Tavsiyeler

Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Polisiye Roman Önerileri - Tavsiyeleri

Hemen hemen herkesin gizemli olaylara bir merakı vardır. Korkutucu oldukları gerçektir ama yine de merak etmeden duramazsınız. Bir olayın neden geliştiği, buna kimin sebep olduğu ve nasıl meydana geldiği mutlak bir gizemle yoğurulmuşsa sizi cezbeder. Biraz tüyleriniz diken diken olsun, biraz merakınızı körüklesin, biraz da gece uyuduğunuzda uykularınız kaçsın istiyorsanız size birbirinden ilginç konulara ve olaylara sahip, merakla okuyacağınız gerilimi yüksek 10 tane polisiye roman önerileri yapacağız. Bu romanlar bazen aynı yazara ait olabilir ama gelin görün ki her hikâye kendini yücelten bir korkuya sahiptir! Şimdiden iyi okumalar diyoruz!

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Gerilimi Yüksek Polisiye Romanları

AYRICA: Düzgün Diksiyona Sahip Olmanın Yolları - Diksiyon Nasıl Düzeltilir?

Mario Mazzanti - Şah Mat

Polisiye Roman Önerileri - Mario Mazzanti - Şah Mat

AYRICA: 24 Farklı Kişiliğiyle Billy Milligan Kimdir? Hayatı - Kişilikleri - Hastalığı - Ölümü

Mario Mazzanti'nin lezzetli mi lezzetli bu ilk kitabını okuduğunuza pişman olmayacaksınız. Eğer sıkı bir polisiye tutkunuysanız, yazarın sade bir dille yazılmış, müthiş bir kurguyla harmanlanmış bu kitabını seveceğinizi düşünüyoruz.

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

Kitapta, suç psikiyatrisi olarak polise destek veren Claps'in suçluların davranış profilini inceleyerek onları somut hale getirdiği oldukça zorlu bir görevi vardır. Fakat bu sefer ki katil adeta polisle satranç oynamakta ve polisler bir adım yakın olduklarını düşündükleri anda, onlara yanıldığını ispatlayan cinayetlerle cevap vermektedir. Bu zeki katilin amacını ve kendisini yakalamak kolay olmayacaktır.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Mario Mazzanti - On İçimdeki Katil

Polisiye Roman Önerileri - Mario Mazzanti - On İçimdeki Katil

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

Mario Mazzanti'nin ilk kitabı Şah Mat'ta tanıdığımız Doktor Claps, On İçimdeki Katil kitabında daha önce hiç denk gelmediği bir durumla karşı karşıyadır. Yıllar önce art arda iki kadını kaçırıp onlara işkence edip öldürdükten sonra yakalanan Riondino'nun yıllar sonra, kaldığı rehabilitasyon kliniğinden kaçtığını duyunca vahşetle dolu günlerin yeniden başlayacağını anlar.

AYRICA: Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Yıllar önce yakalanan Riondino herkesin şaşırmasına neden olabilecek nadir görülen bir psikolojik rahatsızlığına sahiptir. Bir bedende farklı kişilikleri barındırabilen, çoklu kişilik bozukluğuna sahip bu katil, artık serbest dolaşmakta ve yeni cinayetler işlemektedir. Doktor Claps bu zeki katili yakalayabilecek mi? Ustaca kurgulanmış, gerilimin, aksiyonun kovalamacanın hiç bitmediği bir kitap.

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

Mario Mazzanti - 444 Basamak

Mario Mazzanti Riondino'ya geniş bir yer ayırarak katili bizlere daha çok anlatmak istemiş olmalı ki, 444 Basamak adlı kitabı, On İçimdeki Katil'in devamı olarak yayımlanmış.

Polisiye Roman Önerileri - Mario Mazzanti - 444 Basamak

Santa Ana Tepesi, Ekvador Quayaquil’deki en etkileyici yerlerden biridir. Ancak tepeye ulaşmak için her biri numaralandırılmış olan tam 444 basamağı aşmanız gerekir. Tam olarak 382. basamakta kayıplara karışan Amerikalı turist Sheile Boss birden gündemin ana konusu haline gelir.

Turistin kayboluşu, kaybolmadan önce konuştuğu İtalyan adam, Doktor Claps'in, elinden kaçırdığı Riondino'yu yakalayabileceğine sıkı sıkıya tutunduğu inancı için adeta bir ışık haline gelir. Ancak Riondino çok zeki bir katildir. Onu yakalamak kolay olacak mıdır?

John Burley - Sadist

John Burley, tüyler ürperten bir hikâyeyi bizlere sunmuş. Okurken kelimenin tam anlamıyla gerileceğinizden eminiz.

Polisiye Roman Önerileri - John Burley - Sadist

Ohio'nun kuzeybatısında şehrin karmaşasından uzak kendi halinde, huzurlu bir kasaba bulunmaktadır. Ancak korkunçtan da öte bir yöntemle işlenen cinayetler, durumu tam tersi haline getirir. Kasabanın adli tıp uzmanı Doktor Ben Stevenson, kabasadaki doğal ölümlerle ilgilenmek haricinde, iki oğlu ve karısıyla sakin bir yaşam sürmektedir.

Korkunç bir şekilde öldürülen insanların cesetleri önüne geldiğinde onları derinlemesine inceledikçe olayın bambaşka bir boyuta dönüştüğünü fark edecek ve bu noktada bir karar vermesi gerekecektir. Bu korkunç cinayetleri işleyen katil kim?

John Verdon - Aklından Bir Sayı Tut

John Verdon'un ilk kitabı olan Aklından Bir Sayı Tut çok sevildi ve birçok dile çevrildi. Yazar devamını getirerek altı kitap daha yazdı. Oluşturduğu David Gurney karakterinin analitik zekâsıyla çözümlediği her olayın içinde oldukça zeki ve acımasız bir katil vardı. Yazarın bu ilk kitabında da, kurbanını, kurbanın kendisinden iyi tanıyan bir katille karşı karşıyayız.

Polisiye Roman Önerileri - John Verdon - Aklından Bir Sayı Tut

David Gurney, emekli olmuş bir cinayet dedektifidir ve eşiyle birlikte kırsal bir bölgede yaşayarak emekliliğin tadını çıkarmaktadır. Bir gün eski bir arkadaşından haber alır. Arkadaşı Mark elinde dosyalarla onun evine gelir ve başında çok büyük bir belanın olduğunu, hayatından endişe ettiğini, eski arkadaşlıkları hatırına ona yardım etmesi gerektiğini söyler.

Tehdit olduğunu düşündüğü mektuplar aldığını başta bunu umursamadığını ama sonrasında korkmaya başladığını kabul etmek istemese de dile getirir. Katil ona iki tane mektup göndermiştir ve mektupta onu öldüreceğini söylemektedir. David, bu zekice kurgulanmış oyunun içine girdiği andan itibaren, hiç hayal etmediği bir durumla karşılaşır. Arkasında deliller bırakmasına rağmen bir türlü yakalanamayan bu katil kimdir?

Wulf Dorn - Karabasan

Psikolojik gerilimde önemli bir isim olan Wulf Dorn, okurken düşündüren, gerilime sürükleyen bir kurguyla karşımıza çıkıyor.

Polisiye Roman Önerileri - Wulf Dorn - Karabasan

Simon, anne ve babasının ölümüyle sonuçlanan kazadan sağ kurtulduğu için kendini affedemez. Kâbuslar görmeye başlar ve bir süre psikolojik tedavi görür. Tedaviden sonra halası ile ağabeyinin yanına yerleşir fakat bu yeni yaşama alışmak onun için zordur.

En kötüsü de kâbuslarının gerçeğe dönüşmesidir, peşindeki yaratık uyanmıştır. Karanlığın sardığı her yerde gözleri ışıl ışıl parlıyordur. Genç bir kız ortadan kaybolur ve her şey böyle başlar. Heyecan ve gerilimin sayfa sayfa aktığı bir kitap!

Wulf Dorn - Travma

Fısıldıyorlar, gülüyorlar, tıslıyorlar ve ağlıyorlar. Gitgide yükseliyor sesleri, gitgide. Biz her yerdeyiz. Artık kuralları biz koyacağız. Gelecek bizim.

Polisiye Roman Önerileri - Wulf Dorn - Travma

Laura Schrader
, ıssız bir dağ yolunda, kaza yapmış bir araçtan kurtarılır. Aracın bagajında kafatası parçalanmış bir çocuk cesedi bulunmaktadır. Dahası, kazanın gerçekleştiği bölgeye yakın bir köyün tüm sakinleri aniden ortadan kaybolmuştur.

Birbiriyle bağlantılı bu olayları inceleyen psikolog Robert Winter ve emniyet güçleri büyük bir bilmeceyle karşı karşıya kalır çünkü yaşadığı travmayı atlatamayan Laura Schrader’in köyde olanlarla ilgili ilk ifadesi hayal ürünü gibi görünmektedir. Laura başına gelenleri Robert Winter’e anlattıkça ve köyde arama başlatan polis kanıtlara ulaştıkça bu kâbustan uyanmak daha da imkânsızlaşır.

Tess Gerritsen - Ruhundaki Zehirle Yüzleş

Polisiye Roman Önerileri - Tess Gerritsen - Ruhundaki Zehirle Yüzleş

Ünlü yazar Tess Gerritsen'in kitapları insanda bağımlılık yapabilir. Ruhundaki Zehirle Yüzleş kitabında, ortada iki ceset vardır. İlk ceset bir muamma, ikinci cesetse bir uyarıdır. Cinayetlerin artması üzerine adli tıp uzmanı Kat, elini kolunu sallaya sallaya dolaşan bir seri katilin varlığından endişe eder.

Fakat ne polisi ne de belediye başkanını ikna edebilir çünkü onun şüphelendiği kişi tanınmış bir isimdir. Kat, katilin bir sonraki hedefinde kendisini mi görecektir? Katile yaklaştığı her adımda onun sandığından da yakında olduğu keşfeder.

Thomas Harris - Kuzuların Sessizliği

Buffalo Bill lakabıyla tanınan bir seri katil, bazı kadınların peşine düşmektedir. Katilin belli bir amacı vardır ama cesetler farklı eyaletlerde bulunduğu için kimse bunu kavrayamaz.

Polisiye Roman Önerileri - Thomas Harris - Kuzuların Sessizliği

FBI Akademisi’nde genç bir stajyer öğrenci olan Clarice Starling, büronun davranış bilimleri bölümünden Jack Crawford tarafından çağırılınca şaşırmıştır. Görevi, çok zeki bir psikiyatr ve korkunç bir katil olan, Baltimore Akıl Hastanesi’nde tutularak kriminal cinnet açısından yakından izlenen Dr. Hannibal Lecter ile görüşmektir. Lecter’ın, katillerin zihin yapısıyla ilgili öngörülerinin, Buffalo Bill’in izinin sürülmesine ve adamın yakalanmasına yardım edebileceği düşünülmektedir.

Zeki ve çekici bir kadın olan Starling, kendini Lecter gibi keskin zekâlı biriyle garip ve yoğun bir ilişki içinde bulunca sarsılır. Adamın, Buffalo Bill ve genç kadının kendisi hakkındaki şifreli ipuçları; Starling’i tüm okurların tüyler ürpertici ve son derece sürükleyici bulacağı bir araştırmaya sürükler.

Dan Brown – Da Vinci Şifresi

Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre'un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin etrafındaki izleri takip ederek bu garip esrar perdesini araladıkça, ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfederler. Büyük usta, bu sırrı herkesin görebileceği bir yere, ünlü eseri Mona Lisa tablosunun içine gizlemiştir.

Polisiye Roman Önerileri - Dan Brown – Da Vinci Şifresi

Langdon bu garip bağlantıyı açığa çıkarınca tehlike artar. Cinayete kurban giden müze müdürü de, Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, Da Vinci ve aralarında diğer ünlülerin de bulunduğu gizli bir kuruluş olan Sion Manastırı Derneği'nin bir üyesidir.

Langdon, aydınlatmaya çalıştıkları bu tehlikeli sırrın yüz yıllardır tarihin derinliklerinde gizlendiğinden şüphelenir. Böylece Paris ve Londra sokaklarında amansız bir kovalamaca başlar. Langdon ve Neveu, kendilerini, atacakları her adımı önceden bilen esrarengiz olduğu kadar da çok zeki olan bir adamla karşı karşıya bulurlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse Priory'nin büyük yankılar uyandıracak bu çok eski gerçeği ebediyen kaybolacaktır.


Bu yazımızda sizler için okuduğumuz ve çok beğendiğimiz 10 kitaptan bahsettik. Hepsi birbirinden ilginç kurgularıyla, siz polisiye severlerin aklını başından alacağına eminiz. Eğer bu kitaplardan birisini bile okuduysanız, düşüncelerinizi bizimle paylaşmanızı isteriz. Polisiye roman önerileri hakkında sizin de tavsiyeleriniz varsa, yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Bu tarz kitap önerileri yazılarımız devam edecektir. Keyifli okumalar dileriz!

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu