Tavsiyeler

8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Kadın ve erkeğin bir ilişkiye bakış açısı farklı olabiliyor. Örneğin kadınlar daha hassas düşüncelere sahipken, erkekler mantıkla hareket etmeyi tercih edebiliyorlar. Kadınlar duygusal durumlara daha çok kapılırken erkekler bu güdülerini kontrol altında tutabiliyorlar. Pembe hayallere ya da masallara pek inanmıyorlar. Somut gerçek ve somut duygular onlar için daha güvenilir. Sağlam olmayan bir zemine basmayı tercih etmiyorlar desek, yanılmış olmayız. Güven duygusu onlar için çok önemli. Bu yüzden de bir ilişkide bekledikleri birtakım durumlar var. Bu gizemli, karmaşıkmış gibi görünen erkekleri anlamak zor değil. Bu yazımızda, bir erkek ilişkide ne ister? Diyoruz. Bakalım neler istiyorlar?

AYRICA: 7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Erkek İlişkide Ne İster?

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

1) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Saygı

Mutlak bir ilişkide, uyumu yakalayabilmek için saygının önemi çok büyük. Erkekler de bunun gayet farkındalar ve ilişkilerinde saygı görmek istiyorlar. Saygı görmedikleri bir ilişkiye tutunabilmeleri çok zor zira doğaları gereği baskın taraf olmayı, bu pozisyona da gereken saygının duyulmasını arzu ediyorlar. Yani, saygının olmadığı bir ilişki, onlar için ilişki değildir diyebiliriz.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

2) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Sevgi

Bir erkek de, tıpkı bir kadın gibi ilişkisinde sevgi istiyor. Şaşırmayın, onlar da sevebiliyor! Özellikle evlenmeyi düşünen erkekler, sevmedikleri kadınlarla değil, sevdikleri kadınlarla evleniyorlar. Bu durumda onların gerçekten sevmediğini söyleyebilir miyiz? Asla. Tatmin edici bir ilişki için sevginin ne kadar kıymetli olduğunu biliyorlar çünkü yalnızca tutkunun olduğu bir ilişkinin, günün birinde bitmeye mahkûm olduğunun bilincindeler. Çünkü bunun hata yapma olasılığını en aza indirdiğini biliyorlar.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

3) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Bağlılık

Tıpkı kadınlar gibi erkekler de ilişkilerinde bağlılık ister. Hatta bu konuda çok da kararlıdır. Sevdiği kadınla arasındaki ilişkinin derin bir bağlılıkla bağlı olması, bir erkek için önemlidir. Doğaları gereği sahiplenici bir tutuma sahiptirler. Sevdikleri kadınla arasındaki iletişimin özel olmasını isterler. Hatta bazen bu bağı kuramadıkları takdirde hayal kırıklığı yaşayabilirler. Bir kadınla göz göze geldiklerinde bile uzun bir diyalog kurabiliyor olmaları, onlar için önemlidir.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

4) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: İnanç

Erkekler duygusal yanlarını fazla ortaya koymasa da, bu o duyguların olmadığı anlamına gelmez. Bu yüzden eğer bir kadını gerçekten sevmişse, bu ilişkinin yürüyebileceğine dair bir inanca sahip olmak ister. Ciddi olarak bir ilişkiye başlamak istediklerinde, buna gerçekten değecek olması onlar için önemlidir. Onları hayal kırıklığına uğratacak bir ilişki, ilişkilere dair olan bakış açılarını değiştirebilir. Belki de çoğu erkeğin bu kadar karmaşık görünmesi bu yüzdendir.

AYRICA: Kadınlar Neden Anne Olmak İster?

5) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Sadakat

Sadakatsizlik erkeklerin kesinlikle kabul edemeyeceği bir durumdur. İlişkide karşı taraftan mutlak surette sadakat bekler. Özellikle sağlam bir ilişki kurmuşlar ise, ilişkilerini yürütebileceklerine olan inançları tam ise, hayatlarındaki kadınlardan sadakat beklerler.

AYRICA: Evlilik Korkusu (Gamofobi) Nedir? Neden Olur? Belirtileri - Nasıl Yenilir?

6) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Takdir Edilmek

Kadınlar gibi erkekler de ilgiye önem verir. Sevdikleri kadın tarafından takdir edilmek, beğenilmek, yaptıkları her işte destek görmek isterler. Özellikle iş alanlarında edindikleri başarı, sevdikleri kadın tarafından takdir edildiğinde oldukça mutlu olurlar. Kendileri ne kadar güçlü olsalar da, yine de kadınların verdiği destek onları motive eder.

AYRICA: Evlilik Hazırlıkları Nasıl Olmalı? Yapılması Gerekenler Nelerdir?

7) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Anlayış ve Özveri

İlişkilerinde karşı taraftan anlayış ve özveri beklerler. Özellikle anlayış konusuna çok önem verirler çünkü erkeklere göre anlayış göremediği bir ilişki, ilişki sayılmayabilir. Kadınlar kadar hassas olmasalar da, ya da bunu göstermeyi tercih etmeseler de, anlayış görmek isterler. Belki de birçok durumdan öncelikle olarak, anlayışı tercih edebilirler. Anlayış gördükleri insan ile bir ömür beraber olmak isteyebilirler.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

8) Erkekler İlişkiden Ne Bekler: Fiziksel Yakınlık

Dokunmayı, bazı şeyleri dokunarak ifade etmeyi severler bu yüzden ilişkilerinde belli bir fiziksel yakınlığın olmasından hoşlanırlar. Bazıları duygularını kelimeler ile ifade edemese de, dokunuşları ile ifade etmeye çalışır. Kadının saçının teline dokunmak, elini avuçlarının içinde hissetmek, dudaklarını tenine değdirmek, onlar için saf bir ihtiyaç haline gelebilir.


Erkekler söz konusu olduğunda, ilişkilerinde dikiş tutturamadıkları gibi bir yanılgıdan söz edilir. Peşin yargıda bulunmak doğru değil diye düşünüyoruz zira gerçekten seven, hayatlarındaki kadına gerçekten değer veren ve mutlu bir beraberlik için çaba gösteren birçok erkek var. Hayatlarında gerçekten güvenebilecekleri, ömür boyu güçlü bir bağ kurabilecekleri bir ilişki istemekte ve bunu dilemekte çok haklılar. Bu yazımızda sizler için, erkekler bir ilişkide ne ister? Sorusunu cevaplamaya çalıştık. Gayet makul istekler olduğunu kabul edelim. Mutlu bir beraberlik için saygı ve sevgi çerçevesinde dengeyi yakalayabilmek, bu dengeyi de sürdürebilmek çok önemli diye de belirtelim. Peki, siz neler düşünüyorsunuz? Bir erkek ilişkide ne ister? Farklı düşünceleriniz var ise bilmek isteriz. Yorum alanından bizlere yazabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu