Tavsiyeler

Jane Casey - Maeve Kerrigan Serisi - Seri Sıralaması ve Kitap Konusu! (Polisiye Roman Serisi)

Jane Casey - Maeve Kerrigan Serisi

Söz konusu polisiye kitaplar olunca, müthiş bir kurguyla harmanlanmış, okuyucuyu cezbeden ve serinin bir sonraki kitabını okumaya teşvik eden kitap serilerine ihtiyaç duyuyoruz! Kaliteli bir kurgunun yanında, istikrarlı bir yükselişle her kitapta kendi çıtasını yukarıya taşıyan kitaplar, okuma arzumuzu daha da kamçılıyor! Eğer polisiye kitap serilerini seviyorsanız, çok iyi bir kurgunun yanında kitapların, gerçekçi ve tüyler ürperten detaylarıyla sizleri etkilemesini istiyorsanız, bu içeriğimizde Jane Casey Maeve Kerrigan serisini sizlerle paylaşıyor olacağız. Maeve Kerrigan seri sıralaması nedir? Maeve Kerrigan serisi kaç kitaptan oluşuyor? ve Maeve Kerrigan serisi kitap konuları nelerdir? merak ediyor iseniz, doğru yerdesiniz!

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Jane Casey, 1977 senesinde Dublin, İrlanda‘da doğmuş bir polisiye roman yazarıdır ve yazar, ilk kitabını 2010 senesinde çıkarmış, kitabına ise The Missing adını vermiştir. Ancak bugün, yazarın bu kadar popüler olmasının sebebi Maeve Kerrigan polisiye roman serisidir.

AYRICA: Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Ünlü yazar, Maeve Kerrigan serisi ile popülerliğini artırmış, polisiye roman dünyasında, “Ben de varım!” demiştir. Polisiye konulu kitaplara olan ilgi günden güne artarken, birbirinden kaliteli ve heyecan dolu seriler daha çok ön plana çıkmaktadır. Jane Casey’in Maeve Kerrigan serisi de bu serilerden birisi diyebiliriz!

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

Maeve Kerrigan Seri Sıralaması ve Kitap Konusu

Polisiye kitaplar; genellikle bir dedektif, polis veya adli tıp doktoru karakterlerinin etrafında şekillenir ve seri boyunca karakterler, her kitapta farklı cinayet konularının sebebini ve failini araştırmaktadır. Jane Casey’in Maeve Kerrigan serisi de, karakterize bir seridir ve okuyucular arasında kendine oldukça popüler bir yer edinerek, her kitapta ilginç ve gizemli olay örgüsüne sahip cinayet konularına yer vererek, polisiye kitap yazarları arasında da önemli bir ivme yakalamıştır.

AYRICA: Tess Gerritsen Rizzoli Isles Serisi Kitap Yorumu - Seri Sıralaması

Jane Casey Maeve Kerrigan serisi 8 kitaptan oluşur. Serinin son kitabı olan “Ölüme Terk Edilenler” seriye sonradan eklenmiş olsa da, kitap karakteri Maeve Kerrigan’ın acemi polis olduğu dönemi anlatır, bu nedenle bazı kaynaklarda kitap seriye dahil edilmez. Biz ise sizlerle, Maeve Kerrigan serisini tam listesiyle paylaşıyor olacağız.

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

Jane Casey - Maeve Kerrigan Serisi Sıralaması

  1. 5. Kurban
  2. Acımasız
  3. Sessiz Kurban
  4. Parafili
  5. Sakın Hata Yapma
  6. 11. Kat
  7. Ölülerin Konuşmasına İzin Ver
  8. Ölüme Terk Edilenler

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Jane Casey Maeve Kerrigan serisinin, bazı kaynaklarda 7 adet kitaptan oluştuğu belirtiyor olabilir, ancak “Ölüme Terk Edilenler” de Maeve Kerrigan karakterinin, hayatının bir döneminde geçen olayı anlatmaktadır, bu nedenle bu kitabı da seriye dahil etmek mantıklı olacaktır.

Son olarak, Jane Casey, Maeve Kerrigan serisi 8 kitaptan oluşmaktadır diyebiliriz! Peki, Jane Casey Maeve Kerrigan serisi kitap konuları nelerdir?

AYRICA: Robotların Yükselişi ve Daha Fazlasını İçeren Yapay Zekâ Konulu Kitap Önerileri

Jane Casey - Maeve Kerrigan Serisi Kitap Konuları

1) 5. Kurban

Maeve Kerrigan 5. Kurban Kitabı

Seni yanarken izlemek isteyen bir seri katil var...

Medya ona Ateşçi diyor. Acımasız katil, Londra'nın tenha köşelerinde kurbanlarını öldüresiye dövdükten sonra vücutlarını ateşe veriyor. Dört kadın öldü. Ve şimdi beşinci kurban bulundu...

Maeve Kerrigan, hırslı bir dedektif ve cinayet masasında isim yapmaya kararlı. Çalışma arkadaşları onun duygusal yönünü zayıflık olarak kabul ediyorlar. Maeve'in son kurban Rebecca hakkında, onun acı içindeki ailesi ve dostlarından öğrendikleri arttıkça katili bularak adalete teslim etme azmi de o kadar artıyor.

Ama bütün kanıtların yanarak küllere karıştığı olaylarda kimsenin görmediği bir katil nasıl yakalanır?

2) Acımasız

Maeve Kerrigan Acımasız Kitabı

Polis cinayet dedi. O adalet diyor...

Halk için o bir kahraman! Mahkûm edilmiş pedofilleri hedef alan bir katil.

İki adam çoktan öldü. Ölene dek işkenceye maruz kaldılar.

Polis bile bu vakalara öncelik vermiyor. Çoğu, iki ölü pedofilin doğru yönde atılmış bir adım olduğunu düşünüyor.

Fakat, Maeve Kerrigan'a göre kimsenin, adaleti kendi elleriyle uygulamasına izin verilmemeli. Genç ve deneyimsiz olan Kerrigan, kurban ne suç işlerse işlesin cinayetin cinayet olduğuna inanmak istemektedir. Katilin vahşeti şiddetlendikçe, Kerrigan da adaletin sağlandığından emin olmak için ne kadar ileri gidebileceğiyle yüzleşmek zorundadır.

3) Sessiz Kurban

Maeve Kerrigan Sessiz Kurban Kitabı

Genç kız ilk kurbandı... Boğazı kemiğe kadar kesikti, karşı koyma şansı bulamadı. İkinci kurban annesiydi. Kadın, karşı koymak için en azından bir süre mücadele etti. Kimsenin görmediği bir katil nasıl yakalanır?

Güney Londra'da suç mahalline çağırılan Maeve Kerrigan'ın ilk aklına gelen, bunun sonu kötü biten aile içi bir kavga olduğuydu. Ancak, üst kattaki odalardan birinde kanlar içinde ve bilincini yitirmiş bulunan kocası, katil değil üçüncü kurban olduğu konusunda ısrarlıydı. Durum böyleyken, tek tanık onun genç kızıydı ve konuşmuyordu!

4) Parafili

Maeve Kerrigan Parafili Kitabı

Doktor, avukat, polis memuru, seri katil... Kapıyı açmak için hangisine daha çok güvenirdiniz?

Maeve Kerrigan, üç kadını kendi evlerinde boğarak öldüren bir seri katilin izini sürüyor... İçeriye zorla girildiğine dair hiçbir iz yok, bütün işaretler onu, kurbanların kendilerinin içeriye aldığını gösteriyor.

Üçüncü cinayette katilin bıraktığı delil, Maeve'in eline onu şaşkına çeviren bir şüpheli verir: Maeve'in ortağı Komiser Josh Derwent. Maeve onun bu işle bir ilgisi olduğuna inanmayı önce reddeder, acaba onu ne kadar iyi tanımaktadır? Çünkü bu Derwent'ın cinayetle suçlandığı ilk olay değildir...

Belki de katil çok yakınınızda ve siz onu tanıyorsunuz!

5) Sakın Hata Yapma

Maeve Kerrigan Sakın Hata Yapma Kitabı

Sakinleşmek için bir milyona kadar say...

Hedefinde polislerin olduğu bir katil nasıl yakalanır? Bir katil, Londra'ya korku salmaktadır ama bu defa hedefte polisler vardır. Erkek polis memurlarına karşı yapılan vahşice saldırıları soruşturmakla yine hemen Maeve Kerrigan ve amiri Josh Derwent görevlendirilmiştir.

Ancak katilin polis gücüne duyduğu bu öfkeye neyin sebep olduğu hakkında çok az bilgileri vardır. Üstelik katilin yeni bir saldırı gerçekleştirmesinin an meselesi olduğunu da bilmektedirler.

6) 11. Kat

Maeve Kerrigan 11. Kat Kitabı

Kuzey Londra’daki yüksek katlı bir apartmanı kasıp kavuran yangının ardından, on birinci kattaki bir daireye kilitlenmiş iki ceset bulunur. Ancak dedektif Maeve Kerrigan ve cinayet ekibinin olay mahallinde olmasının sebebi üçüncü kurbandır. Görünüşe göre muhalif milletvekili Geoff Armstrong, bir yangında kapana kısılmış, kurtarılmayı beklemek yerine ölüme atlamayı seçmiştir.

Ancak böyle sağcı bir milletvekilinin yoksul, farklı kültürlerde insanların yaşadığı Maudling Sosyal Konutları'nda ne işi vardır? Meave ve ondan kıdemli meslektaşı Derwent, enkazı incelerken herkesin sakladığı bir şey varmış gibi görünen on birinci kattaki sırları ortaya çıkartır. Kerrigan, akıllı ve ilginç mizah anlayışıyla okuyucunun güvenini kazanmak için kararlı bir kahramandır.

7) Ölülerin Konuşmasına İzin Ver

Maeve Kerrigan Ölülerin Konuşmasına İzin Ver Kitabı

Cesetsiz bir cinayet.

On sekiz yaşındaki Chloe, o gün batı Londra’daki evine döndüğünde bütün evi kana bulanmış bir hâlde bulur. Annesi Kate de ortalarda yoktur. Tüm ipuçları bunun bir cinayet olduğunu göstermektedir.

Konuşmaya korkan bir kız.

Maeve Kerrigan, çavuş dedektif olarak başladığı yeni görevinde kendini ispat etmeye kararlıdır. Chloe’nin bir şeyler sakladığından şüphelenir ama onu konuşturmak imkânsızdır.

Her şeyi kanıtlayabilecek bir dedektif.

Olayın yaşandığı sokaktaki herkes şüpheli konumundadır. Maeve’in ihtiyacı olan tek şey bir kişinin konuşmasıdır ancak bu gerçekleşmeyecektir. Çünkü bir cinayet davasında bile bazı sırlar paylaşılamayacak kadar korkunçtur.

8) Ölüme Terk Edilenler

Maeve Kerrigan Ölüme Terk Edilenler Kitabı

Her şeyin başladığı noktadasın!

Azılı bir tecavüzcü kadınlara saldırıyor ve onları güney Londra sokaklarında ölüme terk ediyordu. Genç kadın polis Maeve Kerrigan, bir aile içi şiddet vakasıyla karşılaştığında tesadüfen de olsa son kurbanı bulacak olmaktan korkuyordu. Hem acemi bir polis hem de bir kadın olarak eğer davaya yardımcı olacak kadar ciddiye alınmak istiyorsa sadece kendi sinirlerini değil, meslektaşlarının da cinsiyetçi tavırlarını göz ardı etmek zorunda kalacaktı.

Uluslararası çapta çok satan Jane Casey, Ölüme Terk Edilenler kitabında okurlarını Maeve’i henüz acemi bir polis olduğu günlere götürüyor.


Jane Casey’in Maeve Kerrigan serisi, polisiye kitaplar denildiğinde akla ilk gelen serilerden birisidir. Bizler de bu içeriğimizde, Jane Casey - Maeve Kerrigan serisine yer vermek istedik. Maeve Kerrigan seri sıralaması ve kitapların konularıyla ilgili merak edebileceğiniz her şeyi sizlerle paylaştık. Okuma tutkunuzun hiç kaybolmaması dileğiyle!

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu