Tavsiyeler

İzlenecekler Listenize Ekleyebileceğiniz Tavsiye Kore Dizileri

Tavsiye Kore Dizileri

Kore dizilerini sever misiniz? Hiç izlememiş olsanız bile, bu dizilerin esaslı bir izleyici kitlesine sahip olduğunu biliyorsunuzdur. Maksimum 20 bölüm süren Kore dizileri, romantik komediden drama, aksiyondan fantastiğe, tarihi dönemden modern döneme birçok konuda orijinal senaryolara sahip diziler. Bugün Türkiye dizi sektöründeki birçok başarılı dizi, Kore dizilerinin versiyonlarına sahip. Özellikle romantik komedide, korelilerin dizilerini örnek alarak senaryolar geliştiriyoruz desek yanılmış olmayız. Ancak yine de izlemesi keyifli olan bu dizilerden vazgeçemiyoruz. Hikâyeler bizi cezbediyor. Tam da bu nedenle, bu yazımızda kore dizisi önerileri vermek istedik. Hepsi birbirinden güzel ve beğeneceğinizi düşündüğümüz kore dizilerini bir araya getirdik. İçlerinden birisini bile izledi iseniz, bir diğerine başlamak için gerekli motivasyonu alacağınıza eminiz.

AYRICA: In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

Tavsiye Kore Dizileri - Kore Dizisi Önerileri

Kore Dizisi Önerileri

Bad Love

Dizinin kadın karakteri, yıllar önce evli bir adama âşık olmuştur, ancak evli olduğunu bilmiyordur. Öğrendiğinde ise çok üzülür fakat buna rağmen sevdiği adamla kalmak ister. Ancak hayatın planları çok farklı işler.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

Na In Jung isimli bu kadın yıllar sonra gösterişsiz bir kadına dönüşür ve hayatını pişirilmiş tavuk satarak geçindirir. Aynı zamanda da bakım evinde kalan babasının bakım masraflarını da ödemek zorundadır. Eski neşeli, âşık kadından eser yoktur. Aradan geçen yıllar onu değiştirmiştir.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Ve hayat Na In Jung'un karşısına, bir zamanlar âşık olduğu evli adamın, karısının kardeşi olan Kang Yong Gi'yi çıkarır.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Birbirlerinin kim olduğundan habersiz sürekli bir araya gelen, olur olmadık yerlerde karşılaşan bu ikili başta birbirinden nefret eder. Hatta adam onu umursamaz bile. Basit, gösterişsiz bir kadından etkilenmekten öte, zaten daha önce sevdiği kadını kaybetmiş acılı bir adamdır.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Aralarında bir anlaşma yaparlar. Kang Yong Gi'nin satın aldığı eski okulu tamir ederken Na In Jung da ona ve çalışan işçilere yemek yapacak ve bu sayede para kazanacaktır.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Anlaşma ilerledikçe Na In Jung ve Kang Yong Gi birbirlerini tanıma fırsatı bulurlar. İki yaralı yürek yavaş yavaş birbirlerinden etkilenir.

Tabii daha sonra geçmiş ortaya çıkıyor ve acılar bu iki çifti bırakmıyor. Ne olursa olsun birbirlerinden ayrılmamaya kararlı iki aşığın öyküsünü izlerken çok duygulanacaksınız.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

Heartstrings

Başrollerini, ünlü oyuncular Park Shin-Hye ve Jung Yong-Hwa'nın paylaştığı Heartstrings, romantik türünde yayınlanmış olan, müzikal bir güney kore gençlik dizisidir.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Lee Shin, üniversitede çağdaş müzik üzerine eğitim alan, genç, yakışıklı birisidir. Aynı zamanda kendilerine ait bir grupta, solist olarak yer almaktadır. Ulaşılmaz, hiçbir şeyi beğenmeyen Lee Shin, bir gün üniversiteye yeni gelen Lee Kyu Won ile karşılaşır.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Lee Kyu Won ise, şehre yeni gelen, geleneksel müzik üzerine eğitim alan güzel bir kızdır. Lee Shin ile ilk karşılaşmalarından itibaren birbirlerinden pek hoşlanmazlar. Her iki taraf da, kendi müzik alanının daha iyi olduğunu savunmaktadır. Çok geçmeden bir yarışma düzenlenir ve iki grup da özenle çalışmaya başlar.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Birbirlerine meydan okuyan Lee Kyu Won ve Lee Shin, aşkın pençelerine yakalandıklarını anladıklarında her şey bambaşka bir boyut alır. İzlemesi keyifli olan Heartstrings, not aldığınız dizilerin arasına mutlaka eklenmeli!

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

Princess Hours (Düşlerimin Prensi)

Bir kraliyet ailesinin yaşamını konu alan, 24 bölümlük leziz bir kore dizisi olan Princess Hours, bir zaman televizyonda dublajlı halinin de yayınlanmıştı. İzleyenlerin pişman olmadığı romantik bir komedi diyebiliriz.

Kralın hastalığının haberiyle sarsılan aile, veliaht prens Shin'in evlendirilmesine karar verir. Shin bir yandan okuluna devam etmekte bir yandan da saray yaşamına adapte olmaya çalışmaktadır ve evlilik konusu gündeme gelince sevgilisi balerin Hyorin'e evlilik teklifi eder. Ancak Hyorin balerin olma hayallerinden dolayı teklifi reddeder. Bunun üzerine Shin daha önce kararlaştırılmış olan bir ailenin kızıyla evlenmeyi istemese de kabul eder.

Chae-kyong isimli bu kız, deli dolu, saf ve oldukça da tatlı bir kızdır ancak Shin onun davranışlarını pek de beğenmez. Chae-kyong'un ailesi, kızlarının kraliyet gelini olmasından dolayı gururludur.

Ancak normal bir yaşamdan alınıp, kraliyetin kurallarıyla dolu bir yaşama atılan Chae-kyong'un, saraya adapte olma süreci, Shin ile yaptıkları evlilik ve kendi sorunları derken her şey karmakarışık hale gelir.

Fakat bu süreçte Shin'in katı kalbini çalmayı da başarır. Tıpkı bir düş masalını andıran bu hikayeye tanık olmaktan haz duyacağınıza eminiz.

You Are Beautiful

You Are Beautiful, şarkıcı bir grup olan Anjell'in içerisine, ikiz erkek kardeşinin ölmesiyle kılık değiştirip erkek olarak giren, bu süreçte ise annesini arayan Ko Mi Nam'ın (Park Shin Hye) hikayesi anlatır.

Ko Mi Nam, erkek kardeşinin ölümünden sonra, erkek kılığına girerek grubun içine girer ve vokalist olur. Bu süreçte grubun liderine karşı duygular beslemektedir ancak grubun lideri onu erkek olarak gördüğü için karşılık alamaz. Ancak çok geçmeden her şey ortaya çıkar ve büyük bir aşk patlak verir. Romantik dizileri seviyor iseniz, kaçırmamanız gereken harika bir senaryoya sahip You Are Beautiful'u izlemeyi tercih edebilirsiniz.

Personel Taste

Başrollerini, Lee Min ho ve Jeon Jin Ho'nun paylaştığı, 16 bölümden oluşan, romantik komedi tarzında, yine harika bir kore dizisini izlemeye hazır olun! İzlerken eğleneceğinize eminiz. Aşkın, insan üzerindeki bıraktığı o muhteşem hissini de es geçmemek lazım!

Dizi, maddi açıdan oldukça zor günler geçiren Park Gae-In'in, Kore mimarisinde oldukça önemli bir yere sahip olan, babasının tasarladığı evde yaşamaktadır. Kendine pek bakmayan, olduğu gibi yaşayan bir kadındır. Erkek arkadaşı onu en yakın kız arkadaşıyla aldatınca dünyası başına yıkılır. Kendisi de bir mimar olduğu için mobilya tasarlamaktadır ve bütün bunları satamayınca maddi açıdan zor bir duruma girer. Bir mimari eser olan evinin bir odasını kiraya verir.

Diğer yanda, Jeon Jin-Ho, başarılı olmak için elinden gelen her şeyi yapan, hırslı bir mimardır. Kore mimarisinde adını duyurmuş olan, Park Gae In'in evini görmek için oraya gider ve Park Gae-In'in kiraya verdiği odayı tutar.

Park ne kadar dağınık ve düzensizse, Jeon bir o kadar derli ve toplu bir adamdır. Zamanla, Park eski sevgilisinden intikam almaya karar verir ve Jeon ona bu konuda yardım edecektir. İlk iş, Park'ı baştan aşağıya değiştirmek olur. O eski, dağınık kız gider ve yerine bakımlı, güzelliği ortaya çıkan kız gelir. Oynayacakları sevgilicilik oyunu, kalplerinde de bir oyun olarak kalacak mıdır?

The Heirs

The Heirs, Lee Min Ho ve Park Shin He'yi bir araya getiren, romantik komedi tarzında harika bir Güney Kore dizisi. İzlerken keyif alacağınızdan eminiz.

Klasik fakir kız, zengin erkek konusunu ele alsa da, bu kendine has bir tarz oluşturmuş ve kendini izlettiren bir yapım olmuş.

Dizi, Kim Tan ve Cha Eun Sang ikilisinin tesadüfi bir şekilde tanışmasıyla başlıyor. Oldukça zengin bir ailenin varisi olan Kim Tan, ailesi tarafından Amerika'ya gönderiliyor. Cha Eun Sang'ın da Amerika'ya gelmesiyle ikisinin de kaderi yazılmış oluyor. Cha Eun Sang kendini sosyal açıdan oldukça farklı bir ortamın içinde bulduğunda işler kızışıyor.

Biri zengin, diğeri fakir olan bu ikilinin aşk için verecekleri mücadele izlemeye değer.

Something About 1 Percent

Normalde karşılaşmaları yüzde bir olan iki insanın kalan yüzde doksan dokuzluk şans sayesinde bir araya gelişini anlatmışlar. Tatlı mı tatlı bir öğretmen hanım ile diğer yanda kibirli, işkolik ve kendinden başka kimseyi önemsemeyen bir adamın hikâyesini izlerken biz çok eğlendik.

Bu ikisi yüzde birlik bir ihtimalle belki bir yerlerde karşılaşırlar ama yok, onlara müdahale etmek lazım çünkü onlar zıt karakterler!

Ki adamın dedesi bu kıza rastlıyor ve kızın ne kadar iyiliksever olduğunu görünce o kızın torununu adam edeceğini düşünerek torununa şart koşuyor: Onunla evlenmeli! Torunu bu şartı kabul etmezse bütün miras kıza geçecek. Mantıklı bir plan gibi görünmüyor ama torunu bunu kabullenemeyerek kızla evlenmese bile altı aylık bir ilişki yaşayacaklarını söylüyor.

Ve birlikte altı ay geçiriyorlar.

Dolu dolu bir altı ay.

Sizce sonunda ne oluyor dersiniz?

Dizinin çok sevdiğimiz iki cümlesini de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

"Bir kişinin yüzde birlik benzersizliği, başka birisinin yüzde doksan dokuzluk şansıdır."

"Diyelim ki 99 iyi özelliği olan birisi var, ancak tek bir özelliği kötü. Ne kadar iyi birisi olursa olsun, o tek kötü özelliği yüzünden ondan nefret edersin. Diğer tarafta 99 kötü fakat tek bir iyi özelliği olan birisi var, o iyi özelliği dikkatini çekerse ona âşık olursun. Çünkü o özellik o kişinin cazibesidir."

Kore dizileri gerçekten de orijinal senaryolara sahip, izlemesi keyifli diziler. Bölümler çok uzun olmadığı için, insan izlerken sıkılmıyor diyebiliriz. Ayrıca klasik Türk dizilerinde olduğu gibi olayların çok fazla dallanıp budaklanmadığını da belirtelim. İzleyiciyi sıkmayan, izlemesi keyifli kore dizisi önerileri yazımızı beğeneceğinizi umuyoruz. Keyifli seyirler dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu