sizsiniz. İçinde mutlu olmayacağınız bir evi dekore etmek, ilişkinizi olumsuz etkileyebilir.
  • Modaya uygun olmanıza gerek yok, kendi zevkinize göre, uygun bir bütçeyle istediğinizi alabilirsiniz. Moda her sene değişiyor. Trendler sürekli yenileniyor. O senenin modası, sizi gelecek sene motive etmeyebilir. Sürekli değişimde bulunmak da bütçenizde sıkıntılar yaratabilir. Bu yüzden, sade ve her senenin modası olabilecek zevkli tercihlerde bulunmanızı tavsiye edebiliriz.
  • Alacaklarınızın hepsinin tek bir yerde olmasına özen gösterirseniz toplu indirimden faydalanabilirsiniz. Bu çok da şart değil, çünkü istediğiniz her şeyi belki de aynı yerde bulamayabilirsiniz. Ancak bulur iseniz de, bütçenizde önemli rahatlamalar sağlayabilirsiniz.
  • Evlilik hazırlığı oldukça zor bir süreç, bu süreçte birbirinizi yıpratmamak adına kıstırılmış bir zamana değil de planlanmış bir zamana göre hareket etmekte fayda var. Aceleye getirmeden, planlı bir şekilde hareket etmenizi öneririz.

Maddi olarak evliliğe hazırlık yapmak bir şekilde halledilebilen bir durum ancak manevi olarak da evliliğe hazır olmak büyük bir önem taşıyor. Bu hazırlık sürecinin ilişkinizi ve aranızdaki samimiyeti yıpratmamasına özen göstermenizi, birbirinizin isteklerine saygı duymanızı ve birlikte bir yuva kurarken karşılıklı anlayış ve özveri içinde davranmanızı tavsiye ediyoruz. {alertSuccess}

Plansız yapılan harcamalar, gereksiz alınmış birçok şey ya da tek başına hareket edilen birçok durumdan sonra, artık evlendik mutluyuz diyemeden, birçok sıkıntı yaşayan çiftlerden olmak istemiyorsanız, düzenli ve programlı bir şekilde hareket etmenizin çok önemli bir ayrıntı olduğunu size hatırlatmamıza izin veriniz. Bu yazımızda evlilik hazırlıkları nasıl olmalı? Sorusunu cevaplamaya çalıştık. Evlilik hazırlıkları için yapılması gerekenler konusunda eklemek istedikleriniz varsa, aşağıdaki yorum alanından bizlerle paylaşabilirsiniz. Mutlu olmanızı temenni ederiz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu