Tavsiyeler

Lisa Kleypas - Wallflowers Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Lisa Kleypas - Wallflowers Serisi

Sizlere romantik mi romantik bir seri ile geldim! Aşk, ihtiras, tutkuyla harmanlanmış historical romansları okumaktan hoşlanıyor iseniz, Lisa Kleypas’ın Wallflowers Serisi tam size göre! Özellikle biraz tarihi aşkların içerisinde anlatılan aşk hikâyelerinin karşı konulmazlığına çekiliyorsanız, Lisa Kleypas bu konuda harika romanlar yazıyor. Kabul edelim, aşk romanları okumaya bayılıyoruz. Özellikle hikâyeler insanı cezbediyor, merakımızı kamçılıyor ise tadından yenmiyor!

AYRICA: Lisa Kleypas Hathaways Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

Hayata kısa bir mola, yorgunluğa da tatlı bir ara gerekiyor. Bu yazımda tam da bu sebeple, birbirinden güzel hikâyelere, konulara ve tutkulu, ihtiraslı aşklara sahip Lisa Kleypas’ın Wallflowers serisini yorumlayacağım.

AYRICA: Sarah MacLean - The Bareknuckle Bastards Serisi

Kitapların konusunu, sıralamasını merak ediyor iseniz, yazıyı okumaya devam ediniz. Bir yandan da kitapların isimlerini not etmeyi unutmayın ve sıralamayı mutlaka takip edin! Kitapları okuduktan sonra, bir süs bitkisi olmayı ve siz romantik hanımlar, gönlünüzün prensini bulmayı dileyeceksiniz, benden söylemesi!

AYRICA: Fantastik Roman Hush Hush Serisi - Becca Fitzpatrick

Lisa Kleypas - Wallflowers Serisi Kitap Yorumları - Seri Sıralaması

AYRICA: John Verdon - Dave Gurney Serisi Sıralaması ve Kitap Yorumu

İçindekiler

  1. Lisa Kleypas Wallflowers Serisi Sıralaması
  2. Lisa Kleypas - O Yaz Kitap Yorumu » Wallflower Serisi
  3. Lisa Kleypas - Ben Böyleyim Kitap Yorumu » Wallflower Serisi
  4. Lisa Kleypas - Sevgim Sana Ait Kitap Yorumu » Wallflower Serisi
  5. Lisa Kleypas - Nisan Yağmurları Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

AYRICA: Simon Kernick Kitapları, Okuma Sırası ve Konusu (Polisiye Roman Tavsiyesi)

Wallflowers Serisi Sıralaması

  1. O Yaz
  2. Ben Böyleyim
  3. Sevgim Sana Ait
  4. Nisan Yağmurları

AYRICA: Çok Okunan Psikoloji Kitap Tavsiyeleri (10 Adet)

Lisa Kleypas - O Yaz Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Lisa Kleypas - O Yaz Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Kitap, dört kadının bir balo salonunda tanışmasından sonra aralarında kurdukları ittifakla, yakın arkadaşlıkları ve kendilerine uygun bir eş arayışlarını konu alıyor. Annabelle, Lilian, Daisy ve Evangeline kendi aralarında evlenme çağı geçen yaşça büyük kişinin Annabelle olduğuna karar verirler. İlk önce onun kendisine uygun bir eş bulması için el birliği ile çalışmaya başlarlar.

AYRICA: Merakla Okuyacağınız Gerilimi Yüksek Polisiye Roman Önerileri

Annabelle aynı zamanda durumlarının çok kötü olmasından dolayı acilen saygın, zengin bir adamla evlenmek zorundadır. Toplumda itibar görmek için bu adamın saygın bir unvanının olması şarttır. Bu uğurda yaşlı bir adamla bile evlenmeyi göze alabilir.

AYRICA: Sosyal Medyada Paylaşılacak Sözler (Kitaplardan Alıntılar)

Dört kadın Annabelle'ye uygun bir eş bulmak için uğraşırlarken, diğer yanda Annabelle'nin ayaklarını yerden kesen, onu tutkusuyla büyüleyen yakışıklı, karizmatik, zengin ancak toplumda bir unvanı olmayan ticaret adamı Simon vardır. Simon yıllar önce ondan tutkulu bir öpücük çalmıştır, yıllar sonra hala aynı çekiciliğiyle genç kadının aklını karıştırmaktadır.

Simon ondan metresi olmasını ister, ancak Annabelle saygın bir evlilik yapmak istediği için bunu reddeder. Ancak Simon'a karşı koymak zordur.

Kızlar onu Simon'dan uzak tutmak ister. Simon ise, Annabelle'den çok etkileniyor, onu metresi yapmak için genç kadının sınırlarını zorluyordur. Evlilikten hiç hoşlanmayan bu adam, Annabelle'nin evlilik merakına karşı koyamayarak ona evlenme teklifi eder.

Annabelle artık parasızlıktan zor duruma düşmüş ailesini korumak için Simon'un teklifini kabul eder. Toplumda saygın bir unvana sahip olmadıkları için balolara, davetlere katılamayacak olsalar da en azından Simon zengindir ve Annabelle ona âşık olmuştur.

Birbirini sürekli zorlayan, kaçan bir kadın, kovalayan bir adam - mükemmel bir aşk. Okurken çok keyif aldım diyebilirim ama bu seride en sevdiğim karakter Lilian ve Marcus idi. Lilian'ın karakterinde kendime ait bir şeyler gördüğüm için özellikle o kitabı daha çok sevmiş olabilirim. Lilian ve Marcus'un hikâyesi ise "Ben Böyleyim"

Lisa Kleypas - Ben Böyleyim Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Lisa Kleypas - Ben Böyleyim Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Serinin ikinci kitabı, Ben Böyleyim, aralarında ittifak yapmış olan dört kadının ilki olan Annabelle'nin evlenmesinden sonra sırası gelen Lilian'ın hikâyesini anlatıyor. Lilian asi, dik bakışlı ve hazır cevap bir kadın. Kesinlikle kendini erkeklere ya da kadınlara ezdirmeyen bir karaktere sahip. Beni çok etkileyen tarafı da bu. İngilizlerin aristokrat takıntılarından nefret ediyor. O, özgür ruha sahip bir kadın. Ve aynı kendisi gibi bir karaktere sahip olan Marcus'tan istemeden de olsa çok etkileniyor. Marcus ile birbirlerinden hiç hoşlanmıyorlar.

İkisi de kibirli, ikisi de burnu yere düşse kaldırmayacak tipler. Lilian onunla ağız dalaşına girmeyi çok seviyor ama aynı zamanda onun egoist bir adam olmasından dolayı ondan nefret ediyor. Ancak yeni almış olduğu bir parfüm, Marcus'u çileden çıkarıyor ve Marcus, Lilian'ı öperek aralarındaki kıvılcımı başka bir boyuta taşıyor.

Ancak Marcus soylu bir İngiliz. Ailesinin kökleri çok eskiye dayanıyor. Bir Amerikalı kadınla değil, bir İngiliz kadınıyla evlenmek zorunda. Ancak Lilian'a karşı koyamıyor. Ve sonunda aralarındaki aşka ve tutkuya boyun eğiyorlar. Okuması çok keyifli bir romandı. Bu seri içinde en sevdiğim romandı diyebilirim. Hepsi çok güzel ama bu romandaki karakterlerin birbirlerine olan zıtlıkları, kavgaları, tutkuları kitap boyunca heyecanı canlı tuttu.

Ve kendilerine "Süs Bitkileri" diyen dört kadından ikincisi de evlenerek, kısmetini bulmuş oldu. Mutlaka okumalısınız.

Lisa Kleypas - Sevgim Sana Ait Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Lisa Kleypas - Sevgim Sana Ait Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Serinin üçüncü kitabı olan Sevgim Sana Ait, gerçekten de güzel bir kitap. Dört kadın arkadaşın arasında, en çekingen, en utangaç ve kekeleyen Evangeline'nin hikâyesini konu alıyor. Evangeline, akrabalarından şiddet görüyor. Aç bırakılıyor, terbiye ediliyor(!). Evangeline bu aileden kurtulmak, bir kumarhane işleten babasının yanında kalmak istiyor ancak bir kumarhane leydilere göre değil. Üstelik babası da çok hasta.

Bu durumda o aileden kurtulmak ve mirasın çoğunu da almak için acilen birisiyle evlenmek zorunda. Bu durumda, ünlü bir dük olan, çapkın, serseri Sebastian'ın kapısına dayanıyor. Bir gece yarısı evinde, hiç beklemediği bir kadını gören Sebastian, kadın bir de ona evlenme teklifi edince şaşırıp kalıyor.

Sebastian, babasının savurganlığı yüzünden dukalığı kurtarmak için yüklü miktarda paraya ihtiyaç duyuyor, Evangeline'nin ise dük olan bir eşe ihtiyacı var. Ona bir anlaşma sunuyor. Anlaşmalı bir evlilik yaparak Evangeline ona işkence eden ailesinden kurtuluyor, Sebastian da çok istediği paraya kavuşuyor.

Tabii ki, aşkı hiç hesaba katamıyorlar. Çapkın adam uslanıyor, çekingen kadın bütün duvarlarını yıkıyor. Ve ortaya muhteşem bir aşk çıkıyor. Yaşayan en büyük klişe olan Sebastian, çapkınlığı bırakıp bir kadının aşkıyla dize geliyor. Okuması gerçekten çok keyifliydi. Sizin de seveceğinizden eminim.

Lisa Kleypas - Nisan Yağmurları Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Lisa Kleypas - Nisan Yağmurları Kitap Yorumu » Wallflower Serisi

Serinin son kitabı olan, Nisan Yağmurları, Lilian'ın kardeşi Daisy'nin hikâyesini konu alıyor. Daisy tıpkı ablası Lilian gibi özgür ruhlu, ancak uysal, kitaplara âşık bir karakter. Ancak bir gün babası ona karşısına alıyor ve artık evlenmesi gerektiğini, onun için daha fazla para harcayamayacağını, kendisine uygun bir eş bulup bu sezonda evlenmezse onu kendi bulduğu bir damat adayıyla evlendireceğini söyleyerek onu uyarıyor.

Daisy telaşa kapılıyor ve bunu süs bitkileriyle paylaşıyor. Kızlar hep birlikte Daisy'nin evlenebileceği muhtemel damat adayları hakkında bir liste yapıyorlar.

Ancak muhtemel bir aday bulunamadığı bir anda Daisy'nin babası, onun için bir aday seçtiğini, Daisy'nin çocukluktan beri bildiği Matthew Swift ile evleneceğini söylemesi ile Daisy çılgına dönüyor. Geçmişi şöyle bir hatırladığında ise çılgınlığı daha da artıyor. Geçmişten hatırladığı kadarıyla Matthew kibirli, paradan başka bir şeyi düşünmeyen, babasının kendi oğullarından daha çok sevdiği sağ kolu, yakışıklı olmayan bir çocuk. Onunla evlenmemek için her şeyi yapmayı göze alan Daisy, işin içinden nasıl çıkacağını bilemiyor.

Ancak yıllar sonra Matthew'la karşı karşıya geldiğinde ve onun hatırladığı gibi birisi olmadığını gördüğünde ise hayrete düşüyor. Eskiden hatırladığı adam, şimdilerde yakışıklı, karizmatik, ilgi çekici bir adama dönüşmüş. Üstelik Daisy'nin hayalindeki erkek gibi ara sıra gözlük de kullanıyor.

Onu hiç beklemediği şekilde bulan Daisy, Matthew'un cazibesine karşı koyamıyor! Birbirleri ile evlenmeme kararları almalarına rağmen aralarındaki kıvılcım büyüyor. Sonra Daisy, aslında Matthew’in çocukluğundan beri kendisine aşık olduğunu öğreniyor.

Tıpkı kardeşi gibi tutkulu, mutlu bir aşkı bulan Daisy, böylelikle süs bitkilerinin kendi aralarında kurduğu ittifakın sonlanmasına sebep oluyor. Artık bekâr olarak değil, evli-âşık-mutlu bir kadın olarak arkadaşlıklarını devam ettiriyorlar.


Seriyi okumaktan gerçekten büyük bir keyif aldım. Historical Romans kategorisindeki kitapları seviyor ancak çok fazla da tarihi bilgilerle sıkılmak istemiyorsanız, bu seri tam size göre! Sırası ile okuduğunuzda siz de seveceksiniz eminim. Lisa Kleypas Wallflowers serisindeki kitapların yorumlarını, konularını merak ediyor iseniz, bu yazımın sizler için faydalı olmasını umuyorum. Psikoloji kitaplarına ara verip, kısa bir mola için keyifle okunacak bir seri diyebilirim. İyi okumalar diliyorum.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu