Tavsiyeler

Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü? Hangisini Tercih Edersiniz?

Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü?

Yaz geldi! Haliyle evlilik çanları da çalmaya başlıyor. Hayatının aşkını bulduğuna inanan ve onunla bir ömür geçirmek için daha fazla bekleyemeyen çiftler, yorucu ama keyifli bir evlilik sürecinin içine girmek için kollarını sıvarlar. Evliliğe karar vermek ve bu uğurda hazırlık yapmak zorlayıcı olabilir. Nişan, evlilik, dış ve iç çekim, balayı derken evliliğe epey bir bütçe ayırmanız gerekir. Bu özel gününüzde her şeyi mutlulukla hatırlamak için, hemen hemen her şeyi titizlikle, uygun bir şekilde halletmeniz gerekir. Düğünler de bu noktada evliliğin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu yazımızda düğün tercihleri hakkında konuşuyor olacağız. Nasıl bir düğün tercih edersiniz? Kır düğünü mü salon düğünü mü? Hangisi daha maliyetli ve isteklere uygun?

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Tabii dilerseniz başka tercihler de yapabilirsiniz. Teknede düğün, kumsalda düğün, tercihleriniz arasında olabilir. Ancak biz genel olarak tercih edilen kır düğünü ve salon düğünleri nasıl olur? Hangisi daha bütçeye uygun ve daha rahat? bu konular hakkında tartışıyor olacağız.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Özellikle hanımların düğüne çok önem verdiğini biliyoruz. Evliliklerini güzel bir düğünle taçlandırmak isteyen kadınlar, düğünleriyle ilgili her ayrıntıyı düşünüyor ve bu doğrultuda kararlar alıyor. Kır düğünü mü yoksa salon düğünü mü sorusu tam da burada devreye giriyor.

Eğer sade bir nikâh tercih ediyor ve sonrasında arkadaşlarla veya aile arasında yenilecek bir yemek olsun istiyor iseniz, düğüne bütçe ayıramam diyor iseniz, tabii ki bu sizin tercihiniz. Ancak hatırlanmaya değer, eğlenceli bir düğün istiyorsanız bütçenize ve zevklerinize uygun bir düğün gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Düğününüzü bir düğün salonunda, bir otelde, ya da bir eğlence mekânında yapmak sizin tercihiniz. Fakat yaz mevsiminin vazgeçilmez, sofistike havasına sahip, kır düğününü de düşünebilirsiniz.

Kır Düğünü mü Salon Düğünü mü? Hangisini Tercih Edersiniz?

Peki, kır düğünü ile salon düğünü arasından ne gibi farklar vardır? Hangisi daha maliyetli, hangisi daha uygundur? Hangisini tercih etmek sizi daha mutlu edecek? Gelin, bunları birlikte değerlendirelim:

İçindekiler

  1. Kır Düğünü Nasıl Olur?
  2. Salon Düğünü Nasıl Olur?

Kır Düğünü Nasıl Olur? Kır Düğünüyle Nasıl Evlenebilirsiniz?

Kır düğünleri, birçok gelinin hayal ettiği bir düğün konseptidir. Masalsı, prenses gibi hissettiren bir düğün konsepti olduğunu söylesek yanılmış olmayız. Özellikle istediğiniz gibi bir tema oluşturabilmeniz daha mümkündür ve daha renkli ve daha ince detayların hâkim olduğu kır düğününü tercih etmeniz için bütçenizi iyi ayarlamanız gerekebilir. Kır düğünü yapmanın avantajları ve dezavantajlarını merak ediyor iseniz, maddeler halinde inceliyor olacağız.

  • Kır düğünleri birçok genç kızın hayali olan bir düğün konseptidir. Düğün tarihleri aylar öncesinden kararlaştırıldığı için, o gün geldiğinde mevsimsel değişiklikler yüzünden sıkıntı yaşanabilir. Özellikle kır düğünlerinde yer ayarlamak için çok önceden randevu almak gerekir. Ani gelişen durumlarla organizasyonda aksamalar yaşanabilir. Bu durumda kır düğünlerinde mevsimsel sıkıntıların düşünüldüğü ve önlem alındığı organizasyon yerleri tercih edilebilir. Eğer kır düğünlerinde uygun bir fiyata anlaştıysanız bile, çadır, ısıtıcı gibi durumların gerekmesi sonucu ekstra bir fiyat ödeyebilirsiniz.
  • Kır düğününde, yumuşak çimlerde topuklu ayakkabılarla yürümek zor olacağından gelinin ve davetlilerin düz tabanlı bir ayakkabı giymesi gerekebilir. Gelin için özel ayakkabılar olsa da, topuklu ayakkabı giymek isteyen davetliler bu konuda sıkıntı yaşayabilir.
  • Kır düğünlerinde, salon düğünlerine nazaran daha rahat kıyafetler giyilebilir. Belirli bir tema oluşturmuşsanız bile, kır düğünlerinde doğaçlama davranmak daha mümkündür. Rahat fakat yine de çok şık olabilirsiniz. Açık havanın vereceği enerji muhakkak ki kıyafetlere de yansıyacaktır.
  • Kır düğünleri, ortalama bir salon düğününden daha maliyetli olabilir. Kır düğünü olduğu için daha maliyetli bir tema oluşturma hakkını elinde taşıyan mekân sahipleri, tabii ki, sizin istediğiniz, maliyeti daha uygun bir temayı da gerçekleştirebilirler.
  • Kır düğünleri açık alanda yapılan düğünler olduğu için, temiz havanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yazın boğucu sıcağını umursamadan doyasıya eğlenebilirsiniz. Hafif bir rüzgâr, harika bile olabilir!
  • Sigara sağlığa zararlı olsa da, ne yazık ki düğüne gelen davetliler sigara kullanıyor olabilir. Bu durumda açık havada sigara içmek için kır düğünleri daha idealdir.
  • Kır düğünlerinde yemekler ya da getirilen ikramlar daha soğuk olabilir. Ayrıca açık havada gerçekleştirilen bir organizasyon olduğundan, ikramlar tozlanabilir veya kıl vb. şeyler rüzgârla birlikte ikramlıkların üzerine gelebilir.
  • Bazı kır düğünü mekânlarında otopark sıkıntısı yaşanabilir.
  • Kır düğünlerinde kullanılan materyaller, salon düğünlerindeki materyallere göre daha bakımsız, yıpranmış olabilir. Kapalı alandaki masa, sandalye vb. eşyalar daha canlı ve bakımlı görünebilir.
  • Açık alanda gerçekleştirilen kır düğünleri, havai fişek gösterileri için mükemmeldir. Davetlilere özel gösteriler sunabilirsiniz.
  • Hoparlörden yayılan müzik, açık havada yayılacağı için, kapalı ortama nazaran kulakları daha az rahatsız edecektir.
  • Kapalı alanda aşırı hareketli bir düğününün sizi rahatsız edebileceğini düşünüyorsanız, kır düğünü tam size göre!

Salon Düğünü Nasıl Olur? Salon Düğünüyle Nasıl Evlenebilirsiniz?

Eğer çok pahalı bir mekânın düğün salonunu tercih etmediyseniz, çoğu evlilik aşamasındaki çiftlerin tercih edeceği düğün konsepti, salon düğünüdür. Bütçe ve olası sorunların neredeyse yok olmasından dolayı kolaylıkla tercih edebileceğiniz salon düğününün avantajları ve dezavantajlarını sizler için inceliyor olacağız.

  • Salon düğünleri, kır düğünlerine göre daha uygun bir maliyetle gerçekleştirilebilmektedir. Tema bellidir ve uygun bir bütçe ile anlaşma sağlanır. Verilen fiyat dışına çıkılmaz.
  • Davetliler topuklu ayakkabı giyebilir. Salon düğünlerinde zemin düz ve sert olduğu için hem gelin hem de davetliler istediği ayakkabıyı giyebilir.
  • Salon düğünleri, kır düğünlerinden daha kısa sürebilir. Salonda yapılan düğünler, gece 12'ye kadar sürer. Kır düğününde ise dilerseniz bu süreyi daha da uzatabilirsiniz. Tabii ki ücret farklılığı olacaktır.
  • Kapalı mekân olduğu için yüksek sesli müzik, davetlileri biraz rahatsız edebilir. Özellikle aşırı yüksek sese dayanamayan kişiler salon düğünlerinde zorlanabilir. Kır düğünleri bu bakımdan daha tercih edilesi bir düğün konseptidir.
  • Salon düğünlerinde dans alanı, kır düğünlerinden daha geniştir ve davetliler sıkışmadan dans edebilir.
  • Salon düğünlerinde engelli insanlar için ayrılmış özel bir alan bulmak daha mümkündür. Ayrıca, davetlilerin çocukları için küçük bir oyun parkuru da bulabilmeniz daha olasıdır.
  • Mekanın ne kadar bakımlı ya da gösterişli olduğu önemli olsa da, salon düğünleri, kır düğünlerinden daha hijyenik olabilir. Salon düzenli olarak temizlenir, kullanılan eşyalar düzenli olarak kontrol edilir ve bakımı yapılır.
  • Salon düğünlerinde gelin ve damadın masası, onlar için yapılmış özel bir pistte yer alabilir ve böylelikle en arkada kalan davetlilerin bile onları görmesi mümkün kılınmış olur. Kır düğününde ise genelde gelin ve damat masası daha alçakta olur ve davetliler onları görmekte zorlanabilir.
  • Salonda düğünlerinde sigara içilmesi yasak olduğundan davetliler sigarayı dışarıda içmek zorundadırlar ve bu da sağlıklı bir düğün ortamı için mükemmeldir. Ancak sürekli sigara içen kişiler, genellikle salonun dışında kalabalık gruplar oluşturur. Bu da düğün için iyi bir görüntü oluşturmaz. İçerideki masalar boşmuş izlenimi uyandırabilir.
  • Salon düğünleri mevsim gözetmeksizin her zaman yapılabilir. Kışın yapılan bir salon düğününde klimalı bir salonu tercih edebilirsiniz. Yaz mevsiminde ise yine klimalı bir ortamda düğün yapılabilir. Kır düğününde ise yaz mevsiminin boğucu sıcağında dışarıda olmak iyi olmayabilir.
  • Salonda gerçekleştirilen yemekli düğünlerde, yemeklerin soğuk olma ihtimali daha düşüktür.

Her iki düğün tercihi için birçok madde sayılabilir ancak asıl önemli olan, bütçenize ve davetli sayınıza uygun, temiz bir mekânda düğünü gerçekleştirmeniz olacaktır. Geleneksel bir düğün tercih ediyorsanız, geleneklerinize uygun bir mekân tercih etmelisiniz. Ancak daha sakin, daha romantik ve daha az bir davetli listesinin olduğu bir düğün planlıyorsanız da, deniz kenarında yapılan sahil düğünlerini de değerlendirebilirsiniz. Önemli olan, yıllar sonra düğün gününüzü hatırladığınızda yüzünüzde oluşacak olan o gülümsemedir.

İstenildiği gibi bir düğün yapmak için her şeyi düşünmek gerekir. Çiftler kır düğünü mü salon düğünü mü diye merak ederek hangisinin daha uygun ve tercih edilebilir olduğunu araştırabiliyor. Bu yazımızda yardımcı olabilmek adına, kır düğünü mü yoksa salon düğünü mü tercih etmelisiniz? Kır düğünüyle salon düğünü arasındaki farklar nelerdir? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Dileriz problemlerin yaşanmadığı, tam istediğiniz gibi bir düğününüz olur. Mutluluklar dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu