Tavsiyeler

İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

İlişkiler Nasıl Bitirilir?

Daha üzücü sonuçların oluşmasına engel olarak da bir ilişkiyi bitirebilmenin birçok yolu var. Ancak öncelikle bundan emin olmanız gerekiyor. Ya ondan gerçekten ayrılmak istemiyorsanız? Ya onu çok özlerseniz? Ya pişman olursanız? Peki, bu durumda ondan nasıl ayrılırsınız? Ya ilişkiniz bir bağımlılık haline geldiyse? Onsuz bir gün bile geçiremeyeceğinize inanıyorsanız? Özgüven probleminiz varsa ve hayatınızda ondan başkası olsun istemiyorsanız? Yine de bu ilişkiyi bitirebilir misiniz? Saygı ve sevginin bittiğini hissediyorsanız? Cinsel uyumunuz kalmadıysa? Partnerinizle bir geleceği hayal edemiyorsanız? İşte bunu ona nasıl söyleyebilirsiniz? Bu yazımızda ilişkiler nasıl bitirilir? İlişkiyi bitirmenin yolları gibi soruların cevaplarını yanıtlıyor olacağız.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Sevebileceğiniz birisini bulduğunuzda aşk çok güzel bir duygu, ancak bazen türlü sebepler yüzünden anlaşamayan çiftler, ilişkilerini bitirmenin yollarını arayabiliyor. Bunu birbirini kırmadan, üzücü bir hasar oluşturmadan yapabilmek gerçekten zor ama imkânsız da değil. İlişkiyi bitirmenin yolları konusunu detaylıca açalım...

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

İlişkiler Nasıl Bitirilir? İlişkiyi Bitirmenin Yolları

İlişkiyi Bitirmenin Yolları

Öncelikle İlişkiyi Sonlandırma Sebebini Düşünmeniz ve Bu Fikirden Emin Olmanız Gerekiyor

Bir ilişki kolay kurulmuyor fakat zaman zaman anlaşmazlıkların arttığı durumda, bir karar vermeniz gerekebiliyor. Günümüzde sudan sebeplerle birçok evlilik bitiyor, bu yüzden bir ilişkiyi sonlandırmak istiyorsanız öncelikle duygularınızdan emin olmanız gerekiyor.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

İlişkiniz bittiğinde rahatlayacak mısınız? Mutlu olacak mısınız? Bu sorular kendinizle yüzleşmeniz için harika sorular. İyi düşünün. Eğer sudan sebeplerin ilişkinizi bitirmesine izin veriyorsanız, zaten bu ilişkiyi pek de umursadığınızı söyleyemeyiz.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

Duygularınızdan Emin Değilseniz, Bu Konuda Bir Şeyler Yapın

Bazı ilişkiler kısa ömürlü olabiliyor, dolayısıyla uzun ömürlü bir ilişkiye kıyasla ayrılmak daha kolay gibi gelebilir fakat bütün ilişkilerin temelinde duyguların güçlü varlığı yatar.

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Eğer duygularınızdan emin değilseniz, bir ilişkiyi yürütmenizin anlamı yoktur fakat buna kesin olarak karar vermeniz gerekiyor. Emin olmadığınız şey duygularınız mı, yoksa ruh halinizin getirdiği bir yorgunluk mu hissediyorsunuz? Tartışmalar bir ilişkide olmazsa olmaz fakat her tartışmada duygularınızı sorguluyorsanız burada bir sorun var demektir.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Emin olmak için kendinizi sorgulayın, partnerinizle daha çok vakit geçirin ya da onu özleyebileceğiniz ortamlar yaratın. Eğer onun yokluğu sizin umurunuzda değilse, ilişkinizi bitirmek isteyebilirsiniz.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

Partnerinizi Üzmemek için Bir İlişkiyi Yürütmeye Çalışmayın

Bu, ilişkisi olan ancak ilişkiyi bitirmek isteyen her insanın karşılaştığı bir sorun. Partnerini üzmemek için hiçbir şey hissetmediği halde hissediyormuş gibi davranan, partnerinin gerçek sevgisine karşı sahte bir rolle karşılık veren birçok insan var. Bu doğru bir yöntem değil.

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Eğer ilk günkü heyecanı hissetmiyorsanız bunu partnerinizle uygun bir şekilde paylaşmanız gerekiyor. Eğer partnerinizle konuşmaz ve bir şekilde bu ilişkinin yürümesine izin verirseniz, onu aldatmaya meyilli bir hale gelirsiniz ve bu karşı taraf için daha da üzücü bir duruma dönüşebilir.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

Bu yüzden ne hissediyorsanız ya da ne hissetmiyorsanız partnerinizle açık açık paylaşın. Eğer onun yardım edebileceği bir durum varsa ilişkinizi düzeltebilirsiniz.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Partnerinizin Duygularını İncitmeyin

İlişkinizi bitirme kararı aldıysanız bunu partnerinizle paylaşın ancak duygularını incitmeyin. Anlaşamadığınız durumların üzerinden örnekler göstererek konuşun fakat suçlayan bir tavır takınmayın.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

Kadın ya da erkek, ilişkiye devam etme taraftarı kim olursa olsun mutlaka üzülecektir ancak bunun daha acı olmasını engellemek için ılımlı ve anlayışlı olmayı unutmayın.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yalnız Olmamak için Yürümeyen Bir İlişkiyi Yürütmeyin

Bazı insanlar yalnızlıktan hoşlanmaz ve sırf bu nedenle hayatlarında mutlaka bir ilişkileri vardır.

Ancak heyecanları bittiğinde ya da ilişki yürümez bir hale geldiğinde, yeni bir ilişkiye başlamanın zor olacağını bildiğinden mevcut ilişkisine devam etmeye çalışır. Bu durumda bu karardan vazgeçerek ilişkiyi bitirebilir ve yalnızlığınızı bir ilişkiyle doldurmak yerine kendinize hobi edinmeye çalışabilirsiniz.

Yaşadıklarınıza Saygı Duyun ve Ayrılırken Bunları Göz Önünde Bulundurun

Ayrılmak isteyen bazı insanlar ne yazık ki geçmişi hiç yaşanmamış gibi sayabiliyor ve bu da partnerlerini üzebiliyor. Bu yüzden ayrılma kararı verdiğinizde geçmişte yaşadığınız güzel şeyleri hatırlayın ve bunun için partnerinize teşekkür edin.

Yaşadığınız kötü şeylere ise saygı duyup, bir tecrübe olarak görün. Hiç kimse, hiç yaşanmamış sayılan bir ilişkinin içinde anılmak istemez, bu yüzden duygularınız bittiğinde partnerinizin duygularını önemseyin ve kırıcı olmayın. Birlikte geçirdiğiniz vakitler için ona teşekkür edin.

Ayrılırken Acımasız Olmayın

Ayrılma kararını verdiğiniz anda, duygularınız bittiği için acımasızca kararlar vermeyin. Partnerinizin duygularının devam ettiği bir ilişkide, onun olası davranışlarına karşı anlayışlı olun ve gerekirse bu süreci sorunsuz atlatması için ona yardım edin.

Ne İstediğiniz Konusunda Dürüst Olun

İlişkiler hassas bağlardır ve bu konuda iki tarafın da birbirine karşı dürüst olması gerekir. Bir ilişki şüphesiz ki kusursuz olmaz fakat kusursuza yakın tutmak da yine iki kişinin elindedir. Her konuda dürüst ve anlayışlı davranmak ilişkinizi büyük sorunlardan kurtarabilir.

Bu yüzden partnerinize ne istediğiniz ya da ne istemediğiniz konusunda dürüst olurken, onun isteklerine de saygı duymalı ve ortak bir paydada buluşmalısınız. Ayrılırken de bu konuyu göz önünde bulundurmalı, sizi rahatsız eden unsurları dürüstçe paylaşmalısınız.

Yalan Söylemeyin

Ayrılmak için bahaneler üretmek hem kendinizi hem de partnerinizi kandırmak anlamına gelir ki bu aynı zamanda kendinize, partnerinize ve ilişkinize karşı bir saygısızlık demektir. Ayrılmak için sudan sebepler oluşturmayın ya da bahaneler üretip huzursuz ortamlar yaratmayın. Partnerinizi karşınıza alın ve açıkça konuşun.

Artık yolunda gitmeyen bir ilişkiyi karşılıklı olarak bitirme kararı aldığınızda her şey yolunda gidebilir, fakat tek taraflı alınan bir karar ne yazık ki birçok probleme yüz tutabiliyor. Bu süreci iyi bir şekilde atlatmak için, biten sevgi olsa bile, saygınızı korumanız ve gerçekten ne istediğinize emin olmanız gerekiyor. Birlikte vakit geçirdiğiniz, her anını bildiğiniz, bütünüyle yaşamını tanıdığınız bir insanla yolları ayırmak siz fark etmeseniz de sizde derin etkiler bırakabilir.

İşte bu yüzden sevgi ve saygınızı daima koruyun, hayatınızdaki insana değer verin. Mutlu anılarımızda olduğu kadar, zor zamanlarımızda da hayatımızdaki kişiye duyduğumuz ihtiyaç kaçınılmazdır ve bilim bile bu ihtiyacı açıklayamaz. Kalbiniz eşini seçtiği anda olasılıklarla dolu bir dünyaya açılmışsınız demektir. Bu yazımızda sizler için, yürümeyen ilişkiler nasıl bitirilir? İlişkiyi bitirmenin yolları nelerdir? sorularını cevaplamaya çalıştık. Umarız kalbinizin değerini bilen insanlarla karşılaşırsınız.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu