Tavsiyeler

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler

Her zaman, onurlu, hatırlamaya değer bir hayat yaşamanın çok önemli olduğunu düşünmüşümdür. Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız anda, çığlık atarak, "İşte ben geldim!" demiş olmamızın bir nedeni olmalı diye düşünüyorum. Sizce de böyle değil midir? Neden doğarız? Neden şu veya bu kişi oluruz? Neden kendi karakterlerimiz var ve bizi diğerinden ayırt etmelerini sağlayan değerlere sahibiz? Hayatı anlamlı kılan şeyler neler? Hayat başlı başına bir bilinmez iken, bir insan olabilmenin, hayatı her şeye doyarak yaşamanın, anlamlı olduğuna inanıyorum. İz bırakabilen olmak, farklı değerler yaratmak ve bunu en başta kendimizi geliştirerek, değiştirerek hatta belki de sıfırdan, temelleri sarsarak şekillendirerek yapmak lazım.

AYRICA: Hayatta Hangi İlkelere Sahip Olmalısınız? Hayat İlkeleri Nelerdir?

İçindekiler

  1. Hayatı Anlamlı Kılan Nedir?
  2. Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol

Hayatı Anlamlı Kılan Nedir?

Hayatı Anlamlı Kılan Nedir?

Siz kendinize bir ‘yaşam’ oluşturmadan, başka yaşamlara nasıl dokunabilirsiniz? Siz kendinizi sevmeden, başka yaşamları nasıl sevebilirsiniz? Siz hayatın yalnızca ‘var olmaktan’ ibaret olduğunu düşünürseniz, o zaman insan olarak doğup yaşamanın ve sonrasında ölmenin anlamını nasıl açıklarsınız? Pekâlâ, küçük bir kedi de olabilirdiniz, minik bir muhabbet kuşu da…

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

O halde bu yaşamı anlamlı kılmak, onu onurlandırmak gerekir diye düşünebilir miyiz?

Biraz düşünün lütfen…

Biraz hayal edin.

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

Bu yaşam, tek ve geri dönüşü olmayan bir bilet ise, yolculuğunuzu nereye, nasıl yapmak isterdiniz? Onu nasıl farklı kılardınız? Sıradan bir insan iken bile, sıradanlıktan sıyrılmayı nasıl başarırdınız? Yaşam dediğimiz olgu, bizi bütünleriyle çevreleyen değil midir? Siz onu parçalarına ayırmak isteseniz, her parçasında nasıl var olurdunuz?

AYRICA: Her Şeyi Kişisel Algılamak Nasıl Bırakılır? (5 Alışkanlık)

Yaşamda bile plana ihtiyaç var. Belirsizlikler noktasında durmak bizi yorabilir. Çabalamadan sonuç beklemek, sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Öğrenmeden biliyormuş gibi davranmak hata yapmanıza neden olabilir. Sevmeden hareket etmek, belki de ömrünüzü hiç istemediğiniz bir kapana kıstırabilir.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

İşte bu yüzden; insanın, yaşamını, adaletli bir şekilde paylaşım yaparak adaması gereken şeyler var. Bütünü parçalayarak ve her parçasına özenle davranarak adaması gereken bu şeyler nedir? Yaşamınızı bu 6 şeye ayırır iseniz, hayatta var olabilmenizi anlamlı bir hale getirebilirsiniz. Bu yazımızda, yaşamınızı anlamlı kılmak için ne yapabilirsiniz? Hayatı daha anlamlı hale getirmek için ne yapmalısınız? diyoruz.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

Hayatta anlamlı şeyler yapmak nasıl mümkün olabilir sizce? Nereden başlamak gerekir? Bütün gün tembel tembel oturarak anlamlı bir hayat sürdürdüğünüzü söyleyebilir misiniz? İşte bu yüzden doğup büyüdüğünüz andan itibaren geçmeniz gereken bazı aşamalar vardır. Okursunuz, meslek sahibi olursunuz, çeşitli işlerde çalışırsınız, bazen işsiz kalırsınız. Bazen istediğiniz okulu okuyamazsınız. Bazen bir okulu bile bitiremezsiniz.

AYRICA: Günlük Yaşamda Şimdiki Anda Kalmak Nasıl Olur? (5 Basit Alışkanlık)

Nereden başlayacağınızı bilemezsiniz. Hayatta her şeyin öylece kendiliğinden oluvermesini arzu edersiniz, bunun için inanılmaz dualar edersiniz ama içten içe de, mücadele etmeden hiçbir şeyin anlamlı olmayacağını bilirsiniz.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Neden böyle olsun ki? Neden daha güzel ve anlamlı bir yaşamı inşa etmek varken, hazır ve hiçbir anlamı olmayan bir yaşama razı olasınız? Her şeyi değiştirmek ve de mümkün kılmak sizin elinizde! Bu yüzden bir insan olarak daima önemini bilmeniz ve hayatınızı daha da anlamlı hale getirebilmeniz için yapmanız gereken şeyler var.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler - Yaşamınızı Bu 6 Şeye Ayırın

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler: Çalışmak

Çalışmak, başarının bedelidir. Hayatta başarılı olabilmek, gerçekten bunu yapabilmek için de çok çalışmak gerekir. Kendiliğinden olmasını arzu ettiğiniz birçok işin, çalışmadan, emek vermeden, çaba harcamadan ve ter dökmeden olmayacağını bilmelisiniz.

AYRICA: Nasıl Harekete Geçilir? Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren 11 Alışkanlık

Çalışmayı, istediğiniz her şey için çaba göstermeyi ilke haline getirmenizi tavsiye ediyorum. Eğer çok daha fazlasını yapabileceğinize inanırsanız, pes etmeden yolunuza devam etmeyi tercih ederseniz, hayatınızda anlamlı olmayan hiçbir durum olmayacaktır.

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

Küçük bir çiçeği saksıya eker, arada toprağını havalandırır, hatta onu güneş alması için en güzel konuma yerleştirirken de arada tatlı tatlı iltifatlar ederseniz, o çiçeğin size mucizevi renklerle ve kokularla geri döneceğini bilirsiniz!

AYRICA: 10 Adımda Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler: Araştırmak - Öğrenmek

İnsan yalnızca eğitim hayatında değil, yaşadığı ömür boyunca araştırmacı ve öğrenmeye istekli olmalıdır. Günün birinde edindiğiniz bir bilgi, hiç hayal edemeyeceğiniz yerlerde işinize yarayabilir. Ayrıca sürekli öğrenmeye aç bir beyin, kolay kolay yaşlanmayacaktır.

AYRICA: İnsanlardan Beklemeyi Bırakman Gereken 8 Durum

Hem kabul edelim, öğrendiğimiz yeni bir bilgi bize kendimizi iyi hissettirir. Bilgiyi yalnızca okulda mı almalıyız? Hayır! Hayat bilgi kaynağının ta kendisidir. Varlığınızı sorgulamak, insanları gözlemlemek, sağlıklı vücut yapınızın nasıl işlediğini merak etmek, ilişkilerdeki sorunların temel sebebini anlamlandırmak, kısaca bilgiye ihtiyaç duyarak yaşamınızı devam ettirmeniz size çok iyi gelecektir.

AYRICA: Daha Basit Yaşamanın Yolları Hakkında 3 Adım

Araştırın, öğrenin! Ne kaybedebilirsiniz? Kazancınızın daha fazla olacağını söyleyebilirim.

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler: Düşünmek

Çalışmak, öğrenmek, araştırmak tek başına yeterli değildir. İnsan atacağı her adımı düşünerek, ölçerek atmalı ve her şeyde keskin zekâsıyla değerlendirme yaparak akılcı davranmalıdır. Düşünmenin ölçüsünü yine kişinin kendisi belirler.

AYRICA: Nasıl Hayır Denir? Hayır Demek için Ne Yapmalı? (10 Güçlü İpucu)

Hayatta düşünmeden hareket ettiğiniz o çoğu anların hangisinde olumlu sonuçlar aldınız? Belki de aldığınız sonuçlar olumlu olabilir ama bu her zaman işleyen bir yöntem değildir. Düşünün. Düşünen bir insan olun. Boş boş oturduğunuz yerde, televizyona bakan ve düşünmeden sorgulamadan hayatını dümdüz devam ettiren o insanlardan olmayın.

Farkındalık yaratın kendinizde ve olması gereken düşünce yapısına ulaşın. Düşünerek hayatta mucizeler yaratmanız mümkün! Düşünerek her şeyi yapabilmeniz mümkün! Yeter ki harekete geçecek cesarete de sahip olun.

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler: Eğlenmek

İnsan, yaşamında yalnızca çalışmak, bir şeyleri başarmak için değil, eğlenmek için de özveride bulunmalıdır. Hep genç kalmak, pozitif bir düşünce yapısına sahip olmanın yolu da eğlenmekten geçmektedir. Hayatta eğlenmeyi de bilmek lazım. Motive olabilmeniz, olumlu düşünmeniz için bunu özellikle değerlendirmenizi öneririm.

Eğlenmek; partilere gitmek, konserlerde deli gibi şarkı söylemek olarak da görülmemeli yalnızca. Sevdiğiniz bir insan ile plansızca yapılan uzun yürüyüşler de eğlenmek sayılabilmeli. Çok sevdiğiniz bir aktörün vizyona yeni girmiş filmini sinemada izlemek de eğlenmek değil midir? Ya da deniz kenarında otururken haşlanmış mısır yiyerek martıları izlemek de pekâlâ eğlenceli olabilir.

Önemli olan, yaptığınız zaman ruhunuza ve yorgunluğunuza iyi gelen bir eğlenme yöntemi tercih etmeniz.

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler: Sevmek

Doğanın bir parçası olarak insan sevmek ve sevilmek ister. Yaşamında sevilen ve sayılan birisi olmak, pozitif bir ömür sürmenin kilit anahtarı olabilir.

Sevgiye verdiğiniz emeğin asla boşa gittiğini düşünmeyin! Minik bir karıncayı dahi sevip, onu elinize alıp avuçlarınızdaki varlığını hissetmeniz, içinizde pozitif enerjiler oluşturacaktır, bana güvenin! Sevebilen bir insan olmak, manevi anlamda ihtiyacınız olan motivasyonu da kolaylıkla sağlayabilir.

Değer vermek, değerli görmek önemlidir. Hayatta sevmeye değer birçok şey var. İçinizde sevgisizliğe asla yer vermeyin!

Hayatı Anlamlı Kılan Şeyler: Paylaşımcı Olmak

İnsan bütün yaşamını sırtlarken elbette ki zorlanabilir. Bu yüzden hayatında paylaşımcı olması gereken yerlerde, paylaşımcı olmalıdır. Paylaşmak için ayırdığınız vaktin, değerli olabileceğini bunu deneyerek görebilirsiniz.

Güven duyduğunuz insanlara karşı paylaşımcı olabilirsiniz. Hayatta birçok şeyi paylaşabileceğiniz dostunuz ya da özel olarak ilgi duyduğunuz bir insan var ise, saygı duymanızı öneririm. Motivasyon açısından anlatmak, anlayış görmek önemlidir.

Hayatınız size özel olsa da, yine de anlatmak istediğiniz durumlar mutlaka vardır diye düşünüyorum. Yalnızca özel durumları değil de, hayattaki deneyimlerinizi de paylaşarak birçok insana rehberlik edebilir, fikir verebilirsiniz. Öncü insan olmak keyifli olmalı.


Sizi harekete geçirecek bir yazı nasıl olur diye düşünerek bu yazıyı hazırladık. Yaşamlarımız bize ait, bize özel, bizimle bütün olsa da, yine de onu anlamlı hale getirmenin, herkesin imreneceği bir seviyeye taşımanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bilinçli, düşünen, düşünerek hareket eden, mantıklı ve iyi bir insan olarak anılmak istemez misiniz? Mücadeleci, sözüne güvenilen bir insan olmak ayrıcalıklı olmaz mıydı? Bu yazımızda, hayatı anlamlı kılan şeyler nelerdir? Hayatınız boyunca yapmanız gereken şeyler nedir? diye sorduk ve açıkladık. Çalışın, araştırın - öğrenin, sevin, eğlenin ve paylaşın! İnanın çok faydasını göreceksiniz. Bu konuda farklı düşünceleriniz ve önerileriniz varsa da, bilmek isteriz. Yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Keyifli günleriniz olsun.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu