Tavsiyeler

Google Doodle Nedir? Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Google Doodle Nedir? İlk Doodle Logosu

Google, günümüzde bu şirketi duymayan birisi var mı acaba? Aramadan, birçok servise ev sahipliği yapan ve devasa kaynaklara sahip olan işte bu şirket, küresel bir büyüklüğe de sahip. Ancak eğlenceli birçok şey ile de ilgilenmiyor değil. Örneğin, google doodle nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Gerçekten ya - doodle da nedir ki? İşte bu içeriğimizde sizlerle, doodle nedir ve doodle'ın ortaya çıkış hikâyesinden bahsediyor olacağız.

AYRICA: Blogger Güvenli midir? Blogger Güvenlik Önlemleri (Kapsamlı Anlatım)

İçindekiler

  1. Google Doodle Nedir?
  2. Google Doodle Nasıl Doğdu?

Google Doodle Nedir?

Doodle, Google'ın özel günler için tasarladığı logolar bütününe verilen bir isim. Özel günler, bilim insanlarını anmak ve ünlü sanatçıların ölüm yıl dönümlerinde tasarlanan oldukça profesyonel ve güzel bir logolar bütünü denilebilir. Peki, doodle'lar ilk zamanlarda da bu kadar profesyonel miydi dersiniz? Elbette, hayır. İlk doodle ise Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından tasarlandı. Peki ilk doodle nasıl doğdu dersiniz? O hâlde içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Google Doodle Nasıl Doğdu?

Doodle Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Senelerden 1998 - Nevada çölündeki "Burning Man" (Yanan Adam) festivaline katılan Google şirketini bir nevi var eden, Larry Page ve Sergey Brin, festivale katıldıklarının bir ibaresi olarak, orijinal Google logosunu değiştirdi. Böylelikle bu durum, şirket kurucularının ofisin dışında yer aldığını gösteriyordu. Yapılan ilk doodle elbette oldukça sade ve basit idi. Ancak bu fikir, oldukça profesyonel olacak doodle kavramının doğmasına sebep oldu.

İlerleyen senelerde, Google'da çalışan Dennis Hwang'dan özel bir gün için daha logo yapmasını istediler. Google kullanıcıları tarafından büyük bir beğeni karşılanan bu logodan sonra - Hwang, Google Doodle bölümünde sorumlu kişi olmuştu. Bundan sonra ise, Google Doodle'ları daha düzenli ve özel günlerde sürekli değişecek hatta oynanabilen oyunlara da dönüşecek şekilde profesyonelleşmişti.

Günümüzde ise oldukça yetenekli çizerlerin sorumluluğunda Google doodle'ları. Google Doodle'larının neye göre belirlendiğini de söylemek gerekir ise, tutkulu ve yetenekli düşünürleri anmak ve yıl dönümlerini kutlamak için oluşturulduğu dile getirilebilir.


Bu içeriğimizde sizlerle, google doodle nedir sorusunun yanıtını paylaştık. Günümüzde düzenli olarak güncellenen Google logosu, beğeni ile karşılanıyor milyonlarca insan tarafından. Google'ın bu denli büyük bir şirket olması, onun çok ciddi olmasını gerektirmez. İşte bu gibi güzel doodle'ların var oluşu, Google'ın eğlenceli bir ruhunu da gösteriyor desek yanlış olmayacaktır. Google doodle'larının arşivine ulaşmak için ise, buraya tıklamanız yeterlidir.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu