Tavsiyeler

Hichki (Hıçkırık) - Tavsiye Film, Mücadele Öyküsü

Hichki (Hıçkırık) - Tavsiye Film

Hint sinemasının başarılı yapımlarından olduğunu düşündüğüm bir filmden bahsetmek istiyorum sizlere. Başrolünde yine mükemmel bir yapım olan Black filminden tanıdığımız, Rani Mukerji var. Başarılı bir kadın oyuncu olduğunu dile getirmek istiyorum öncelikle. Bugünkü tavsiye film olarak Hichki (Hıçkırık) film konusu ile karşınızdayım.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Hepimizin hayatına dokunan bir öğretmeni olmuştur mutlaka ya da ben öyle kabul etmek istiyorum. Benim de hayatım boyunca unutamayacağım, hatırlarını daima sorduğum öğretmenlerim vardır. Ve bence bir insanın hayatı boyunca kazanacağı en güzel bağlardan birisidir bu. Bu yazımı okurken, belki de hayatınıza anlam katmış olan öğretmenlerinizi hatırlayacaksınız! Belki bir merhaba der, iyi dileklerini alırsınız.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Hichki de muhteşem bir öğretmenin hikâyesini paylaşıyor bizlerle. Filmi izlediğinizde, Front of the Class filmini anımsayabilirsiniz. Front of the Class filminde gerçek bir hikâyenin işleyişini izlemiştik ancak Hichki de hiç de yabana atılacak bir çalışma olmamış. Her iki film de harikaydı! Etkisinden uzun süre çıkamayabilirsiniz. Zira ben bir süre çıkamamıştım.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Bu yazım çok duygusal olabilir, bu yüzden uyarmak istiyorum öncelikle.

Hichki (Hıçkırık) - Tavsiye Film, Mücadele Öyküsü

Hichki (Hıçkırık) - Tavsiye Film, Mücadele Öyküsü

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Film; azimli, hırslı ve pes etmek nedir bilmeyen bir kadının, onu, diğerlerine göre zayıf yapan özelliğini, en güçlü haline dönüştürmeyi başarmış, bir öğretmenin yaşamına değiniyor. Naina Mathur isimli bu öğretmen, Tourette sendromuna sahip.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Peki, Tourette sendromu nedir? Kısa bir bilgi vermek gerekir ise eğer, Tourette sendromunun; kişinin küçük yaşlarında görülmeye başlayan, istemsizce gerçekleşen ani hareketler olduğu, nörolojik bir rahatsızlık, daha basit ifade etmek gerekir ise de, tik hastalığı olduğunu söyleyebiliriz. Çeşitleri çok olduğu gibi, aynı zamanda kalıtsal bir rahatsızlıktır ve kişinin gelişim yapısına göre de farklılıklar gösterebilir.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Naina da, sendromun getirdiği; gergin, stresli ve heyecanlı olduğu zamanlarda daha çok etkisini gösteren baş sallama, çeneye dokunma, garip sesler çıkarma durumuna sahip.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Hayatı boyunca da bunun yan etkilerini görmüş. Birçok kez okuldan atılmış, uyarılar almış, insanların türlü hakaretlerine maruz kalmış ancak sonunda eğitimini tamamlamayı başarmış.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Ancak bu sefer de iş başvuruları konusunda üzücü durumlarla karşılaşınca, hayatı boyunca çektiği sıkıntıların ne zaman son bulacağını düşünmeye başlıyor. Tourette sendromunun neden olduğu tikler yüzünden birçok iş başvurusundan geri çevriliyor. Ancak yine de denemekten, bir kez daha denemekten hiç vazgeçmiyor.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Uzun bir bekleyişin sonunda daha önce eğitim gördüğü okuldan bir telefon geliyor, bir öğretmene ihtiyaç duyulduğu söyleniyor. Naina da böylelikle hayatının yeni bir dönemine giriyor. İçindeki mücadeleci yanı öyle kuvvetli ki! Etkilenmemek elde değil.

AYRICA: İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

Onun öğrencileri ile olan iletişimini, azmini, mücadeleci ruhunu çok sevdim. Başarı sizi her yere götürebilir belki ama mütevaziliğin, anlam dolu bir mücadelenin de elbette ki katkısı çoktur. Sanırım koyacağımız bütün hedeflerden en önce, hatırlamamız gereken, bunu bir hedef olarak değil de, gönüllü bir yükümlülük olarak görmemiz gereken bir durum var: İnsan olabilmek!

AYRICA: In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

İnsan olabilmenin altına birçok özellik yazılabilir. Vicdan olgusu, mücadeleci bir ruha sahip kişinin en büyük kazancıdır. Kat ettiği yolda kimsenin hakkını yemeden, kimsenin ahını almadan, kimseye hesap vermek zorunda kalmadan, kimsenin kalbini kırmadan ilerleyebilmesinin en büyük destekçisi bu olgu olacaktır. Farklılıklara duyulan saygı, dış görünüşün insanın yaratabileceği değerden daha önemli olmadığı mesajını çok net almamız gerekiyor belki de. İşte bu film, tam da bu mesajı vermek istiyor.

AYRICA: Ego (2013) Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Naina, elbette başta zorlanıyor, öğrencilerinin yarattığı baskı, tik hastalığı varken de aslında normal bir insan olduğunu gösterebilme çabası derken, gerçekten de çok zorlanıyor. Ancak o kendisini tanıttıkça, mücadele etmekten vazgeçmedikçe öğrencileri onu çok seviyor ve asla yalnız bırakmıyor.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Film içeriğinde birçok mesaj barındırıyor aslında, bu yüzden izlenmesi gerekiyor çünkü hayatta her zaman bilindik yöntemler işe yaramayabilir, bunu en iyi şekilde gösteriyor bize.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Her zaman bilinen yol en iyi yoldur diye düşünülür fakat değişiklikler, yeni bir yol yaratmak ve yeni bir kavram oluşturmak da insanı mükemmel bir noktaya taşıyabilir. Bütün temelde; azimle istemek, ortamlar ve şartlar buna uyum sağlamasa bile bir yolunu bulup kendi yolunu yaratmak önemlidir. Değer yaratmak önemlidir! Değer yaratabilmek için de, kendini keşfetmek önemlidir.

Çoğu zaman yorulabilir, karamsar bir ruh haline girebilirsiniz ama bütün bunların ardında alacağınız kazançlar çekilen bütün zahmete değecektir. Bir hayatı büyük bir mücadeleyle geçirmenin, bir yaşamı, bir bedeni bu kadar yormanın insana kazandıracağı en büyük değer sanırım sevgi olacaktır.

Siz yaşamı, kendinizi, hedeflerinizi, sevdiklerinizi sevdikçe ve bütün bunlar için uğraş verdikçe daha çok sevileceksiniz. Buna bütün kalbimle inanıyorum çünkü hayat mücadeleyi seviyor. Bütün yaşamınız boyunca türlü dertleriniz olmuyor mu? Birisi biterken, bir diğeri sizi hazırlıksız yakalamıyor mu? Her gününüz birbirinden farklı geçmiyor mu? Bir gün agresif iken, bir gün dünyanın en sakin insanı değil misiniz? Bunun nedeni ne olabilir peki? Sadece 'yaşam' böyledir, tabiat bunu gerektirir diyerek geçip gidebilir miyiz? Hayır!

Hayır, çünkü 'yaşam' dediğimiz olgu mücadele etmenizi istiyor! Farkına varmanızı, zamanı kovalamanızı, ellerinizi tıpkı bir çömleği şekillendirir gibi iki yana açıp hayatınızı şekillendirmenizi istiyor! Kabul edelim, bu bazen öyle zor olacaktır ki vazgeçmek çok kolaymış gibi görünecektir.

Fakat sonra ne olacak? Şekillendirdiğiniz yaşamınız, tıpkı şekli bozulan bir çömlek haline dönmeyecek midir?

Naina öğretmen gibi mücadeleyi, başarıyı, sevgiyi bütünüyle hissetmenin yolu sizce nedir? Bence kesinlikle pes etmemektir! Ne olursa olsun pes etmemek!

Pes etmeyelim! Naina öğretmen gibi pes etmeden, farklılıklarımızı kucaklayarak, denemekten asla vazgeçmeyerek, sevginin iyileştirici gücüne ve değer yaratmanın muazzam güzelliğine inanarak yol alalım hayatta. Kim bilir? Siz ışıl ışıl parlarken, ışıltınızı söndürmek isteyen bütün kötülükleri bile aydınlatabilirsiniz belki.

Hichki'yi izlerken, ışıl ışıl parlayan bir öğretmenin hikâyesine tanıklık ederken, etkilenmeden edemedim. Bu sendromu yaşayan birçok insana saygılarımı sunmak isterim. Taşıması kolay bir durum değil ancak bu hiçbir şeye engel de değil. Naina öğretmen bize bunu çok güzel anlatıyor.

Yalnızca bunu hoşgörüyle karşılamamız gerekiyor, dalga geçen, anlayamayan, bunun insanın kendi elinde olmadığına bir türlü inanamayan insanlara, bunun bir eksiklik olduğunu değil, bunun belki de o insanın hayatındaki en önemli mücadele olduğunu anlatmak gerekiyor. Ve söyler misiniz, kim bir diğerinin mücadelesine söz edebilir? Karışabilir?

Hayat mücadeleyle dolu. Bizi biz yapan da bu değil midir? Öyleyse, mücadelemiz hep güzel sonuçlansın! Yaşam farklılıklarımızı eğlenceye dönüştürebileceğimiz kadar çok şey sunuyor aslında. Siz çömleğinizi çok güzel şekillendirin yeter. Hichki (Hıçkırık) film konusu için bunları dile getirebiliriz. Filmi de izlemeyi unutmayın! Ben bayılarak izledim.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu