Tavsiyeler

Kedilerin İnsanlara Yararları (Faydaları) Nelerdir? Kedi İnsana İyi Gelir mi?

Kedilerin İnsanlara Yararları (Faydaları) Nelerdir?

Kedilerin insan hayatındaki yeri hiç şüphesiz ki çok önemli. Varlıklarının bile insana iyi geldiğini söyleyebiliriz. Özellikle sizinle kurdukları iletişim, sevilmek için nazlanmaları, tam olarak gözlerinizin içine bakıp, sizinle adeta bağ kurması, insanı derinden etkiliyor. O kadar heyecanlı, o kadar hareketliler ki, bazen ayağınıza takılıp sizi tepetaklak düşürebiliyorlar bile! Ancak onlara kıyamıyor, onlarla vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız bunun elbette ki önemi olmuyor. Elleriniz pati izleriyle doluysa, üzerinizde hep kedi tüyleri varsa, o boncuk harika renklere sahip bir çift göze dalıp gidiyorsanız, tebrik ederiz, siz tam bir kedi seversiniz. Üzgün ya da kırgın olduğunuzda, kedilerinizle vakit geçirmenizi tavsiye ederiz. Neden diyeceksiniz? Çünkü kedilerin insanlara yararları sayısız! Onlarla biraz vakit geçirdiğinizde anlık olarak yaşadığınız değişimlere inanamayacaksınız. Bu yazımızda, kedi beslemenin sağlığa faydaları konusundan bahsediyor olacağız.

AYRICA: Evde Muhabbet Kuşu Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Malzemeler, Bakımı, Nasıl Yıkanır?

Kedilerin İnsanlara Yararları Nelerdir?

Kedi İnsana İyi Gelir mi?

AYRICA: Tembel Hayvan Hakkında Bilinmeyenler - 10 İlginç Bilgi

1) Kedilerin Faydaları: Endişe ve Stresi Azaltıyor

Sizce de bu gerçekten doğru değil mi? Onlarla vakit geçirirken endişelerinizden arınmıyor musunuz? Yüzünüzde istemsizce bir gülümseme olmuyor mu? Harika hissettiriyorlar diyebiliriz. Pozitif bir etkinin altına girdiğinizi kabul etmekte sakınca görmeyeceksiniz. Kedi insana iyi gelir mi? şeklinde düşünceleriniz varsa, okumaya devam edin.

AYRICA: Filler Neden Zıplayamaz?

2) Kedilerin Faydaları: Ruh Halinizi İyileştiriyor

Onlarla ilgilenirken ister istemez kötü düşüncelerden arınıyor, ruhunuzdaki kıymıkları unutuyorsunuz. Ellerinizin altında ilgi isteyen, tatlı tatlı hareket eden bu hayvanlar, size bütün sıkıntıları unutturuyor.

AYRICA: Anne ve Yavru Muhabbet Kuşu Maması Nasıl Hazırlanır?

3) Kedilerin Faydaları: Yalnız Hissetmeniz Mümkün Değil

Yalnızlığı seven bir insan iseniz, eminiz ki zaman zaman yalnız olmaktan bunalıyor olabilirsiniz. Kediler tam da bu noktada imdadınıza yetişiyor. Onun bulunduğu bir evde kendinizi yalnız hissetmeniz mümkün değil. Film izlerken ya da yemek yerken, keyifli mırıltılarıyla hemen yanınızda size eşlik ediyor olacak.

4) Kedilerin Faydaları: Kalp ve Dolaşım Sistemine İyi

Gerçekten de öyle! Onlarla ilgilenirken üzerinize inen o yumuşak, sakinleştirici etki inanılmaz! Kalbiniz rahatlıyor, beyniniz mutluluk hormonu içinde coşuyor! Enfes bir his! Şöyle uzanıp kedi gibi mırlamak istiyorsunuz.

5) Kedilerin Faydaları: Yüksek Tansiyona Faydalı

Kedilerle ilgilenirken hissettiğiniz o mutluluk, o sakinlik, o inanılmaz uyuşturucu etki varken, tansiyonunuzun yükselmesi imkânsız. Sakinleşmenizi, kaygılarınızdan arınmanızı sağlıyor. Siz bu durumdayken, yüksek tansiyonun sizinle işi ne?

6) Kedilerin Faydaları: Özgüveninizi Sağlamlaştırıyor

Onlarla ilgilenirken hissettiğiniz o mutluluk, inanç ve pozitif enerji, size eksik olan yönlerinizi düşündürmeye itiyor. Bunu geliştirmek ve başarmak için tam da o an hissettiğiniz duyguları hissetmeniz önemli! Güçlü hissettiğiniz bir an, bütün her şeyi değiştirebilir!

7) Kedilerin Faydaları: Sevginin Gücünü Hissediyorsunuz

Size değer veren bu canlıların sevgisinden şüphe etmeniz imkânsız! Emin olun size gösterdikleri ilgi gerçek ve çok da kıymetli. Çoğu hayvan severlerin de düşündüğü gibi, insanların sevgisinden şüphe edebilirsiniz ama hayvanların asla!


Kedilerin insanlara yararları hakkında bunları dile getirebiliriz. Kedilerin varlığına saygımız sonsuz ama sevgimiz çok fazla. Onlarla iletişim kurmak kadar güzel bir his yok desek yalan söylemiş olmayız. Kedileri olan insanların, bu yazımızı keyifle okuyacağına da eminiz. Kediler insanları iyileştirir mi? sorusu aklınıza geldi mi? Kedilerin varlığı hayatımızda ne gibi etkilere sahip? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu