Tavsiyeler

7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

7 Maddede Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

Kadınların hassas olduklarını kabul etmek gerek. Dünyaya daha ince bakabiliyorlar ya da daha toleranslı, daha düşünceli olabiliyorlar. Meseleleri derinden incelemek onların yaratılışında var. Detaylara önem veriyorlar ve takıldıkları bu detaylara başkalarının da dikkat etmesini istiyorlar. Ciddi bir ilişkiye başlarken de, hatta o başlama sürecinde bile kendi içlerinde birtakım durumlar yaşayabiliyorlar. Değerlendirmeleri, uzun uzun düşünmeleri, artı ve eksi dengesini sağlama azimleri hiç bitmiyor. Akışına bırakmak onlar için zor olabiliyor, bu yüzden bir ilişkide olmazsa olmaz dedikleri durumlar var. Bu yazımızda bir kadın ilişkiden ne bekler? sorusunun cevaplarını tartışıyor olacağız.

AYRICA: 8 Maddede Bir Erkek İlişkide Ne İster?

Çoğu zaman kadınlar için anlaşılması zor, ne istediğini bilmeyen kişiler olarak yorumlar yapılabiliyor. Ancak durum böyle değil. Kadınlar yalnızca kendilerini güvende hissetmek, oldukları haliyle sevilmek ve sevildiğini de derin bir şekilde hissetmek istiyor.

AYRICA: Kadınlar Kırgın Olduklarında Ne Hisseder?

Ancak en çok da anlaşılmak istiyorlar diyebiliriz. Bir erkeğin onu anlayabilmesi, anlamaya çalışması bile ilişkilerinde arzu ettikleri büyük isteklerden birisi. Peki, ilişkide başka ne istiyorlar? Nasıl bir ilişkide kendilerini güvende hissedebilirler? Gelin birlikte bakalım…

AYRICA: Doğru Bir İlişkiye Hazır mısın? Kendinize Sormanız Gereken Sorular

Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

Bir Kadın İlişkiden Ne Bekler?

1) Kadınlar Bir İlişkide Saygı İstiyor

Saygı olmazsa olmaz diyebilecekleri bir özellik. Çünkü saygı olmazsa hiçbir şeyin yolunda gitmeyeceğini biliyorlar. Zaman zaman yaşadıkları duygusal krizler, şüphe ya da sorunlara karşı saygı göstermeyen bir erkek, onlar için hayal kırıklığı olabilir.

AYRICA: Doğru İlişki Nasıl Olur? Doğru Bir İlişki Nasıl Anlaşılır?

2) Doğal Olarak Sevginin Olmasını Arzu Ediyorlar

Sevginin gücüne inanıyorlar ve her şeyin üstesinden gelebilmek için buna ihtiyaç duyacaklarını biliyorlar. Bu yüzden bir ilişkide sevgi olmazsa olmaz onlar için. Sevginin iyileştirici bir güce sahip olduğunu düşünüyorlar.

AYRICA: Sahte Aşk Nedir? Nasıl Anlaşılır?

Eğer iki kişi arasında mutlak bir sevgi var ise, üstesinden gelemeyecekleri bir sorun yok. Ayrıca sevilmek, sevmek ve bu kuvvetli duygularla da mutlu olmak onların vazgeçilmezleri arasında.

AYRICA: Bir Erkeği Çekici Yapan Detaylar Nelerdir?

3) Bağlılık Çok Önemli

Sevgi ve saygı tek başına yetmiyor. Kalben, ruhen, fiziken de bağlılık gerekiyor. Kadınlar sevdikleriyle aralarında derin bir bağlılık olsun istiyor çünkü bu bağın getirdiği gücün değerini biliyorlar.

AYRICA: Erkeklerin İlişkilerde Yaptığı Hatalar (11 Hata)

Birisiyle böyle derin bir bağ kurabilmek, o kişiye bağlı olabilmek ve o kişinin kendilerine bağlı olması onlara iyi hissettiriyor. Bir ilişkinin uzun ömürlü olması ve mutlu olunabilmesi kurulan bu bağa bağlı diyebiliriz onlar için.

AYRICA: Asla Sevgili Olunmaması Gereken 5 İnsan Tipi

4) Sadakat Kesinlikle Olmalı

Derinden sevdikleri ve bağlı oldukları kişilerin de kendisine sadık olmasını istiyorlar. Bu ilişkinin temelindeki dört direkten birisi. Eğer sadakat olmazsa kendilerine olan güveniyle beraber, aşka olan inançlarını da yitirebilirler.

AYRICA: Sevgili Olmayalım ama Arkadaş Kalalım Ne Anlama Gelir?

Kadınlar doğaları gereği kıskanç olabiliyorlar, hal böyle iken bir ilişkide, eski sevgili mevzularını dahi dinlemek istemeyebilirler. Hayatlarındaki erkeğin kendisine sadık olması, es geçilemez bir detay.

AYRICA: Erkekleri Kadınlardan Soğutan Davranışlar Nelerdir?

5) İlgi ve Özen Görmek İsterler

Bir ilişkide en ufak bir ilgiden dolayı mutluluktan havalara uçabilen kadınlar vardır. İlgi görmek onları canlı tutar. Çünkü sevildiğini, kendilerine özenle değer verildiğini bilirler. Sevgilerini içlerinde tutamazlar ve aslında erkeklerden de bekledikleri husus budur.

Her zaman olmasa da sevildiklerini duymak, ilgi görmek, değerli olduklarını hissetmek isterler. Düşünülmüş, hatırlanmış küçük bir detay bile onları mutlu etmeye yetebilir. Ve bu mutluluğu da yansıtmadan edemezler.

6) Fiziksel Yakınlığa Değer Veriyorlar

Bazı kadınlar fiziksel yakınlığa değer veriyor. Sevgilerini daha iyi gösterebilmek ve görmek adına, rahatça dokunabilmek, izin almadan elini rahatça tutabilmek ya da öpebilmek onlar için hassas ve önemli olabiliyor.

Ayrıca sevgilisi tarafından arzulandığını hissetmek, kendisini daha iyi hissetmesini sağlayabiliyor. İlişkilerinde istedikleri zaman sevdikleri kişinin saçlarına, sakallarına ya da ellerine dokunabilmek gibi küçük tatlı temaslarla iletişim kurmayı seviyorlar.

7) Güvene İhtiyaç Duyuyorlar

Bir ilişkinin en temel noktalarından birisi de güven duygusudur. Bir kadın partnerinin ona koşulsuz bir güven vermesini ister. Böylelikle kadın da kendisini ilişkiye tam olarak verebilecektir.

Ne olursa olsun her şeyin üstesinden gelebileceklerine olan inancı, çiftin ne kadar iyi anlaşabildiğine bağlıdır. Güven bu noktada önem teşkil ediyor. Kendisini yeteri kadar güvende hissetmeyen bir kadın, ilişkilerde geride durmayı tercih edebilir.

Özellikle belirsizlikler, soğuk - yakın iletişimler kafalarının karışmasına neden olabilir. Eğer ilişkide o güveni, ilişkinin uzun ömürlü olabileceğine dair olan inancı yakalayamazlar ise, ilişkiler başlamadan bitebilir.


Söz konusu bir ilişkiden beklentiler olunca, saydığımız bu maddeler erkekler için de geçerlidir diyebiliriz. Eğer sağlam, uzun ömürlü bir ilişki kurmaya niyetleniyor iseniz, her iki tarafın karşılıklı beklentilerine saygı duymak ve anlayış göstermek önem arz ediyor.

Ayrıca ilişkilerde önemli olanın anlaşabilmek olduğunu belirtmek isteriz. Her konuda konuşabildiğiniz, kendinizi güvende hissettiğiniz ve bu noktada başka birisinin varlığından şüphe dahi etmediğiniz bir ilişkiye sahip olmak kolay olmayabilir. Güven belki de ilişkilerin temelinde yatan en büyük sorun diyebiliriz. Karşılıklı güven duyulmadan sağlıklı bir ilişki yürütebilmek çok zor gibi görünüyor. Belki de bir ilişkiye başlamadan önce, ilişkiden beklentilerimiz nedir? bu konuda uzun bir konuşma yapmak gerekebilir.

Bu yazımızda, bir kadın ilişkiden ne bekler? Bir kadın için ilişkiler nasıl olmalıdır? sorularının cevaplarını vermeye çalıştık. Kalbinizle hareket ettiğiniz kadar, mantığınızla da hareket etmenizi öneriyoruz. Peki, sizin için bir ilişkide olmazsa olmaz dedikleriniz durumlar nedir? Hiç kendinize sordunuz mu? İlginç fikirler ortaya çıkabilir…

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu