Tavsiyeler

10 Adımda Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur?

Çok sıkıldınız, aşırı yoruldunuz. Stresli günler de bitmek bilmiyor. Üstelik uğraşmak bile istemediğiniz insanlarla çevrilisiniz, kaçmak isteseniz de kaçamıyorsunuz. Her gün kötü bir haber alıyorsunuz, bazı günler kendinizi iyi hissetmiyorsunuz, yataktan kalkmak bile istemiyorsunuz. Hava serin olsa, saatlerce uyursunuz ama havalar da sıcak! Sorunlar deseniz, kapı zili gibi sürekli ötüyor! Kendinize ayıracak değerli bir vakti mumla arıyorsunuz. Tüh! Hasta da olmuşsunuz. Sevgiliniz yazmıyor, eşiniz ilgilenmiyor, dostlarınız kendi halinde... Özledikleriniz uzakta, kalbiniz firarda, aklınız zaten nerede belli değil! İşler bir öyle bir böyle. Ne olacak bu gidişat der gibisiniz. Canınız sıkkın olduğunda kendinizi nasıl motive edersiniz? Bu yazımızda sizler için motivasyon nasıl yüksek tutulur? konusunu işliyoruz.

AYRICA: Motive Olamıyorum Diyenler için Ne Yapılabilir? (3 İpucu)

Motivasyon Nasıl Yüksek Tutulur? Motivasyon Kazanma Yolları

Kendinizi Nasıl Motive Edersiniz?

AYRICA: Güçlendirici ve Motive Edici Özlü Sözler (85 Adet)

1) Bir Durun, Bir Sakinleşin, Bir Nefes Alın

Atın kendinizi o anda ne yapıyor iseniz, bırakın her şeyi ve derin bir nefes alın. Kötü bir telefon konuşması mı? Ayrıldınız mı? Faturalar birikmiş mi? Yemeğin altı mı yanmış? Depresyonda mısınız? Onu çok mu özlediniz? Bir durun! Akan zamanı bir durdurun. Panik yapmak sorunu çözecek mi? Derin derin nefesler alın. Her şeyin bir çözümü illa ki vardır.

AYRICA: Daha Mutlu Bir Hayat Yaşamak için Bugün Yapabileceğiniz 5 Şey

2) Kendinize Bir Çay Koyun, Çay Sevmezseniz Kahve Yapın

Bu sıcakta ne çayı, ne kahvesi derseniz buzlu bir meyve suyu yapın kendinize. Çay hararet alır, meyve suyu serinletir. O keyifli anda, oh be! Diyebilin, yanan yansın, batan batsın. Her şeyi siz mi kurtaracaksınız sanki?

AYRICA: Stres ve Kaygıdan Kurtulmanın Yolları (6 Adım)

3) Dert, Tasa, Keder! Bunların Hepsi Geçer!

Hangi günün sabahı olmadı? Hangi sorununuz geçmedi? Merak etmeyin yerine yenileri geliyor ama gitmesini de biliyor, hakkını yemeyelim şimdi. Zaten bizi iyisi bulmaz der gibisiniz, aman be! Geçerken fazla sallamasın da gerisi önemli değil.

AYRICA: Şu Anda Ruh Halini İyileştirme için 3 Basit Yol Nedir?

4) Açın Bir Müzik

Beyin tıka basa doluysa, yoğun bir enerjiyle onu boşaltmak gerekiyor. Artık eşinizle ne yaparsınız bilmem, ama eşiniz yoksa müzik harika bir yöntem!

AYRICA: Kendini Başkalarıyla Kıyaslamaktan Nasıl Kurtulurum?

Açın favori müzik listenizi, atın yavaş parçaları maziye. Hareketli müziklerle, dönün çılgınlar gibi.

AYRICA: Hayatı Değiştirmek için Ne Yapmalı? (5 Öneri)

5) Kahkahalar Atın, Delirdi Sansınlar

Birazcık delirdiyseniz sorun yok ama kahkaha atmak müthiş bir şey! Tabii oturduğunuz yerde neye güleceksiniz? Duvar pek de komik görünmeyebilir! Akıllısınız. En komik filmler listesini talan edin, aman ha gülmekten altınıza kaçırmayın!

AYRICA: Endişelerimden Nasıl Kurtulurum Diyenler için 5 Güçlü Adım

6) Masaj Yaptırın, Yumuşacık Olun

Bakın şimdi! Ne kadar da rahatlatıcı bir şey bu bilemezsiniz. Değerli yağlar, mutluluk veren dokunuşlar falan. Ama yok parası beni strese sokar derseniz de, masajı evde birine yaptırabilirsiniz. Hadi yine iyisiniz.

AYRICA: Hayallere Saplanıp Kalmaktansa Harekete Geçmenin 2 Küçük Yolu

7) Deniz Kenarına Gidin, Azıcık Dalgaları İzleyin

Deniz korkum var diyenler bunu yapmasın tabii ki. Ama denizi izlemenin huzurlu olduğunu düşünenler, günün çoğunu denizin kenarında geçirsin. Güneşte yanmayın, tuzdan pişik olmayın. Huzurlu bir günü, huysuz geçirmeyin, dikkat edin.

AYRICA: İnsanları Umursamamanın Yolları Nelerdir? (5 İpucu)

8) Başkalarına Yardım Edin

Yardımınız sayesinde mutlu olan ve size teşekkür eden insanların verdiği pozitif enerji gibisi yoktur. Tabii bunu gözlerine sokarak yapmayın, mütevazı bir şekilde, onları incitmeden, kendinizi de mahcup duruma düşürmeden yapın! Yardımsever bir kişilik olun, mutsuz olmanız imkânsız.

AYRICA: Nasıl İyimser Olunur? (3 Günlük Alışkanlık)

9) Hayvanlarla İlgilenin

Ay yok ben onları uzaktan severim diyenlerden değil de, hayvanlarla ilgilenmeye bayılan biriyseniz tamam işte! Mutluluk hormonlarınızı tavana vurduran ilaçlar yerine kedileri kucaklayabilirsiniz. Kuşlarınızla konuşabilir, onlara yeni kelimeler öğretebilirsiniz. Aman ha, sakın küfür etmesini öğretmeyin!

AYRICA: Kedilerin İnsanlara Yararları (Faydaları) Nelerdir? Kedi İnsana İyi Gelir mi?

10) Kendinize Güvenmeyi Öğrenin

Ben bunun altından kalkarım, ben bunu hallederim, ben güçlüyüm, ben en iyisiyim! Diyebilmeyi öğreneceksiniz. Hemen bir yıkılma, bıkma, usanma, yorulma şikâyeti içine girmek yerine dimdik ayakta durabilmeyi acıtsa da öğreneceksiniz. Sizin yerinize kim ayakta duracak sanki? Ben mi? Aman, ben kendimi zor ayakta tutuyorum zaten.

AYRICA: Özgüveni Geliştirmek için Bugün Yapılabilecek 3 Güçlü Şey

Unutmayın ne yaşarsanız yaşayın bir gün mutlaka izlerini de alıp geçip gidecek. Önemli olan o süreçte güçsüz değil, güçlü bir şekilde ayakta durabilmek. Arada durun ve ruhunuzu dinlendirin. Akışa kapılıp giderek kendinizi unutmayın. Kendinize önem verin, kıymetli bir eşya gibi davranın ve kendinizi ödüllendirin. Hayat zaten geçip gidiyor, siz de onunla geçip gitmeyin. Hayata bıraktığınız pençe izleriniz olsun, siz bir aslan değilsiniz ama aslan gibi bir yüreğiniz var. Canınız sıkkın olduğunda kendinizi nasıl motive edersiniz diye düşünerek bu yazımızı hazırlamak istedik. Motivasyon nasıl yüksek tutulur? konusunda sizin fikirleriniz varsa, yorum alanından bizlere iletebilirsiniz. Faydalı olmasını diliyoruz! Şimdi kendimize bir çay koyup, zamanı durdurma vakti! Sevgiler.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu