Tavsiyeler

Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri

Anlamak, gözlemlemek, bilgilenmek, bilinçlenmek adına okuyabileceğiniz birçok psikoloji kitabı mevcut. Kişisel gelişim, toplum ve insan psikolojisini anlamak adına başvurduğumuz bu kitaplar, etkisinden kolayca çıkamayacağımız harika içeriklere sahip. Okurken zevk aldığınız birçok psikoloji kitabı, size yürüdüğünüz yolda büyük destek sağlamış olabilir. Bilinmeyeni bilmek, keşfedilmemişi keşfetmek, görülmeyeni görmek için zihnin açılması gerekiyor. Kişisel gelişime, insanın kendisine ışık tutan bu kitapları boşuna okumuyoruz. Hayata daha farklı nasıl bakabiliriz? İnsanları anlamanın yolları nedir? Kendimizi nasıl anlayabiliriz? Kendimize nasıl rehberlik edebiliriz? Bu gibi soruların yanıtlarını ararken, kendimizi psikoloji kitaplarında buluyoruz. Bu yüzden, bu yazımızda sizlere çok okunan psikolojik kitaplar içerisinden 10 psikoloji kitabını paylaşmak istiyoruz.

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri

Psikoloji Kitap Tavsiyeleri

AYRICA: Psikolog Doğan Cüceloğlu Kimdir? Hayatı - Eğitimi - Eserleri - Ölümü

1) Psikoloji Kitap Önerisi: Bilinçaltı - Sigmund Freud

"İnsan kötü bir şey yapacağı zaman mutlaka vicdanını susturacak bir yol bulur." {alertInfo}

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

Daha çok otobiyografi tadında olan Bilinçaltı, genel olarak psikanaliz ve kavramlarını açıklayan bir kitap. Sigmund Freud'un hakkında daha çok bilgi sahibi olabileceğiniz, psikanaliz konusunda anlamlı bir bilgi dağarcığına sahip olabileceğiniz oldukça kısa bir kitaptır.

AYRICA: Düzgün Diksiyona Sahip Olmanın Yolları - Diksiyon Nasıl Düzeltilir?

2) Psikoloji Kitap Önerisi: İnsan Olmanın Psikolojisi - Abraham H. MASLOW

"Her birimizin değiştirilemez ve değişmez bir içsel yapısı vardır." {alertInfo}

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Hümanist psikolojisinin babası olarak kabul edilen Abraham, adı üzerinde, insan olmanın psikolojisini anlatan oldukça içe dönük bir kitap. İnsan olmanın, farklı bakış açılarının öneminin, hem korkmanın hem de bu korkuyla yücelmenin ayrıntılarını dile getiren bilgilendirici bir kitap.

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

3) Psikoloji Kitap Önerisi: Bir Psikiyatristin Gizli Defteri - Gary Small

"Gerçek hikâyeler kurgudan çok daha tuhaftır." {alertInfo}

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

Kurgu hikâyeler, gerçekler kadar kulağa garip gelmez. Gerçeklerin de, kurgular kadar inanılmazlığı vardır. İşte buna en güzel örnek olarak gösterilen, çok satan kitaplar listesini zirveleyen Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, Doktor Garry Small'ın karşılaştığı vakaları, mesleki yaşamında karşılaştığı durumları konu alıyor.

AYRICA: Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Bir insanı insan yapan özellikleri yeniden, yeniden keşfederken ve bir bütünlüğün korunmasının ne kadar önemli olduğunu kavrarken okuduklarınızın etkisinden kolayca çıkamayacağınız bir kitap.

4) Psikoloji Kitap Önerisi: İnsan ve Davranışları - Doğan Cüceloğlu

"İnsan ya tepkileriyle yaşar ya da seçimleriyle." {alertInfo}

İnsan ve Davranışları, Doğan Cüceloğlu'nun diğer kitaplarının aksine, bir ders kitabı olma niteliğine sahip bir kitaptır. Ders kitabı olarak da öğrencilerle birlikte incelenmiştir.

Kitapta, psikolojide yaklaşım türleri, algılama, araştırma yöntemleri, duyum, yaklaşım, heyecan, psikoterapi gibi birçok davranış temelli olgular yer alıyor. Psikoloji alanı ile ilgilenenlerin okuması gereken bir kitap.

5) Psikoloji Kitap Önerisi: Beni Sessiz de Sevebilir Misin? - Kemal Sayar

"En derin arzumuz, olduğumuz gibi sevilmektir." {alertInfo}

Okurken huzurlu hissedeceğiniz, insanın kendisine karşı bakış açısını anlatan, tatlı bir dille kendini keşfetmenin önemine dikkat çeken, her cümlesinde kendinize ders niteliğinde notlar çıkarabileceğiniz, adeta umut aşılayan bir kitap.

6) Psikoloji Kitap Önerisi: Kendini Arayan İnsan - Rollo May

"Hayatta tüm organizmaların yalnızca bir tek esas amacı vardır: kendi potansiyellerini hayata geçirebilmek." {alertInfo}

Toplum ve insan psikolojisi alanında, okunması gereken gerçekçi bir yaklaşımla yazılmış bu kitap, insan psikolojisi üzerindeki genel tabloyu öyle iyi yorumluyor ki, katılmadan edemeyeceksiniz.

Hayata verdiğimiz tepkilerin, yapmaya çalıştığımız eylemlerin, kararlı duruşumuzun ya da buna benzer birçok insani tepkimizin arkasındaki psikolojiyi anlamlandıran, açıklayan, yorumlayan, herkesin okuması gerektiğini düşündüğümüz bir kitap.

7) Psikoloji Kitap Önerisi: İnsanın Anlam Arayışı - Viktor E. Frankl

“Yaşamın anlamı varsa, ıstırap ve ölümün de anlamı vardır ancak kimse bir diğerine bu amacın ne olduğunu söyleyemez.” {alertInfo}

Nazilerin, toplama kampından başlayan, bir kurtuluş hikâyesini anlatan bu kitapta, Viktor E. Frankl, üç bölümden oluşturduğu kitabın ilk kısmında, toplama kampında gördüklerini, deneyimlerini anlatırken, bu akıl almaz olayları sarsılarak okuyorsunuz.

İkinci kısımda, logoterapi kuramını ve uyguladığında aldığı sonuçlardan bahsediyor. Hayatının anlamının eşsiz ve önemli olduğunu, her insan için ayrı bir önem teşkil ettiğini anlatan bu kitabı, kesinlikle okumalısınız.

8) Psikoloji Kitap Önerisi: Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom

"Korkular da yıldızlar gibi hep oradadırlar, ama gün ışığı hep onları gizler." {alertInfo}

Breuer ve Nietzsche'nin doktor-hasta ilişkisi olarak başlayan kitaba, Frued'un da dâhil olması ile kendini tanıma, benliğini keşfetme, değer yargılarımızı, seçimlerimizi sorgulatan harika bir kitap.

Altını çizeceğiniz, üstünde araştırmalar yapacağınız, bazen bazı sayfaları dakikalarca anlamlandırarak okuyacağınız bir eser. Derin ve anlamlı anlatımıyla kendine çekiyor. Mutlaka okumanız gerekiyor.

9) Psikoloji Kitap Önerisi: Keşfedilmemiş Benlik - Carl Gustav Jung

"Yeryüzündeki her türlü hareket ve gelişme insanın eseridir." {alertInfo}

Carl, geçmişten günümüze insanların davranışları hakkında derin incelemelerde bulunuyor bu kitapta. İlkel yaşamdaki sebepler ile uygar toplumdaki sebepleri karşılaştırıyor.

Farklı inanışların kesiştiği, okurken zevkli bir yolculuğa çıkıyormuş gibi bir izlenim veren harika bir kitap. İlkel insan makalesiyle başlayan kitap, kesinlikle okunmalı ve bu derin incelemelerdeki karşılıklı bakış açılarını okurken, hayretle karışık bir duyguya kapıldığınızı hissetmelisiniz.

10) Psikoloji Kitap Önerisi: Açlık - Knut Hamsun

"Bulutsuz, berraktı gökyüzü, benimse gönlüm gölgesiz." {alertInfo}

Behçet Necatigil'in ustalıkla çevirdiği bu eser, Knut Hamsun'un, kişiliğini ve ününü oluşturan büyük bir eserdir. Çok ünlü bir yazar olmanın hayaliyle yaşayan, bir yandan da çobanlık yaparken, sekiz yaşında rahip dayısının yanında eğitime başlaması ile başlıyor mücadelesi.

Ancak buna beş sene dayanabildi ve bu sefer başka bir dayısının yanında ticarete atıldı. Okuma aşkıyla büyülenmiş, adeta susuzluk çeken bir gençti. Hayatında türlü sefalet görmüş, açlıkla boğuşmuş ve bütün bunlar olurken okuma aşkından asla vazgeçmeyen yazarın hikâyesini okurken hüzünlenmeden edemeyeceksiniz.


Bu yazımızda birbirinden değerli, çok okunan psikolojik kitaplar içerisinden 10 psikoloji kitabını sizler için listeledik. En az bir tanesini bile okudu iseniz, değerli yorumlarınızı bekliyor olacağız. İyi okumalar dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu