Tavsiyeler

Lisa Kleypas Hathaways Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Lisa Kleypas Hathaways Seri Sıralaması

Sizlerle daha önce, Lisa Kleypas’ın Wallflowers Serisi’nden bahsetmiştim. Tarihi roman kitaplarına özellikle bayılıyor iseniz, Lisa Kleypas’ın tam da zevkinize hitap eden bir kalemi var. Birbirinden güzel, komik, tutkulu hikâyelere sahip olan romanlarını okudukça, bir diğer kitabını satın almak isteyeceksiniz. Hathaways serisi, benim de çok severek okuduğum bir seri oldu. Seri, kesinlikle yazarın en güzel kitaplarından oluşan bir seri. Hepsi çok ayrı, çok akıcı, çok romantik, çok tutkulu bir hikâye barındırıyor. Okurken kendimden geçiyorum diyebilirim. Özellikle Leo karakterini çok sevdim diyebilirim. Komik ve nükteli sözleriyle, kendisine âşık eden bir karakter desek, abartmış olmayız! Okuyunca anlayacağınızı düşünüyorum. Bu yazımda Lisa Kleypas Hathaways serisi kitap yorumları ve seri sıralaması ile karşınızdayım. Keyifle okumanızı diliyorum.

AYRICA: Lisa Kleypas - Wallflowers Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

İçindekiler

  1. Lisa Kleypas Hathaways Seri Sıralaması
  2. Benimle Kal Kitap Yorumu - Hathaways Serisi
  3. Vazgeçmem Senden Kitap Yorumu - Hathaways Serisi
  4. Gecemi Aydınlat Kitap Yorumu - Hathaways Serisi
  5. Daha Sabaha Çok Var Kitap Yorumu - Hathaways Serisi
  6. Meğer Ne Çok Sevmişim Kitap Yorumu - Hathaways Serisi

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

Lisa Kleypas Hathaways Seri Sıralaması

  1. Benimle Kal
  2. Vazgeçmem Senden
  3. Gecemi Aydınlat
  4. Daha Sabaha Çok Var
  5. Meğer Ne Çok Sevmişim

AYRICA: Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Lisa Kleypas Hathaways Serisi Kitap Yorumları

Benimle Kal Kitap Yorumu - Hathaways Serisi

Benimle Kal, Hathaway kardeşlerinden en büyüğü olan Amelia'nın ve bir çingene zengini olan Cam'in hikâyesi.

Amelia kardeşlerinin sorumluğunun altında ezilmiş, bir anne, bir baba, bir abla olabilmek için çabalarken bir de onlara uzak akrabalarından kalmış bir mirasla uğraşmak zorundadır. En büyük erkek kardeşi Leo Ramsay, kız arkadaşını kaybettiği için neredeyse akıl sağlığını yitirmenin eşiğine gelmiş birisidir.

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

Amelia o ve kız kardeşleriyle uğraşırken, karşısına çıkan varlıklı bir çingene olan Cam'den etkilenmeden de edemez ve ona arkadaşlık teklif eder. Cam ile birlikte sıkıntıların üstesinden gelirlerken birbirlerine karşı olan çekimi de göz ardı edemezler. Ve bir çingene ile bir leydi toplumun kabul etmeyeceği bir eşleşmeyle evlenirler. Hikâye oldukça cezbedici!

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

Vazgeçmem Senden Kitap Yorumu - Hathaways Serisi

Hathaway kardeşlerden ikincisi olan Winiffred, salgın bir kızıl humma hastalığına yakalanıyor.

Küçüklüğünden beri âşık olduğu çingene Merripen'i bırakıp, tedavi olmak için uzaklara gidiyor. Merripen ise Win'i her şeyden çok seven ama kendi şeytanları ile uğraşmaktan yorulmuş bir adam. Win'den etkilendiğini ona belli etmiyor.

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Win'in bütün itirazlarını görmezden gelerek ondan uzak durmaya çalışıyor. Win ise kendisinden uzak olan bu adamın soğuk tavırlarına dayanamıyor. Küçüklüğünden beri ailesiyle büyüyen Merripen, aynı zamanda bir çingene ancak genç kadın için bu hiç önemli değil. Onu çok seviyor.

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Yakalandığı hastalık onu öldürebilecek bir hastalıkken, Merripen'in hazırladığı bir ilaç sayesinde hayata tutunuyor ve sonra da kardeşi Leo ile birlikte tedavi görmek için uzaklara gidiyor. Sağlıklı bir şekilde döndüğünde Merripen'i zorlamaya, onu köşeye sıkıştırmaya başlıyor.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Merripen ya sevdiğine sahip çıkacak ya da Win, hayatını başka bir adamla kuracak! Tutkuya, aşka, gelgitlere karşı koyamıyorlar. Merripen'in kabuğunu kırmak çok zor olsa da nihayet aşk kazanıyor.

Çok keyifli bir hikâye daha...

Gecemi Aydınlat Kitap Yorumu - Hathaways Serisi

Hathaway kardeşlerinden, Poppy Hathaway, anormal olan ailesini çok seviyor ancak biraz daha durgun, daha aksiyonsuz bir hayata ihtiyaç duyuyor. Ayrıca çok hoşlandığı bir adamla da mektuplaşıyorlar.

İlginç ailesi ile birlikte balolara katılmak için Londra’daki ünlü bir otele gidiyorlar. Poppy sevdiği adamla burada karşılaşacağını umuyor ancak hiç beklemediği gizemli bir adam tarafından köşeye sıkıştırılıyor!

Poppy bu adam yüzünden otelin hiç bilmediği bir karanlık geçidine girmek zorunda kalıyor ve orada, karanlıktan çıkıp gelmiş bir prensle karşılaşıyor!

O prens otelin sahibi, Harry Rutledge. Sır gibi bir adam. Gizemli, yakışıklı ve tabii ki tehlikeli!

Poppy ondan çok etkileniyor. Ama bir sevdiği var.

Harry de ondan çok etkileniyor ve kadının mektuplaştığı her kimse onu bulup evlilik niyetinden vazgeçiriyor. Poppy'den o kadar çok etkileniyor ki, onu elde etmek için uzak durduğu evliliğe bile razı. Poppy de onunla evlenmeyi kabul ediyor ve aradan çok geçmeden kocasının yalnızca tutku için kendisi ile evlendiğini anlıyor. Bu adam, aşkı neden istemiyor? Buz gibi, soğuk tutkuyla dolu bir evliliği hangi kadın isteyebilir? Harry bunu anlamaz ise, Poppy’i kaybedebilir.

Okuması zevkli bir kitap daha! Hathaways serisindeki her karakter mükemmel bir şekilde hayatlarının aşklarını buluyorlar.

Daha Sabaha Çok Var Kitap Yorumu - Hathaways Serisi

Okurken en çok güldüğüm romandı çünkü Leo Ramsay karakteri öyle komik bir karakter ki, aklımı başımdan aldı diyebilirim. Yazar gerçekten bütün kitaplarında neşeli, komik mizacını konuşturmayı çok iyi başarıyor. Leo, uzak akrabalarından kalan unvan ve mirasla baş etmeye çalışıyor.

Üstelik kızıl humma salgınına yakalanmış ve kardeşi Win ile birlikte tedavi gördükten sonra ailesinin yanına geri dönmüş.

İkinci kitap olan Vazgeçmem Senden'de, işleri devralıyor ancak hala tam olarak bir şey öğrenebilmiş değil.

Kendi hikâyesinde, Daha Sabaha Çok Var, ise tam bir komedi karakter. Aynı zamanda yakışıklı, karizmatik, genç ve akıllı olduğu kadar zekice yaptığı şakaları ile de genç kadınların gözdesi.

Ancak onu etkileyen tek kadın ne yazık ki evlerinde yaşayan, kardeşlerine mürebbiyelik yapan o kadında! Catherine Marks!

Catherine Marks ile ikinci kitaptan beri bir kavga, bir sürtüşme içerisindeler. Evin beyine kafa tutan, geçmişi gizli, bir sır küpü gibi ortalıkta gezinen ve onu açıkça görmezden gelen bu kadın, Leo'nun bütün sınırlarını zorluyor. Ondan hem çok etkileniyor, hem de uzak durmak istiyor ama ne yazık ki bunu beceremiyor.

Catherine onu o kadar çok cezbediyor ki, onunla uğraşmak Leo için adeta bir günlük uğraş haline geliyor. Ona takmadığı lakap, etmediği hakaret yoktu. Birbirlerinden hoşlanmayan bu ikili, küçük bir kıvılcımla her an tutuşmaya hazırdı.

Kitapta, kendilerine miras kalan evin alınma tehdidi ile karşılaşıyorlar ve tek çözüm olarak da Leo'nun evlenmesi öneriliyor. Leo istemediği bir evlilik yapmak zorunda. Eğer evlenmezse oturdukları ev ve arazi ellerinden gidecek. Genç adam bu durumda birtakım sürtüşmelerden sonra Catherine'yi kendine eş olarak seçiyor.

Catherine ise onu bayağı bir süründürüyor. İkisinin arasındaki o tatlı atışmaları okumak o kadar keyifliydi ki! Hathaway ailesi kesinlikle bir şenlik! O ailenin içinde olmak istiyorsunuz. Harika bir aile. Her karakter kendine özgü. Ailenin en küçük üyesi Beatrix hayvanları çok sevdiği için de, ailenin birçok hayvanı var.

Sosyetenin kabul ettiği ancak dedikodusunu hep yaptığı bu ailenin içinde en eğlenceli, en matrak, en kafa karakter kesinlikle Leo. Onun hikâyesini defalarca okumaktan kendimi alamıyorum.

"Marks!" diyerek Catherine'yi tuzağa düşürdüğü her anı, itiraf etmeliyim ki büyük bir heyecanla okudum. Siz de okumalısınız kesinlikle!

Meğer Ne Çok Sevmişim Kitap Yorumu - Hathaways Serisi

Meğer Ne Çok Sevmişim kitabı insanın içine dokunan bir kitap. Çok hoş, çok romantik. Beatrix Hathaway, ailenin, kardeşlerin en küçük üyesi. Hayvanlara, doğaya çok düşkün. Bir Hathaway olarak elbette özgürlüğüne de düşkün, gerçek aşka inanan bir kadın. Bitkilerden, hayvanlardan, doğadan çok iyi anlıyor.

Bir gün arkadaşı Prudence, ona Christopher Phelan isminde bir adam ile yazıştığı mektubu gösteriyor. Mektubu okuyan Beatrix o kadar etkileniyor ki, arkadaşının umursamaz tavrına sinir olarak ona, adama cevap vermesi için yalvarıyor. Christopher savaşta olan bir asker.

Prudence'den etkileniyor ve ona mektuplar yazıyor ancak Prudence onun savaştan sağ salim dönüp dönemeyeceğini bilemediği için ona umut vermek istemiyor. Biraz bencil bir kız. Beatrix ise o duygu dolu mektubun cevapsız kalmasına üzülüyor. Prudence, ona, "Öyleyse ona sen yaz ve benim adıma imzala." deyince dayanamayıp Christopher'ın mektubuna cevap yazıyor.

Christopher da ona cevap yazıyor ve Beatrix, kendini Prudence'ye yalvarırken buluyor: "Ona bir kez daha yazmama izin ver!"

Prudence ilgisiz bir şekilde adını lekelemeyecek şekilde onunla kendi adına mektuplaşmasına izin veriyor.

Beatrix ile savaşta olan Christopher mektuplaşıyorlar. Duygular, hisler kelimelerin arasından birbirlerine süzülüyor. Beatrix adama âşık oluyor ancak adam onu Prudence olarak bildiği için çok üzülüyor.

Christopher da Prudence'nin böyle derin bir kişiliği olduğunu çok geç fark ettiğine üzülerek ona savaştan dönene kadar beklemesini söylüyor ancak asıl yazdığı kişinin Beatrix, beslediği kirpiler yüzünden küçümsediği kadın olduğundan habersiz. Christopher savaştan döndükten sonra ne oluyor dersiniz? Okumanız için bu kısımdan bahsetmeyeyim.


Lisa Kleypas Hathaways serisi kitap yorumları ve seri sıralaması içeriğimi okudunuz. Lisa Kleypas, yazdığı karakterlerle, okuyucuları kendisine hayran bırakmaya devam ediyor. Hathaway serisi, kesinlikle okunması gereken, ihtiras dolu bir seri. Bu yazımda özellikle Lisa Kleypas’ın Hathaway serisinden bahsetmek istedim ki, tarihi roman okumaktan keyif alan okuyucular, kitap listelerine not alsın. Keyifli okumalar diliyorum.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu