Tavsiyeler

Tess Gerritsen Rizzoli Isles Serisi Kitap Yorumu - Seri Sıralaması

Tess Gerritsen Rizzoli Isles Serisi Kitap Yorumu

Gerilim, polisiye ve tamamen kanla kaplanmış bir kitap serisi okumak istiyor iseniz, Tess Gerritsen'in Rizzoli & Isles serisi tam size göre. Serinin aynı zamanda bir televizyon dizisi de bulunuyor ancak söz konusu, kitapların uyarlandığı film ya da diziler olunca, en etkili olayların kitaplarda daha iyi yansıtıldığını dile getirmek gerekiyor. Bu yüzden bu yazımızda Tess Gerritsen Rizzoli Isles seri sıralaması ve kitapların konusuna değiniyor olacağız.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Başarılı gerilim yazarı Tess Gerritsen, aynı zamanda bir doktor ve bu alandaki uzmanlığını da, serinin ilk kitabı Cerrah'a da yansıtmış bulunuyor. Cerrah kitabı ile kitap listelerini kasıp kavuran Tess Gerritsen, çok sevilen dedektif Jane Rizzoli’yi kaleme almaya devam ediyor! Polisiye romanları okumayı seviyor iseniz, bu seriyi kaçırmamanızı tavsiye ederiz!

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Polisiye okurken gerilmek, detaylarıyla kanlı olayları okumak istiyor iseniz, yazarın bu serisini değerlendirmek isteyebilirsiniz. Okurken tüylerinizin ürpereceğine eminiz ancak merakınız kitapları bitirmenizi sağlayacak. Seriyi okuyanların çoğu, en çok Cerrah kitabını sevdiklerini dile getiriyor, bakalım siz ne düşüneceksiniz?

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Serinin içerisinde aynı zamanda ara öyküler de bulunuyor ancak bunları seriden bağımsız olarak ayırmak daha doğru olacağı için yazımızda bu öykülerin detaylarına inmedik. Ancak yine de okumak isteyecek kişiler için sıralamaya kısa öykülerin isimlerini koyacağız. Parantez içerisinde ise ‘Ara Öykü’ olarak belirteceğiz. Dilerseniz öyküleri de okuyabilirsiniz ancak okumak istemezseniz de bir sorun yok, biz sizinle asıl seriyi paylaşıyor olacağız. Sıralamaya uyarak seriyi okuyabilirsiniz.

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

İçindekiler

  1. Tess Gerritsen Rizzoli Isles Seri Sıralaması
  2. Tess Gerritsen Cerrah Kitap Konusu
  3. Tess Gerritsen Çırak Kitap Konusu
  4. Tess Gerritsen Günahkâr Kitap Konusu
  5. Tess Gerritsen İkiz Bedenler Kitap Konusu
  6. Tess Gerritsen Siliniş Kitap Konusu
  7. Tess Gerritsen Mefisto Kulübü Kitap Konusu
  8. Tess Gerritsen Ruh Koleksiyoncusu Kitap Konusu
  9. Tess Gerritsen Buz Gibi Soğuk Kitap Konusu
  10. Tess Gerritsen Sessiz Kız Kitap Konusu
  11. Tess Gerritsen Sona Kalan Kitap Konusu
  12. Tess Gerritsen Diriliş Kitap Konusu
  13. Tess Gerritsen Bir Sırrım Var Kitap Konusu

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

Tess Gerritsen Rizzoli Isles Seri Sıralaması

Tess Gerritsen Rizzoli Isles Seri Sıralaması

  • Cerrah
  • Çırak
  • Günahkâr
  • İkiz Bedenler
  • Siliniş
  • Mefisto Kulübü
  • Ruh Koleksiyoncusu
  • Buz Gibi Soğuk
  • Ucubeler (Ara Öykü)
  • Sessiz Kız
  • İsimsiz Ceset (Ara Öykü)
  • Sona Kalan
  • Diriliş
  • Bir Sırrım Var

AYRICA: Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Tess Gerritsen Cerrah Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Cerrah, dedektif Jane Rizzoli'nin merkezinde bulunduğu cinayet soruşturmalarının yürütüldüğü bir olayı ele alıyor. Ekibin içindeki tek kadın dedektif olan Jane, kadınları hunharca katlettikten sonra, onların rahimlerini kesip alan azılı bir katilin peşine düşüyor.

AYRICA: Lisa Kleypas - Wallflowers Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Katil oldukça zeki ve asla arkasında iz bırakmayan birisidir. Hedefinde ise, daha önce saldırıya uğramış ve bundan zorlukla kurtulmuş olan Doktor Catherine Cordell var.

AYRICA: Lisa Kleypas Hathaways Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Catherine Cordell, yıllar önce, onu öldürmeye çalışan adamı silahla vurarak hayatta kalmıştır ancak şehirde cinayetler işleyen bu yeni adamın cinayeti işleyiş şekli, tıpkı ona saldıran adamın davranışlarına benzemektedir.

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

Catherine, onu öldürdüğünden emindir fakat bu yeni adamın vahşice işlediği cinayetlerinden de korkmaktadır. Bu katil kimdir ve Catherine'den ne istiyordur?

Tess Gerritsen, gerilimi gerçekten iyi kontrol ediyor.

Nefes nefese bir gerilim, tüylerinizin ürpermesine neden olacak, bizden söylemesi!

Tess Gerritsen Çırak Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Tess Gerritsen yarattığı Cerrah, gerilimine devam ediyor!

Cerrah'da, Jane'in cesaretiyle yakalanan katil tutuklanır. Jane, avuçlarına bıçak saplayan bu adamın hayatı boyunca kâbuslarının başrolü olacağından emindir. Ancak çok geçmeden şehirde yeni kadın cinayetleri işlenmeye başlar.

İşlenen cinayetlerin, Cerrah'ın işlediği cinayetlerine benzerliği korkutucudur. Jane, korkularının tekrar gün yüzüne çıktığını hisseder ama kolayca teslim olmaya niyeti yoktur. Bu yeni katilin, Cerrah'a hayran olan yeni birisi olduğu anlaşılır.

Aksi gibi, nereden geldiği belli olmayan ve hemen her olay yerinde Jane'in yetki alanına karışan bir FBI ajanı da, kadın dedektifin sorunları arasına eklenir. Çok geçmeden, tutuklu kaldığı yerden Cerrah da kaçar ve iki katil birleşerek daha da ölümcül bir tehlike haline gelir.

Cerrah'ın hedefinde ise, geçen sefer alamadığı, ona karşı koyarak onu tahrik eden dedektif Jane Rizzoli vardır. Jane ise onun istediği şeyi, yani korkuyu ona vermemeye kararlıdır.

Tess Gerritsen Günahkâr Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Tess Gerritsen, dedektif Jane Rizzoli'nin yanına, seriye adli tıp doktoru Maura Isles'i dâhil ediyor. Her kitapta farklı konularıyla, farklı katillerle karşımıza çıkan başarılı yazar, bu kitapta da okurunu etkilemeyi başarıyor!

Maura Isles, manastırda işlenmiş bir cinayet için olay yerine çağırılır. Soğuk havada, bir manastırda karşılaşması pek mümkün görünmeyen bu cinayet herkeste şok etkisi yaratır. Rahibelerden birisi öldürülmüş, birisi ise ağır bir şekilde yaralanmıştır. Öldürülen genç rahibenin hayatını araştırırken karşılaştıkları şeyler Maura ve Rizzoli'yi çok etkiler.

Başka bir olay yerinde ise, elleri ve ayakları eklem yerlerinden kesilmiş, cüzzamlı gibi görünen bir ceset bulunur. Birbirinden tamamen farklı görünen fakat aslında bağlantılı olan bu cinayetler adli tıp doktoru Maura'yı ve kadın dedektif Jane Rizzoli'yi işin içinden çıkamaz hale getirir.

Bir yandan da, ilişkilerle arası hiç iyi olmayan Jane Rizzoli, Çırak davasında tanıştığı FBI ajanı Gabriel'den hamile kalmıştır. Her şeyin üst üste geldiği zamanda, olaylar nasıl çözülecek?

Kaçırmamanız gereken bir kitap daha!

Tess Gerritsen İkiz Bedenler Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Tess Gerritsen, Rizzoli & Isles serisinin çıtasını yükseltiyor!

İkiz Bedenler, Maura Isles'in önünde, arabasında ölü bulunan bir kadınla başlıyor. Maura, uçaktan inip evine döndüğünde, evinin önündeki olay yeri şeritlerini, polis arabalarını ve cenaze aracını görünce şaşırır. Maura, olay yerlerinden tanınan, 'ölüm kraliçesi' olarak adlandırılan bir adli doktordur.

Olay yerine, ne olduğunu anlamak için yaklaşırken, onu tanıyan herkesin şaşkın bakışlarıyla karşı karşıya kalır. Ne olduğunu anlayamaz ve tanıdık bir yüz için etrafına bakar.

Dedektif Jane Rizzoli'yi gördüğünde ise, aynı şaşkın bakışları onun yüzünde de görür. Çok geçmeden, bunun korkunç bir nedeni olduğunu anlayacaktır.

Evinin önüne park edilmiş bir arabada, direksiyonun başında öldürülmüş bir kadın cesedi vardır ve Maura'ya korkunç bir şekilde benzemektedir. Maura'yı canlı gören herkes, kafa karışıklığıyla genç kadına bakar. Maura da en az onlar kadar şaşkındır çünkü artık ölü olan bu kadın, gerçekten de kendisinin bir kopyasıdır.

Cesedin üzerinde otopsi yapılır ve alınan örnekler Maura'nın DNA'sı ile karşılaştırılır. Öldürülen genç kadın, Maura'nın varlığını dahi hiç bilmediği ikiz kardeşidir. Genç kadın, ikiz kardeşinin hayatına dair derin bir araştırma içine girer ve korkunç gerçeklerle karşılaşır.

Asla gerçek ailesini tanımayan Maura, vahşice işlenmiş cinayetlerin sebebini araştırırken, ailesinin geçmişine ulaşır. Geçmişine ve ikiz kız kardeşinin geçmişine dair yaptığı araştırmalar, olayların çözülmesine yardımcı olacak mıdır?

Soluk soluğa okuyacağınız bir roman daha!

Tess Gerritsen Siliniş Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Tess Gerritsen, İkiz Bedenler'den sonra tempoyu daha da yükseltiyor!

Maura Isles, otopsi yapmak için getirilen cesetlerin arasında iken, cesetlerden birisinden ses geldiğini duyar ve irkilerek sesin geldiği cesede bakar. Ceset torbasını açtığı anda, ceset de gözlerini açarak ona bakar. Maura Isles, hala hayatta olan kadının nasıl ölüm sebebiyle morga getirildiğini anlamaz ve onu hemen acil servise yönlendirir.

Ancak artık canlı olan cesedin başka bir amacı vardır. Öldüğü sanılan kadın hastanede olay çıkararak birçok kişiyi rehin altına alır. Birkaç kişiyi vurur ve eğer istediklerini yapmazlarsa, daha fazla cesedin olacağını söyleyerek tehditlerde bulunur.

Tam o sırada, hamilelik kontrolü için hastaneye gelen dedektif Jane Rizzoli de kadının rehinelerinden birisi haline gelir. Dışarıda, Maura, Jane'in eşi FBI Ajanı Gabriel onu ve beraberindeki rehineleri kurtarmak için seferber olurlar.

Yeniden hayata dönen kadının ise istekleri vardır. Yanına yeni bir adam da katılmıştır. Söylemek istedikleri için medyanın dikkatini çekmeye çalışan bu kişiler acaba istediklerine ulaşabilecek midir?

Jane Rizzoli, eşi Gabriel ve Doktor Maure Isles onların bu isteğini yerine getirebilecek midir?

Tess Gerritsen Mefisto Kulübü Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Şeytan'ın varlığı bir gerçek. Şeytan caddelerde aramızda yürüyor. Ve Şeytan, sinsice aramıza karışıp şekilden şekile giriyor...

Dedektif Jane Rizzoli ve adli tıp doktoru Maura Isles, yine korkunç bir şekilde işlenmiş cinayetlerin sebebini araştırmak için iş başındadır.

Doktor Maura Isles, olay yerine çağırıldığında sıradan bir vakayı inceleyeceğini düşünür ancak olay yerine geldiğinde işlerin hiç de öyle olmadığını anlar. Jane ile birlikte, yemek için hazırlanmış dört kişilik bir masanın üzerinde kesik bir el görürler, ardından mutfağa girdiklerinde ise parçalanmış bir kadın cesedi bulurlar.

Üstelik kadının kesilmiş başı, şeytana ait olduğunu düşünülen çizimlerin ortasına konmuştur. Her yerde satanizme ait çizimler vardır ve Maura ile Rizzoli, adeta bir şeytanın hüküm sürdüğü olay yerinde şaşkınlıkla karışık bir korkuyla kalakalır.

Bu süreçte, kendilerini şeytanın varlığına inanan ve onun yok olmasına adayan Mefisto Kulübü, dedektif Jane ve Doktor Maura ile iletişime geçer. Bütün bu olayları şeytanın yaptığını düşünmektedirler.

Ayrıca cinayetin işlendiği vakitte telefonla, kulübün üyelerinden olan nöropsikiyatrist Joyce aranmıştır. Rizzoli, katilin Joyce'i aradığını düşünmektedir ancak tek bir ipucu bile yakalayamadan iki cinayet daha işlenir.

Bir polis memurunun ardından nöropsikiyatrist olan Joyce de katledilir. Maura, Mefisto kulübünün lideri Antony Sansone'nun yardımları ile olayı çözmeye çalışır. Acaba katil kimdir?

Tess Gerritsen Ruh Koleksiyoncusu Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Doktor Maura Isles, Boston'da bir müzenin bodrumunda bulunan iki bin yıllık bir mumyayı inceleyen ekip tarafından çağırılır. İki bin yıllık mumya bütün medyayı heyecanlandırmıştır. Acaba mumya bir kadına mı yoksa erkeğe mi aittir? Maura da bu soruları merak eder ve mumyayı incelemek için kararlaştırılan saatte ekibin arasına katılır.

Ekipte arkeoloji ile yakından ilgilenen ve müzede çalışan Nicholas ile Josephine isminde iki kişi vardır. Mumyaya yapılan bilgisayarlı taramada, mumyanın içinde olması imkânsız olan bir cisim bulurlar: bir kurşun!

İşler bir anda değişir ve mumyanın detaylı bir taraması yapılır. Mumya evet bir kadına aittir ama iki bin yıllık değil, aksine oldukça yakın bir tarihe, son yarım yüzyıla aittir. Bir cinayet soruşturmasına dönen olayda Maura ve Rizzoli, ortalıkla bir arkeoloji katilinin dolaştığı konusunda hemfikir olurlar.

Çok geçmeden müzede çalışan Josephine'nin arabasının bağajına yeni bir ceset bırakılır. Olaylar gittikçe içinden çıkılmaz bir duruma gelir. Katil kimdir ve Josephine'den ne istemektedir? Rizzoli olayın içine girdikçe mide bulandırıcı gerçekler ortaya çıkar. Arkeoloji katili, psikopat kelime anlamını tam olarak taşıyan birisidir.

Tess Gerritsen Buz Gibi Soğuk Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Kitabın adı gibi, insanı buz gibi soğuk karların arasında hissettiren, ürpertici bir kitabı okumaya hazır olun!

Doktor Maura Isles, bir tıp konferansı için oldukça soğuk olan bir bölgeye, Wyoming'e gider. Boston'daki soğuk, buradaki soğuğun yanında hiçbir şeydir. Maura bir yandan da Peder Daniel ile yaşadığı gizli aşk yüzünden sıkıntı içindedir. Daniel ile bir yol ayrımına geldiğini düşünürken, üniversitedeki arkadaşlarından Doug'a rastlar. Doug, 14 yaşındaki kızı ve iki kişilik arkadaş grubu ile gelmiştir.

Maura'ya bir akşam yemeği teklif eder ve Maura da kabul eder. Doug ona grup olarak gezintiye çıkacaklarını söyler ve bir değişiklik olacağını söyleyerek Maura'yı da davet eder. Maura karışık kafasına iyi geleceğini düşünerek teklifini kabul eder ve otelden çıkışını yapar.

Nereye gideceğini kimseye söylemez ve böylelikle yola çıkarlar. Yoğun kar yağışı ve kar fırtınasında, GPS'in yönlendirmesine uyarak bir tepenin noktasına gelirler ve arabaları saplanıp kalır. Arabayı saplandığı yerden çıkarmaya uğraşırlar ancak başaramazlar. Üstelik GPS onları gidecekleri yere değil de ıssız bir yere getirmiştir. Her şey kötüye gitmektedir.

Ne yapacaklarını düşünürken, özel mülk alanı olan bir tabelaya rastlarlar ve tabelanın işaret ettiği bölgeye ulaştıklarında birçok ev görürler. Şanslarının yaver gittiklerini düşünürler ancak durum hiç de öyle değildir. Ahşap evler terk edilmiş gibi görünmektedir.

Kasabadaki bütün evlerin kapıları kilitsiz, kimsesiz ve ürpertici bir şekilde sessizdir. Sanki burada yaşayan insanlar birden ortadan kaybolmuş gibidir. Maura'nın da içinde olduğu grup mecburen evlerden birisine sığınır.

Bu kasabadaki insanlar nereye gitmiştir?

Tüyler ürpertici bir gerilim!

Tess Gerritsen Sessiz Kız Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Tess Gerritsen’in en iyi romanlarından birisi olan Sessiz Kız’da, Çin mahallesinde bulunan kesik bir el, olay haline gelir. Bölgeye gelen Rizzoli ve Maura, elin bulunduğu binanın çatısında elin sahibini bulurlar. Simsiyah giyinmiş ve boğazından kesilerek öldürülmüş olan bu kadın kimdir ve neden bu şekilde öldürülmüştür?

19 yıl önce yaşanan bir katliamın bu eli kesik kadınla ne alakası olabilir? Maura ve Rizzoli olayın derinlerine indikçe tüyler ürpertici bir katliam hikâyesiyle karşılaşıyor. Kayıp kızlar, Çin mahallesinde yaşanan olaylar ve maymun kralın kim olduğu sorusu, okuyucuyu sayfalara kilitlemeyi başarıyor.

Tess Gerritsen Sona Kalan Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Herkesin yarası vardır, ama bazılarınınki daha belirgindir…

Dedektif Jane Rizzoli, ailesi katledilmiş olan Teddy adındaki bir çocuğun olayını soruşturmaya başlar. Basit bir hırsızlıktan çok daha öte bir durum olduğu anlaşılan olayla benzerlik gösteren iki çocuk daha vardır.

Claire ve Will adındaki bu iki çocuğun da aileleri katledilmiştir. Jane önce aileleri, ardından da koruyucu aileleri öldürülen bu çocukların arasındaki bağlantıyı araştırmaya başlar.

Rizzoli ve Maura olayın derinlerine indikçe ilginç olaylarla karşılaşır. Bu üç çocuğun ailelerinin arasındaki bağlantı, onları varlığını bilmedikleri bir gruba götürür. Sayfalar akıp giderken merak duygunuzun hiç bitmeyeceği ve sonuyla kesinlikle şaşıracağınız bir kitap daha.

Tess Gerritsen Diriliş Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Tess Gerritsen birbirinden ilginç olaylarla okuyucuları etkilemeye devam ediyor! Diriliş kitabında her şey, usta bir avcı olan Leon Gott’un evinin garajında ölü bulunmasıyla başlar.

Maura ve Rizzoli araştırmaları sonucunda işlenen cinayetin, altı yıl önce Afrika’da düzenlenen bir safari gezisinde esrarengiz şekilde işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğunu anlarlar.

Doktor ve dedektif, katliamın arkasındaki sır perdesini aralamak için o safariden kurtulan tek kişiye, Millie Jacobson’a ulaşmak zorundadır ancak Millie yaşadığı olayları hatırlamak istememektedir. 6 yıl önce ne yaşanmıştır? Yeni işlenen cinayetlerin yıllar önce işlenen cinayetlerle arasında ne gibi bir bağlantı var?

Son sayfasına dek süren bir gerilim!

Tess Gerritsen Bir Sırrım Var Kitap Konusu (Rizzoli Isles Serisi)

Rizzoli & Isles serisinin son kitabı olan Bir Sırrım Var’da Tess Gerritsen tüyler ürperten bir gerilimle kalemini konuşturmaya devam ediyor.

Sıradan bir muhasebeci kadın ile korku filmi yapımcısı bir adamın yan yana bulunan cesetleri, akıllarda soru işareti bırakır. Neden öldükleri belli olmayan bu iki kişinin otopsi incelemesinde, Doktor Maura Isles, bu iki cinayetin birbiriyle bağlantılı olabileceğini düşünür.

Jane olayı derin bir şekilde soruşturmaya başlayınca, geçmişe kadar giden taciz, çocuk cinayetleri, tecavüz gibi olaylarla karşılaşırlar. Asıl katilin saklandığı, suçu olmayan bir adamın yıllarca hapis cezası aldığı olayda çocukların dünyasına yüklenmiş bilinçaltı korkularına yakından tanık olacağız. Gerilimin dozu yine yüksek!


Tess Gerritsen Rizzoli ve Isles serisi ile polisiye yazarların arasında öne çıkmayı başarmış durumda. Aynı zamanda bir doktor olan yazar, yazdığı her kitapta okuyucularını derinden etkilemeyi başardı. Bu yazımızda, yazarın en çok sevilen serisi Rizzoli & Isles serisini yorumladık. Rizzoli ve Isles serisi kitap yorumları ve kitap sıralamasını merak edenler için faydalı olmasını umuyoruz. Keyifli okumalar.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu