Tavsiyeler

In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

In Your Eyes Film Yorumu

Romantik, sıcak bir hikâyenin anlatıldığı In Your Eyes filminden bahsetmek istiyorum bu yazımda. Özellikle hayatınızda kimse yoksa tek başına izlerken bile, keyif alabileceğiniz bir film diyebilirim. Aşkın varlığına, ruh eşi dediğimiz olgunun gerçekliliğine olan inancınızı sorguluyor olsanız da, yine de böyle sıcak hikâyelere ait filmlerden vazgeçemiyorsunuz galiba. In Your Eyes, tam da bu noktada, sizi etkilemeyi başarıyor.

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Film Serileri (20 Adet)

In Your Eyes Film Yorumu - Tavsiye Aşk Filmi

In Your Eyes - Tavsiye Aşk Filmi

AYRICA: Mutlaka İzlenmesi Gereken Bilim Kurgu Filmleri (30 Adet)

Filmin başrolünde, Zoe Kazan var. Açıkçası ben, Zoe Kazan'ın iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Birkaç filmini izledim ve hepsinde de gerçekten beni etkilemeyi başardı diyebilirim. Hani bazı oyuncular vardır, birçok filmde oyunculuk yapmış olmasına rağmen onu sadece tek bir filmin yüzü olarak hatırlarsınız... Zoe Kazan kesinlikle öyle bir oyuncu değil. Oynadığı her filmde, yeni bir kimliğe bürünmeyi çok iyi başarabiliyor. Bunda hikâyenin de etkisi olabilir elbette.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Karışık Film Listesi (16 Film)

In Your Eyes, tam da ismine uyan bir konuya sahip. Dylan ve Rebecca isimli iki insanın imkânsız gibi görünen aşkını, bir şekilde birbirine bağlanışını konu alıyor.

AYRICA: Dahilerin Hayatını Anlatan Filmler - 5 Film Tavsiyesi

Küçüklüklerinden beri birbirlerini hiç tanımamalarına, dünyanın iki farklı yerinde yaşamalarına rağmen birbirlerini hissedebiliyorlar. Bunu gerçek anlamda söylüyorum. Acıyı, mutluluğu, sıkıntıyı, birbirlerine ait her şeyi zaman zaman hissedebiliyorlar. Bu durumu hayatları boyunca ne Rebecca ne de Dylan yorumlayamıyor, anlamlandıramıyor. Acaba bu neden oluyor? Film oldukça ilginç bir bağı konu alıyor, diyebilirim. Rebecca küçükken bir kaza geçiriyor ve o kazayı Dylan da hissediyor ve düşüp bayılıyor. Aradan yıllar geçiyor ve bu yıllar içinde yine birbirlerini hissetmeye devam ediyorlar.

AYRICA: Aamir Khan'ın Umudumuzu Alevlendiren 5 Filmi - Aamir Khan Film Önerileri

Yıllar sonra Rebecca evleniyor. Dylan ise adı çıkmış bir hırsız olarak yaşamını sürdürmeye çalışan, şartlı tahliye nedeniyle bulunduğu çevreden ayrılamayan birisi. İyi birisi olmak için çabalıyor, eski hataları yapmamaya kararlı.

AYRICA: İzlemeniz Gerektiğini Düşündüğümüz Tom Hanks Film Önerileri

Ve bir gün, aniden Rebecca ile Dylan birbirinin gördükleri şeyleri de görmeye başlıyor. Yani artık sadece hisler yok. Doğrudan iletişime geçiyorlar. Aniden oluyor bu! Birbirlerinin gözlerinden dünyaya bakıyorlar. Rebecca'nın gördüğü bir şeyi, örneğin; bir kitap, bir ev, akıp giden trafik, Dylan da görebiliyor.

AYRICA: Keyifle İzleyeceğiniz Kış Temalı Filmler

Aynı şekilde Dylan'ın gördüğü şeyleri, yaşadığı ortamı, evini, eşyalarını vb. de Rebecca onun gözünden görebiliyor! Birbirlerini duyabiliyor ve birbirleri ile konuşabiliyorlar da.

AYRICA: En Sevilen Hayao Miyazaki Filmleri - Anime Film Önerileri

İkisi de korkuyla, şokla sarsılıyor. Her şey birden anlamlı hale geliyor. Kabullenmeleri zor oluyor ama dünyanın iki farklı yanlarında olmalarına rağmen çok iyi arkadaş oluyorlar. Çok sıcak bir hikâyeydi gerçekten. İzlerken, keşke benim de başıma böyle bir şey gelse diyebiliyorsunuz.

AYRICA: Gerçek Yaşamdan Uyarlanan Köpek Filmleri - En İyi Köpek Filmleri

Hayatları boyunca birbirini hissetmiş iki insan, artık tam zamanlı olarak iletişim kurabildikleri için önce çok iyi bir arkadaş sonra ise çok iyi bir iki âşık haline geliyorlar. Aşklarını, tutkularını izlemek keyifliydi. Galiba ruh eşi dediğimiz şey tam da bu. Hayatlarımıza farklı insanlar girse de, onlarla tam olarak anlaşamayabiliyoruz. Sonra bir gün, birisi çıkıp geliyor ve siz hangi şartlar altında olursanız olun, sanki diğer yarınızı bulmuş gibi hissedebiliyorsunuz. Tamamlandığınızı hissediyorsunuz.

AYRICA: Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Bruce Lee Filmleri

Nasıl olduğunun, neden olduğunun bir önemi olmuyor. Sanki ruhlarınız çok öncesinden birbirini tanıyormuş gibi bir his diyebilirim. Rebecca ve Dylan’ın hikâyesini izlerken, tam da böyle düşündüm. Kendi yaşamlarında tam olarak mutlu olmadıkları halde, yine de yaşamaya devam eden bu iki insan, birbirlerini buldukları andan itibaren ‘kendileri’ olabilmeyi öğrendiler. Sanki daha önce hiç böyle hissetmemiş, böylesi bir tutkuya düşmemiş gibiydiler. Birbirlerinin gözünden, aynaya ilk baktıkları anda yükselen o heyecanı, çok az çift yaşayabilir sanırım.

AYRICA: Köpek Balığı Temalı Filmler - 20 Film Tavsiyesi

Aşkın varlığına olan inancınızı sorguladığınız anlarda, açıp bir romantik film izlemek iyi gelebilir. Bu yüzden bu yazımda, beğenerek izlediğim, In Your Eyes’i yazmak istedim. Kesinlikle zaman kaybı değil ve de, sakin bir ruh haline ihtiyacınız varsa, kesinlikle tercih edilesi!

Çok da uzun sürmüyor. Zaten, o kadar etkileyici ki, zamanın nasıl akıp gittiğini anlamıyorsunuz bile. Yüzünüzde sıcacık bir gülümseme ile onların birbirleri ile konuşmalarını izliyorsunuz. Keyifle izledim. Kesinlikle de tavsiye edebilirim. Zoe Kazan ve Michael Stahl-David birbirine çok iyi uymuş. Özellikle Dylan karakteri çok sempatikti.


Acaba ne izlesem? Aşk filmlerinin aynılığından sıkıldım diyor iseniz, farklı hikâyesiyle In Your Eyes, tam size göre. Bu yazımızda In Your Eyes film yorumu hakkında bahsettik. Tavsiye aşk filmleri arıyorsanız, izlemediyseniz bu filmi izleyebilirsiniz. Film müziklerini de beğeneceğinizden eminim. Keyifli seyirler diliyorum.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu