Tavsiyeler

Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu

25 Ocak 1966 yılında İngiltere’nin Sloug eyaletinde doğan Simon Kernick, küçük yaşlarından itibaren gerilim ve suç türünde romanlar yazmak isteğine sahipti. Bu alanda birçok küçük öyküler yazdı. Bugün ise merakla okunan, gerçek hikâyelerden esinlenerek yazılmış birçok romana sahip. Bu yazımızda Simon Kernick kitapları okuma sırası ve kitapların konusu hakkında bilgi vereceğiz.

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Simon Kernick Kitapları - Okuma Sırası, Konusu

Simon Kernick Kitapları - Polisiye Roman Tavsiyesi

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

Bilinen en önemli serisi olan Tina Boyd isimli dedektifin, dâhil olduğu olayları anlatan kitaplar yazdı. Daha sonra Mike Bolt isimli başka bir dedektif seriye dâhil oldu. Simon Kernick'in yazdığı bu kitaplar, olumlu anlamda birçok yorum aldı.

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Yazar ilk başlarda yazım dili ve akış konusunda eleştiriler alsa da daha sonra kendini geliştirerek, okurlarına harikalar yaratmaya devam etti. Onun eserlerini bu kadar önemli kılan şey ise yaptığı araştırmalar.

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

Gerçek hikâyelerden esinlenmek için yaptığı bu araştırmalar neticesinde, Emniyet Teşkilatı, Anti-Terör Şubesi ve Ağır Organize Suçlar Masası üyeleriyle gizli veya açık görüşmeler yaparak İngiltere'nin bilinenden çok daha derin bir yeraltı suç örgütüne sahip olduğunu gözler önüne seriyor...

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

İngiltere sokaklarında suçluların hız kesmeden ilerlemesini, cinayetleri, terör, uyuşturucu her konuda çatışmanın hiç bitmediği bu romanları, bir solukta bitireceğinize eminiz. Biz hepsini okuduk ve çok sevdik. Polisiye okurların özellikle kaçırmaması gerektiğinin de altını çizmek isteriz.

AYRICA: Jane Casey - Maeve Kerrigan Serisi - Seri Sıralaması ve Kitap Konusu! (Polisiye Roman Serisi)

Simon Kernick Kitapları Okuma Sırası

Ülkemizde yayımlanan kitaplarının sıralaması şu şekildedir:

  1. Ölümcül Risk (Tina Boyd Serisi 1.Kitap)
  2. Gerçekle Yüzleşme Vakti 3:01 (Mike Bolt 1, Tina Boyd 2. Kitap)
  3. Son 48 Saat (Tina Boyd 3. Kitap)
  4. Olduğun Yerde Kal (Tina Boyd 4, Mike Bolt 3. Kitap)
  5. Son 10 Saniye (Tina Boyd 5, Mike Bolt 4.Kitap)
  6. Ültimatom (Tina Boyd 6, Mike Bolt 5. Kitap)
  7. Zamana Karşı (Tina Boyd 7. Kitap)

Kitaplarda Tina Boyd ve Mike Bolt aynı anda yer aldığından, seri birbiri ile bağlantılıdır.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Simon Kernick Kitapları Konusu

1) Simon Kernick Kitapları - Ölümcül Risk Konusu

Stegs Jenner her zaman sınırda yaşamıştır. Gizli görev üstlendiğinde, suçlularla zaman geçirip, onları adaletin karşısına çıkarmak için savaşmaktan başka hiçbir şey düşünmeyen sıra dışı bir kanun adamıdır. Jenner kendi yoluna gitmeye karar verdiğinde, dâhil olduğu operasyon korkunç bir şekilde yanlış gidince tüm şüpheler onun üzerinde toplanır.

Araştırmacı dedektif John ve dedektif Tina Boyd soruşturma için çağırılır. Bilmedikleri şey ise, araştırdıkları olayın onları Londra'nın kötülüğüyle nam salmış uyuşturucu çetesinin kalbine, içlerinden birini de düşmanın namlusunun tam ucuna götürecek olmasıdır.

2) Simon Kernick Kitapları - Gerçekle Yüzleşme Vakti 3:01 Konusu

Cumartesi, öğleden sonra… Telefon çaldığında, çocuklarla bahçedesiniz. Arayan okuldaki en iyi arkadaşınız. Birkaç yıldır görmediğiniz biri. Bu, eski zamanları yâd edeceğiniz dostça bir arama olmalı. Ama değil. Aramasının sebebi farklı.

İşkence altındaymış gibi, kesik kesik, hızlı hızlı soluyor. Birileri ona korkunç bir acı çektiriyor. Çığlık atıyor ve sonra hayatınızı tamamen değiştirecek altı kelime mırıldanıyor: Adresinizin ilk iki satırını...

3) Simon Kernick Kitapları - Son 48 Saat Konusu

Kızın Elimizde!” Akşam olmuş, geç saatte işten dönmüşsün ve ev karanlıklar içinde. İçeri adım atıyorsun ve telefon çalıyor. Cevap veriyorsun ve dünyan alt üst oluyor. On dört yaşındaki kızın kaçırılmış ve onu kaçıranlar yarım milyon sterlin istiyorlar. Parayı toparlaman için sana 48 saat veriyorlar. Eğer polisi ararsan kızın ölecek.

Çaresiz bir şekilde sakin kalmaya çalışırken kocanın -iki yıl önce evlendiğin adamın- da kaybolduğunu fark ediyorsun. Ama o, kızının kaçırılmasına karışmış olamaz. Yoksa olabilir mi? Bu kâbus devam ederken sadece iki şeyden eminsin; kızını canlı bir şekilde geri getirmek için her şeyi yapabileceğinden ve zamanın tükendiğinden...

4) Simon Kernick Kitapları - Olduğun Yerde Kal Konusu

Güvenecek Hiç Kimse Yok

Yazar Rob Fallon, bir gece dışarı çıkıp en yakın arkadaşının sevgilisi Jenny Brakspear ile kendini baş başa bulduğunda, hiçbir şey yaşanmamışken suçluluk duygusuna kapılır.

Kaçacak Hiçbir Yer Yok

Ama iki adam Jenny’nin apartmanına girip Jenny’yi kaçırdığında ve Rob’u öldürmeye çalıştığında, bu suçluluk duygusu yerini şaşkınlığa ve korkuya bırakır. Rob olayı polise bildirdiğinde kimse ona inanmaz. Jenny’nin babasıyla konuştuğunda, adam ona kızının yurt dışında tatilde olduğunu söyler. Eski sevgilisiyle konuştuğunda ise söylediklerinin Jenny’ninkinden farklı olduğunu anlar.

Saklanacak Tek Bir Sığınak Bile Yok

Rob, Jenny’nin hayatının tehlikede olduğunu anlar. Ancak aklında bir sürü soru vardır. Kısa süre sonra, yakalanması zor oldukları kadar korkutucu da olan acımasız katillerin hedefi hâline gelir. Bu adamlar ne istiyordur ve Jenny gibi sıradan bir kızla ne alakaları vardır?

Genç bir kadının hayatının tehlikede olduğunu bilmesine rağmen onu ciddiye alacak kimsenin olmaması Rob’u berbat bir durumun içinde bırakır. Rob ya bu durumu çözecek ya da ölecektir…

5) Simon Kernick Kitapları - Son 10 Saniye Konusu

Bir Erkek, Bir Kadın ve Sadist Bir Katil!

Üçü de korkunç bir yüzleşmeye doğru dörtnala koşarlarken kesin olan tek bir şey var: hayatta kalabilmek için çok sıkı mücadele etmeleri gerekecek.

Sivil Polis

Son on beş yıldır sivil polis olarak çalışan Sean Egan hayatı uçurumun kenarında yaşamaya alışkın olanlardan. Yakın zaman önce Londra'nın en tehlikeli suç şebekelerinden birinin içine sızmayı başardı ve şimdi kendisinden özel bir görev isteniyor: Gece Sürüngeni diye anılan bir seri katili polis nezaretinden kaçırmak.

Katil

Acımasız ama bir o kadar da zeki olan Gece Sürüngeni şöhretini genç kadınları işkence ederek öldürmesine borçludur. Önceki gece tutuklanan katil, cinayetlerden birini işlemediğine dair çok sağlam bir delili olduğunu ve masumiyetini kanıtlayıp asıl katili sunacak çok önemli şeyler bildiğini iddia etmektedir.

Kadın Polis

Dedektif Müfettiş Tina Boyd geçmişi asla yakasını bırakmayan bir bela mıknatısı. Gece Sürüngeni'ni cinayetleri işlemekle suçlayan polis kendisiydi ve şimdi kaçırılan suçluyu bulmak da yine ona düşecek. Ama bunu çok çabuk yapması gerekiyor, çünkü bazı tehlikeli kişiler onu sonsuza dek susturmak istiyor.

6) Simon Kernick Kitapları - Ültimatom Konusu

Tehlike

08.00 sularında, Londra’nın merkezindeki bir kafede büyük bir patlama gerçekleşir.

Ültimatom

Birkaç dakika sonra, bilinmeyen bir terör grubundan on iki saat içinde çok daha büyük bir saldırı yapılacağına dair uyarı gelir.

Mahkum

Toplu katliamdan yargılanmayı bekleyen William Garrett, namıdiğer Fox, bombacıların adını verebileceğini iddia eder ancak bunun bir bedeli elbette olacaktır.

Zaman

Olası vahşeti engellemek için hedeflerini şehrin sokaklarında umutsuzca kovalayan Başmüfettiş Mike Bolt ve Dedektif Tina Boyd, zamana karşı korkunç bir yarışın içine girmiştir. Suçluları yakalamaları gerek, hem de çok geç olmadan!

7) Simon Kernick Kitapları - Zamana Karşı Konusu

Travmatik bir araba kazası.

Kâbusların peşini bırakmadığı, hafızasını kaybetmiş bir adam.

Hayatta kalabilmek için tek yolu var: Hatırlamak.

Matt Barron, geçirdiği travmatik araba kazasının ardından hafızasını yitirir ve kendini kız kardeşinin kırsaldaki evinde bulur. İyileşmeye çalıştığı bu evde ters giden bir şeyler vardır. Her gece kâbusunda aynı kanlı geceyi ve cesedi gören Matt, kız kardeşinden de kendi kimliğinden de şüphe duymaya başlar. Bir gece geçmişi, görmezden gelemeyeceği bir şekilde karşısına çıkar ve artık hayatını sorgulama vakti gelmiştir.

Ne olursa olsun kim olduğunu öğrenmeli ve devamlı kâbuslarına giren o kanlı gecenin sırrını araştırmalıdır. Fakat büyük bir sorun vardır: Geçmişinin sırlarını öğrenmek isteyen yalnızca Matt değildir. Onu peşindekilere karşı koruyacak ve geçmişi hatırlamasına yardım edebilecek tek kişi vardır: Özel ajan Tina Boyd. Üstelik, Matt’e yardımcı olmaya çalışırken kendisinin de içine sürüklendiği gizemli olayları çözmek için fazla zamanları yoktur.


Bu yazımızda siz polisiye roman okuyucuları için Simon Kernick kitapları, okuma sırası ve kitaplarının konusu hakkında bilgi verdik. Eğer sıkı bir polisiye romanı okuyucu iseniz, bu seriyi mutlaka değerlendirin! Kesinlikle sıkı bir kovalamaca okumak isteyenlerin, beğeneceğini düşünüyoruz. Keyifli okumalar dileriz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu