Tavsiyeler

Blogger Güvenli midir? Blogger Güvenlik Önlemleri (Kapsamlı Anlatım)

Blogger Güvenlik Önlemleri

1999 senesinde aktive olan Blogger, ilk olarak Pyra Labs adlı bir firmaya ait idi. Daha sonra ise Google tarafından satın alınarak, geliştirilmeye devam edildi. Günümüzde ise daha modern, materyal bir paneli ile blog servisleri arasında lider konumda denilebilir. Blogger güvenli mi? sorusu ise, "elbette güvenli, neden olmasın ki?" şeklinde yanıtlanabilir. Çünkü sunucu / web server olarak Google altyapısı kullanılmakta olup, bu yönde herhangi bir sunucu paneli veya FTP erişimi olamaması da güvenlik seviyesini artırmaktadır. Bu içeriğimizde sizlerle, blogger güvenlik ayarları nasıl yapılır? sorusunu detaylı bir şekilde yanıtlamaya çalışıyor olacağız. Umarız ki Blogger kullanıcıları için de faydalı bir içerik olacağı kanısındayız.

AYRICA: Hosting Nedir? Ne İşe Yarar? (Kapsamlı Anlatım)

Blogger Güvenlik Önlemleri Nasıl Yapılır?

Blogger Güvenlik Ayarları

AYRICA: WordPress mi? Blogger mı? Hangisini Tercih Etmeliyim?

1. E-posta adresi güvenliği başta geliyor.

Blogger, altyapısal olarak Google'a entegre olduğu için, giriş için de spesifik bir kullanıcı adı ve şifre yerine, direkt Gmail hesabı gerekiyor. Bu yüzden Blogger hesabınızın güvenliği demek, aslında Gmail hesabınızın güvenliği anlamına gelir. Çünkü temelini, Gmail hesabınızın güvenliği oluşturur. Bu yüzden, Gmail hesabınızı güvende tutmanız oldukça önem arz etmektedir.

AYRICA: Blockchain ve Kripto Para Arasındaki Fark Nedir?

İki adımlı doğrulama & ikincil bir kurtarma e-posta adresi ve güvenlik sorusu gibi önlemleri almanız, belirlemeniz bu yönde tavsiye edilebilmektedir. Yani Gmail hesabınız ne kadar güvenli ise, bir nevi Blogger hesabınızda o kadar güvenli olacaktır demek yanlış olmayacaktır. {alertInfo}

2. Şifrelenmiş temaları kullanmamak gerekiyor.

Birçok insan maalesef ki ücretli & lisanslı bir ürün için, "onun cracklisi de bulunur," düşüncesi ile indirme sağlayabiliyor. Ancak bu durum maalesef ki uzun vadede üzücü sonuçları beraberinde getirebilmektedir. Blogger'daki hesabınız ve veri güvenliğiniz için de, kesinlikle şifrelenmiş & cracklenmiş bir tema kullanmayınız. Eğer lisanslı bir tema kullanmak istiyor iseniz, ücreti ile satın almanız en doğru tercih olacaktır.

Çünkü şifrelenmiş temalar, blogunuzu farklı adreslere yönlendirebileceği gibi, ister istemez veri güvenliği bazında da tehdit oluşturabilecektir. Bu yüzden, şifrelenmiş bir tema kullanmanın olumsuz pek çok etkileri bulunduğunun altını çizmek isteriz.

3. Kaynak dosyalara çok dikkat etmelisiniz.

Blogger'ı özelleştirmek için, pek çok yol mevcut. Yani varsayılan widget'lar haricinde manuel kodlanmış eklentileri kullanırken, dikkatli olmalısınız. Çünkü bu kodların içerisine gizlenmiş olan kötücül birçok JavaScript dosyası olabilir. Dolayısı ile genellikle varsayılan widget'ları kullanmanızı tavsiye edebiliriz.

Yine de farklı bir eklenti kullanmak istiyor iseniz, ne olursa olsun, yapımcısının güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Çünkü yapımcısı güvenilir olmayan eklentiler, yine uzun vadede güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kalmanızı beraberinde getirebilmektedir.

4. SSL kullanımının önemini hatırlayın.

Siteniz ile aranıza farklı bir kişi girmesini engellemek ve yüksek seviyede veri güvenliği için zaten Blogger'da varsayılan olarak SSL özelliği mevcut. Dolayısı ile sitenizi oluşturduktan sonra mutlaka, HTTPS özelliğini aktif etmeye özen göstermelisiniz.

Bu işlemi Ayarlar sayfasından kolaylıkla ilgili özelliği aktive ederek gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde, hem ziyaretçileriniz güvenle sitenizi ziyaret edebilecek, hem de siteniz için SEO (arama motoru optimizasyonu) bazında artı puan sağlayacaktır.


Bu içeriğimizde sizlerle, blogger güvenli midir ve blogger güvenlik önlemleri çerçevesinde önemli maddelere göz atmış olduk. Blogger uzun vadede, Google altyapısına sahip olduğu için, oldukça sağlıklı ve sağlam bir altyapı sunar. Dolayısı ile güvenlik bazında yukarıdaki önlemleri de göz önünde bulundurursanız, kolay kolay problem yaşamazsınız. Sizin de Blogger güvenlik ayarları ile ilgili farklı önerileriniz var mı? Aşağıdaki yorum bölümü ile fikirlerinizi, önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu