Tavsiyeler

Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

Nezaket Davranışları

Hayatta sayılan ve sevilen bir insan olmak kolay kazanılan bir statü değildir. Keşke ben de onun gibi bir insan olsaydım dediğiniz bazı insanlar sizce neden bu kadar seviliyor? Yaşamınızda saygı duyduğunuz, karakterini beğendiğiniz bu insanlara imrenmeden edemezsiniz. Anlamlı bir kişilikleri, size iyi gelen konuşmaları ve de nazik tavırlarıyla bu kişiler, hayatınızın her alanında olsun isteyebilirsiniz. Onları bu kadar anlamlı kılan şey nedir sizce? Bu uyumu siz de kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Bu yazımızda; karakterinize, size anlam kazandıracak 5 nezaket davranışı nedir? sorusunun cevaplarını veriyor olacağız. Nazik, her zaman takdir edilen bir insan olmak bu nezaket davranışlarıyla mümkündür diyebiliriz. E o zaman hadi birlikte nezaket davranışlarına örnek olarak o davranışlar nelermiş, görelim!

AYRICA: Cenaze Evinde Yapılmaması Gerekenler - Cenaze Evinde Ne Yapılmaz?

Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı | Nezaket Davranışlarına Örnek

Size Anlam Kazandıracak 5 Nezaket Davranışı

Özür Dilemek

Neden ilk önce bu maddeyle başladık sizce? Çünkü hata yapan ve bunun bilincinde olan bir kişi gururunu bir kenara bırakıp içten bir şekilde özür dileyebiliyor ise, bu çok anlamlı bir nezaket davranışıdır diyebiliriz.

AYRICA: İnsanlarla Paylaşmamanız Gereken Şeyler Nelerdir? (8 Madde)

Eğer hatalı iseniz, özür dilemek ve hatanızdan dolayı pişman olduğunuzu dile getirmek önemlidir. Böylelikle yapılan hataları telafi edebilir, kırılan kalpleri onarabilirsiniz.

AYRICA: Üzgünken Ne Yapılmalı? Üzgün Olduğunuzda Bunları Okuyun!

İyi insan olabilmek önemlidir fakat daha da önemlisi istemeden bile olsa yapılan bir hatadan sonra, özür dileyebilecek kadar nazik ve düşünceli olmaktır.

AYRICA: Nasıl Olgun Olunur? Olgunlaşma Belirtileri Nelerdir? Olgunlaştığını Nasıl Anlarsın?

Gülümsemek

Gülümsemenin, insana pozitif bir enerji verdiği söylenir. Soğuk, ciddi bir duruş, insanların size karşı davranışlarını da etkileyebilir. Sıcak, içten bir gülümseme birçok insan ilişkilerinde olumlu durumlar yaratabilir.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Gülümseyebilen, diyaloglarında bu durumun etkilerini kullanarak iletişimde olan insanları can kulağıyla dinlediğinizi fark edebilirsiniz. Neden siz de böyle bir kişi olmayasınız? Samimiyet dolu bir iletişimde gülümsemenin önemi yadırganamaz. Nazik ve kibar bir görünüş için de lütfen gülümseyin.

AYRICA: Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

İltifat Etmek

Ciddi bir karakteriniz olsa bile, iltifat edebilirsiniz, değil mi? Örneğin anneniz kendisini iyi hissetsin diye ona, ‘Bugün bir başka güzel görünüyorsun hanımefendi.’ diyebilirsiniz ya da arkadaşınızın düşüncelerini takdir eden yorumlarda bulunabilirsiniz.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

Değer verdiğiniz kişilere iltifat etmek, size de kendinizi iyi hissettirecektir. Takdir edilesi, hoş, güzel şeylere karşı iltifatta bulunmak, pozitif anlamda bir hareket olacaktır. İltifat ettiğiniz kişinin yüzünde oluşturduğunuz o tatlı gülümseme, size de anlam katmaz mı sizce?

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Saygı Göstermek

Ne olursa olsun, ne durumda olursanız olun, her zaman saygı duymak ve göstermek önemlidir. İnsanlar sizden bahsederken, ‘ne kadar saygılı bir insan’ diye bahseder.

AYRICA: 10 Adımda Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

İsminizi andıkları an, o kişi asla saygısızlık yapmaz diye düşünürler. İşte bu çok güzel bir duygudur. Size anlam katar. Karaktersiz olduğunu düşündüğünüz insanlar bile size gizli bir hayranlık duyar.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Anlayışlı Olmak

Anlayışlı bir insan olabilmek önemlidir. Olgun bir karakterin olmazsa olmazlarından birisi de anlayışlı olmaktır. Bu sizi bencil ve düşüncesiz olmaktan alıkoyar. İletişimlerinizde daha kuvvetli bağların oluşmasını sağlar ve insanlar size güvenir.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Saygı duyulan ve sevilen bir insan olmak, nazik biri olarak anılmak için, anlayışlı bir insan olabilmenin önemi büyüktür. İnsanları yargılamadan dinlerken, sorunlarını anlayışla karşılayıp hüküm vermeden çözüm üretebilen bir insan olabilmeniz, pozitif anlamda motivasyon sağlayacaktır.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

Nezaket şu günlerde insanlardan pek göremediğimiz bir davranış haline gelmiş durumda. Samimi bir gülümseme, kibar bir jest, hatta öyle ki anlam dolu bir özür işittiğimiz zaman şaşırmadan edemiyoruz. Hâlbuki olması gereken, insana anlam katan bu özelliklere yaşamın her alanında ihtiyacımız var. Sosyal becerilerimiz, insanlarla olan iletişimimizin gelişmesinde yukarıda saydığımız nezaket davranışlarının etkin bir rol oynadığını söyleyebiliriz. Bu yazımızda nezaket davranışlarına örnek olarak sizlere, insana anlam katan 5 nezaket davranışından bahsettik. Karakterinizi güzelleştiren, sizi daha da takdir edilesi bir kişi haline getirecek olan bu özelliklere zaten sahip iseniz, ne mutlu diyelim.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu